- 16 Nisan 2021
- 1.818
- 1.934
- 83
- 26
- Konu Sahibi delibirselvi
Çocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende öyleyim ve şuan çok kötü durumdayım ne yapacam bilmiyorum sanki bende kotu bir şey varmış gibi hissediyorum Allahım yardım et AllahımÇocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
İki yıldır böyleyim ama bu ay ben çok mutsuzum depresyon dayim ne yapacam bilmiyorum yazsam buraya destan olurBende öyleyim ve şuan çok kötü durumdayım ne yapacam bilmiyorum sanki bende kotu bir şey varmış gibi hissediyorum Allahım yardım et Allahım
Hepimize geçmiş olsun bnde sabahlari uyandigimda yoğun korku kaygı nefes alamama hissi boğuluyor gibi olma 2 aydır bunu yaşıyorum ve Bi türlü düzelemiyorum ne yapacağız arkadaşlar böyleBunun çözümü yok arkadaşlar tek çare rabbim bu kulumun bu imtihanı yeter ona diyecek ancak o zaman geçecek olsa 14 yıldır benim ki geçerdi. Şu durumda yapacağınız tek şey dr kontrolünde ilerlemek
Sabah ben de çok kötüydüm şimdi daha iyiyim ama anksiyeteyi her atlattım dediğimde daha güçlü ve yorucu şekilde geri geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık.Bende öyleyim ve şuan çok kötü durumdayım ne yapacam bilmiyorum sanki bende kotu bir şey varmış gibi hissediyorum Allahım yardım et Allahım
İstanbul şartlarında düzenli doktora gitmek çok büyük lüks maalesef ve ben iyileştim sanırken anksiyetem uyuduğu yerde daha da güçlenmiş sankiBunun çözümü yok arkadaşlar tek çare rabbim bu kulumun bu imtihanı yeter ona diyecek ancak o zaman geçecek olsa 14 yıldır benim ki geçerdi. Şu durumda yapacağınız tek şey dr kontrolünde ilerlemek
Günün benim için en zor saatleri sabah saatleri zaten. Uyandıktan sonra o süre iki saate kadar uzayabiliyor sabah ağladım bile. Normalden daha şiddetli bir atak yaşadımHepimize geçmiş olsun bnde sabahlari uyandigimda yoğun korku kaygı nefes alamama hissi boğuluyor gibi olma 2 aydır bunu yaşıyorum ve Bi türlü düzelemiyorum ne yapacağız arkadaşlar böyle
Esasında dediklerinizi yapıyordum okula gidiyorum zaten. gayet iyiydim elhamdülillah ama bu sabah uyandığımda neye uğradığımı şaşırdım. Bendeki yaygın anksiyete bozukluğundan ziyade hastalık hastalığı. Tetikleyici bir unsur olduğu an mahvoluyorum ve nasıl geçecek bilmiyorumDevamli mesguliyet, aktivite, kendini dinlememe bunlari uygulamaya calismak gerekiyor baska turlu zor
Bnde sizin gibiyim bıktım artık bıktım yoruldummmSabah ben de çok kötüydüm şimdi daha iyiyim ama anksiyeteyi her atlattım dediğimde daha güçlü ve yorucu şekilde geri geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık.
İstanbul şartlarında düzenli doktora gitmek çok büyük lüks maalesef ve ben iyileştim sanırken anksiyetem uyuduğu yerde daha da güçlenmiş sanki
Günün benim için en zor saatleri sabah saatleri zaten. Uyandıktan sonra o süre iki saate kadar uzayabiliyor sabah ağladım bile. Normalden daha şiddetli bir atak yaşadım
Esasında dediklerinizi yapıyordum okula gidiyorum zaten. gayet iyiydim elhamdülillah ama bu sabah uyandığımda neye uğradığımı şaşırdım. Bendeki yaygın anksiyete bozukluğundan ziyade hastalık hastalığı. Tetikleyici bir unsur olduğu an mahvoluyorum ve nasıl geçecek bilmiyorum
Ben çok yorgunum çok gerçekten az önce acilden geldim son bı aydir sürekli olarak hastanedeyim şimdi de yeni geldim Allahım lütfen yardım et pazartesi gidecem Çarşamba gidecem gelecek hafta gidecem kendimi iyi hissetmiyorum ne yapacam bı kaç kişiye anlatım artık onlarda benimle bakiyom için konuşmak istemiyor artık bıktıklar vve artık bende bıktım lütfen biraz konuşalım burda icimi dökmek istiyorumBen bir gun icinde duygudan duyguya surukleniyorum atak oldugu zaman gece yataktan firlamalar sıkışmışlık dunyam basima yikilmişlik hissi. Sonra geciyo, sonra ayni gun tekrar sariyo olmasi muhtemel ama olmamis hatta buyuk ihtimalle bir cogu olmayacak bin tane felaket senaryosu...beynimde sanki binlerce sekme acilmis ve her an cokebilecek hissi... Ama bunla yasamayi ogrenmek lazim en onemli seyde rutin aslinda, rutin hayatimiza devam etmeye calismaliyiz ancak bu sekilde normallesebiliyorum ben. Simdi Allah nasip ederse bebegim olacak ona dair endiseler korkular da eklendi ama sonra diyorum bugune kadar dusundugun kac kotu senaryo gercek oldu ki bunlar da olmayacak. Hayat devam ettikce her gun yeni ve guzel seyler katmali bizi tuketmemeli buna izin vermemeliyiz
Çok yorgunum lütfen bana yardımcı olunBunun çözümü yok arkadaşlar tek çare rabbim bu kulumun bu imtihanı yeter ona diyecek ancak o zaman geçecek olsa 14 yıldır benim ki geçerdi. Şu durumda yapacağınız tek şey dr kontrolünde ilerlemek
Allah bağışlasın bebeğinizi. İnşallah atlatır ve bebeğizle güzel günler geçirirsinizBen bir gun icinde duygudan duyguya surukleniyorum atak oldugu zaman gece yataktan firlamalar sıkışmışlık dunyam basima yikilmişlik hissi. Sonra geciyo, sonra ayni gun tekrar sariyo olmasi muhtemel ama olmamis hatta buyuk ihtimalle bir cogu olmayacak bin tane felaket senaryosu...beynimde sanki binlerce sekme acilmis ve her an cokebilecek hissi... Ama bunla yasamayi ogrenmek lazim en onemli seyde rutin aslinda, rutin hayatimiza devam etmeye calismaliyiz ancak bu sekilde normallesebiliyorum ben. Simdi Allah nasip ederse bebegim olacak ona dair endiseler korkular da eklendi ama sonra diyorum bugune kadar dusundugun kac kotu senaryo gercek oldu ki bunlar da olmayacak. Hayat devam ettikce her gun yeni ve guzel seyler katmali bizi tuketmemeli buna izin vermemeliyiz
Anlatın tabiki hepimiz benzer şeylerden muzdabiz. Nedir rahatsızlığınız tam olarak nasıl başladı tedavi görüyor musunuzBen çok yorgunum çok gerçekten az önce acilden geldim son bı aydir sürekli olarak hastanedeyim şimdi de yeni geldim Allahım lütfen yardım et pazartesi gidecem Çarşamba gidecem gelecek hafta gidecem kendimi iyi hissetmiyorum ne yapacam bı kaç kişiye anlatım artık onlarda benimle bakiyom için konuşmak istemiyor artık bıktıklar vve artık bende bıktım lütfen biraz konuşalım burda icimi dökmek istiyorum
Merhaba, ben de yoğun bir hastalık hastalığı dönemi geçirdim. İlaç kullandığım dönemde hem de. Bi yakınımı kaybettikten sonra başladı. Ama en büyük sebebi evde olup kendimi dinlemeye başladım. Başlarda ufak ufak korkulardı sonra önünü alamadım her an atak geçiriyordum. Uyandığımda müthiş bir ölüm korkusu, vücudumda yolunda gitmeyen bir şeyler var hissi çok kötüydü. Titreme ölüm korkusu kalbin yerinden çıkması bazen konuşamıyordum yemek yiyemiyordum hepsini yaşadım. Kullandığım ilaç değişmesine rağmen bunlar geçmedi. Sürekli hastanelere gidip tahlil yaptırıyordum. Bir şey çıkmıyordu ama sabahları yine aynıydım. Bir şey var ve bulamıyorlar diyordum. Şu an o durumu yaşıyor muyum evet ama ayda bi kaç kez belki. Bunu atlatmanın yolu ilaç değil de zamandan geçiyor bence. Bakıyorsunuz bir şey olmuyor sonra alışıyorsunuz, unutuyorsunuz o duygu durum halini. Anksiyolitik dediğimiz ilaçlar da size destek olabilir bu konuda. Ama dediğim gibi bir noktaya kadar yardımcı oluyor ilaçlar.Çocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Çocukluğumdan beri hastalık hastasıyım uyandım titriyorum yardım edin bana geçmiyor geçmiyorrrrr
Canım benim rahatsızligim geçen yıl oldu göğüsüm ortası ağrıdı kalp krizi geçiriyom sandim ve o gun başladı doktora gitmem her hafta acile gittim ve bana hiç bir şeyin yok beynim hissetmiyordum en sonunda pisiklojik destek aldım ilaç kulandim ve bıraktım 5aydir bıraktım 2 Ekim'de . başladı bu sefer boğaz ağrısı oldu ben grip oldum sandım yok geçmek bilmiyor internet girdim karsima lenf kanseri çıktı ve çok korktum acile gittim acil bi sıkıntı yok dedi eve geldim koltuk altim şişmiş gormedim agrim vardı ama umursamadim ertesinde sağlık ocağına gitimde bana yardımcı olun böyle böyle bana elime hafif bir şey geliyor genel cerrahi git . Uzun oldu kusura bakmayın lütfen bana dedi ki meme usg troid usg çek çektim gösterdim bana fibro kist önemli bir şey değil dedi troid için de senin lenfin 2cm şişmiş dedi yine de internet girdim lenfoma yazıyor ben de panik oldu dahilye gittim kanlara baktı ve iyi dedi bi sıkıntı yok dedi KBB git randevum 9da gidecem ve endişe verici haldeyim karnim sırtım kasiklarim ağrıyor acile bugun onun için gitim mide gazin çok var dedi ben ikk defa birşeye emin oldum pazartesi başka doktora gidecem genel cerrahi Çarşamba da iç hastalıkları ve en sonunda KBB ne yapacam bilmiyorum kolum kan alimi oldu morarma olmus diyor eşim ama kolum bı kaç yerde morluk var damarlarım çok gözüküyor ben çok korkuyorum.gercekten eşim de çok yoruldu kızımada doğru düzgün bakamıyorum kimseye artık diyemiyorum ne yapacam bilmiyorum internet girdim den beri uyuyamiyorm ne yapacam ben bilmiyorum. Radyoloji uzmanı çeken doktora bı sıkıntı varmı dedim 4 defa adam hiç bir sıkıntı yok herşey gayet iyi dedi ama ben emin olamıyorum ne yapacam lütfen bana yardımcı olun lütfen şuan da pisiklojik olarak kasintim var sanki o hastalık var gibi ne yapacam Allahım inşallah şifa versin inşallah teşekkür ederim gerçekten çok uzun kusura bakmayın.Anlatın tabiki hepimiz benzer şeylerden muzdabiz. Nedir rahatsızlığınız tam olarak nasıl başladı tedavi görüyor musunuz
Ben kendimi bildim bileli hep çok evhamlıydım. Ama bu denli sıkıntılı boyuta bu sene ulaştı yılbaşından bir ay sonra falan. Ve katlanarak arttı. İlaç kullanımı ile bir sıkıntım yok fakat okulum başladığından beri iyiyim sanıyordum, tamamen geçmediğini bilsem de nispeten daha rahattım. Yakın çevremde tetikleyici bir unsur var maalesef ve ondan olduğunu tahmin ediyorum. Sabah o halde uyanmak beni anksiyetenin kendisinden ziyade " hep böyle mi olacak, her iyiyim dediğimde daha şiddetli mi gelecek" diye endişelendirdi. Her günüme şükrediyorum Rabbime hamdolsun maddi manevi bir derdim yok ama hastalık hastalığını çeken bilirMerhaba, ben de yoğun bir hastalık hastalığı dönemi geçirdim. İlaç kullandığım dönemde hem de. Bi yakınımı kaybettikten sonra başladı. Ama en büyük sebebi evde olup kendimi dinlemeye başladım. Başlarda ufak ufak korkulardı sonra önünü alamadım her an atak geçiriyordum. Uyandığımda müthiş bir ölüm korkusu, vücudumda yolunda gitmeyen bir şeyler var hissi çok kötüydü. Titreme ölüm korkusu kalbin yerinden çıkması bazen konuşamıyordum yemek yiyemiyordum hepsini yaşadım. Kullandığım ilaç değişmesine rağmen bunlar geçmedi. Sürekli hastanelere gidip tahlil yaptırıyordum. Bir şey çıkmıyordu ama sabahları yine aynıydım. Bir şey var ve bulamıyorlar diyordum. Şu an o durumu yaşıyor muyum evet ama ayda bi kaç kez belki. Bunu atlatmanın yolu ilaç değil de zamandan geçiyor bence. Bakıyorsunuz bir şey olmuyor sonra alışıyorsunuz, unutuyorsunuz o duygu durum halini. Anksiyolitik dediğimiz ilaçlar da size destek olabilir bu konuda. Ama dediğim gibi bir noktaya kadar yardımcı oluyor ilaçlar.
Aşkım sana yazacaktım ama senin de bebeğin var istemeden de olsa seni tetiklemek istemedim. Uzun zamandır bu kadar zorlamamıştı beni. Benim derdim geçeceğini bilmemek değil Allah'a şükürler olsun her seferinde toparlayabildim rabbim o gücü veriyor ama her atak bir öncekinden daha kuvvetli oluyor sanki. Ben iyiyim sanırken alttan alttan korkularımı besliyorum sanırımKuzumm ahh yine atak dönemi olduğunu ve geçeceğini unutma lütfen, daha öncekiler gibi korkularının hangisi oldu? Öyle düşünmeye çalış en azından biraz rahatlatır. Banada geliyorlar arada dün gece mesela yine o nefes kesilmesi durumunu yaşadım uzun zamandır olmuyor du ama üstünde durmamaya çalıştım yoksa çekilecek gibi değil maalesef.. üstelik gerçekten hastayım son zamanlarda bir toplayamadım. Daha öncekileri hatırlayıp rahatlamaya çalışıyorum yine böyle olmuştun ne oldu diye iyi geliyor
Öncelikle çok geçmiş olsun inanın sizi benden iyi kimse anlayamaz. Ve bakın ben çocukluğumdan beri böyleyim diyorum. Tabi benim durumum özellikle bu sene ciddi boyutlara ulaştı ama hep evhamlıydım. Doktorlara inanmamak, her an içinde bir sıkıntı ve şüphe taşımak, o korkularla yemek yemeye uyumaya çalışmak, kendinle beraber çevrendekileri de yıpratmak nedir çok iyi bilirim. Öncelikle ve en en en önemlisi internetten araştırma yapmayı acilen bırakmanız gerekiyor. Çözüm yolunun en büyük adımı bu. Senelerce internetlerde gezdim, en ufak şeyler için bile neler neler yazdığını çok iyi biliyorum. Birkaç ay önce internetten hastalık aramayı kesin olarak bıraktım ama hala sıkıntısını çekiyorum neden biliyor musunuz? Zamanında okuduğum her şey mıh gibi aklıma kazınmış. Kafamın içinde o kadar bilgi kirliliği var ki araştırmayı bıraksam dahi zamanında okuyup beynime yerleştirdiklerim beni çıldırtmaya yetiyor. İnternette yüzünüzdeki sivilceye dahi yazacak yanıt belli. Buna devam etmek sizi daha da yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Eşinize de kızmayın çünkü bu durumu yaşamayan hiç kimse bizi tam olarak anlayamaz. Ben dahi kendime kızıyorum bazen, şükret diyorum insanlar neler neler yaşıyor ama bu durumun şükretmekle ilgisi yok aslında, sadece beden hasta olmaz psikoloji de hasta olur ve bizim yaşadığımız da gerçek bir hastalık. Ama ben dahi kendime kızarken başkası beni nasıl anlasın üstelik yaşamayan biri? Derdi çeken bilir en nihayetinde. Mide gazına gelince stres mide ve bağırsaklara vuruyor direkt ben de hemen ya ishal olurum ya reflüm azar. Doktorlar çok şükür sağlıklısınız demiş bunu hatırlatın kendinize yılmadan. Ve en en en acilinden bir psikiyatri randevusu alın. Ben haftaiçi kesinlikle gidicem çünkü normal biri gibi yönetemiyorum o stresi. Kabullenmek, tevekkül etmek iyileşmenin en önemli adımı.Canım benim rahatsızligim geçen yıl oldu göğüsüm ortası ağrıdı kalp krizi geçiriyom sandim ve o gun başladı doktora gitmem her hafta acile gittim ve bana hiç bir şeyin yok beynim hissetmiyordum en sonunda pisiklojik destek aldım ilaç kulandim ve bıraktım 5aydir bıraktım 2 Ekim'de . başladı bu sefer boğaz ağrısı oldu ben grip oldum sandım yok geçmek bilmiyor internet girdim karsima lenf kanseri çıktı ve çok korktum acile gittim acil bi sıkıntı yok dedi eve geldim koltuk altim şişmiş gormedim agrim vardı ama umursamadim ertesinde sağlık ocağına gitimde bana yardımcı olun böyle böyle bana elime hafif bir şey geliyor genel cerrahi git . Uzun oldu kusura bakmayın lütfen bana dedi ki meme usg troid usg çek çektim gösterdim bana fibro kist önemli bir şey değil dedi troid için de senin lenfin 2cm şişmiş dedi yine de internet girdim lenfoma yazıyor ben de panik oldu dahilye gittim kanlara baktı ve iyi dedi bi sıkıntı yok dedi KBB git randevum 9da gidecem ve endişe verici haldeyim karnim sırtım kasiklarim ağrıyor acile bugun onun için gitim mide gazin çok var dedi ben ikk defa birşeye emin oldum pazartesi başka doktora gidecem genel cerrahi Çarşamba da iç hastalıkları ve en sonunda KBB ne yapacam bilmiyorum kolum kan alimi oldu morarma olmus diyor eşim ama kolum bı kaç yerde morluk var damarlarım çok gözüküyor ben çok korkuyorum.gercekten eşim de çok yoruldu kızımada doğru düzgün bakamıyorum kimseye artık diyemiyorum ne yapacam bilmiyorum internet girdim den beri uyuyamiyorm ne yapacam ben bilmiyorum. Radyoloji uzmanı çeken doktora bı sıkıntı varmı dedim 4 defa adam hiç bir sıkıntı yok herşey gayet iyi dedi ama ben emin olamıyorum ne yapacam lütfen bana yardımcı olun lütfen şuan da pisiklojik olarak kasintim var sanki o hastalık var gibi ne yapacam Allahım inşallah şifa versin inşallah teşekkür ederim gerçekten çok uzun kusura bakmayın.
Gidecem canim pisikiyatri önce bu hafta ve gelecek hafta doktorlara gideyem SONRA oraya gidecem gerçekten çok yoruldum eşime karşı çok mahcup'um çok gerçekten ayrıca bu durum olduğun günden beri uyuyamiyorm ya iki gün dur uyuyom. Canım yarın morluklar için doktora gidecem ve çok korkuyorum gerçekten . endişe panik halindeyim karın ağrısı hafif oldu bu sefer de gözüm ağrıyor ne yapacam bilmiyorum kaşıntı oluyor ara sıra sanki bende sanki bir şey var gibi kusura bakmayın lütfen sızın canınızı sıktımÖncelikle çok geçmiş olsun inanın sizi benden iyi kimse anlayamaz. Ve bakın ben çocukluğumdan beri böyleyim diyorum. Tabi benim durumum özellikle bu sene ciddi boyutlara ulaştı ama hep evhamlıydım. Doktorlara inanmamak, her an içinde bir sıkıntı ve şüphe taşımak, o korkularla yemek yemeye uyumaya çalışmak, kendinle beraber çevrendekileri de yıpratmak nedir çok iyi bilirim. Öncelikle ve en en en önemlisi internetten araştırma yapmayı acilen bırakmanız gerekiyor. Çözüm yolunun en büyük adımı bu. Senelerce internetlerde gezdim, en ufak şeyler için bile neler neler yazdığını çok iyi biliyorum. Birkaç ay önce internetten hastalık aramayı kesin olarak bıraktım ama hala sıkıntısını çekiyorum neden biliyor musunuz? Zamanında okuduğum her şey mıh gibi aklıma kazınmış. Kafamın içinde o kadar bilgi kirliliği var ki araştırmayı bıraksam dahi zamanında okuyup beynime yerleştirdiklerim beni çıldırtmaya yetiyor. İnternette yüzünüzdeki sivilceye dahi yazacak yanıt belli. Buna devam etmek sizi daha da yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Eşinize de kızmayın çünkü bu durumu yaşamayan hiç kimse bizi tam olarak anlayamaz. Ben dahi kendime kızıyorum bazen, şükret diyorum insanlar neler neler yaşıyor ama bu durumun şükretmekle ilgisi yok aslında, sadece beden hasta olmaz psikoloji de hasta olur ve bizim yaşadığımız da gerçek bir hastalık. Ama ben dahi kendime kızarken başkası beni nasıl anlasın üstelik yaşamayan biri? Derdi çeken bilir en nihayetinde. Mide gazına gelince stres mide ve bağırsaklara vuruyor direkt ben de hemen ya ishal olurum ya reflüm azar. Doktorlar çok şükür sağlıklısınız demiş bunu hatırlatın kendinize yılmadan. Ve en en en acilinden bir psikiyatri randevusu alın. Ben haftaiçi kesinlikle gidicem çünkü normal biri gibi yönetemiyorum o stresi. Kabullenmek, tevekkül etmek iyileşmenin en önemli adımı.