Aşilarimiz ve aylik kontrollerimiz....

kızlar bu arada ferrum verırken dıkkatlı olun lekesı cıkmıyormusbenneyaptımki

hayır çok ağlamadı, aşı olurken bi an iğnenin acısına ağlayacak oldu, oyuncak götürmüştüm yanımda, tabi babasını da. yerimseniben ikisini de görünce mutlu oluyor, kısa zamanda yatıştı a.s ilaç vermedim. ateşini ölçtüm fazla değildi, belki evham yapmışımdır diye vermedim ama sık sık kontrol ettim. yükselmedi. sizin de olmaz inş. 3 aşı belki biraz zorlayabilir yavrucağı. ben pnömokok aşısını 7.aya erteledim doktor tavsiyesi ile. ama duyduğum kadarıyla ateş yapmıyormuş. ferrumu 4. aya gelen her bebeğe veriyorlar zaten. sana verirler bugun.

biz de en son 3. ayın sonunda pnömökok yaptırmıştık. Ne kadar pahalı bir aşıymış öyle.. 2009'da sağlık ocakları da vurmaya başlayacakmış. Gerçi ben hiçbirini sağlık ocağında yaptırmadım ama sağlık ocağının vurduğu iğneleri sağlık sigortası da karşıladığı için dokunmuyor. Biz rotavirüs yaptırmadık. Doktoru bağırsakları çok düzensiz ve bozuk olduğu için gerek görmedi. Zaten anne sütü ile besleniyor, o korur onu dedi. İnşallah problem yaşatmaz. Ateş konusunda doktorumuz şimdiki aşıların ateş yapmadığını söylemişti....

biz kızıma kan testi yaptık ferrumu gerek görmedi doktor . bu aylarda çoğu bebekte kansızlık olur dedi ama elifde yokmuş oyüzden kullanmıyoruz

deviti vermeyi kesiyormuyuz ferrum verilince...daha biz doktora gitmedik, ayın 26sında gidicez....merak ettimde

biz doktordan geldik
kuzum 7.200 gr
az kilo almış
artık sütü ilaç niyetine vereceğiz
3 satte bir 150 cc mama dedi doktor

birde sanırım ege de reflü var
ilaç kullanmaya başladık ((

biz doktordan geldik
kuzum 7.200 gr
az kilo almış

ah canim yavrum benim gecmis olsun efe pasaya
Insallah hemencecik gecer onemli bi sey olmaz Insallah:asigim:
ay cok tatli masallah yesinler onu tuh tuh tuh tuh nazar degmesin
neyse saglikli olsun da mama ver nolcak sanki oyle de doycak mecburen
benim kiz kilo almazsa ve doktor mama ver derse ben :1shok:hapi yedim demektir
cunku benim kiz biberonu sadece benim sutum var diye iciyor
yoksa biberonu hic sevmiyor cadoloz kaydirigubbakcemile3

biz doktordan geldik
kuzum 7.200 gr
az kilo almış

çok geçmiş olsun canım.inşallah en kısa zamanda iyileşir.3 saatte 150 cc fazla değilmi yaa.benim kız 90 cc anca içiyor.bazen 120 yapıyorum onuda zorla bitittiriyorum.gerçi bebekten bebeğe değişir.yinede ayına göre kilosu iyi canım üzme sen kendini.

biz doktordan geldik
kuzum 7.200 gr
az kilo almış

sıkma canını! toparlar kısa zamanda! başının altına ince bi yastık koy istersen. reflüyü engeller. yine de bi doktora danış istersen. ben koyuyorum.

biz doktordan geldik
kuzum 7.200 gr
az kilo almış

canım gecmiş olsun... reflunun oldugu nasıl anlasıldı, belirtiler nasıldı

benim kızımda 3-4 saatte bir en fazla 120cc içiyor...

maalesef bizi 3 aşı oldukça zorladı
tüm gece uyumadık..aşıdan sonra fitil atmıştım gece ateşi çıkmadı ama sabah çıktı..
şimdi zor uyuttum, inceceik giydirdim bir tane daha fitil yaptım
ferrum a gelince benim doktorum vermedi
sormayıda unuttum verecek misiniz diye

bu aydaki bebişlerin günde 1 litre süt içmesi gerekirmiş
böldü etti,hesapladı
benimki 3 satte bir acıkıyor
ona göre hesapladı 135 ml içmesi gerekir dedi
ama sen 150 yap içmezse sorundeğil dedi
ben zaten günde 3 kez 150cc veriyordum
şimdi öğün arttı
mesela sabah 150cc mama vedim 8 de
11 i zor bekledi sıpa, sütümü sağmıştım 150cc onu verdim 11 de
içiyor yani maşalllaaahh:nazar
:

sıkma canını! toparlar kısa zamanda! başının altına ince bi yastık koy istersen. reflüyü engeller. yine de bi doktora danış istersen. ben koyuyorum.

evet reflu yastığı var
ama artık küçük geliyor
doktor 30 derece eğimli yatacak dedi
ama sevmiyor öyle yatmayı
napcam şaşırdım :sm_confused:

canım gecmiş olsun... reflunun oldugu nasıl anlasıldı, belirtiler nasıldı

en başta çooookk kusuyor
bazen fışkırtıyor
huzursuz sürekli mız mız..
bir yere gittik mi agğlaya ağlaya dönüyoruz..
uykularından ani uyanıp kusuyor
yada hiç uyumuyor gündüzleri
birde bende de reflü var, hamilelikte de ben baya ilaç kullandım, erken doğum riskim vardı..

arkadaşlar bu pnömökok ve rota virüsü aşıları kaçar doz oluyor ben pnömökoku 4 rota virüsünün de 3 doz olarak biliyorum ama bi arkadaşıma dr pnömökok 5 rotarix de 2 doz demiş hangisi doğru lütfen cevaplarmısınız bide iki doz arası en az nekadar olmalı süre olarak yani bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

cnm benim bildiğim kadarıyla rotarix 2 pnömokok 5 doz 2 ay arayla vuruluyor..

dün merveye ilk doz pnömokok aşısı yapıldı , bir dahaki ay rotarix 2. doz ve karma aşısı olucak .. boyu 58,5 kilosu 6600 .. diş çıkarması kolay olsun dişleri güçlü olsun diye zymafluor diye bir ilaç yazdı doktoru , günde bir tane bir tatlı kaşığı ılık suda eritip veriyorum .. ondan hariç nurs harveys gaz ilacı ve d vitamini veriyorum . a.s

maşallah febicim merve hanıma pnomokok için erken değilmi daha 3 aylıkkenmi olması gerekiomuşş

2. ayda rotarix 3. ayda pnömokok başlanıyor 2 ayda bir vuruluyor.. sanırım eskiden ilerki aylarda yapılıyomuş pnömokok ama geliştirilmiş ve artık daha erken vurulabiliyor.. benim doktorum medipol hastanesinde faruk biçer güveniyorum kendisine.. her yerini muayene ediyor bilgi veriyor .. bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum .. teşekkür ederim kilosu da iyiymiş ama tam orta , ne fazla ne az yani.. sadece anne sütüne devam ama beni çektikçe kızım çok yıprandığımı hissediyorum .. vitamin takviyesi de olsa ben zayıf düşüyorum bakalım 2,5 ay sonra ek gıdaya geçinde rahatlarım inş..

zinedila senin oğlun çoooook tatlı yaaaaa benim kız da fena dil hani aralarını yapsak mı ))

arkadaşlar bişey sorucam bu rota virüs aşısı ne zaman oluyor
benim yiğenim geçen 6 yada 7 aylık aşısını oldu 2 gün sonra hastalandı
aşırı kusma ishal başlamış
dr rota virüsü olduğunu söylemiş geçmesse hastanaye yatacakmış
aşıyla ilgisi olabilirmi

teşekkür ederim yapalım cnm:))) senin kızında çok güzel maşallahh maviş mavişşş allah nazarlaradn korusun bende sorayım pnomokoku doktora bizimde rotavirüüsü 2. doz aralıkta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…