Aşırı Ölüm korkusu yaşayanlar

Merhaba ben de son zamanlarda senin gibiyim ,baya zor bi tramva atlattım ondan sonra başladı bende .. şu an hala geçmedi .. Özellikle sevdiklerimi ani kaybetmekten çok korkuyorum ,yada ölümsüz gibi yaşayıp birden hiç beklemediğim birinin ölmesi beni derinden etkiliyor .. şimdi ben şaşırıyorum aslında her günü bu kadar ölümsüzce yaşayanlar çok korkutucu geliyor ,çünkü diğer saniyemizin bile garantisi yok .. bilmiyorum nasıl geçecek ama bu kaygı beni de bitirdi .. ilaç kullanmak istemiyorum ,terapiyle de ne derece düzelir bilmiyorum ama yardım almak şart diye düşünüyorum ben virüs için pek üstüne düşmedim ama bahar gibi gideceğim inşallah 🙏 size de çok geçmiş olsun umarım aşarız 🌸

ben 9 yasindan beri var. geceleri hep yattigimda toprak altinda oldugum gelir aklima. nefesim kesilir resmen...

he piskologa gittim ne dedi... ölmek istemekden iyidir dedi okadar...
Doktor nerden almış diplomasını bu nasıl bir yaklaşım ya

Bende de geçen sene doğumdan sonra pik yapmıştı ama sonra ölüm nedir sonrası nedir hepsini güvenilir kaynaklardan araştırdım okudum biraz daha ibadetlerime yöneldim. Ölümden korkmanın sebebi aslında geride olacakları göremeyecek olmayı düşünmek. İslam inancında dünya ile bağlantının kopmadığınu, sevdiklerimizi görebildiğimizi düşünürsek çok korkulacak bir yanı yok yani. Kendimizden eminsek iyi biriysek çok sıkıntı değil gerisi. Birgün gideceğiz çünkü ikinci bir seçeneğimiz yok maalesef

Merhaba ben de son zamanlarda senin gibiyim ,baya zor bi tramva atlattım ondan sonra başladı bende .. şu an hala geçmedi .. Özellikle sevdiklerimi ani kaybetmekten çok korkuyorum ,yada ölümsüz gibi yaşayıp birden hiç beklemediğim birinin ölmesi beni derinden etkiliyor .. şimdi ben şaşırıyorum aslında her günü bu kadar ölümsüzce yaşayanlar çok korkutucu geliyor ,çünkü diğer saniyemizin bile garantisi yok .. bilmiyorum nasıl geçecek ama bu kaygı beni de bitirdi .. ilaç kullanmak istemiyorum ,terapiyle de ne derece düzelir bilmiyorum ama yardım almak şart diye düşünüyorum ben virüs için pek üstüne düşmedim ama bahar gibi gideceğim inşallah 🙏 size de çok geçmiş olsun umarım aşarız 🌸
İnshaAllah cnm cunku cok kotu bir hiss. 😓

bende de önceden bu düşünce çok vardı.
Hem kendimi hem sevdiklerimi kaybetme düşüncem,
Zaman zaman azalıp sonra tekrar hortluyor bu düşünce.
Daha dün akşama doğru yemek hazırlarken bir taraftan çocuklari devamlı takipteyim hareketli ve bazen kardeş kavgası yapıyorlar oyuncak vs.

Başım döner gibi oldu . Ya dedim şimdi düşsem şuraya kalp krizi gecirsem çocuklarım ne olur?
Eşim de işten geç geliyor.
Allah korusun dedim ve kendi kendimi toparlamaya çalıştım.

Bazen eşim normal gribal enfeksiyon diyelim hasta olsa bile hadi ölürse ben ne yaparım diyorum.
Sonra üzerine daha çok titriyor daha çok sevip mutlu etmeye çalışıyorum.

Eşimde bu duygular hic yok.
Bir psikologa görün iyi değil bu düşünce diyor.

Biraz telkin videolari izledim onlar iyi geldi.
Sizde bir bakin derim

X