Aşık Olduğun Adamla mı Evlisin?

Kör kütük aşık olmadım ama evlendiğimde aklımda eşimden başka kimse yoktu olsaydı evlenmezdim.

Benim uzun zaman önce biten yıllardır hayatımda olmayan biri var ve ne yazık ki hep bir köşede duruyor, ayrılalı 3 yıl oldu herşeyi yaptım ama olmadı. 2 yıl hayatıma kimseyi almadım, sonra biri oldu bana değer veriyor. Mükemmel olmasada iyi giden bir ilişkimiz var ve gün geçtikçe ciddileşiyor durum... Onu seviyorum ama kalbimin en içinde kimseye söyleyemediğim bir yerde eğer evleneceğim adam eski sevgilim olmayacaksa yalnız kal ömrünün sonuna kadar diyor. Aşk ve sevgi ne demek o kadar güzel ayırt ettim ki aşk insanı yiyip bitirir bir hastalık gibi. Hep sorguluyorum herkes evlendiği insana aşık mı gerçekten, ya da diğer türlüde yürüyor mu işler? Suçlu mu hissetmem gerek, kaçıp uzaklaşmam mı çaresizce kaldım ortada. Siz hem kendinizden örnek verebilirsiniz hem de tavsiye,, çok teşekkür ederim.
Eğer eski sevgilin hayatında olsaydı ve onunla evlenseydin emin ol aşk falan kalmayacakti. Seninki sadece ulaşılmazin verdiği his, takıntı.

Benim uzun zaman önce biten yıllardır hayatımda olmayan biri var ve ne yazık ki hep bir köşede duruyor, ayrılalı 3 yıl oldu herşeyi yaptım ama olmadı. 2 yıl hayatıma kimseyi almadım, sonra biri oldu bana değer veriyor. Mükemmel olmasada iyi giden bir ilişkimiz var ve gün geçtikçe ciddileşiyor durum... Onu seviyorum ama kalbimin en içinde kimseye söyleyemediğim bir yerde eğer evleneceğim adam eski sevgilim olmayacaksa yalnız kal ömrünün sonuna kadar diyor. Aşk ve sevgi ne demek o kadar güzel ayırt ettim ki aşk insanı yiyip bitirir bir hastalık gibi. Hep sorguluyorum herkes evlendiği insana aşık mı gerçekten, ya da diğer türlüde yürüyor mu işler? Suçlu mu hissetmem gerek, kaçıp uzaklaşmam mı çaresizce kaldım ortada. Siz hem kendinizden örnek verebilirsiniz hem de tavsiye,, çok teşekkür ederim.

Bunlar kişiden kişiye değişen şeyler ama aşk biraz heyecan işi bence. Ne biliyim kalbin çarpar için içine sığmaz.Zamanla geçiyor bence insanlar birbirine alıştıkça. Kalıcı olsa sevgi saygı. önemli olan onu devam ettirmek

Asik oldugum adamla evlendim. Evlenmesem mutlaka aklimda kalirdi, acabalarla yasardim. Simdi anliyorum ki cok asik olunca da b*ktan bi evlilik olabiliyor :KK70:

Aşık olduğun o kişiye karşı hala bazı hisler besliyorsan eğer sevdiğin insanla evlenmemelisin bence.

Evlendiğin kişiye aşık olman şart değil belki ama aşık olduğun kişiye olan hislerinin bitmiş olması şart. Sen hala onu aşkla anıyorsan duyguların bitmemiş demektir ve sevdiğin kişiye haksızlık edersin bence.

Ben de aşık olarak evlenmedim ama aşk diye hissettiğim duyguları beslediğim insana karşı içimde en ufak bir his kalmamıştı ne aşk ne nefret ne özlem. Yani gayet sıradan bir insan olmuştu. Eşimi seviyordum evlendikten sonra da sevgiden daha büyük hisler oluştu bağlılık mı nedir adı bilmiyorum ama eğer aklımda kalbimde bir başkası olsaydı yürütemezdim.

Kendini iyice bir dinle eskisine karşı bişey hissetmediğinden emin olduğunda at ciddi adımlarını

Ben deli gibi aşık olduğum adamla ilk aşkımla evliyim :KK68:hala deli gibi aşığım :21:aşk karşılıklıysa daha güzeldir ne desem bilemedim :KK64:Aşkın bittiğine inanmıyorum.

Aynı senin durumundayım, ben mantığımı ve sevgiyi seçtim. Sevgilime aşık değilim görünce kelebekler uçuşup karıncalar gezmiyo ama huzurla bakabiliyorum. Eskisiyleyken sadece sorun ve ne kadar ağladığımı hatırlıyorum. Evlenseydim 3-5 yıl sonra aşk yerini sevgiye bırakıp gerçekleri gördüğümde belki kötü bir eş belki de kötü bir babayla karşı karşıya kalacaktım, çok aşık evlendik şimdi şöle böle oldu boşanıyoruz hikayelerini çok duydum. Sevgilimle ise geleceğe güvenle bakabiliyorum, mükemmel bir baba ve eş görüyorum. En kötü anlarımda dost eli, ellerinde güllerle aşık bir adam görüyorum. Sevgi neydi? Sevgi emekti, dost eliydi :)) ben sevgiyi seçtim...
Çok cesurca bir karar vermişsin, herşey gönlünce olsun. Çok çok mutlu ol bende senin gibi olacağım sanırım. :)

Aşık olduğun o kişiye karşı hala bazı hisler besliyorsan eğer sevdiğin insanla evlenmemelisin bence.

Evlendiğin kişiye aşık olman şart değil belki ama aşık olduğun kişiye olan hislerinin bitmiş olması şart. Sen hala onu aşkla anıyorsan duyguların bitmemiş demektir ve sevdiğin kişiye haksızlık edersin bence.

Ben de aşık olarak evlenmedim ama aşk diye hissettiğim duyguları beslediğim insana karşı içimde en ufak bir his kalmamıştı ne aşk ne nefret ne özlem. Yani gayet sıradan bir insan olmuştu. Eşimi seviyordum evlendikten sonra da sevgiden daha büyük hisler oluştu bağlılık mı nedir adı bilmiyorum ama eğer aklımda kalbimde bir başkası olsaydı yürütemezdim.

Kendini iyice bir dinle eskisine karşı bişey hissetmediğinden emin olduğunda at ciddi adımlarını
ben ayrıldık üzüldüm kızdım ağladım nefret ettim, şu an görsem bile eski gibi değilim onca yıldan sonra tabi. ben sanırım ona hissettiklerimi özlüyorum. İlk aşk başka oluyor sanırım her insanda aynı duyguları bulmak mümkün değil. Kimi kalbini attırıyor kelebekler karnında kiminin omzunun basına koyup huzurla uyuyorsun işte. İkiside güzel duygular...

Kendimi söyleyecek olursam ilk askimla evliyim çok şükür ... fakat sana söyleyeceğim şey su olur ayrılmışsın ondan ve belki evlenince nefret edecektin hayatında hayırlısı buymuş ki Allah sana merhamet edip böyle bir durum yarattı belki bu duyguların o olmadığı için yanında daha alevleniyor belkide şeytani duygulardir.... şu sözü çok sevmiştim uğur koşarın kitabından... Allah hayır etsin derler Allah zaten hayır ediyorda sen şer bakıyorsun... suna inanıyorum karsimizda diyelimki 5 yol var bu 5 yoldan hangisi daha hayırlıysa Allah bize merhamet edip o yola götürüyor bence fakat biz isyan içerisindeyiz her zaman halbuki bilseydik belki şükrederdik... o yüzden şöyle dua ederim hep rabbim en hayırlısıni nasip et o en hayirli olanida kalbime hoşnut ettir diye...

Aşk gecici sevdiğin kişiyle evlen ne demektir ya ne saçma,yani burdan cıkan aşık olmadığın biriyle evlenmek mi? insanlığını sevdiği kişilerle evlenenleri bir de 5-10 yıl sonra görelim bakalım o evlilik ne halde,aşk olmadan tahamül olmaz sevgi olmaz bence.
Onu da geçtim konu sahibinin aklında başka biri var yani istem dışı unutamıyor,eğer asık olsaydı unuturdu. Neresinde huzur bunun. İnsan kendinden utanır başkasını düşünürken mutluluk hep yarım kalır.
bazı cevaplarda utanıp sıkılıyorum ne yaptm ben diye ama sizin cevabınız gülümsetti beni. Aşkın ne demek olduğunu kesinlikle biliyorsunuz bence. sevgiler :)

evet esimle uzun ugraslarlarimiz sonucunda birbirimizi cok severek evlendik...
bazen dusunuyorum, cikan puruzlere skintilara yenilip vazgecsek baskasi ile evlenirmiydim diye...
dunku aklimla hayir,bugunku aklimla hayir,yarinki aklimla hayir !!!
Eğer o kişide bende vazgeçmeseydi belki bende onca sıkıntıya katlanırdım fakat karşı taraf sizden vazgeince zaten "onunla olmak" gbii bir seçenek kalmayınca işler buraya geliyor ne yazık ki. İnşallah daha da mutlu olursunuz

Senin durumunda en dogru karar eskisini gercekten kafandan attigin an yeni biseylere baslamak. Kimseyi de kandirmaya gerek yok. Asik olmadigin bi insanla evlenmezsin. Yani en azindan iki dakikaligina bile olsa asik olman lazim:KK53: Simdi ben sevgiliyken esimin elini tutarken kipir kipir olurdu icim, dunyayi unuturdum. Simdi ise onun elini tutunca sadece guven ve sevgi duygusu olusuyor. Her duygu degismeye mahkumdur bence. Yani bi gun nefret ettigin bi insani gelecek yil sevmeye baslarsin. Boyle bisey hayat. Senin de eskisini unutman icin duygularini degistirmen lazim. Ben suna inaniyorum, neyi, ne kadar hissedecegimiz bizim elimizde. Aci ceker bi insan, ama ne kadar sure aci cekecegini kendi belirler. O duygudan kurtulmak da icine icine atlamak da bizim elimizde.
elimden geleni yapıyorum ilk 2 yıl illa o dedim sonra hayırlısı... bakalım zaten kısmetimiz neyse onu yaşayacağız önemli olan geçmişe dönüp keşke dememek.

Canim benzer bir durumdaydim.Soyle dusunuyorum o asik oldugumu dusundugum kisi benim icin hayirli olsa eminim o iliski devam ederdi... Bir baskasini sevip onda huzur bulmak o kadar guzel bisey ki su hayatta huzurdan guzeli yok bence asktan da oteye geciyor bi zaman sonra. Sende o kisiyi daha fazla dusunup ona bu kadar anlam yukleyip yillarini daha fazla bosa harcama derim inan hayatta basimiza ne gelecegi belli degil kendini mutlu etmeye bak.Aklina takilan bu sorulari filan dusunme artik gecmisi birak benim tavsiyem..

Asik oldugum adamla evlenseydim hayatim zindan olurdu. Serserinin tekiydi ama onun icin kalbim yerinden cikacak gibi oluyordu.

Serseriligi ile bas edemeyecegimi dusunerek ayrildim 17 yasindaydim henuz.

Esimle tanistim. Bana sirilsiklam asik bir adamla evlendim. Mutlulugu yakaladim. Kalbim gup gup atmiyor ama. Sevgi saygi sadakat guven huzur hepsi var. Bu da bana yetiyor. Zamanla esimi cok sevdim de.

Kendimi söyleyecek olursam ilk askimla evliyim çok şükür ... fakat sana söyleyeceğim şey su olur ayrılmışsın ondan ve belki evlenince nefret edecektin hayatında hayırlısı buymuş ki Allah sana merhamet edip böyle bir durum yarattı belki bu duyguların o olmadığı için yanında daha alevleniyor belkide şeytani duygulardir.... şu sözü çok sevmiştim uğur koşarın kitabından... Allah hayır etsin derler Allah zaten hayır ediyorda sen şer bakıyorsun... suna inanıyorum karsimizda diyelimki 5 yol var bu 5 yoldan hangisi daha hayırlıysa Allah bize merhamet edip o yola götürüyor bence fakat biz isyan içerisindeyiz her zaman halbuki bilseydik belki şükrederdik... o yüzden şöyle dua ederim hep rabbim en hayırlısıni nasip et o en hayirli olanida kalbime hoşnut ettir diye...
çok güzel yazmışsınız bende illa o demekten vazgectim zaten hayırlısı diyorum kısmetim kimse kim hayırlıysa kalbim onun için atsın diyorum, ama ilk gördüğüm an hissettim 4 yıldırda aynı hislerdeyim. Sanki oymuş gibi. Çok mu yakışıklı zengin mi iyi mi hiç biri değil. bambaşka his, yine de hayırlısı olsun herkes için.

Asik oldugum adamla evlenseydim hayatim zindan olurdu. Serserinin tekiydi ama onun icin kalbim yerinden cikacak gibi oluyordu.

Serseriligi ile bas edemeyecegimi dusunerek ayrildim 17 yasindaydim henuz.

Esimle tanistim. Bana sirilsiklam asik bir adamla evlendim. Mutlulugu yakaladim. Kalbim gup gup atmiyor ama. Sevgi saygi sadakat guven huzur hepsi var. Bu da bana yetiyor. Zamanla esimi cok sevdim de.
bende olsaydı bile hayatım nasıl olurdu bilmiyorum, evine bağlı bir insan olamazdı o... Ne güzel keşke demiyorsunuz, Allah mutluluğunuzu arttırsın

X