Anladım canım burda öyle bir şart yok tabi ben aşılamada 2-3 kez deneyip olmazsa tüp bebek gibi düşünüyorum bakalım hayırlısı inşallah gerek kalmaz tabiBen yurtdısında yaşıyorum burda 6 aşılama şartı var. Kafamıza göre tüp bebek merkezine gidemiyoruz doktorumuz aradı kabul etmediler. Mecbur 6 aşılama olacak. Gecen sene türkiyede tüp bebeğe başlamıstım mustafa taş hocaya 8 yumurtam toplandı 2 si 5. Güne ulaştı donduruldu. Transfer aşamasında ilaclar ağır geldi transfer iptal edildi. 1 yılı gecti transfer icin daha gidemedim. Bırda da vakit kaybetmemek icin 6 aşılamayı doldırmaya calısıyorum
yüzde 15 deyince çok düşük geliyor ama çatlatma iğnesi yapıp ilişki ile denedik 3 kez olmadı o yüzden aşılamada oran daha yüksektir diye düşündümAşılama yüzde %15 başarı elde ediyor. Pcoslular icin mesela ne zaman yumurtladığımızı biliyoruz. Tüp bebeğe gittiğimde doktor pcosta %70 şans oranı vermişti. Aşılama doğal gebelik gibi bir müdahale yok aslında sadece yumurtlama günümüz planlanıyor ve yumurtanın yakınına sperm enjekte ediliyor. Aşılamada da mesela gün aşırı ilişki olsun diyorlar. Kendin ilac ve çatlatma iğnesiyle denediğin zaman ki gibi aslında tek iyi yönü spermlerin yıkanıp en iyilerinin secilmesi. Bizde 5 milyon altıydı hep burdaki doktor spermlerde sorun yok iyi falan dedi. Türkiyede bi doktora sordum aşılamayla uğrasma tüp bebeğe gec dedi.
Hayırlısı olsun inşallahBanada gonalf başladı aşılama için ilk iki gün 100doz yaptım kontrole gittim gelişme henüz yoktu dozu 200e çıkardı iki gün daha yaptır sonra görüşelim dedi bakalım inşallah gelişir
Aşılama sürecine kadar doktor ne derse onu yaptım ilaç konusunda onun harici birşey yapmadım.Asilama olduktan sonra da kendimi fazla yormadim dikkat ettim hareketlerime çünkü ilk aşılamada belirtim yok kesin tutmadı düşüncesi ile bilinçsiz davrandım düşük oldu bu yüzden ama sonraki aşılamalarimda hep dikkatli davrandım belirtm olmasa bile, sonrasında belirtilen tarihte kan verdim pozitifti çok şükürYaa yorumunuz beni çok mutlu etti şuan inşallah teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, peki sizin bu süreçte dikkat ettiğiniz önerebileceğiniz şeyler var mıdır acaba
Benim 2 aşılama tuttu bende 75 doz vuruyordum gonal f sonra son zamanlarda 120 doza cikariyordu doktor hapla hiç gelismemizti gonal f iğneyle ilk asilamada 16 günde gelişti çatlatma iğnesi oldum ertesi gün aşılama oldum ilk aşılama tutmadı ikinci aşılama 21 günde yumurtam gelişti ikinci asilamam.sukur tuttu 2 buçuk yaşında oğlum.var bende ileri derece pcostum yumurtalarim çok zor gelisirdi daha çok yeni baslamissin gün geçtikçe buyuycek yunurtan stres yapma çünkü stres yumurtaları etkiliyor olabildigince sağlıklı beslen bu dönemde birde kilon varsa azda olsa vermeye çalış canım büyümesinde çok fayda sağlıyor bu aşamalarda takviyelerde kullansan iyi olur magnezyum,arı sütü bal polen karışımı ve OMEGA 3 balık yağı gibi d vitaminine baktır eğer d vitaminin düşükse onunda takviyesini al derim birde troidlerine baktirdinmi pcoslu olan kişilerde genelde troidlerde sorun olabiliyor en önemli etken kesinlikle endokrin bölümünde insülin direncine baktır eğer o yüksekse yumurtanın gelişmemesini sağlayan en büyük etken o canım. Pcoslu.kadinlarin çoğunda insülin direnci oluyor maalesef.birde günde 2 3 litre su içmeye özen göster yürüyüş yaparsan yumurtaları daha çabuk calismasina neden olursun birde yumurtanin büyümesini sağlayan egzersizler var onlarida yapabilirsinKızlar selam. Ben bu ay aşılama yaptırmak için tedaviye başladım adetin 3.günü gonalf iğneye başladım iki gün 100 doz vuruldum bugün kontrole gittim doktorum yumurta henüz gelişmediğini dozu 200e çıkardı 2 kez yapıp çarşamba kontrole gidicem yine aşılama ile gebelik elde edebilen var mı lütfen yardımcı olur musunuz pcos var bende kafam çok karıştı
Çok teşekkür ederim canım bilgilendirme için benim ileri derece değil pcos hatta bu ay doktorum yumurtalıklarımda Pcos görüntüsü olmadığını söyledi amh 3,82 geldi kilomda yok tüylenme gibi şcosta görülen sorunların hiç biri yok bütün tahlillerime bakıldı şimdiye kadar sorun görünmüyor vakti zamanı var heralde rahim filmi çekildim o da temiz çıktı daha önce 3 kez çatlatma iğnesi oldum klomenle ve femerayla yumurta büyüttük hepsinde de büyüdü aslında sonrasında kist falan da olmadı ama neden tutmadı bilmiyorum bu ay aşılama düşündüğü için iğneyle tedavi verdi doktorum d vitamini balık yağı falan da önceden kullandım ama bu kez kullanmadım bakalım hayırlısı su içmeye çalışıyorum ama 2-3 litre olmuyordur sağlıklı beslenmeyede elimden geldiğince çalışıyorum hayırlısı bakalımBenim 2 aşılama tuttu bende 75 doz vuruyordum gonal f sonra son zamanlarda 120 doza cikariyordu doktor hapla hiç gelismemizti gonal f iğneyle ilk asilamada 16 günde gelişti çatlatma iğnesi oldum ertesi gün aşılama oldum ilk aşılama tutmadı ikinci aşılama 21 günde yumurtam gelişti ikinci asilamam.sukur tuttu 2 buçuk yaşında oğlum.var bende ileri derece pcostum yumurtalarim çok zor gelisirdi daha çok yeni baslamissin gün geçtikçe buyuycek yunurtan stres yapma çünkü stres yumurtaları etkiliyor olabildigince sağlıklı beslen bu dönemde birde kilon varsa azda olsa vermeye çalış canım büyümesinde çok fayda sağlıyor bu aşamalarda takviyelerde kullansan iyi olur magnezyum,arı sütü bal polen karışımı ve OMEGA 3 balık yağı gibi d vitaminine baktır eğer d vitaminin düşükse onunda takviyesini al derim birde troidlerine baktirdinmi pcoslu olan kişilerde genelde troidlerde sorun olabiliyor en önemli etken kesinlikle endokrin bölümünde insülin direncine baktır eğer o yüksekse yumurtanın gelişmemesini sağlayan en büyük etken o canım. Pcoslu.kadinlarin çoğunda insülin direnci oluyor maalesef.birde günde 2 3 litre su içmeye özen göster yürüyüş yaparsan yumurtaları daha çabuk calismasina neden olursun birde yumurtanin büyümesini sağlayan egzersizler var onlarida yapabilirsin
Teşekkür ederim canım zaten ben belirtim olmazsa şüphelenirim heraldeAşılama sürecine kadar doktor ne derse onu yaptım ilaç konusunda onun harici birşey yapmadım.Asilama olduktan sonra da kendimi fazla yormadim dikkat ettim hareketlerime çünkü ilk aşılamada belirtim yok kesin tutmadı düşüncesi ile bilinçsiz davrandım düşük oldu bu yüzden ama sonraki aşılamalarimda hep dikkatli davrandım belirtm olmasa bile, sonrasında belirtilen tarihte kan verdim pozitifti çok şükürsunuda belirteyim aşılamadan sonra belirtiniz olmazsa tutmadı sanmayın belli olmuyor benim her ikisinde de hatta düşük ile 3 aşılamam da da hiç belirtim olmadı hep kan testinde öğrendim pozitif olduğunu
İnşallah canım ya çok teşekkür ederimMerhabalar benim ve yakın arkadaşımın aşılaması ilk seferde tuttu. Bende pcos eşimde varikosel var arkadasımın da amh cok düsüktü 39 yaşında bir de. İkimizin de ilk gebeliği. İnsallah sizin de tutar
İlk asilamada 8 9 gün dikkat ettim sonra burdaki sitede baktım arkadaşların beli agriyo göğsü arıyor ama bende hicbiri yoktu o zmn psikolojik olarak demekki benimki tutmadı dedim eşimin akraba tarafından cenazeleri vardı eşim giderken bende gittim yanında 5 6 saat yol sürdü gittik sonra orda traktöre bindim hop diye traktörden atladım indimTeşekkür ederim canım zaten ben belirtim olmazsa şüphelenirim heraldeÇünkü 3 kez çatlatma iğnesi oldum aşırı göğüs ağrısı kasık ağrısı yaşadım ve sonunda hep adet oldum. Bilinçsiz davranmaktan kastınız nedir yani neden düşük olmuş olabilir
Aaa çok geçmiş olsun canım ya haklısın zaten olmadı deyip rahat davranıyoruz dikkat etmek lazım bende belirtileri yaşayınca direk yine olmadı kafasına giriyorumİlk asilamada 8 9 gün dikkat ettim sonra burdaki sitede baktım arkadaşların beli agriyo göğsü arıyor ama bende hicbiri yoktu o zmn psikolojik olarak demekki benimki tutmadı dedim eşimin akraba tarafından cenazeleri vardı eşim giderken bende gittim yanında 5 6 saat yol sürdü gittik sonra orda traktöre bindim hop diye traktörden atladım indimMalum cenaze evi tencere kap kasik ağır demedim kaldırdım yardım edeyim diye sonra bulunduğumuz şehire geldim bı gün geçti yoğun parçalı şekilde kanamam başladı hastaneye gittik beta yüksek çıktı fakat kanama sürdüğü için yavaş yavaş beta değerim de düştü o şekil düşük yaptım sonraki aşılamalarimda uzun yola veya ağır hiç birşey kaldirmadim kendimi yormadim
Bilemiyorum canım ben daha yeni olucam aşılama henüz olmadım doktoruna danış istersenBende aşılama oldum 31 ocakta ve aşırı kasık ağrısı oluyor özellikle solda sol ayağıma kadar atıyo ve eğilirken karnımda birşey batıybide ben aşıdan sonra yumurta akı içinde kan damarları gördüm normal mi
Bende aynı dertten muzdaribim benimde gelişmemiş toplamda 600 doz vurdum bugün kontrolde henüz tam gelişmemiş bugünde 300 vurdum ve iğnem bitti yarında kontrole gidicem gelişmemişse tekrar iğne yazıcak ama iğne çok pahalı siz ne kadar kullandınız gonalf ben ilk defa kullanıyorum da doktor neden bu kadar erken gelişmesini istiyor anlamadım daha 7.günüm bugün beklesek gelişir yani aslında ama anlamadımKızlar merhaba bende şimdi hastaneden geldim 3 yumurtam var ama gelişmemiş biri 12,5 ikisi 11 mm. Diğer 3 aşılamamda 1 hafta gonal f kullanıp sonra catlatma iğnesi yapıyordum. Bu sefer yumurtalar gelişmemis cuma günü normalde aşılama olması lazımdı ama tekrar kontrole gidilecek. Yumurta geliştiren yiyecekler var mı yediğiniz içtiğiniz
Yumurta geliştirmek için iğne mi kullanmıştın canımMerhaba benim ilk aşılama tuttu. Oğlum şu an 15 aylık ortalıkta geziniyor.darısı isteyenlere
Maşallah ne mutlu size3 aşılama oldum, 2si pozitif sonuçlandı. İlk pozitif sonucum biyokimyasal gebelikle sonuçlandı. 3. Sünü kendi doktorum sağ yumurtalığımda menopoz başlangıcı başladığı için yapmadı umutsuzdu acil şekilde tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini söyledi, hali hazırda görüştüğüm bir başka infertilite doktoru ile görüşüp 3. Aşılamamı yaptırdım fakat oda diğer doktorumun düşüncesindeydi. Velhasıl hem 68*52 tümör (çikolata kistim oma+ tümöre dönüştü) miyomum oluştu 12mm. Şuan 21+6 gebeyim kızıma. Tüp bebek yaptırmadan müjdeli haberimi aldım.