Vesvese ve evhamla mücadele ediyorum iki üç aydır dini konularda dikkat etmeye çalışan dini konular da küçük ayrıntılardan tedirgin olup ümitsizliğe kapilabilen vesveseli ve evhamlı biriyim 23 yaşındayım bekarım iki üç ay önce dinlediğim sohbetler ve bazı insanlar yüzünden yaşadığım olaylardan sonra etkilendim ve bütün yaşadığım olumsuzlukları gunahlarimdan dolayı diye düşünüyorum dini konularda büyük zatlar içimden küfürler vs. Geliyor dini şeyler duyunca sevmiyormuş gibi oluyorum sakin buraya zıt şeyler yazmayın inanciniz yoksa yorum yazmayin hatta lütfen kendimi kötü hissedebilirim ..Kötü düşünceler ile bogustum smdi umitsizim ve bu kötü düşünceler devam ediyor uykudan uyanıp gece ara ara düşünüyorum . Yemek yiyemiyorum birisi ile konuşamıyorum iş yapmak çok zor kendimle ilgilenemiyorum . Bu durumumu çevremde birçok insan biliyor çünkü birileriyle konuşup anlık rahatladgım için hep konuştum . Psikologa gitmek istedim ama ailem izin vermiyor tek başına da cesaret edemiyorum.. Birisi ile kinusmazsam boğuluyorum bu derdimi birisiyle illa paylaşma isteği duyuyorum ya cehenneme gidersem ya gunahlarim hiç affedlmezse gibi korkularim var ateş basıyor nefes alisim hızlanıyor bogulacak gbi halsiz oluyorum bazen hiç uyumamiyorum bazen de uyanmak istemiyorum çünkü uykuda düşünmüyorum ..
Sosyal çevrem daraldi başıma gelen kötü her olayda bu düşüncelere daha çok yoğunlaşıyorum . Dine dusmanmis gibi bir his oluyor bazen .. bütün vücudum yanıyor . Dış dünyaya kendimi kapatıyorum..
Ayni seyleri yasamis biri olarak altin kural an da kal
Rabbine guven ve dua et vesvese seni yaniltmasin aklindan gecen eyleme ve kelimeye dokmedigin ve zan yapmadigin hic biseye odaklanma . Aklindan gecenler tamamen hayal urunu okudugum bir kitapta bunlardan sorumlu olmadgn yaziyordu mumkunse kelimeye eyleme dokme geldim mi o dusuncr kov iyi birsey koy yerine bol bol buyuk dualari oku nefes calismalari yap. Sinav dunyasindayiz hepimizin basina olaylar geliyor sabredip guvenmeliyiz yuce yaradan a yardim dilemeliyiz . Olaylara ilk anda verdigin tepkin cok onemli . Zaten yuce yaratan senin kalbini gonluni bilir asi de olsan bilir. Her hocayi dinleme kalbini dinle kisisel gelisim kitaplari oku hrrsey sen de biter
Zan yapmak nedir birinde olmayan bir seyi bi boyle yapti boyle demek istedi demektir ornegin baskasi hakkinda yanlis yorum yapmak ve dusunmek gunahini almaktir bi sakin keep calm Buradasin ozgursun bunlri yazabiliyorsun bir cok istedigini yapamayan insanin bir nevi hayatini ysiyorsun. Sen gunahlarini dusunmeye dusmussun de en buyuk merhamet sahibini unutuyorsun. Madem.bu kdr korkuyorsun merhamet sahibini de hatirlaman gerekir. Adi ustunde vesvese koy gitsin kalk 2 rekat sukur naamzi kil hayatnda olan guzellikler icin. sadece dinen degil enerji olarak da oyle artik herkes biliuor bunu
İçinde bulunduğum durum mantıklı düşünmememi engelleyen bir durum çok nadir iyi hissediyorum iyi hissettiğim zamanlar skintili olduğum zamanlar gibi değil sanki iki kişi biri . Ben nasıl böyle dusunememisim diyorum sonra yine aynı .. bı gün geçecek inşallah
İçinde bulunduğum durum mantıklı düşünmememi engelleyen bir durum çok nadir iyi hissediyorum iyi hissettiğim zamanlar skintili olduğum zamanlar gibi değil sanki iki kişi biri . Ben nasıl böyle dusunememisim diyorum sonra yine aynı .. bı gün geçecek inşallah
Bence sadece Alllaha el açman yeterli. Ben şimdiki hocalara, din adamlarına güvenmiyorum ne yalan söyleyim.
İslamiyet güzel bir din, Allaha kalpten inanan bir insanın huzurlu olması gerekir. Bizi bozan hacı hoca tayfası