• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşık olmadığım için evlilikten vazgeçeceğim

Sürekli aşk heyecani halinde kalmak istiyorsaniz evlenmeyin cunku o aşk heyecani surekli yeni iliski yapinca oluyor bence. 😃 Tutup senelerce ayni kişiye heyecandan karin agrisi hissedemezsiniz. Eşim beni almaya geleceginde bulusmaya hazirlanirken heyecandan karnima garip seyler olurdu mesela ama ayni evde her gun goruyorken niye devamli heyecandan havaya ucalim. Insan sakinleşiyor elbette.

Ama bu bu cinsel olarak uzak olmak, birbirine dokunmamak, sevgi sozleri soylememek, birbirini özlememek, birlikte olmaktan keyf almamak demek değil. Cinsel olarakta nötrüm diyorsaniz sevgi de yoktur bence. Bu adam sadece "iyi biri" olmus sizin icin. Bu etkilenmedigin "iyi biri" ile evlenmek arkadasinla evlenmekten farkli olmaz bence. Aşkiniz sakinleşmiş olsa bile suan evleneceginiz icin havalara ucuyor olirdunuz.
Ben herhangi bir heyecan hissetmiyorum veya kendimi beğendirme ihtiyacı görmüyorum maalesef. Normalde de bakımlı biriyim normal halim böyle olduğu için giyinip süsleniyorum. Ona yönelik bir şey yapmıyorum, o beğenir mi acaba demiyorum. Çünkü her halimle beğendiğinin de bir rahatlığı var. Başka kimseyle kıyaslama yapmayacağından emin olmamın da rahatlığı var

Sen duymuş olabılırmısın başkasına ilgi
. Eğitimimizi ıkınızde tamamladınız işlerde maddı konularda sıkıntı yok degıl mı
Evet ikimizin de maddi durumu iyi, maddi olarak bir sorun yaşamıyoruz. İstediğimizi alıyoruz istediğimiz yere gidiyoruz, istediğimiz ne varsa yaptırıyoruz evlenince oturacağımız evimize. O konuda bir şey gözümde kalmadı. Ben başkasına ilgi duyduğumdan dolayı ona olan aşkım azalmadı. Başka birisi de olsaydı karşımda, onun için de aynısını hissedebilirdim, Yapı gereği öyle bir insanım sanırım

Ben herhangi bir heyecan hissetmiyorum veya kendimi beğendirme ihtiyacı görmüyorum maalesef. Normalde de bakımlı biriyim normal halim böyle olduğu için giyinip süsleniyorum. Ona yönelik bir şey yapmıyorum, o beğenir mi acaba demiyorum. Çünkü her halimle beğendiğinin de bir rahatlığı var. Başka kimseyle kıyaslama yapmayacağından emin olmamın da rahatlığı var

O olay begendirmek ve beni birileriyle kiyaslarsa en guzel olmaliyim korkusu gibi bir heyecan degil.
Ben evde Bihter gibi dolanmadigimdan normalde de disari cikarken bir giyinme hazirlanma oluyor o iste o esnada vakit cok yaklasti ve gelecek birlikte olacagiz heyecani oluyor.
Cok garip robotik yaklasiminiz var 😀bence sorun bu adam değil 🙄 ileriki iliskilerinizde daha net gorursunuz bence

Evet ikimizin de maddi durumu iyi, maddi olarak bir sorun yaşamıyoruz. İstediğimizi alıyoruz istediğimiz yere gidiyoruz, istediğimiz ne varsa yaptırıyoruz evlenince oturacağımız evimize. O konuda bir şey gözümde kalmadı. Ben başkasına ilgi duyduğumdan dolayı ona olan aşkım azalmadı. Başka birisi de olsaydı karşımda, onun için de aynısını hissedebilirdim, Yapı gereği öyle bir insanım sanırım
Yani hayatın boyunca evlı kalabılırmısın. Aynı yatakda uyuyabılırmısın. Her derdıne can olabılırmısın. Hastalıkta saglıkta. Bunlara bak

O olay begendirmek ve beni birileriyle kiyaslarsa en guzel olmaliyim korkusu gibi bir heyecan degil.
Ben evde Bihter gibi dolanmadigimdan normalde de disari cikarken bir giyinme hazirlanma oluyor o iste o esnada vakit cok yaklasti ve gelecek birlikte olacagiz heyecani oluyor.
Cok garip yaklasiminiz var bence sorun bu adam değil 🙄 ileriki iliskilerinizde daha net gorursunuz bence
Ben sorunun benim duygularımda olduğunu söylüyorum zaten

Merhaba, ben 98 doğumluyum. Sözlüm 96 doğumlu. Birkaç ay sonra nişanlanacağız. Fakat benim kafam çok karışık. 2 sene önce arkadaş ortamında tanıştık. O zaman çok çok daha yoğun duygular besliyordum. Ama şimdi o yoğun duyguların yerini sevgi ve şevkat aldı. Evlenme kararı verdik ve nişan yapacağız. Kendisini bana çok aşık. Ama benim o yoğun duygularımın yerini sevgi aldı. Ona aşık olduğumu da söyleyemiyorum artık. Evlilikten korkmaya başladım. Bir yandan da seviyorum ve şevkat gösteriyorum. O kadar iyi bir insan ki. Bir dediğimi iki etmez, çok saygılıdır çok beyefendidir, her zaman önce beni düşünür, her zaman beni çok sevdiğini söyler. Sorun kesinlikle bende biliyorum. Sizce ben bu şekilde evlilik adımı atmalı mıyım? Yani aşkın yerini sevgi aldı ve ben bir daha böyle iyi birini bulamam diye düşünüyorum. Bu mantıkla evlenmek doğru mu? Ona haksızlık etmiş olur muyum? Zamanla bu aşktan sevgiye dönüşen duygu da biterse ne yaparım?
İyi dusun kararını öyle ver evlilik ciddi bir karar.

Eee adamı sevmiyorsun umursamıyorsun çünkü

Zaten bahsettiğiniz gibi adamlar sevilmez aşık olunmaz illa çektirecek biri olması lazım yani dimi valla adam dediğin kibar beyefendi olacak her halini beğenecek yukarıda okudum adama bir sürü güzel vasıflar yüklediniz ne diyim Allah akıl fikir versin

Ben sorunun benim duygularımda olduğunu söylüyorum zaten

Evet sorun duygularda ama bir duyguyu yasadiysaniz o duygu bittiginde nasil hissettigini unutmaz insan. Siz sanki hic tatmiş gibi yorum yaptiniz.
Insan, aşik oldugu insan geleceginde zaman yaklastikca heyecanlanir hazirlanma aşamasi da hani birazdan görecegin andir o yuzden en heyecanli yeridir.
Yani bu tatli bi heyecandir ve o an aklindan baskasiyla beni kiyaslar dusuncesi gecmez. Asik olan herkes boyledir bence yani aksini soyleyen cok gormedim. 🙄

Her zaman heyecan olmaz o kalp her zaman kıpır kıpır yapmaz kelebekler her zaman uçuşmaz bir zaman sonra monotonlaşır. Bu demek değildir ki karşıdakini sevmiyorsun aşk bir kez olur gerisi sevgidir.

Zaten bahsettiğiniz gibi adamlar sevilmez aşık olunmaz illa çektirecek biri olması lazım yani dimi valla adam dediğin kibar beyefendi olacak her halini beğenecek yukarıda okudum adama bir sürü güzel vasıflar yüklediniz ne diyim Allah akıl fikir versin
Haklısınız

Eee adamı sevmiyorsun umursamıyorsun çünkü
Hayır çok umursuyorum asla üzüldüm istemiyorum hep güzel şeyler yaşasın istiyorum. İyi gününde kötü gününde hep yanımda oluyorum destek oluyorum. Sevmediğimi söylemiyorum seviyorum, önemsiyorum. Benim kaybetme korkum olmadığı için bu şekilde rahat davranıyorum, zaten her şekilde beğenir diye düşünüyorum. ama aşık değilim ve bu şekilde evlenmek beni korkutuyor

Hayatımı o olmadan hayal edemiyorum onsuz olma fikrini sevmiyorum kavga edince sarılınca unutuyorum gözüne bakınca içime ılık ılık bir sıcak his akıyor. Mutluyum. Düşününce mutlu oluyorum görünce kalbim atıyor. Anksiyetem var onun yanında huzurluyum endişem yok. Hayatımdaki bi sorunu onunla paylaşınca çözüleceğini biliyorum. Cinsel olarak arzum 10 yıldır tavan. Lise aşkım ondan başkasıyla kendimi denemedim
Kaç yaşındasınız

Merhaba, ben 98 doğumluyum. Sözlüm 96 doğumlu. Birkaç ay sonra nişanlanacağız. Fakat benim kafam çok karışık. 2 sene önce arkadaş ortamında tanıştık. O zaman çok çok daha yoğun duygular besliyordum. Ama şimdi o yoğun duyguların yerini sevgi ve şevkat aldı. Evlenme kararı verdik ve nişan yapacağız. Kendisini bana çok aşık. Ama benim o yoğun duygularımın yerini sevgi aldı. Ona aşık olduğumu da söyleyemiyorum artık. Evlilikten korkmaya başladım. Bir yandan da seviyorum ve şevkat gösteriyorum. O kadar iyi bir insan ki. Bir dediğimi iki etmez, çok saygılıdır çok beyefendidir, her zaman önce beni düşünür, her zaman beni çok sevdiğini söyler. Sorun kesinlikle bende biliyorum. Sizce ben bu şekilde evlilik adımı atmalı mıyım? Yani aşkın yerini sevgi aldı ve ben bir daha böyle iyi birini bulamam diye düşünüyorum. Bu mantıkla evlenmek doğru mu? Ona haksızlık etmiş olur muyum? Zamanla bu aşktan sevgiye dönüşen duygu da biterse ne yaparım?
Bu aşkın yerini sevgi aldı düşüncesi ne zaman meydana çıktı işler ciddiye binince mi?

Hayır çok umursuyorum asla üzüldüm istemiyorum hep güzel şeyler yaşasın istiyorum. İyi gününde kötü gününde hep yanımda oluyorum destek oluyorum. Sevmediğimi söylemiyorum seviyorum, önemsiyorum. Benim kaybetme korkum olmadığı için bu şekilde rahat davranıyorum, zaten her şekilde beğenir diye düşünüyorum. ama aşık değilim ve bu şekilde evlenmek beni korkutuyor
Kaybetme korkusu yoksa sevmiyorsunuz, bu çok net. Siz evlenmeyin bu adamla bence, evlendiğiniz zaman en ufak şey gözünüze batar aşk ve sevgi yoksa.

İlk ilişkinizi 25 yaşında yaşamanız 98 li nesle göre garip geldi bana. Daha önce kimseye bir şey hissetmedin mi ?
Lisedeyken sevgilim olmuştu ama çocukçaydı, arkadaşça ayrıldık. Cinsellik vs yoktu işin içinde. Üniversitede ise hiç ilişkim olmadı. Görüştüğüm birileri oldu ama flört aşamasını geçmedi hatta flört aşamasına bile gelmedi

Back