Aşılama aşılama ile hamile kalanlar bekleyenler buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar adetin 3.günü tahlillerimi yaptırdım ama rubella diye bir virüs çıkmış kızamıkçık virüsüymüş, hamilelikte tehlike oluyormuş. Birde b12 ve folikasit testini devletteki doktor yazmamış. bende gidip özelde yaptıracağım. D vitaminide eksik çıkmış. Bakalım bu rubella başıma ne iş açacak bu virüs yüzünden tüp ertelenecek gibi düşünüyorm.:sopa:
Canim bende ilk gittiğimde bir devlet hastanesinde dr bana da kizamikcik la ilgili bir değerin pozitif demişti kan sulandirici ve bir ilaç verdi tabi ben ne alâka bu zamana kadar çıkardı diye başka hastaneye gittim sonuç aynı ama dr bana bu test pozitif çıkması doğru olanı bu kizamik aş ını oldugunu ve bagisikligin olduğunu gösteriyor dedi bence bi arastir panik yapma başka bir yerde daha yaptır ve iyi arastir derim her pozitif değer kötü değil bazı kan değerleri 5 tane kadarı pozitif olması iyi anlamına gelen değerler oluyor.. şimdiden geçmiş olsun

Merhaba, bende aranıza yenı katılanlardan im. Ben 3.5yıllık evliyim. 2yıldır cocuk sahibi olabilmek için uğraşıyoruz. Bende çikolata küstü vardı 1yıl önce ameliyat oldum ancak tekrarladı.yarın aşılama üç doktorumuz ile görüşeceğiz. Burdan okuduklarıma gore sanırım ilaç ve iğne verecek. Rabbım hepimizin isteğini kabul etsin. Bizlere birer melek versin.

şuan rubella pozitif vaya bağışıklığın yoksa bildiğim kadarı ile aşı yaparlar aşıdan sonrada 1 kaç ay gebelik vermezler olsun hiç değilse için rahat başlarsın tüp bebeğe, bu dönemde de rahat rahat kafa dinlersin hem vücudunda dinlenir .İşte sana tamda demek istediğim buydu şanslısınki dr tüm tahlilleri istiyor ve sende ne var ne yok öncesinde önlem alabiliyorsun hakkında hayırlısı olsun cnm

perşembe günü yeniden yaptıracağım tahlilleri cuma günüde doktora göstereceğim bakalım. Ne zaman hayırlıysa o zaman olsun diyorum çok sağol moral verdin :dua:.

Canim bende ilk gittiğimde bir devlet hastanesinde dr bana da kizamikcik la ilgili bir değerin pozitif demişti kan sulandirici ve bir ilaç verdi tabi ben ne alâka bu zamana kadar çıkardı diye başka hastaneye gittim sonuç aynı ama dr bana bu test pozitif çıkması doğru olanı bu kizamik aş ını oldugunu ve bagisikligin olduğunu gösteriyor dedi bence bi arastir panik yapma başka bir yerde daha yaptır ve iyi arastir derim her pozitif değer kötü değil bazı kan değerleri 5 tane kadarı pozitif olması iyi anlamına gelen değerler oluyor.. şimdiden geçmiş olsun
Teşekkür ederim,:süslü: bugün 3 ay önceki tahlilimi buldum şimdi 100 olan değer o zamanda 50 imiş, anneme sordum aşıların tamam dedi belkide ondandır bu sonuçlar. Bakalım perşembe ne çıkacak. bu tahlilleri bir halletsem mayısta tüpe başlayacağım.

Merhaba kızlar...İlk aşılamam 15 Şubatta yapılmıştı ve sonuç negatifdi...Bir ay ara vermiştim. Bugün ikinci aşılama için gittim doktora...Menogon iğne verdi pazartesi kontrol var...Hepimiz için hayırlısı olsun güzel sonuçlar alalım inşallah
merhaba canım inş. tutmuştur bebişlerin sana sımsıkı :) bende öünümzdeki ay aşılama olacağım ama iğne değil klomen kullanmak istiyorum.. klomen ile geçen ay 3 yumurtam oluşmuştu sana neden doktor iğneyi tercih etti yumurtlama da sıkıntı mı var yoksa kendin mi öyle istedin??

merhaba canım inş. tutmuştur bebişlerin sana sımsıkı :) bende öünümzdeki ay aşılama olacağım ama iğne değil klomen kullanmak istiyorum.. klomen ile geçen ay 3 yumurtam oluşmuştu sana neden doktor iğneyi tercih etti yumurtlama da sıkıntı mı var yoksa kendin mi öyle istedin??
Merhaba canım aşılamam yarın yapılacak inşallah bu sefer tutunur bebişim bana :) Ben iğne yada klomen diye bir tercihte bulunmadım doktorum direk iğne verdi bana yumurtalarım da bir sıkıntı yok çabuk cevap veriyorlar tedaviye...

Merhaba canım aşılamam yarın yapılacak inşallah bu sefer tutunur bebişim bana :) Ben iğne yada klomen diye bir tercihte bulunmadım doktorum direk iğne verdi bana yumurtalarım da bir sıkıntı yok çabuk cevap veriyorlar tedaviye...
anladım canım bende bugün klomeni teklif edecem bakalım ne diycek zaten mayısın ilk haftasına kaldı benim aşılama çünkü bugün adetin 4.günü ve klomene başalayacam yeniden..

Merhaba bisey sormak istiyorum doktorun istedigi kan testlerini devletin acilinde yaptirabilirmiyiz acaba randevular cok dolu cunku

Vallahi bilmiyorm karisik ama 7 tane kutuyu isaretledi bunlari istiyorum diye asilamadan once. Prolaktin, serbest t4, tsh, hemogram flan var

Vallahi bilmiyorm karisik ama 7 tane kutuyu isaretledi bunlari istiyorum diye asilamadan once. Prolaktin, serbest t4, tsh, hemogram flan var
ya bendende bir suru kan testleri istediler yanliz birini iki farkli hemsire aldi prosedur geregi fakat ben tam olarak anlamadim 9 ayda bir degisen nedirki kanda ?? bu yuzden iki farkli kisi kan almasi gerekiormus dogru ispat olarak siz ne oldugunu biliormusunuz.turkiyede de kesin yapiorlardir

Hangisi icin 2 kere aldilar? Henuz test yaptirmadim ama buyuk ihtimalle yarin veya öbür gün yaptirirm ona gore dikkat ediyim bende

kan testiydi ama dili pek bilmedigimden tam anlayamamistim.hata bu kan testi sigortan olmasina ragmen paraliymis.cok tesekur ederim canim zahmet olacak ama
amh testi olabilir canım gebelikte önce ve adet dönemlerinde yumurtaliklarin salgıladığı hormon değerlerine bakıyorlar. Bu yana zaman da rahme bebeğin tutunabilirlik oranını gösteriyormuş benden de istemişlerdi kliniklerin hepsi farklı fiyat söylüyorsigorta karşılamıyor. Ücreti 120 ila 230 tl arasında değişiyor . Ama bu test i yaptırırken güvenilir bir yer olması çok önemliymiş.

perşembe günü yeniden yaptıracağım tahlilleri cuma günüde doktora göstereceğim bakalım. Ne zaman hayırlıysa o zaman olsun diyorum çok sağol moral verdin :dua:. Canım araştırdım değer aralığı 50 ila 140 arası olmalı ve değer negatif ise kizamik geçirmemiş geçirme riski taşıyor gereken geçirebilir demekmiş eğer pozitif ise kizamik geçirmiş bagisikligi var asisi olmus demek .. senin değerlerin normal bence bebis için engel bir durum yok sıkma canını bebisin sağlıklı sıhhatli gelicek insallah

Teşekkür ederim,:süslü: bugün 3 ay önceki tahlilimi buldum şimdi 100 olan değer o zamanda 50 imiş, anneme sordum aşıların tamam dedi belkide ondandır bu sonuçlar. Bakalım perşembe ne çıkacak. bu tahlilleri bir halletsem mayısta tüpe başlayacağım.

Kızlar bugün A silamanin 6. Günü yani bir sperm 6 günde dinlenip rahme iner. Umarım tutmuştur. Regli olacak misin gibi ağrılar çekiyorum ve çok usuyorum :rolleyes:

amh testi olabilir canım gebelikte önce ve adet dönemlerinde yumurtaliklarin salgıladığı hormon değerlerine bakıyorlar. Bu yana zaman da rahme bebeğin tutunabilirlik oranını gösteriyormuş benden de istemişlerdi kliniklerin hepsi farklı fiyat söylüyorsigorta karşılamıyor. Ücreti 120 ila 230 tl arasında değişiyor . Ama bu test i yaptırırken güvenilir bir yer olması çok önemliymiş.
ola bilir hata ikinci kan alan hemsire dedi hamilemisin hayir dedim niye testi yapiorsun dedi hamile kalmak icin dedim ozaman hamilrsin dedi hayir dedim

X