- 26 Ocak 2017
- 2.307
- 5.451
- 158
Merhaba hanımlar. Aşılamamın 16.gününde şiddetli bir karın ağrısı eşliğinde adet oldum. Aşılama yaptırmak isteyen arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Ben yurtdışında yaşadığım için Türkiye'ye tatil için gelmiştim. Bu konuda uzman olduğunu düşündüğüm özel bir hastaneyi arayıp bir doktordan randevu aldım. Aslında o doktora gitmek istemiyordum ama gitmek istediğim doktorun randevuları doluydu ve benim bekleyecek zamanım yoktu. Yumurtlama dönemindeydim gittim muayene oldum yumurtaların büyümüş dedi çatlatma iğnesi önerdi iğnemi oldum söylediklerini uyguladım. 14 gün sonra kan testi verdim negatifti. Bu arada eşimde veya bende üreme sistemiyle ilgili bir sorun yok. Sonra ikinci kez yumurtlama dönemimde gittim ve doktora biz aşılamayı denemek istiyoruz dedim yumurtaların büyümüş dedi yarın aşılaman yapılsın dedi. Çatlatma iğnemi yaptırdım ertesi gün başka doktor aşılamamı yaptı. Rahim girişim dar olduğu için biraz canım yandı ve 3 gün kanamam oldu (genelde ağrısız ve kanamasız oluyormuş,yaptıracak arkadaslar korkmayın). Aşılamadan sonra yarım saat yatırdılar sonra normal hayatına devam edebilirsin dediler. Ertesi gün 13 saatlik uçak yolculuğu yaptım kasıklarıma arada giren ağrılar eşliğinde. Aşılamamın 12.günü başlayan kahverengi lekeler 16.güne kadar devam etti. Adet olacağımı hissediyordum ama olmak istemiyordum. Şimdi asıl noktalara gelelim, lütfen kendinize duyarlı ve ilgili bir doktor bulun, araştırın diğer tecrübelerden faydalanın ve aceleye getirmeyin bu işlemi. Ben doktoruma çocuk isteğiyle genel kontrole gittim (33 yaşındayım) ama ultrason muayenesi dışında birşeye bakmadı ne hormonlarıma nede diğer değerlerime bakılsın demedi. O demeyince ben dedim kan vermek istiyorum değerlerime bakın diye ama yinede testlerimi eksik yazmış. Bu konuyla ilgili öncelikli değerlerime bakılmamış. Sonuçları merak edip sormadı. Adetlerin düzenli mi diye bile sormadı. Eşim de kendi dedi sperm testi yaptırmak istiyorum diye yoksa onada bakılmayacaktı. Yani dr biz bir an önce çıksak ve o yeni hasta alsa modundaydı. Ama sigortam olmadığı için herşeyin ücretinide kuruşu kuruşuna almayı biliyorlardı. Aşılamadan sonra dr u aradım ilaç verecek misiniz dedim progestan kullan dedi jelin adını söyledi yani aramasam onuda önermeyecekti ama ben kanamam 3 gün devam ettiği için onuda kullanamadım. Aşılamanın 5.günü ağır grip oldum, aşılamanın tutma ihtimaline karşı ilaç kullanmak istemedim, bal ve ekinezya ile iyileştim. Ama sonuçta 16.gün adet oldum. Lütfen doktorunuza herşeyi hatırlatın, detaylar önemsiz gibi gelebilir ama ne canınız boşa yansın nede paranız çöpe gitsin. Bütün testlerinizi yaptırın sonra aşılamaya yönelin. Vücudunuzdaki eksik fazla ne varsa dengesini bulunca aşılama yaptırın.Yumurtanız çatlamış mı kontrol ettirin, aşılamadan sonra ultrasonla spermlerin içerdeki durumunu kontrol ettirin. Herseyi doktor söyler diye beklemeyin. Bu işler nasip kısmet Allah bilir zamanını ama doktorun ve bizim çaba göstermemiz gerekiyor. Sonuç negatif olsada üzülmek yerine hayırlısı böyledir belki diyerek dua etmek daha iyi hissettiriyor. Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Merhaba arkadaşm bnm agrili demissin sendeki dert bendede var hatta dun dokt.bile dedi nasl yapıyolar aşılamayı