• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı uyku hali...:(

sihirlikk

Hedef 65...
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
2.711
2.379
198
Selam kızlar... Ben bu aralar aşırı derece de uyuyorum ama gün içinde yine sürekli uykum var şeklinde dolaşıyorum. Zihnim tamamen kapalı. Beynimi hiç bişeye konsantre edemiyorum. Bu durum canımı sıkmaya başladı. Açıktan üniversite okuyorum ve ders çalışmak falan mümkün değil!Hiç bi işimi hallemediyorum. Bu durumu yaşayan var mı önceden de. Bi tavsiyesi olan ?

Selam kızlar... Ben bu aralar aşırı derece de uyuyorum ama gün içinde yine sürekli uykum var şeklinde dolaşıyorum. Zihnim tamamen kapalı. Beynimi hiç bişeye konsantre edemiyorum. Bu durum canımı sıkmaya başladı. Açıktan üniversite okuyorum ve ders çalışmak falan mümkün değil!Hiç bi işimi hallemediyorum. Bu durumu yaşayan var mı önceden de. Bi tavsiyesi olan ?

hım psikolojikmi yoksa fiziki bi rahatsızlıktanmı kaynaklanıyo araştır ağrın sızın varsa doktora bi danış istersen..psikiyatristede gidebilrsn..aşırı uyku hali iyi deildir mutlaka altında yatan özel nedenler vardır..aksatmadn doktora gitmeni tavsiye ederim..mesela bende öyleydim doktora gittim karaciğer hepatit değerlerim yükselmiş vs..

selam esin,

uyku bozukluklarının nedeni olabilecek bir takım durumlar var. aşağıdaki sorulardan bir veya birkaçına cevabın evet ise bu sürekli uykulu olmanın nedeni olabilir. bir de ne kadar zamandır böylesin?

herhangi bir ilaç kullanıyor musun?
genel ruh halin depresif mi? sıkıntılı mısın, bu aralar stres yaratacak bir olay oldu mu?
ders çalışmam gerek diye kendini eve kapatıyor musun?
gece uykun sık sık bölünüyor mu?
uyku sırasında nefesinin durduğunu, dişlerini gıcırdattığını ya da bacaklarını sert bir şekilde oynattığını söyleyen oldu mu?
çok fazla rüya görüyor musun?
bu durumundan önce uykun düzenli miydi ve eğer düzenliyse normal uyku düzenini bozacak birşey yaptın mı? örneğin normal yatış saatinden çok daha geç yatmak ya da kalkmak, normal uyuduğundan daha az uyumak vb...
buraya da bakabilirsin

Çok uyumak hangi seviyeden sonra hastalık olarak kabul edilir? - UZMANTV

Öncelikle cevaplar için teşekkürler...Doktora gitme fırsatım olmadı ama çok istiyorum.Çünkü unutkanlıkta var bende ve beyinsel bi durum olmasından korkuyorum..
İlaç kullanıyorum hormon tedavisi için doğum kontrol hapı...Karaciğerle ilgili bişey denmişti. Doğum kontrol hapları karaciğer enzimlerini falan yükseltirmiş. Onunla ilgili olabilir mi acaba?

Aslında ders çalışmak içinde kendimi zorlamıyorum öyle bi eve kapanma durumu da yok. Kafam da çok fazla düşündüğüm şey var. Zor uyuyorum rüyalar görüyorum ve geç uyanıyorum. Gün içinde de uyusam yine uyurum. Sanırım gecikmeden doktora gitsem iyi olacak. fiziksel olacağına psikolojik olsun.

Verdiğiniz linklere baktım. Teşekkürler faydalıydı hepsi. Artık ertelemeden gitsem iyi olacak.

Kafam da çok fazla düşündüğüm şey var. Zor uyuyorum rüyalar görüyorum ve geç uyanıyorum. Gün içinde de uyusam yine uyurum. Sanırım gecikmeden doktora gitsem iyi olacak. fiziksel olacağına psikolojik olsun.

o zaman sen sürekli uyumuyosun sadece geç uyuyup geç uyanıyosun ve geç uyandığın için gündüz de uykun oluyo. aynı durum bende de var, öğrenciyken yine idare edesin de ben çalışıyorum ve çok zorlanıyorum. uyku bozuklukları uzmanına gitmiştim ben bunu düzeltmek için tatil günü dahil her sabah aynı saatte kalkacaksın. gündüz 13:00-14:00 arası 1 saat uyuyabilirsin onun dışında uyumamalısın. gece de uykun gelmeden yatmıcaksın demişti. ama ben tatil gününde erken kalkma kısmını uygulayamıyorum. hatta genelde cuma sabaha karşı uyuyup cumartesi bütün gün uyuyorum çok zor oluyo çok.

Back