- 17 Ocak 2020
- 28.102
- 1
- 40.836
- 598
- Konu Sahibi delibirselvi
İç bı anasonÇocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Birşeyin kalmaz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İç bı anasonÇocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Çok çok iyi anlıyorum ben bu hastalıktan korktuğumda deli gibi kaşınıyordum 5 ay kaşındım tam. Alerji testleri yaptırdım bi şey çıkmadı.Doktor tamamen psikolojik dedi. Bu hastalık korkum bitip diğeri başlayınca kaşıntım da geçti sizin de öyle olacak eminimAh canım bı bilsen neler çektiğimi anlatsam destan olur 17ekimden beri ve kaşıntı tutmuş beni bugün. Diyom ki belirtti arasında var yine bı panik halindeyim stresden ne gelse Allah'tan Allah büyük
Bi kaç âdet Yağlı hiluslu düzgün sınırlı lenf nodlari mevcuttur yazıyor ve 2cm diyor özelde çektim ceken doktora bi şey varmı dedim 4 defa adam sinirlendi hiç bir şey yok dedi lenf büyümüş odaa KBB bakacak yine de korkuyorum pisiklojik olarak geçen yıl bu senede oldu senesi geldi yine ben yine ben .Çok çok iyi anlıyorum ben bu hastalıktan korktuğumda deli gibi kaşınıyordum 5 ay kaşındım tam. Alerji testleri yaptırdım bi şey çıkmadı.Doktor tamamen psikolojik dedi. Bu hastalık korkum bitip diğeri başlayınca kaşıntım da geçti sizin de öyle olacak eminim
Çok geçmiş olsun kolay şeyler yaşamamışsınız. Bütçemi ayarlayınca psikoterapi almayı çok istiyorum zaten fakat şu sıralar zor. Siz fayda görüyor musunuz psikoterapiden, seanslar nasıl ilerliyor?En yakınlarınıza anlatabilirsiniz bence anlatmak en azından biraz da olsa rahatlatıyor insanı. Çok iyi anlayabiliyorum aynı korkuları ben de kaç defa yaşadım yaşıyorum. Yılda 3 defa meme ultrasonuna girdiğimi biliyorum. Profesöre bile çıktım muayene için. En son dr gelme dedi artık. Ben de küçüklükten beri hep evhamlıydım ama 19 yaşımda panik atağa ve anksiyete bozukluğuna yakalandım. Her şey yolundaydı ilacımı kullanıyordum. Bi ara final dönemimde kötü olmuştum. Sonra 8 yıl paxerayla güzel bi yolculuğum vardı çalışıyordum meşguldüm. Derken pandemi girdi başlarda her şey güzeldi. Sonra yakınımı kaybetmem evimizde yangın çıkması ve köpeğimi yangında kaybetmemle başladı her şey. Bütün dikkatimi vücuduma vermeye başladım. İlaç yetmiyordu hep korkular artık beraberinde depresyon da gelmişti. Zevk almıyordum hiçbir şeyden. Güneş doğuyor batıyor umrumda olmuyordu. Gelecek umutsuz, geçmiş güzel ama uzak gibi düşünceler. Doktor ve ilaç değiştirdim ama fayda etmedi. Şimdi yine dr değiştirdim aynı doktorumdan da psikoterapi alıyorum. Hastalık hastalığı ancak psikoterapiyle geçtiği yönünde çok şey okudum.
Tek yolu psikoterapi ben bütçemi zorlayarak da olsa psikoterapi almaya başladım. Alabiliyorsanız psikiyatristten alın ama çok daha etkili oluyor ilaçla beraber ilerliyorsunuz.
Evet görmüyorum desem yalan olur ama her şeyden önce doktoruma ve tecrübesine çok güveniyorum. Daha iki seans aldım derine inerek korkumun kaynağını bulmaya çalışıyoruz. Her hastalık korkumda, atak anında kendisine yazıyorum ve rahatlıyorum. Telefonun bi ucunda olduğunu bilmek iyi hissettiriyor.Çok geçmiş olsun kolay şeyler yaşamamışsınız. Bütçemi ayarlayınca psikoterapi almayı çok istiyorum zaten fakat şu sıralar zor. Siz fayda görüyor musunuz psikoterapiden, seanslar nasıl ilerliyor?
Dediğim gibi korkulacak bir şey yok düzgün sınırlı ve reaktif nodlar yani aktif değiller. Enfeksiyon geçiren kişilerde olur bu zaten bebeklerde bile oluyor. O nodlar bazen küçülüyor bazen de yıllarca kalabiliyor. İnanın çok araştırma yaptım. O yüzden içiniz rahat olsunBi kaç âdet Yağlı hiluslu düzgün sınırlı lenf nodlari mevcuttur yazıyor ve 2cm diyor özelde çektim ceken doktora bi şey varmı dedim 4 defa adam sinirlendi hiç bir şey yok dedi lenf büyümüş odaa KBB bakacak yine de korkuyorum pisiklojik olarak geçen yıl bu senede oldu senesi geldi yine ben yine ben .
İnşallah canım inşallah bakalım ne oluyor bazen öyle ağrıyor ki. Nasıl geçecek zaman bilmiyorum kulağıma vuruyor ağrı yorumun için teşekkürler canımDediğim gibi korkulacak bir şey yok düzgün sınırlı ve reaktif nodlar yani aktif değiller. Enfeksiyon geçiren kişilerde olur bu zaten bebeklerde bile oluyor. O nodlar bazen küçülüyor bazen de yıllarca kalabiliyor. İnanın çok araştırma yaptım. O yüzden içiniz rahat olsun
Nasıl oldunuzÖncelikle çok geçmiş olsun inanın sizi benden iyi kimse anlayamaz. Ve bakın ben çocukluğumdan beri böyleyim diyorum. Tabi benim durumum özellikle bu sene ciddi boyutlara ulaştı ama hep evhamlıydım. Doktorlara inanmamak, her an içinde bir sıkıntı ve şüphe taşımak, o korkularla yemek yemeye uyumaya çalışmak, kendinle beraber çevrendekileri de yıpratmak nedir çok iyi bilirim. Öncelikle ve en en en önemlisi internetten araştırma yapmayı acilen bırakmanız gerekiyor. Çözüm yolunun en büyük adımı bu. Senelerce internetlerde gezdim, en ufak şeyler için bile neler neler yazdığını çok iyi biliyorum. Birkaç ay önce internetten hastalık aramayı kesin olarak bıraktım ama hala sıkıntısını çekiyorum neden biliyor musunuz? Zamanında okuduğum her şey mıh gibi aklıma kazınmış. Kafamın içinde o kadar bilgi kirliliği var ki araştırmayı bıraksam dahi zamanında okuyup beynime yerleştirdiklerim beni çıldırtmaya yetiyor. İnternette yüzünüzdeki sivilceye dahi yazacak yanıt belli. Buna devam etmek sizi daha da yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Eşinize de kızmayın çünkü bu durumu yaşamayan hiç kimse bizi tam olarak anlayamaz. Ben dahi kendime kızıyorum bazen, şükret diyorum insanlar neler neler yaşıyor ama bu durumun şükretmekle ilgisi yok aslında, sadece beden hasta olmaz psikoloji de hasta olur ve bizim yaşadığımız da gerçek bir hastalık. Ama ben dahi kendime kızarken başkası beni nasıl anlasın üstelik yaşamayan biri? Derdi çeken bilir en nihayetinde. Mide gazına gelince stres mide ve bağırsaklara vuruyor direkt ben de hemen ya ishal olurum ya reflüm azar. Doktorlar çok şükür sağlıklısınız demiş bunu hatırlatın kendinize yılmadan. Ve en en en acilinden bir psikiyatri randevusu alın. Ben haftaiçi kesinlikle gidicem çünkü normal biri gibi yönetemiyorum o stresi. Kabullenmek, tevekkül etmek iyileşmenin en önemli adımı.
Sizin morluklar nasıl nerde çıkıyorGidecem canim pisikiyatri önce bu hafta ve gelecek hafta doktorlara gideyem SONRA oraya gidecem gerçekten çok yoruldum eşime karşı çok mahcup'um çok gerçekten ayrıca bu durum olduğun günden beri uyuyamiyorm ya iki gün dur uyuyom. Canım yarın morluklar için doktora gidecem ve çok korkuyorum gerçekten . endişe panik halindeyim karın ağrısı hafif oldu bu sefer de gözüm ağrıyor ne yapacam bilmiyorum kaşıntı oluyor ara sıra sanki bende sanki bir şey var gibi kusura bakmayın lütfen sızın canınızı sıktım
Merhaba damarlarım çok gözüküyor du halen devam etmektedir bazen gözüküyor doktor bi sorun yok dediler ama boğaz şişlik var ve dilim çok ağrıyorSizin morluklar nasıl nerde çıkıyor
Merhaba sizi bu şikayetlerinizi neye yorumluyorsunuz damarlarım çok gözüküyor demeniz kilcar damar olmasın mı cnku bnmde o tür şikayetlerim vardiMerhaba damarlarım çok gözüküyor du halen devam etmektedir bazen gözüküyor doktor bi sorun yok dediler ama boğaz şişlik var ve dilim çok ağrıyor
Evet kötü bir şey miMerhaba sizi bu şikayetlerinizi neye yorumluyorsunuz damarlarım çok gözüküyor demeniz kilcar damar olmasın mı cnku bnmde o tür şikayetlerim vardi
Bende bilmiyorum bende o şikayetlerle hemotoloji ye gittim doktor birsey yok dedi sizi yaşlardaki gençlerde normal dedi deriniz ince ve kilcar damarlar çatladığı için morarma yapıyor bide bnde bademcik var boğazım bazen ağrıyor ama inanki bende bilmiyorum hep tedirginlik war bnde kötü düşünmek istemiyorum ama elimde değil panik atak var daha kötü oluyorumEvet kötü bir şey mi
Tabi siz korktukca vücudunuzu dinliyorsunuz, vücudunuzu dinledikçe her hissi yorumluyorsunuz. Acaba o anlarda dikkatinizi başka şeye yönlendirmek iyi gelir mi? Ben de metroya binmekten aşırı korkuyorum ama mecburen biniyorum biner binmez saçma bir oyun var sırf dikkatimi dağıtmak için onu oynuyorum. Bir de şöyle dusunun lütfen bütün hastalıkların çözümü var sağlıkla kalın çok sevgilerÇocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Aynıyım. Hala psikolojim aşırı bozukNasıl oldunuz