• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşıdan sonra bozulan psikolojim. Türkiye’ye dönmeli miyim?

Bende bir dönem anksiyete yaşamış biri olarak yazıyorum. Öncelikle tamamen vücudunuzu dinlediğiniz için birşeyler hissediyorsunuz. Gün içinde kolumuz da uyuşur başımızda ağrır kalbinizde güm güm atar. Bunları normalde farketmeyiz. Ama sağlık anksiyetemiz varsa aaa koluma ağrı girdi kalp krizi mi a başıma agrı girdi beyin kanaması mı gibi gelir. Google a ne yazsak kanser çıkarız, ne yazsak bir felaket senaryosu yaşarız. Biliyorum çok daraldıgınızı. Ama hepimiz ölümlü bir bedende yaşıyoruz. Yani evet o hissettiğiniz belirtiler olsa bile onlar yüzünden başınıza bişey gelse bile kimse buna engel olamaz. Hastanede olsanız bile her ay düzenli test versek bile dünyanın en iyi ilaçlarını kullansak bile birgün bişey olacaksa olacak ve engelleyemeyeceğiz. En iyisi bu gerçeği kabullenmek, evet bedenimize kendimize iyi bakmak zorundayız ama sağlık konuları garantili değil o nedenle kendimize bu eziyeti yapmayıp güzelce hayatımızı yaşamalıyız.

Herkese merhaba. Geçen konumda da linç yemiştim ama daha kötü olduğum için ve şu an aklımı kullanamadığım için tekrar buraya geldim, akıl almaya.

Öncelikle, arkadaşlar lütfen sert yorumlar yapmayın ya da dalga geçmeyin. Nasıl ki grip olan birine kızmazsınız benim de şu an ruhum hasta ve trol yorumları kaldıracak gücüm yok.

Almanya’ya gelmeden önce 1 doz biontech olmuştum, sonrasında kalp ağrısı, nefes darlığı, (kardiyolog ve göğüs hastalıkları bir şeyin yok dedi) yaşadım. Sonrasında da kulaklarımda basınç hissi, el parmaklarımda elektrik çarpması gibi hisler yaşadım. Ama dün daha garip bir şey oldu, okuldan eve yürürken birden göğüs uçlarım yanmaya başladı. Şu an hala o yanma hissi devam ediyor. İnsanın göğüs ucu yanar mı ya böyle saçma bir şey nasıl olabilir.

Bu sırada terapi alıyorum ve psikiyatra da başladım.

Ama özetle ben iyi değilim. Bir tarafım bunların hepsinin psikolojik olduğuna inanmak istiyor, çevremdekilere bir şey yapmayan aşı bana nasıl bu kadar zarar verebilir ki diyor. Diğer taraftan yaşadığım her belirtiyi ingilizce bir şekilde googlelıyorum. Mesela “el parmaklarında uyuşma ve aşı bağlantısı” mutlaka bir makale çıkmış oluyor. Buna dair bir case report olmuş oluyor ortada. Demek ki diyorum psikolojik değil.

Binbir emekle kazandığım bursu yakıp Türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Çünkü yapamıyorum burada yalnız başıma. Sağlık anskiyetesi edinmiş durumdayım. Dışarı çıkmıyorum, çıksam keyif almıyorum, sürekli hastalıklarımı düşünüyorum ve yemek yapmak bile eziyet haline geldi. Ya da en azından hocalarımdan izin alıp 1-2 ay online devam edebilsem. Sınavlar ödevler üstüme yığılırken daha da panik oluyorum. Anneme hala aşı olduğumu söylemedim, ona da söyleyip türkiyeye dönüp detaylı bir check up yaptırmak sonrasında da biraz anne kucağında kalmak, hala da kötü hissedersem temelli dönüş yapmak istiyorum. Beynim çok yorgun. Bu aşıyı böyle zorunlu hale getirenler, seyahat için aşı pasaportu zorunluluğu çıkaranlar ve zorbalıkla aşı olmamı sağlayanlara çok ama çok öfkeliyim.

Tavsiyelere açığım.
ya cok uzuluyorum boyle seyleri duyunca, ama hikayen o kadar tipik ki, bu covid doneminde 10 tane tanidigimi sayabilirim bu sekilde sikayetleri olan. zaten doktora doneminde boyle seyler cok oluyor. bir suru test, doktor vs para oduyorlar. \

yasadiklarin psikolojik, cok kisinin basina geliyor, baska bir ulkedesin, derslerde zorlaniyorsun, aileni ozledin, ulkeni ozledin.

bursunu sakin yakma. ya 2 hafta git turkyede tatil yap gel, ya da anneni ablani teyzeni falan cagir, hem sana baksinlar, hem de sen onlari gezdir

takıntı yapmışsınız psikolojik destek alin

Eğer isterseniz size bir çalışma atayım buradan. Aşı ile ilgili bilinçaltınıza sıkışmış tüm korkuları, duyguları oradan çıkartmanıza yönelik. Birkaç kez çalışma yaparsanız konuyla ilgili tertemiz olursunuz.

Herkese merhaba. Geçen konumda da linç yemiştim ama daha kötü olduğum için ve şu an aklımı kullanamadığım için tekrar buraya geldim, akıl almaya.

Öncelikle, arkadaşlar lütfen sert yorumlar yapmayın ya da dalga geçmeyin. Nasıl ki grip olan birine kızmazsınız benim de şu an ruhum hasta ve trol yorumları kaldıracak gücüm yok.

Almanya’ya gelmeden önce 1 doz biontech olmuştum, sonrasında kalp ağrısı, nefes darlığı, (kardiyolog ve göğüs hastalıkları bir şeyin yok dedi) yaşadım. Sonrasında da kulaklarımda basınç hissi, el parmaklarımda elektrik çarpması gibi hisler yaşadım. Ama dün daha garip bir şey oldu, okuldan eve yürürken birden göğüs uçlarım yanmaya başladı. Şu an hala o yanma hissi devam ediyor. İnsanın göğüs ucu yanar mı ya böyle saçma bir şey nasıl olabilir.

Ama özetle ben iyi değilim. Bir tarafım bunların hepsinin psikolojik olduğuna inanmak istiyor, çevremdekilere bir şey yapmayan aşı bana nasıl bu kadar zarar verebilir ki diyor. Diğer taraftan yaşadığım her belirtiyi ingilizce bir şekilde googlelıyorum. Mesela “el parmaklarında uyuşma ve aşı bağlantısı” mutlaka bir makale çıkmış oluyor. Buna dair bir case report olmuş oluyor ortada. Demek ki diyorum psikolojik değil.

Binbir emekle kazandığım bursu yakıp Türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Çünkü yapamıyorum burada yalnız başıma. Sağlık anskiyetesi edinmiş durumdayım. Dışarı çıkmıyorum, çıksam keyif almıyorum, sürekli hastalıklarımı düşünüyorum ve yemek yapmak bile eziyet haline geldi. Ya da en azından hocalarımdan izin alıp 1-2 ay online devam edebilsem. Sınavlar ödevler üstüme yığılırken daha da panik oluyorum. Anneme hala aşı olduğumu söylemedim, ona da söyleyip türkiyeye dönüp detaylı bir check up yaptırmak sonrasında da biraz anne kucağında kalmak, hala da kötü hissedersem temelli dönüş yapmak istiyorum. Beynim çok yorgun. Bu aşıyı böyle zorunlu hale getirenler, seyahat için aşı pasaportu zorunluluğu çıkaranlar ve zorbalıkla aşı olmamı sağlayanlara çok ama çok öfkeliyim.

Tavsiyelere açığım.
Aşının yan etkilerini yaşıyor olabilirsin. Ama yaşadıkların abartılı şeyler değil. Aşı zorbalarina ( ki tek istekleri dünyayı kurtarmak) öfkelenen saçma. Şu an yaşadığın problem aşı ile ilgili değil psikolojiyle ilgili. Psikolojik destek alıyormuşsun ama belki yoğunluğu yeterli gelmiyordur.

Tavsiyelere açığım.
Öncelikle lütfen sakin olmaya çalışın. Hepimiz farklı farklı insanlarız, baskalarını hiç etkilemeyen bir şey sizi psikolojik olarak yıkabilir, bunu bir kabul edelim baskalarıyla kıyaslamayın kendinizi.
Kendinizi en iyi siz tanırsınız ve size neyin iyi geleceğini en iyi siz bilirsiniz. Eğer gerçekten size iyi gelecek şey anne kucağı ise çıkın gelin bir bilete bakar, burada aylarca kalmanıza da gerek yok kafanızı dağıtın biraz sakinleşin dönersiniz.
Bazen sevdiklerimizde geçirdiğimiz zaman saatlerce profesyonel terapiden daha iyi gelebilir.
Durumlarınızı bilmiyorum ama belki de "homesick" yaşıyorsunuz ve ruhunuz/vucudunuz bu şekilde tepki veriyor. Ruh ve beden sağlığınız tam olmadığında orada yaratmaya çalıştığınız kariyerinizin de anlamı olmayacaktır.
Çok uzun planlar yapmanıza da gerek yok, 1-2 hafta kalsanız da hastanelerden burada yanıt alırsınız.
Geçmiş olsun ve bol şans:)

Konu sahibi arkadaşım EFT’yi araştırır mısınız?
Belki işe yarar bilinçaltınızı biraz temizlersiniz.
Çok geçmiş olsun.🌷

Kim taşlarsa taslasın dr muyum ben gitsin tedavi olsun aşı olmayın diye gelip bas bas bağıramaz kimse

Puhahahah ben kimseye aşı olmayın diye bağırmıyorum zaten olan oldu artık aşı devri kapandı nerdeyse. Bir de mesela şöyle mi yapsanız mesela, yazmasanız?????? Sizin fikrinizi almak için ölmüyorum yardım etmek isteyenler zaten yazdılar sağolsunlar

Konu sahibi arkadaşım EFT’yi araştırır mısınız?
Belki işe yarar bilinçaltınızı biraz temizlersiniz.
Çok geçmiş olsun.🌷

Theta healing bile yaptırdım. Kulaklarımdaki basıncın annemden alacağım tepkiyi duymak istemediğim için olduğunu söylemişlerdi meselq.
Eft buna benzer bir şey mi

Puhahahah ben kimseye aşı olmayın diye bağırmıyorum zaten olan oldu artık aşı devri kapandı nerdeyse. Bir de mesela şöyle mi yapsanız mesela, yazmasanız?????? Sizin fikrinizi almak için ölmüyorum yardım etmek isteyenler zaten yazdılar sağolsunlar
İstediğim konuya yazarım keyfim ve kahyası ne istiyorsa o ;)

Tavsiyelere açığım.
Bence asıl hastalığınız Türkiye'ye döndükten sonra pişmanlık duygusu ile başlayacak. Tabi ki sizin hayatınız. Ama psikolojik olarak daha çok etkilenmişsiniz. Google a lüffen sağlıkla ilgili sorunlara bakmayın adamı kansere kadar sürüklüyor. Benim basuruma bağırsak kanseri demişti. O platformdan çıkın. Ben ilk iki aşımı çin sonra alman olmuştum. Çin aşısında hiçbir yan etki sıkıntı yaşamadım lakin biontech te ölümlerden ölüm beğendim yataklara düşmekle kalmadım vücudumda ağrı, acı, halsizlik, baş dönmesi... Her şeyi yaşadım. İlk olarak normal karşıladım zira bağışıklığım gereğinden fazla düşüktür benim etkilenmem normal. Sizde farklı etkenler ortaya çıkmıştır bende farklı. Ama doktora gitmediğiniz sürece psikolojik olarak artırırsınız bu durumu. O acıları çekmeme rağmen iyi ki olmuşum diyorum kimse beni zorlamadı zorlayan sisteme de öfke duymam. Bunları bizi öldürmek için yapmıyorlar üniversite okumuş bi insansınız biraz mantıklı düşünün. Herhangi bi sağlık sorununuzda dahi doktorun verdiği ilacın yan etkisi olabiliyor her bireyde aynı etkiyi göstermiyor herhangi bir iğne ilaçtan bahsediyorum. Neden covid için yapılan aşılara bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum ki basit bir hastlıkta değil bu tarz etkiler normal. Hangi devlet hangi doktor ister bir aşıyla tüm halk acı çeksin? Çocukken çiçek için aşılar vuruldu bize hepimizin kolunda izi vardır ona böyle tepki gösterilmedi? Biraz sakinleşin. Bu yüzden burs yakmaya değmez ama ülkeye dönmek istiyorsanız o ayrı.

Kim taşlarsa taslasın dr muyum ben gitsin tedavi olsun aşı olmayın diye gelip bas bas bağıramaz kimse
En başından beri provakasyon yapılıyor Ya aşı olmayın diye benim babam aşısı olduğu halde kovid olduktan 20 gün sonra kalp krizi geçirdi kovide bağlı pıhtı atmış stente . Altını çizerim aşıdan değil ve biz aşısını olmadan önce kardiyologundan onay aldık olabilir diye

En başından beri provakasyon yapılıyor Ya aşı olmayın diye benim babam aşısı olduğu halde kovid olduktan 20 gün sonra kalp krizi geçirdi kovide bağlı pıhtı atmış stente . Altını çizerim aşıdan değil ve biz aşısını olmadan önce kardiyologundan onay aldık olabilir diye
Eşim ve ben covidden sonra şeker sorunu yaşadım eşim aylarca insülin kullandı hala ilaç kullanıyor benimde sekerim çok fazla düşüyor ama kimseye anlatamiyorsun 🤦🏼‍♀️

Eşim ve ben covidden sonra şeker sorunu yaşadım eşim aylarca insülin kullandı hala ilaç kullanıyor benimde sekerim çok fazla düşüyor ama kimseye anlatamiyorsun 🤦🏼‍♀️
Bende aynı zamanda oldum babamla kovid ve bende eski enerjimi bulamıyorum ki astım hastasıyım 2 ay öksürüğüm geçmedi benim doktora gitmeme rağmen . Bir öksürük krizi tutuyordu inhaler bile fayda etmiyordu. Kovid olduğum esnada çarpıntı yaşadım resmen. 3. Günü falandı ki 2 tane aşım vardı

Back