Mesajımı düzenledim canım tekrar göz atabilirsin, herşey gönlünce olsunMaşallah ne mutlu size
Haklısın canım aşılama boşuna diyen çok insan var dediğiniz her şeyi ben yaptırdım mesela hormonlara bakıldı normal hsg çekildi temiz eşimin sperm testi de iyi geldi daha önce de ben 3 kez klomen femera kullandım çatlatma iğnesi oldum ama olmadı bu ay aşılamaya geçtik o yüzden bu kez yumurta büyütmek için iğne kullanıyorum o benim kafamı karıştırdı sizde iğne mi kullanmıştınız bi de adetin kalçıncı günü yapıldı aşılamanız acaba hatırlıyor musunuz3 aşılama oldum, 2si pozitif sonuçlandı. İlk pozitif sonucum biyokimyasal gebelikle sonuçlandı. 3. Sünü kendi doktorum sağ yumurtalığımda menopoz başlangıcı başladığı için yapmadı umutsuzdu acil şekilde tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini söyledi, hali hazırda görüştüğüm bir başka infertilite doktoru ile görüşüp 3. Aşılamamı yaptırdım fakat oda diğer doktorumun düşüncesindeydi. Velhasıl hem 68*52 tümör (çikolata kistim oma+ tümöre dönüştü) miyomum oluştu 12mm. Şuan 21+6 gebeyim kızıma. Tüp bebek yaptırmadan müjdeli haberimi aldım.
Aşılamayı kötüleyenlere bakmayın ve aldırış etmeyin. Doktorun prensipleri ve izlediği yol çok önemli.
Spermiyogram, rahim filmi, tüplerin açıklık durumu, hormonların düzeyi, vücudun ilaçlara vereceği pozitif tepkiler, sperm wash sonucu başarılı sperm sayısı bunların tümü olumluyken uygulanan aşılama aşılamadır. Bodoslama öylesine yapılan benim gözümde aşılama değil, ne sperm wash var ne bir spermiyogram testi uygulanmış ne hsg çekilinilmiş ne hormon bakılmış aşılama işe yaramıyor diyorlar. Bence doktor başarısız ve tüp bebek ücreti için bilerek başarısız oluyor uygulamayı yapmış olmak için yapıyor.
Ben ilk aşılamamı klomenle olmustum. 2 sini gonal f le oldum. 75 vurundum hep normalde 1 hafta sonra gelişiyordu. Bu sefer niye gelişmedi anlamadım. Cuma tekrar kontrole gidicem. 450 lik kutu bitti şimdi 300 lük kullanıyorum. Zaten yumurtalar günde 1 veya 2 mm arası büyüyor. Aşılama icinde 18 üstüne cıkması gerekiyor. 18 ve üstü olan yumurta gelişmişse akşamına catlatma iğnesi yaptırıyorlar. 36 saat sonra aşılama yapılıyor. Ben ilaclarıma ücret ödemiyorum. O yönden rahatım ama psikolojik olarak yıpratıyor göbeğim mosmor oldu. Duygularım karmakarısık. Ama türkiyede ki kardeslerim icin gercekten üzülüyorum. Cok paylasılanları okuyorum ilaclar aşırı pahalıymıs. Ben gecen tüp bebeğe başladığımda ki fiyatla bu seneki arasında dağlar var. Ben tüp bebeği 20 bine yaptırdım bu sene 70 bin olmus ilaclar hariç tabi. Gecen sene en fazla 10 bin tutacak ilaclar bu sene 30 bin olmus. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Çok zorlu bir yol stresli bir yol ama inşallah hepimizin en hayırlı şekilde evlatları olur.Bende aynı dertten muzdaribim benimde gelişmemiş toplamda 600 doz vurdum bugün kontrolde henüz tam gelişmemiş bugünde 300 vurdum ve iğnem bitti yarında kontrole gidicem gelişmemişse tekrar iğne yazıcak ama iğne çok pahalı siz ne kadar kullandınız gonalf ben ilk defa kullanıyorum da doktor neden bu kadar erken gelişmesini istiyor anlamadım daha 7.günüm bugün beklesek gelişir yani aslında ama anlamadım
Evet Gonalf kullandım ve 3 aşılamanın hepsinde de farklı dozları uygun gördü doktorlarım.Haklısın canım aşılama boşuna diyen çok insan var dediğiniz her şeyi ben yaptırdım mesela hormonlara bakıldı normal hsg çekildi temiz eşimin sperm testi de iyi geldi daha önce de ben 3 kez klomen femera kullandım çatlatma iğnesi oldum ama olmadı bu ay aşılamaya geçtik o yüzden bu kez yumurta büyütmek için iğne kullanıyorum o benim kafamı karıştırdı sizde iğne mi kullanmıştınız bi de adetin kalçıncı günü yapıldı aşılamanız acaba hatırlıyor musunuz
İğneyle daha kaliteli yumurta gelişiyormus. Adetin 2. Günü kontrol edip kist veya bi sorun yoksa akşamına iğne başlıyorsun. Sonra düzenli kontrollere gidiyorsun. Kişiden kişiye değişiyor. Mesela ben 1 hafta iğne kullanıyordum. Kontrolde yumurta 18 üstü varsa ki vardı ücündede akşamına gece 11 de çatlatma iğnemi yapıyordım. Saati doktor belirliyor bu arada. Daha sonra 36 saat sonrasını belirleyip o saatte hastanede olmamızı söylüyor. Eşimiz bizim burda 1,5 saat önce gidiyor sperm veriyor. Spermi yıkayıp en kaliteli olanını seciyorlar.Haklısın canım aşılama boşuna diyen çok insan var dediğiniz her şeyi ben yaptırdım mesela hormonlara bakıldı normal hsg çekildi temiz eşimin sperm testi de iyi geldi daha önce de ben 3 kez klomen femera kullandım çatlatma iğnesi oldum ama olmadı bu ay aşılamaya geçtik o yüzden bu kez yumurta büyütmek için iğne kullanıyorum o benim kafamı karıştırdı sizde iğne mi kullanmıştınız bi de adetin kalçıncı günü yapıldı aşılamanız acaba hatırlıyor musunuz
Sen niye ödemiyorsun canım ilaçlara ücret benim doktorum iğnenin dozunu 100den başladı adetin 3.günü iki gün 100 vuruldum kontrole gittim gelişmemiş sonra 2 gün 200 vuruldum bugün kontrole gittim daha tam gelişmemiş kalan iğnenin hepsini de bugün yaptım 300 yani yarın yine kontrol niye bu kadar yüksek doz verdi anlamadım daha 7.gün bugün niye bu kadar hızlı gelişmesini istiyor kiBen ilk aşılamamı klomenle olmustum. 2 sini gonal f le oldum. 75 vurundum hep normalde 1 hafta sonra gelişiyordu. Bu sefer niye gelişmedi anlamadım. Cuma tekrar kontrole gidicem. 450 lik kutu bitti şimdi 300 lük kullanıyorum. Zaten yumurtalar günde 1 veya 2 mm arası büyüyor. Aşılama icinde 18 üstüne cıkması gerekiyor. 18 ve üstü olan yumurta gelişmişse akşamına catlatma iğnesi yaptırıyorlar. 36 saat sonra aşılama yapılıyor. Ben ilaclarıma ücret ödemiyorum. O yönden rahatım ama psikolojik olarak yıpratıyor göbeğim mosmor oldu. Duygularım karmakarısık. Ama türkiyede ki kardeslerim icin gercekten üzülüyorum. Cok paylasılanları okuyorum ilaclar aşırı pahalıymıs. Ben gecen tüp bebeğe başladığımda ki fiyatla bu seneki arasında dağlar var. Ben tüp bebeği 20 bine yaptırdım bu sene 70 bin olmus ilaclar hariç tabi. Gecen sene en fazla 10 bin tutacak ilaclar bu sene 30 bin olmus. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Çok zorlu bir yol stresli bir yol ama inşallah hepimizin en hayırlı şekilde evlatları olur.
Niye bu kadar erken gelişmesini istiyolar canım bilgin var mı acaba bana çok yüksek dozdan başladı kafam karıştı o yüzden adetin 3.günü başladık 100den iki gün vuruldum kontrole gittim gelişmemişti sonra 200e çıkardı dozu 2 kere vurdum kontrole gittim bugün henüz tam gelişmemiş bugünde kalan dozun hepsini yap dedi 300 yaptım yarın yine kontrole gidicem ama anlamadığım niye bu kadar hızlı gelişmesini istiyorEvet Gonalf kullandım ve 3 aşılamanın hepsinde de farklı dozları uygun gördü doktorlarım.
Ovitrelle ile çatlatma sağlanıldı. Hatırlamaz olurmuyum. 1. Si 11. Gün 2. 14.gün 3. Sü ise 9. Gün
Yumurtaların gonal f e direnc gösteriyordur. Bende sordum bugün dozu yükseltelim mi diye hayır dedi. Yumurtaların kac mm olmus biliyor musun kac yumurtan olmus. Benim 3 yumurtam var biri 12,5 diğer ikisi 11 cumaya birisi 18 e yükselme ihtimali var. Burda bizim sağlık sigortamız var o yüzden herşeyi karsılanıyor. 6 aşılamam tutmazsa tüp bebeğimde ücretsiz olacak ilaclarımdaSen niye ödemiyorsun canım ilaçlara ücret benim doktorum iğnenin dozunu 100den başladı adetin 3.günü iki gün 100 vuruldum kontrole gittim gelişmemiş sonra 2 gün 200 vuruldum bugün kontrole gittim daha tam gelişmemiş kalan iğnenin hepsini de bugün yaptım 300 yani yarın yine kontrol niye bu kadar yüksek doz verdi anlamadım daha 7.gün bugün niye bu kadar hızlı gelişmesini istiyor ki
Progesteron hormonu tetikleyici kullanıyorsun aşılama sonrası, ovitrelleye rağmen çatlamama durumu oluyor ilişkiyle de destekleyip progesteron hormon seviyeni yükseltebilmek için zaman kalması için canım. Hızlı gelişmesini istemiyorlar aslında olması gerektiği zamanlarda oluyor.Niye bu kadar erken gelişmesini istiyolar canım bilgin var mı acaba bana çok yüksek dozdan başladı kafam karıştı o yüzden adetin 3.günü başladık 100den iki gün vuruldum kontrole gittim gelişmemişti sonra 200e çıkardı dozu 2 kere vurdum kontrole gittim bugün henüz tam gelişmemiş bugünde kalan dozun hepsini yap dedi 300 yaptım yarın yine kontrole gidicem ama anlamadığım niye bu kadar hızlı gelişmesini istiyor
Ay ne güzel canım ya keşke burda da öyle olsa iki yumurta var dedi 12 falan dedi yarına birden nasıl gelişsin ki anlamadımYumurtaların gonal f e direnc gösteriyordur. Bende sordum bugün dozu yükseltelim mi diye hayır dedi. Yumurtaların kac mm olmus biliyor musun kac yumurtan olmus. Benim 3 yumurtam var biri 12,5 diğer ikisi 11 cumaya birisi 18 e yükselme ihtimali var. Burda bizim sağlık sigortamız var o yüzden herşeyi karsılanıyor. 6 aşılamam tutmazsa tüp bebeğimde ücretsiz olacak ilaclarımda
Benim daha adetimin 7.günü normalde yumurta 15.günde falan gelişiyor ya o yüzden dedim sizin yumurta geliştirme süreci nasıl olmuştuProgesteron hormonu tetikleyici kullanıyorsun aşılama sonrası, ovitrelleye rağmen çatlamama durumu oluyor ilişkiyle de destekleyip progesteron hormon seviyeni yükseltebilmek için zaman kalması için canım. Hızlı gelişmesini istemiyorlar aslında olması gerektiği zamanlarda oluyor.
Örnek veriyorum 20. Günde aşılama yapılsa, döllenip rahme tutunması 12-14 gün sürüyor yani 32-34 günlük döngü süresi çok uzun.
Yarına 14,15 olabilir eğer iğne etki ederse bu etkiyi görürse 2 gün daha iğne kullandırabilir. Gelişim sürecini takip etmek icin yarın çağırmıstır. Ben tüp bebekte 187,5 kullanıyordum bi iğne daha vardı. 8 yumurtam oluşmuştu.Ay ne güzel canım ya keşke burda da öyle olsa iki yumurta var dedi 12 falan dedi yarına birden nasıl gelişsin ki anlamadım
15 günde gelişmiyor. Çatlama olması gerekiyor. Adetinin 1. Gününden sayıyorsun.Benim daha adetimin 7.günü normalde yumurta 15.günde falan gelişiyor ya o yüzden dedim sizin yumurta geliştirme süreci nasıl olmuştu
Benim daha adetimin 7.günü normalde yumurta 15.günde falan gelişiyor ya o yüzden dedim sizin yumurta geliştirme süreci nasıl olmuştu
Evet canım adetin birinci gününden sayıyorum benim şimdiye kadar yumurta gelişimi hep 15.gün oldu sonrada çatlatma iğnesi oldum ama bu sefer çok hızlı büyümesini istiyor gibi geldi doktor iğne dozu çok yüksek yani15 günde gelişmiyor. Çatlama olması gerekiyor. Adetinin 1. Gününden sayıyorsun.
Benim merak ettiğim şey gonalf doz olarak ne kadar ve kaç gün kullandığın canımBen bu sorunuzu cevapladım.
1. Cevabım-
"Evet Gonalf kullandım ve 3 aşılamanın hepsinde de farklı dozları uygun gördü doktorlarım.
Ovitrelle ile çatlatma sağlanıldı. Hatırlamaz olurmuyum. 1. Si 11. Gün 2. 14.gün 3. Sü ise 9. Gün"
2. Cevabım -
"Progesteron hormonu tetikleyici kullanıyorsun aşılama sonrası, ovitrelleye rağmen çatlamama durumu oluyor ilişkiyle de destekleyip progesteron hormon seviyeni yükseltebilmek için zaman kalması için canım. Hızlı gelişmesini istemiyorlar aslında olması gerektiği zamanlarda oluyor.
Örnek veriyorum 20. Günde aşılama yapılsa, döllenip rahme tutunması 12-14 gün sürüyor yani 32-34 günlük döngü süresi çok uzun."
İşte sorun şu ki iğnemin son dozuydu bugün 900lük gonalf bitti 5 gündeYarına 14,15 olabilir eğer iğne etki ederse bu etkiyi görürse 2 gün daha iğne kullandırabilir. Gelişim sürecini takip etmek icin yarın çağırmıstır. Ben tüp bebekte 187,5 kullanıyordum bi iğne daha vardı. 8 yumurtam oluşmuştu.
Her günden 2 gün eksilterek gonal f kullandığım günlere ulaşabilirsiniz. Kimisinde 37.5 ile başlandı, kimisinde 125 ile başladı doz azaltıldı. Dediğim gibi stabil bir doz uygulamam olmadı 3 aşılamada da farklı farklıydı.Benim merak ettiğim şey gonalf doz olarak ne kadar ve kaç gün kullandığın canım
Peki sence benim şuanki sürecim normal mi adetin 3.günü başladım 2 gün 100 vuruldum sonra iki gün 200 vuruldum bugünde son kalan 300 dozu vurdum bana fazla gibi geliyor da o yüzden soruyorumHer günden 2 gün eksilterek gonal f kullandığım günlere ulaşabilirsiniz. Kimisinde 37.5 ile başlandı, kimisinde 125 ile başladı doz azaltıldı. Dediğim gibi stabil bir doz uygulamam olmadı 3 aşılamada da farklı farklıydı.
Doktorun uygun gördüğü dozu hormonlarına ve yumurtalarının tepkisine göre öneriyor, azı çoğu yok ki bu durumun canım. Onun vücudu 450ye tepki verir seninki 37.5 a.Peki sence benim şuanki sürecim normal mi adetin 3.günü başladım 2 gün 100 vuruldum sonra iki gün 200 vuruldum bugünde son kalan 300 dozu vurdum bana fazla gibi geliyor da o yüzden soruyorum