Aşılama ile ilgili

CinnamonQueen

N'oublie pas d'où tu viens.
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
4.965
1.346
Arkadaşlar merhaba, geçen hafta aşılama tedavisine başlamak için hastaneden aradılar gittim. Reglimin 5. günüydü. Doktor 2 gün sonra gelmemi ve raporumun çıkacağını söyledi. Ama 2 gün sonra şehir dışında olmam gerekiyordu iş için. Pazartesi (bugün) olsun o zaman yine başlanabilir dedi. Bu sabah gittim. Benim doktorum yoktu başka bir doktor muayene etti. Bugün döngümün 10. günü olmuş oluyor. Rahim duvarı kalınlığına vs bakıldı. Solda 14.5 cm yumurtam varmış. Ama hoca bu ay için aşılamayı uygun bulmadı. Sanırım geç kaldım. Raporumdaki ilaçları almamı söyledi. Bulana kadar canım çıktı ama gonal f ve ovitrelleyi buldum neyse ki. Bir sonraki adetimin 3. günü gelmemi söyledi. Sanırım 3. gün itibariyle 10 gün kadar gonal f kullanılıyor doğru mu? Sonrasında da çatlatma iğnesi ve akabinde aşılama oluyor. Açıkcası üniversite hastanesine gidiyorum ve çok kalabalık doğru düzgün bilgi alamıyorum. Yakın zamanda aynı yollardan geçmiş birileri varsa biraz bilgi paylaşımı yapmak , süreci öğrenmek, zorlukları yan etkileri vs öğrenmek ve dertleşmek isterim o sebeple konu açmak istedim.

Siz daha önce klomen, femara vb ilaç kullanmış mıydınız. 10.gün için 14,5 yumurta bence iyi ama demek doktor kaliteyi beğenmemiş olacak ki aşılama yapmamış.ben daha önce üç kez aşılama yaptırdım. Klomen ile. Gonal f yi klomene yanıt alamayan hastalara yazıyordu.

Her hastada durum ve her doktorun/kurumun yöntemi farklıdır. Menapur merional gibi iğneler de kullanilabilir gonalf de kullanılabilir. Genelde iğneler kaliteye de etki ettiği için ve birden çok yumurta geliştirilmesi hedef olduğu için bu ay atlanmıştır.

Evet 3. gün başlayıp iğne kullandırıyorlar ve 2 günde bir kontrole çağırıyorlar. Yumurtanın gelişimine göre doz belirliyorlar. Benim 3 gün üst üste gittiğim de oldu. Bence en zor kısmı çalışırken sürekli bu kontrollere gitmek. O kadar emek verdikten sonra kafadan atmak da mümkün değil. Beni en çok bu sebepten psikolojik olarak çok yordu. Önceki aylarda ne strese girdim ne olumsuz düşündüm ama bu ay hayatımı bu olaya endekslemiş gibi hissettim. İlk aşılama olduğu için de olabilir bi sonrakinde süreci bildiğim için daha kafamı dağıtarak geçiririm diye düşünüyorum. Onun dışında işlemin bi zorluğu yok. Benim vereceğim en büyük tavsiye mümkün olduğunca kafayı rahatlatacak aktivitelerle süreci geçirmek.

Yok ben hic ilac tedavisi olmadim. Sebepsiz infertilide tanisi konuldu 1 yili askin suredir olmadigi icin. Bir sorunum yok.

Bir kez ozel hastaneye giderken femara kullanmistim ama onu da ben doktora soylemistim denemesem nolur acaba diye o da deneyebilirsin demistiz ama sonra yumurtalarimi cok buyuttu kullanmadim bir daha

Tesekkur ederim. Belki de tek yumurta gordugunden atlamistir

Evet surekli kontrole cagiracak sanirim neyse ki is yerim ile yakin ama kimseye bu durumdan bahsetmedigim icin biraz stres oluyorum gidip gelirken. Sanırım ben 3. Gununu kacirdigim icin bu ay gec kalindi

Canım merhaba bende aşılama 9.günündeyim adetin 3.gğnü başladım gonal f e 5 gün kullandım bana yeterli oldu 5 gün herkesin yumurta büyümesi ve kalitesiyle ilgili bir durum zaten İnşallah sende çok yorulmadan uğraşmadan sağlıkla kucağına bebişini alırsın isteyen herkese de bana da nasip olsun inşallah

doktorun çağırması da yumurtalarının birden büyümesi yada fazla yumurta olması fazla olunca iptal ediliyor aşılama ben 5 günde 3 kere gittim yani

Canım çok teşekkür ederim bilgi için. Ben de bunu merak ediyordum aslında. Çünkü 10 gün uzun bir süre ve benim yumurtalarım sanırım daha kısa sürede olgunlaşıyor. Ayrıca o aralar işlerimle ilgili de bir yoğunluğum var çakışırsa diye korkuyorum. Belki benim de 5-6 günde olgunlaşır sonrasında çatlatma olur. Senin için de dua edeceğim inşallah bebişine kavuşursun yakın zamanda. Aşılama sonrası deneyimin nasıl? :)

Aşılama sonrası çatlatma iğnesinin vermiş olduğu gebelik belirtileri yaşıyorum ilk 4 gün ağrım oldu kasıklarımda sık idrara çıkma vs 5-6 belirti yoktu 7-8 kasık batması sık idrar hafif mide bulantısı bugün 9. Gün bugun bel ağrısı kasık ağrısı adet olucak gibi

İnşallah bebek tutunmuştur. Haberin verin pozitif olursa lütfen :)

Bu belirtiler hep ovitrelleden kaynaklı oluyor kimisi hiç birşey hissetmiyor ağrı sancı yok kimisi de benim gibi ağrı sancı çekiyor işte .iğnelerini dolaba koy yumurtalığa koy canım

Bu belirtiler hep ovitrelleden kaynaklı oluyor kimisi hiç birşey hissetmiyor ağrı sancı yok kimisi de benim gibi ağrı sancı çekiyor işte .iğnelerini dolaba koy yumurtalığa koy canım
Öyle aynen dolapta bekletiyorum. Nasipse kasımın 18 i adet olucam. 21i gibi giderim hastaneye muhtemelen.

Evet bende 3.gün başlamıştım adetin iğnenin saati çok önemli saatlerini aksatma hep aynı saatte olmasına dikkat et. Benım yengemde aşılamayla ikizlere hamile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…