Canim ne alakası var sen bakma doktora benim 120 kilo arkadasım var o hamile kaldı hemde ikiz72 kiloyum 1.65 boy doktor çok kilolusun şansın az dedi moralimi bozdu o yüzden sordum canım
Zayıflamaya çalışıyorum ama çok zor 65 olsam yeter ama yok veremiyorumCanim ne alakası var sen bakma doktora benim 120 kilo arkadasım var o hamile kaldı hemde ikiz
Doktor girer girmez ikinci dakikada dedi önce kilo ver bu şekilde hamile kalamazsın dedi ben şokNe kilolular var hamile kalan bence sen hic moralini bozma asiri bi kilon yk
Maşallah nekadar güzel bir haber hayırlı olsunCanim benimde ağrılı olmustu hatta baya kaçmaya çalışmıştım kalktığımda kanama olduğunu gördüm ertesi günde leke şeklinde devam etti ve hamileyim :)
Allah yardımcın olsun canım inşallah güzel haberler alırsınaşılama %100 acısız bir işlem değil, ancak 5-10 dakika arası süren, acısı dayanılabilir seviyede olan, uzun süredir gebelik isteyen, sebepsiz infertilite sorunu yaşayanların tercih edebileceği ilk aşama yardımcı üreme tekniği.
ben adetimin ikinci günü, günde iki defa olmak üzere (yani 50mg*2), 5 gün boyunca klomen kullandım. ilk iki gün çok şişkinlik, ağrı ve hassasiyet yarattı, ancak diğer günler rahattım.
ilaç kullanımının bittiği gün, yani 5. gün, doktora gittim, yumurtalıklarım 11-12 mm şeklindeydi, 7-8 tane kadar oluşmuştu.
ilk kontrolden 3 gün sonra tekrar gittim, doktor tekrar büyümeyi kontrol etti, büyüme hızı özellikle 2-3 tanesinde iyi olunca, 3 gün sonrasına östrojen (e2) testi istedi. sabah 8:30-09:00 arasında yaptırmamın ve iki saat içinde sonucu almamın kritik olduğunu belirtti (bu yüzden testi yaptıracağınız sağlık merkezini iyi seçin, ben 2 saatte sonuç almak için resmen yalvardım, son dakika rastgele bir merkezde yaptırınca ve 4 saatten önce sonuç veremeyeceklerini söyleyince yalvarmaktan başka çarem kalmadı:) e2 sonucuma göre doktor iki yumurtamın iyi düzeyde geliştiğini gördüğünü söyledi ve ertesi gün sabah 09:00 civarında otrivelle çatlatma iğnesini yaptırmamı istedi (ben yine rastgele bir yerde, elimde reçete olmadan gittim, reçetesiz iğne yapmayacaklarını söylediler, yine yalvar yakar, aynı gün reçeteyi kendilerine ulaştırma sözü vererek yaptırdım. zamanla yarışılan bir süreç ve saatlere uyum çok önemli olduğundan sizin daha temkinli olmanızı öneririm).
otrivelle'den tam bir gün sonra, hastaneye gittik, eşim 10:00 gibi sperm örneğini verdi ve spermler yıkama denilen işleme alındı. tam 1.5 saat sonrasında aşılama işlemi için muayene koltuğundaydım. 6 nisan'da aşılama oldum (tam reglimin 14. günüydü). çok az acı hissettim, ancak siz de korkmayın, dayanılmaz bir acı değil, ancak acısız da değil. doktor önce rahmimi bir alet ile genişletti, ardından icine bir sıvı enjekte edip spremleri yavaş yavaş içeriye verdi.
15 dakika kadar uzanık şekilde dinlenmenin yeterli olacağını söyledi, 15 dk sonra kalkıp merkezden ayrılıp eve gittim. tüm gün ve ertesi gün çok ağrım oldu (sanırım çatlatma iğnesi ve çatlamanın etkisiyle).
doktorum ertesi güne ve sonraki günlere, her gün ya da istersek gün aşırı ilişki önerdi.
20-21 nisan gibi BAT (beklenen adet tarihi). olumlu bir gelişme olursa sizleri de haberdar edeceğim, beklemedeyim, hayırlısı inşallah... ancak doktorum, olumsuz sonuçlanırsa üzülmememi, aşılama ile gebe kalma istatistiklerinin çok yüksek olmadığını özellikle vurguladı.
bisey soracagim pko nedir ben ilk aşılamam yaptırdım ama tutmadı diğeri için bekliyoruz doktor bisey solemediMerhabalar bende yarın aşılama olucam tüm aşamalardan gectım ılk defa olucam nasıl gectıgını sızınle paylaşıcam 1 senelık evlıyım pko bende de var malesef esımde sorun uok ınsallah tutar
Merhabalar oldum ben asılama pko polıkıstıkover diye bı hastalık adet duzensılızhınden oluyor bakalım ben az once yaptırdım ınsallah tutar dualrım herkeslebisey soracagim pko nedir ben ilk aşılamam yaptırdım ama tutmadı diğeri için bekliyoruz doktor bisey solemedi
ilk aşılamam mi cnm hayırlısı olsunMerhabalar oldum ben asılama pko polıkıstıkover diye bı hastalık adet duzensılızhınden oluyor bakalım ben az once yaptırdım ınsallah tutar dualrım herkesle
Evet ılk asılamam amın canımilk aşılamam mi cnm hayırlısı olsun
nerde yaptırdın pekiEvet ılk asılamam amın canım
Ben trabzonda yaptırdım suanlık iyi bakalım ınsallah tutatrnerde yaptırdın peki
herşeyin hayırlısı cnmBen trabzonda yaptırdım suanlık iyi bakalım ınsallah tutatr
İnşallah hepımızınherşeyin hayırlısı cnm
aşılamadan sonra nelere dikkat ettin bende dün aşılama yaptım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirimBen asilama yaptırdım çok şükür ilk aşılamamda hamile kaldım
Sizde mi dun yaptırdınız desenıze beraber haber alıcazaşılamadan sonra nelere dikkat ettin bende dün aşılama yaptım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
İlk gün biraz dinlendim bısey yapmadım sonra normal şekilde devam ettim hic sakınmadım ama tabiki ağır vs kaldırmadım yanı çok bısey yapmadım aslında normalde nasılsa öyle devam ettim hatta asilamadan bikac gün sonra halama gidip baya bi merdiven çıkmak zorunda kalmıştım yanı çok sakınmanı tavsiye etmem ama ağır is yapma tabikiaşılamadan sonra nelere dikkat ettin bende dün aşılama yaptım ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?