Ben devlette oldum ben anlatayım en iyisi. Hem klomen ile aşılama sürecim hemde gonal f ile aşılama sürecim oldu. Öncelikle devlette ilk kez tedaviye baslaniyorsa kan testi, rahim filmi ve eşinin sperm analizi olmadan baslamiyorlar bunlar zaman alıyor. Eğer bunlar yapilmissa daha önceden, reglin 2 veya 3. Günü gidiyorsun bthcg bakıyor kanda ve ultrason ile folekul sayımı yapiyor aynı gün hangi ilaç ise onu yazıp başlatıyor. Bunlar 1 gün sürüyor tabi igne tedavisi ise rapor çıkartılıyor oda hemen aynı gun çıkıyor bir kac saatte. 1 gün bunlar için yeterli, sonra 1 hafta sonra kontrole çağırıyor ultrasonla bakıp yumurta gelisimine göre ya bir kaç gün daha kullan gel diyor yada aşılamaya gün veriyor (genelde 2 gün sonraya) yumurtanin boyutuna göre. Eğer aşılama zamanı derse esine cinsel perhiz veriyor aynı gün çatlatma ignesini ve progestan yazıyor ve söylediği gün tekrar gidiyorsun aşılama yapılıyor. Tahlillerin hazirsa Tahminen sen bir kez gideceksin muayene ilaç, 1 hafta sonra kontrol , bir kaç gun sonra da aşılama. Toplamda 3 kez ancak yumurta istenen boyuta henüz gelmemisse 4 kez de olabilir