- 26 Ocak 2017
- 2.307
- 5.451
- 158
Merhaba hanımlar. Aşılamamın 16.gününde şiddetli bir karın ağrısı eşliğinde adet oldum. Aşılama yaptırmak isteyen arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ben yurtdışında yaşadığım için Türkiye'ye tatil için gelmiştim. Bu konuda uzman olduğunu düşündüğüm özel bir hastaneyi arayıp bir doktordan randevu aldım. Aslında o doktora gitmek istemiyordum ama gitmek istediğim doktorun randevuları doluydu ve benim bekleyecek zamanım yoktu. Yumurtlama dönemindeydim gittim muayene oldum yumurtaların büyümüş dedi çatlatma iğnesi önerdi iğnemi oldum söylediklerini uyguladım. 14 gün sonra kan testi verdim negatifti. Bu arada eşimde veya bende üreme sistemiyle ilgili bir sorun yok. Sonra ikinci kez yumurtlama dönemimde gittim ve doktora biz aşılamayı denemek istiyoruz dedim yumurtaların büyümüş dedi yarın aşılaman yapılsın dedi. Çatlatma iğnemi yaptırdım ertesi gün başka doktor aşılamamı yaptı. Rahim girişim dar olduğu için biraz canım yandı ve 3 gün kanamam oldu (genelde ağrısız ve kanamasız oluyormuş,yaptıracak arkadaslar korkmayın). Aşılamadan sonra yarım saat yatırdılar sonra normal hayatına devam edebilirsin dediler. Ertesi gün 13 saatlik uçak yolculuğu yaptım kasıklarıma arada giren ağrılar eşliğinde. Aşılamamın 12.günü başlayan kahverengi lekeler 16.güne kadar devam etti. Adet olacağımı hissediyordum ama olmak istemiyordum. Şimdi asıl noktalara gelelim, lütfen kendinize duyarlı ve ilgili bir doktor bulun, araştırın diğer tecrübelerden faydalanın ve aceleye getirmeyin bu işlemi. Ben doktoruma çocuk isteğiyle genel kontrole gittim (33 yaşındayım) ama ultrason muayenesi dışında birşeye bakmadı ne hormonlarıma nede diğer değerlerime bakılsın demedi. O demeyince ben dedim kan vermek istiyorum değerlerime bakın diye ama yinede testlerimi eksik yazmış. Bu konuyla ilgili öncelikli değerlerime bakılmamış. Sonuçları merak edip sormadı. Adetlerin düzenli mi diye bile sormadı. Eşim de kendi dedi sperm testi yaptırmak istiyorum diye yoksa onada bakılmayacaktı. Yani dr biz bir an önce çıksak ve o yeni hasta alsa modundaydı. Ama sigortam olmadığı için herşeyin ücretinide kuruşu kuruşuna almayı biliyorlardı. Aşılamadan sonra dr u aradım ilaç verecek misiniz dedim progestan kullan dedi jelin adını söyledi yani aramasam onuda önermeyecekti ama ben kanamam 3 gün devam ettiği için onuda kullanamadım. Aşılamanın 5.günü ağır grip oldum, aşılamanın tutma ihtimaline karşı ilaç kullanmak istemedim, bal ve ekinezya ile iyileştim. Ama sonuçta 16.gün adet oldum. Lütfen doktorunuza herşeyi hatırlatın, detaylar önemsiz gibi gelebilir ama ne canınız boşa yansın nede paranız çöpe gitsin. Bütün testlerinizi yaptırın sonra aşılamaya yönelin. Vücudunuzdaki eksik fazla ne varsa dengesini bulunca aşılama yaptırın.Yumurtanız çatlamış mı kontrol ettirin, aşılamadan sonra ultrasonla spermlerin içerdeki durumunu kontrol ettirin. Herseyi doktor söyler diye beklemeyin. Bu işler nasip kısmet Allah bilir zamanını ama doktorun ve bizim çaba göstermemiz gerekiyor. Sonuç negatif olsada üzülmek yerine hayırlısı böyledir belki diyerek dua etmek daha iyi hissettiriyor. Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.
canım evet zaten onlar 7 gün falan kullanılacak ya kesinlikle buzdolabı hatta sebzelik gözünde sakla.eşin için de keçiboynuzu kürü ya da pekmezi.doktor dedi bunu da.hareketlilik artıyo.e vitamini de alsın.
Canım biraz zorladı ve farklı bir aletle yaptı açma işlemini. Çok aşırı olmasada ağrım oldu ama uzun süren bir işlem olmadığı için sabrettim. Çok az lekelenmen olacak dedi birkaç gün sürer mi dedim hayır sadece bugün olur biter dedi ama 3 gün kanamam oldu ped kullandım. İşin ucunda evlat sahibi olma isteği olunca insan herşeye katlanıyor. Aşılama yaptıracaksan endişelenme benim işlem 20 dk falan sürmüştü hemen bitiyor canım, yarım saat yatırıyorlar çıkıyorsun. İnşallah sonucun pozitif olur.Merhaba arkadaşm bnm agrili demissin sendeki dert bendede var hatta dun dokt.bile dedi nasl yapıyolar aşılamayı
Canım biraz zorladı ve farklı bir aletle yaptı açma işlemini. Çok aşırı olmasada ağrım oldu ama uzun süren bir işlem olmadığı için sabrettim. Çok az lekelenmen olacak dedi birkaç gün sürer mi dedim hayır sadece bugün olur biter dedi ama 3 gün kanamam oldu ped kullandım. İşin ucunda evlat sahibi olma isteği olunca insan herşeye katlanıyor. Aşılama yaptıracaksan endişelenme benim işlem 20 dk falan sürmüştü hemen bitiyor canım, yarım saat yatırıyorlar çıkıyorsun. İnşallah sonucun pozitif olur.
Sonuç negatiftiBen rahim filmini bile anastezili yaptirdim normal muaynede bile cok sancim oluyo valla anastezili olursa öyle yaptirirm.insallah olurda pozitif sonuc alirim allah herkese içinde de bize nasip etsin.senn sonucun ne arkadaşm?
Arkadaşlar aşılamamın 18.günü, adetim 2 gün gecikti, dün tüm gün kahverengi lekelenmem oldu, geceye doğru ve bu sabah hafif kanamam geldi sızıntı gibi yani tam anlamıyla adetim başlayamadı, ilk kez boyle oluyor.. Erken gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı, acaba basit bir adet gecikmesi mi yoksa geç döllenmeden dolayı çıkmamış da olabilir mi.. Bugün doktordan randevu aldım ama içim içimi yiyor.
Arkadaşlar merhaba, ben de 28 ocak cts 2. aşılamamı yaptırdım. İlk aşılamam tutmadı. zaten problemli bir dönemdi ve gerek doktor gerekse uygulama kanımca yetersiz kaldı. Benim de ruh halim bu olumsuzluklara eklenince ortaya negatif sonuç çıktı. 33 yaşındayım yaklaşık 1,5 senedir bebek istiyoruz..fakat olmadı..ve ne bende ne de eşimde herhangi bir problem tespit edilemedi. İlk aşılamadan 3 ay sonra kendimi toparladım dinlendim ve iyi bir hastanede iyi bir hekimle tedaviye yeniden başladım. Şunu anladım ki hekime güvenmek gerçekten çok önemli.. ayrıca 2. aşılamayı yaşamış biri olarak 2 uygulama arasındaki farkları da gördüm gerçekten bu uygulama titizlik gerektiriyor. hıv den tut hepatit b, c kızamıkçık gibi birçok test istedi doktorum. hormon testleri, rahim filmi dışında... ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki lütfen deneyin eşimin 1 sene önceki testinde sperm sayısı 80 milyondu. harekette sayıda bir problem yok demişti doktorum. Ben ona rağmen son 1 ay keçiboynuzu pekmezi yedirdim. ve aşılamaya 150 milyon sperm, yıkamadan sonraki hali %95 hareketli 100 milyon spermle girdim. Yumurtam 21 mm iken çatlatıldı. Ve aşılamadan 1 gün sonra ilişki önerildi. Şimdi bekleme sürecindeyiz.. bu gün 6. günüm.. yumurtamın oluştuğu sol tarafta ara ara batma ve belimin sol tarafında hafif bir ağrım oluyor. beyaz sarımtrak akıntım var. (ki ben yumurtlama dönemi hariç akıntı nedir bilmem) biraz rahatsız edici ama idare ediyorum. Bakalım bu sefer kısmetimizde ne var. Olur mu olmaz mı bilemem ama lütfen umudunuzu kaybetmeyin ve moralinizi yüksek tutun. Ben o testteki çift çizgiyi görebilmenin ve bu siteye hamilelik takvimi ekleyebileceğim günün hayaliyle yaşıyorum :) Allah yardımcımız olsun..
Evet cnm. Gonal f iğne 0,75 mg günlük tek doz.. 6 gün kullandım.Insalah o cift çizgiyi hepimiz goruruz.Sen aşilamadan once ilac kullandinmi
Evet cnm. Gonal f iğne 0,75 mg günlük tek doz.. 6 gün kullandım.
Bu gün 8. Gün.. beklemedeyiz. 13 subatta tahlil yapılacak tabi hastalanmazsam:)Heée peki smdi bisey varmı bebek geliyomu durum nedir
Bu gün 8. Gün.. beklemedeyiz. 13 subatta tahlil yapılacak tabi hastalanmazsam:)
salı günü yumurta takibi için çağırmıştır bir kaç kez daha çağıracak bu şekilde iğneye devam ettikçe yumurtaları kontrollü geliştiriyorlar. yumurta çapı 20mm civarına gelince sana çatlatma iğnesi veriyor mesela ben dün gece yaptım onu ve yarın aşılamam olacak. Ben gonal f e 1 şubatta başlamıştım. Tedavin hayırlı olsun canım iyi şanslar dilerimKozlar merhaba ben aşılamaya yeni başladım cıma günü dr gonal f verdi salı gel dedi bundan sonra işlemler Nasıl devam eder hiç fikrim yok yardımcı olabilirmisiniz bu arada gonal F 450 50 cc vuruluyorum karından
Teşekkür ederim canım peki o gün 20mm ulaştıysa eğer sana ilaç başlamıcam direk igne dedi ben pek anlamıyorum ondan soruyorum senin içinde hayırlısı neyse o olsun Can'ımsalı günü yumurta takibi için çağırmıştır bir kaç kez daha çağıracak bu şekilde iğneye devam ettikçe yumurtaları kontrollü geliştiriyorlar. yumurta çapı 20mm civarına gelince sana çatlatma iğnesi veriyor mesela ben dün gece yaptım onu ve yarın aşılamam olacak. Ben gonal f e 1 şubatta başlamıştım. Tedavin hayırlı olsun canım iyi şanslar dilerim
Bende de direk iğne oldu zaten başka ilaç vermedi.Teşekkür ederim canım peki o gün 20mm ulaştıysa eğer sana ilaç başlamıcam direk igne dedi ben pek anlamıyorum ondan soruyorum senin içinde hayırlısı neyse o olsun Can'ım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?