Aşılama günlüğüm....

xyzxyz

Sadece İmtihan....
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
1.432
631
448
Arkadaşlar dualarınızı eksik etmeyin.yarın sabah ilk iğnemi olmaya gidiyorum.Zeynep Kamil hastanesinde tedavi oluyorum.bu süreçte yaşadığım olayları,duygularımı aktarmaya çalışacağım.böylelikle yeni aşılama yaptıracak arkadaşlar bilgi sahabi olsunlar.hemde sizinle bir nebze olsun derdimi paylaşırım.şimdiden destek ve dualarınızı beklerim.

En başından almak gerekirse bundan belki 1.5 yıl önce Ümraniye devlet hastanesinde tedaviye başladım.orda bana bir iğne verdiler ve eşimle ilişki önerdiler ama kısmet değilmiş eşim iş için İstanbul dışındaydı.neyse o kaldı.bu arada gittiğim özel kadın doğum uzmanları yumurtalık tembelliği teşhisi konuldu.adetim gecikmeye başladı.bu olay tamda bebek istediğimiz zamana denk gelmişti.Eşim sonra bu olaydan bıktı ve bebek istemediğini söyledi.bende her defasında diretince aramızda büyük kırgınlıklar oldu.ben bu arada bir umut Zeynep kamil hastanesine gitmek istedim.burdan edindiğim bilgilerle infertilite kliniğine gitmeye karar verdim.randevumu aldım ve büyük gün geldi çattı.elime evrakları sıkıştırdılar istenilen belgeler yapılan tahliller,usg ler,rahim filmleri kan tahlilleri,eşimin tahlilleri derkeeeennn raporumu almak taaamm 9 ay sürdü.bide çalıştığım için iş yerinden ha diyince iziin alınmıyordu ve geciktikçe gecikiyordu...tam raporumu aldım ilaçlarımı aldım eve geldim hala eşim ikna olmamıştı.doğal yoldan olsun diye ısrar ediyordu.3 ay doğal yollardan denedik.bu arada yumurtalık testleri,çeşitli kürler denedim ama hiçbiri yarama derman olmadı.sonra eşim babalığa hazır olmadığını söyleyip bi kaç ay daha müsaade istedi ve ben yine beklemeye mahkum oldum.bu süreç hiç kolay değildi.eşim yanımda olmadı ama yine de güçlü durdum.çok kavga ettik ayrılığın eşiğine bile geldik zman zaman...ama şimdi yarın eşim yanımda olarak gönül rahatlığı ile tedavime başlıyacağım.inşallah emeğimin karşılığını alırım.duanızı eksik etmeyiniz.

evet arkadaşlar bugün hastaneye gittim ve yumurtalarıma bakıldı.tam açıklma yapmadı ama sol da 8 tane dedi.sağ görünmüyor dedi.bende pek anlamadım zaten.iğneyi kendileri yapmadı.nasıl yapacağımı gösterdiler.çok heyecan oldum..orda bi kadına da aşılama yapılıyordu.aşılama iğnesini gördüm..baya bi sesi geldi odadan..bende korktum acaba o kadar acıyor mu??folik asit başladık akşama iğnemi yapacağım.bakalım neler olacak..

kesinlikle iğneler akşam yapılmalı...başımı kaldıramadım.gerçi migrenim tutmuştu..ölüyorum zannettim.baş dönmesi baş ağrısı.allahım kabus gibiydi.iş yerinden izinde alamadım.siz siz olun iğneleri akşam yaptırın.bu arada iğne hiç acıtmıyor...bugün göğüslerimde acı hissediyrum.aynen ovülasyon zamanındaki gibi..ara sıra uçlarına sızı giriyor.sabah karnım ağrıdı biraz onun dışında bi etkisi yok şu an için..:26:

dün akşam iğnemi yaptım...hemde kendim...artık yapabiliyorum...bu arada uyku filanda yapmadı..sadece iğneyi batırdığım yer zaman zaman sızı yapyor.demekki geçen akşamki başımı kaldıramama sebebi migrenmiş.bu arada migren ağrı kesici olmadan da geçebiliyomuş.daha neler öğrenicez...şimdilik hiçbişi hissetmiyorum.her hangi bi gelişme olursa yazarım arkadaşlar..salı günü yumurta takibim var..

Mrb ben de 3 nisanda zeynep Kamilde ilk aşılamamı yaptırdım. Bugün 5.günüm .benim de ağrım oldu ama saniyeliktı.kendini kasmaman önemli olabildiğince rahat olmaya çalış.inşallah tez zamanda biz de anne oluruz :)

aa bende 3 nisanda oradaydım..bir kişiye aşılama yapılıyordu içeride.senmiydin yoksa arkadaşım?

canım bu arada vajinal muayenesindeki kadar mı ağrı hissediyoruz acaba? ben çok stresliyim yaa

Benim öğleden sonra oldu ayrıca hiç sesim çıkmadı :) o bayanı ben de duydum. rahim filmi çekilince hissettiğimiz acıya benziyodu ama dediğim gibi saniyeliktı. spermler enjekte edilince hissediyosun bu da hani iğne yaptırınca ilacın vücuduna girdiğini hissettiğin gibi oluyo.sonra On dk yattım bişey hissetmedim gayet rahat yürüyerek çıktım gittim.

Stres yapmamaya çalış rahat bırak kendini biliyorum söylemesi kolay ama ben başardım sen de yaparsın :)

ben o bayanı duyunca baya korkmuştum.benim ağrı eşiğimde düşük :) dedim o böyle bağırıyorsa ben ne yaparım allah bilir.içimi rahatlattın vallahi.tırsıyorum ama bebeğim için herşey ne yapalım..bide orda belgin hoca var çok bağırıyor..bi kere azarını işittim kendimi rahat bırakmıyorum diye.valla hayırlısı olsun.yarın gidicem yumurta takibine ne kadar büyümüş bakalım yumurtalıklar?rabbim yardımıcmız olsun kardeşim...senin sorunun neydi?

Amin inşallah hepimizin yardımcısı olsun.ben pcos luyum.Belgin hanim bana bi kere denk geldi.onun dışında hep erkek dr lar vardı onlarla herhangi bir sorun yaşamadım hatta erkek dr lar daha iyi bence daha iyi davranıyolar.inşallah büyümüştür yumurtaların

Evet canım erkek doktorlar daha iyi...amin canım inşallah..hepimize hayırlı bebek nasib etsinn

Mrb bugün yumurta takibin vardı sonuç nasıl?

Mrb bugün yumurta takibin vardı sonuç nasıl?

merhaba canım evet gittim.yumurtalıklar istenen boyuta ulaşmamış henüz.devam dediler iğneye.doktorlar biliyorsun çok açıklama yapmadılar.kaç cm olmuş diye sormaya cesaret edemedim inanki..senin anladığın şeyler değil dedi nazik bir dille...ordaki pembeli bayan yumurtaların daha küçük dedi sadece.iyimi kötümü hiç bir bilgim yok..üzüleyimmi sevineyimmi garip bi duygu oluştu içimde...bir bayan vardı yanımda onunda ikinci aşılaması.maşallah çok pozitifti.onun pozitifliği yansıdı biraz...yoksa aslında moralim çok bozuk.ilk aşılamanın tuttuğuna inanmıyorum gibi..

bide orda sanki peruklu gibi genç bir adam var..doktor mu bilmiyorum.önlüğünde ismi yazıyor ama ben okuyamadım.çok nazik bir bey ve işini gerçekten titizlikle yapıyor.ulturason odasında..canını hiç yakmıyor..tebrik edesim geldi.

evet arkadaşlar bundan sonra Zeynep kamilin infertilite kliniğine randevu ile gidilecekmiş.perşembe günü tekrar gelmemi istediler ama bu sefer randevulu..hayırlısı olsun.bu arada artık iğneler canımı yakmaya başladı..nedendir bilmiyorum..

Allah hayırlısını versin öncelikle..canım nasıl yani iğneleri kendin mi vuruyorsun:44:

Allah hayırlısını versin öncelikle..canım nasıl yani iğneleri kendin mi vuruyorsun:44:

evet eşim yapamıyor maalesef.ağladım sızladım ama ben yapamam içim kaldırmaz dedi.daha fazla zorlayamadım.iş başa düştü cesaret verdi rabbim.ama yinede her iğne yapışımda elim ayağım dökülüyor

....................................................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…