• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı şişlik neden olur

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
716
273
103
İyi geceler. Benim bi süredir karnımda aşırı bi şişkinlik var. Bazen dahada artıyo. Ama ben artık dayanamıyorum çok canım sıkılıyo. Yemin ederim 3 4 aylık hamile gibiyim. Sürekli karnımı kapatcak şeyler giymeye çalışıyorum. Bi kaç kere dahiliyeye gittim kan falan alındı bişey çıkmadı. Başka ne sebep olabilir hangi bölüme gitmeliyim

İyi geceler. Benim bi süredir karnımda aşırı bi şişkinlik var. Bazen dahada artıyo. Ama ben artık dayanamıyorum çok canım sıkılıyo. Yemin ederim 3 4 aylık hamile gibiyim. Sürekli karnımı kapatcak şeyler giymeye çalışıyorum. Bi kaç kere dahiliyeye gittim kan falan alındı bişey çıkmadı. Başka ne sebep olabilir hangi bölüme gitmeliyim
Süt ürünlere karsi bir sikintin olmasin?
Laktozda sisme yapiyor

Dahiliyedeki doktorlar bi teshis koyamadiysa yada baska yere sevk etmediyse burda bizim onereceklerimiz isinize yaramaz ki Agri sizi var mi yoksa ve sadece sislik varsa belkide gobekte yaglanma vardir

Aslında biraz var gibi ama o bu kadar şişlik yapar mı ki. Oturup süt içmem zaten ama tatlıda falan kullanıyorum
Eğer tatlı ve sağlıksız karbonhidrat ya da hazır gıdalar tüketiyorsanız bağırsaklardaki faydalı bakteriler gitmiş ve zararlı bakteriler şişkinlik ve gaza sebep olmuş olabilir. Gastroenteroloji bölümüne bir gidin bence. Bir de bol miktarda fermente gıdalar ve ev yoğurdu tüketin. Hatta eczaneden probiyotik takviyesi de alın.

Diyetisyene gitmenizi öneririm çünkü bu şişkinlik ödem şikayetlerinize göre beslenme alışkanlığı kazandırıyor çok yararı oluyor bende geçen ay online diyet ile atamadığım ödemleri attım kilolu değilim 56 kiloyum ama dediğiniz gibi ödem problemi yaşıyordum

Back
X