- 15 Haziran 2022
- 858
- 767
- 33
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Farklı konular üzerine de aşırı düşünüyorum ama beni hayatımda en çok etkileyen bu konu. Hata yapmayı istememeyi barındırıyor bir de aslında buna yetecek kapasitemin olduğunu bilip yapamayınca konuştuğum her detayı incelemek bana mükemmeli istemek gibi geliyor, kendimce kendi analizimi yaptımMükemmelliyetçilik bu değil konu sahibesi, seninli özgüven eksikliği. Diğer insanlar ne der, hakkımda ne düşünür, onlar benden fazla amman benim az olduğumu anlamasınlar diyerek konuşmak için bile saatlerce plan yapıyorsan bu bariz diğer insnaları fazl agördüğün içindir. Mükemmelliyetçilik bambaşka bir durum, güzel olmuş işleri bile büyüteçle inceleyeip kusur arama , kılı 40 değil 40000 yarma , sonunda gereksiz detaylarda boğulup aşırı yorulma ve tükenmeye mükemmeliyetçilik deniyor.
Farklı konular üzerine de aşırı düşünüyorum ama beni hayatımda en çok etkileyen bu konu. Hata yapmayı istememeyi barındırıyor bir de aslında buna yetecek kapasitemin olduğunu bilip yapamayınca konuştuğum her detayı incelemek bana mükemmeli istemek gibi geliyor, kendimce kendi analizimi yaptım
Cocuklugunuzda ebeveyleriniz tarafondan sürekli elestirilip azarlandiniz mi?Şimdiye kadar neden sessiz olduğumu ve bunun beni neden özgüvensiz gösterdiğini daha yeni anlamaya başladım.
Özgüvensiz olduğumu da hiç kabul etmedim aslında kendimi çok beğeniyordum. Kendini bu kadar beğenen , bazı hataları kendine yakıştıramayan biri de özgüvensiz olmamalıydı. Ama bu mükemmelliyetçilik aynı zamanda özgüvensizliği de içinde barındırıyor sanırım bunu kabul etmem gerek.
Özellikle farklı insanlar gördükçe onların hiç umursamadan istedikleri ve içinden geldiği gibi konuştuklarını ve asla pot kırdıklarını düşünmediğini fark ettim. Bunu iyi anlamda da kötü anlamda da söylüyorum. Yani iyilik içtenlikle aklındakileri konuşanı da, ağzına geleni söyleyip patavatsızlık yapanı da hiç de düşünerek yapmıyor ve pişman da olmuyor gibi.
Bense her konuştuğum kelimeyi cümleyi gece yatağa yattığımda analiz ettim. Bazen konuşurken kelimeler zor çıkardı bazen de hazır cevap olmadığımı sessiz kalıp aptal gibi göründüğümü düşünüyordum. Bunları da kendime yakıştıramıyordum çünkü aslında kapasitemin yüksek olduğunu ve her şeyi mükemmel yapabileceğimi düşündüm.
bu da gittikçe ortamda sessiz ve ezik birine dönüştürdü hata yapmak yerine konuşmamayı tercih ettim en azından hata yaptığımı saçmaladığımı falan düşünmeyecektim.
Evet ergen bir dönemde değil koskoca 32 yaşında bir kadın oldum ve bu duygulardan yine çıkamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?