• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşıdan sonra bozulan psikolojim. Türkiye’ye dönmeli miyim?

Aşı karşıtlığı yeni değil ki, gayet normal.

Çiçek aşısı hastalığı önlemek bir yana daha çok yayan, bebekleri canlı canlı yiyen yarı inek yarı insan zalim bir şeytan olarak tasvir edilmiştir. Resmi makalede var.

Çocuk felci aşısında da insanlar sokaklara dökülmüştür, kitleleri katlediyorsunuz denmiştir.

Yani yaşadıklarınız yeni değil, yalnız değilsiniz.

Size daha önce de yazmış olabilirim, düzgün şekilde kardiyoya muayene olun, bir sıkıntı var mı baksınlar. Üstünkörü yapılan önceki muayeneyi bahsetmiyorum.

Diyelim ki aşı zarar verdi, zaten bir sorun varsa tetkiklerde çıkması lazım.

Yok çıkmadı ve sorun psikolojik, o zaman niye eğitimini yakıyorsun ki kuzum? Eğitimi dondurma seçenekleri olabiliyor, izin alıp terapi görebilirsin.

İki türlü de çözüm var, çaresiz hissetmene gerek yok.

Hayır bir de hastalık nedenine bu kadar odaklanmaya gerek yok.

İster aşı ister başka sebepten olsun kalpte hasar varsa bu fiziki bir olaydır. Tedavi edilmelidir.

“Kalbim sağlam ama aşı olmasaydım ağrım olmayacaktı” dersek o zaman derim ki bu olayın kalple ilgisi ne? Aşıda ilaç yerine su çekip verseler aynı etki olacaktı demektir. Birgün aşıya takarsınız ertesi gün başka bir şeye, gereksiz yere kalp ilaçları alıp niye kendimizi yoralım?

Önce gerçekten sıkıntı var mı olay kalple mi ilgili öğrenin. Şu anda gerçekten ağrınız ve sıkıntınız var, düzelmesi için doğru ilerlemek lazım.

Herkese merhaba. Geçen konumda da linç yemiştim ama daha kötü olduğum için ve şu an aklımı kullanamadığım için tekrar buraya geldim, akıl almaya.

Öncelikle, arkadaşlar lütfen sert yorumlar yapmayın ya da dalga geçmeyin. Nasıl ki grip olan birine kızmazsınız benim de şu an ruhum hasta ve trol yorumları kaldıracak gücüm yok.

Almanya’ya gelmeden önce 1 doz biontech olmuştum, sonrasında kalp ağrısı, nefes darlığı, (kardiyolog ve göğüs hastalıkları bir şeyin yok dedi) yaşadım. Sonrasında da kulaklarımda basınç hissi, el parmaklarımda elektrik çarpması gibi hisler yaşadım. Ama dün daha garip bir şey oldu, okuldan eve yürürken birden göğüs uçlarım yanmaya başladı. Şu an hala o yanma hissi devam ediyor. İnsanın göğüs ucu yanar mı ya böyle saçma bir şey nasıl olabilir.

Bu sırada terapi alıyorum ve psikiyatra da başladım.

Ama özetle ben iyi değilim. Bir tarafım bunların hepsinin psikolojik olduğuna inanmak istiyor, çevremdekilere bir şey yapmayan aşı bana nasıl bu kadar zarar verebilir ki diyor. Diğer taraftan yaşadığım her belirtiyi ingilizce bir şekilde googlelıyorum. Mesela “el parmaklarında uyuşma ve aşı bağlantısı” mutlaka bir makale çıkmış oluyor. Buna dair bir case report olmuş oluyor ortada. Demek ki diyorum psikolojik değil.

Binbir emekle kazandığım bursu yakıp Türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Çünkü yapamıyorum burada yalnız başıma. Sağlık anskiyetesi edinmiş durumdayım. Dışarı çıkmıyorum, çıksam keyif almıyorum, sürekli hastalıklarımı düşünüyorum ve yemek yapmak bile eziyet haline geldi. Ya da en azından hocalarımdan izin alıp 1-2 ay online devam edebilsem. Sınavlar ödevler üstüme yığılırken daha da panik oluyorum. Anneme hala aşı olduğumu söylemedim, ona da söyleyip türkiyeye dönüp detaylı bir check up yaptırmak sonrasında da biraz anne kucağında kalmak, hala da kötü hissedersem temelli dönüş yapmak istiyorum. Beynim çok yorgun. Bu aşıyı böyle zorunlu hale getirenler, seyahat için aşı pasaportu zorunluluğu çıkaranlar ve zorbalıkla aşı olmamı sağlayanlara çok ama çok öfkeliyim.

Tavsiyelere açığım.

Ocelikle cok gecmis olsun, acil sifalar dilerim. Benim size tavsiyem bursunuzu yakmayin. Bir diger tavsiyem asi konusunda arastirmalar yapmayi birakin ve bir sure iyiye ve guzele odaklanip olumlu dusunmeye gayret edin. Hayatinizin iyi taraflarina odaklanirsaniz olumlu dusunceleriniz olumsuz dusuncelerinizin onune gececektir.

Aha size de çip takmışlar, şimdi de beyninize girip hasta olduğunuza inandırıyorlar. Aşı yaptırmamış biri olarak çiplileri nerede görsem tanırım. Diyeceğim, dalga geçiyorum diye kızacaksınız. Şaka vallahi şaka.

Çevremde aşı yaptıran çok, kimseye de bir şey olmadı, sadece kovid oldular. Biz yaptırmadık bize de bir şey olmadı, gariptir kovid de olmadık. Hatta aşılı iki pozitif bireyle karantina adı altında temaslıyız diye yirmi gün bir eve tıkılıp kaldık, kaçamadık da, aşılı diğer iki kişiye de bulaştı, aşısız biz domuz gibi ayaktaydık.

Aşının başka hastalıkları tetiklediğine inanmıyorum, bununla ilgili bir örnek de görmedim. Ama aynı zamanda söz konusu hastalıkla ilgili de faydası olduğunu düşünmüyorum, bunun için de örneğim yukarıda yazdıklarımdır.

Haydi bakalım kafanızı iyice karıştırdığıma göre artık kaçabilirim.

Son düzenleme:
Aşıdan ötürü değil ama zamanında ben de hastalık hastalığına yakalandım, öyle ki doktora gidiyordum ilaç yazıyorsa prospektüsünü okuyup her şeyi ince ince bakıyordum korkup içmiyorudm falan annem beni doktorlara taşımaktan helak olmuştu ve asla ikna olmuyordum sağlıklı olduğuma taa ki o gün gelene dek :KK53: Psikoterapiye başladım ve eşzamanlı antidepresan kullanımıyla toparlanmaya başladım ve zımba gibi eskisinden daha iyi bir duruma geldim. Senin yerine olsam beni o halim bile yurtdışından Türkiye'ye asla getiremezdi allah aşkına kendine azıcık gel lütfen kendi gücüne inan.

Bazı anne kız ilişki vardır en yakın arkadaşı sırdasıdır annesi sizde oyle misiniz? Eger oyleyse bence söylerseniz rahatlarsınız gibi geldi bana, bilicaltınız sizi bedensel tepkiler vererek cezalandırıyor gibi. Gercekten hasta olsaydınız film tahlil sonuclarınızda mutlaka tespit edilirdi. İnsan vucudu cok hassas en ufak uzuntude bile olmadık enteresan agrılar hissedebiliyoruz. Bende yasadım bizzat bunları farklı sebeplerden dolayı.Stres ve uzuntu vucutta kortizol hormonunu salgılar kendinize suan buyuk kotuluk yapıyorsunuz. Destek almaya devam edin mutlaka birgün elbet iyi olacaksınız onemli olan kendinize bedeninize olan inancınızı kaybetmemeniz..

Merhaba. Yorumunuz için teşekkürler.
Evet ben annemle her şeyi paylaşan biriyim. Biz hep birbirimizin en yakın arkadaşı olduk.
Söylesem yüzleşsem annemle. Çünkü annem şu an yanımda olamıyor ve ben çok zorlanıyorum. Belki o bilse bana geçecek dese bu kadar kötü etkilenmeyeceğim.
Ama annem ciddi aşı karşıtı. (Sadece covid aşısına güvenmiyor) Sizce söylemeli miyim?

Herkese merhaba. Geçen konumda da linç yemiştim ama daha kötü olduğum için ve şu an aklımı kullanamadığım için tekrar buraya geldim, akıl almaya.

Öncelikle, arkadaşlar lütfen sert yorumlar yapmayın ya da dalga geçmeyin. Nasıl ki grip olan birine kızmazsınız benim de şu an ruhum hasta ve trol yorumları kaldıracak gücüm yok.

Almanya’ya gelmeden önce 1 doz biontech olmuştum, sonrasında kalp ağrısı, nefes darlığı, (kardiyolog ve göğüs hastalıkları bir şeyin yok dedi) yaşadım. Sonrasında da kulaklarımda basınç hissi, el parmaklarımda elektrik çarpması gibi hisler yaşadım. Ama dün daha garip bir şey oldu, okuldan eve yürürken birden göğüs uçlarım yanmaya başladı. Şu an hala o yanma hissi devam ediyor. İnsanın göğüs ucu yanar mı ya böyle saçma bir şey nasıl olabilir.

Ama özetle ben iyi değilim. Bir tarafım bunların hepsinin psikolojik olduğuna inanmak istiyor, çevremdekilere bir şey yapmayan aşı bana nasıl bu kadar zarar verebilir ki diyor. Diğer taraftan yaşadığım her belirtiyi ingilizce bir şekilde googlelıyorum. Mesela “el parmaklarında uyuşma ve aşı bağlantısı” mutlaka bir makale çıkmış oluyor. Buna dair bir case report olmuş oluyor ortada. Demek ki diyorum psikolojik değil.

Binbir emekle kazandığım bursu yakıp Türkiyeye dönmeyi planlıyorum. Çünkü yapamıyorum burada yalnız başıma. Sağlık anskiyetesi edinmiş durumdayım. Dışarı çıkmıyorum, çıksam keyif almıyorum, sürekli hastalıklarımı düşünüyorum ve yemek yapmak bile eziyet haline geldi. Ya da en azından hocalarımdan izin alıp 1-2 ay online devam edebilsem. Sınavlar ödevler üstüme yığılırken daha da panik oluyorum. Anneme hala aşı olduğumu söylemedim, ona da söyleyip türkiyeye dönüp detaylı bir check up yaptırmak sonrasında da biraz anne kucağında kalmak, hala da kötü hissedersem temelli dönüş yapmak istiyorum. Beynim çok yorgun. Bu aşıyı böyle zorunlu hale getirenler, seyahat için aşı pasaportu zorunluluğu çıkaranlar ve zorbalıkla aşı olmamı sağlayanlara çok ama çok öfkeliyim.

Tavsiyelere açığım.
Kaç yaşındasnz çok geçmiş olsun

Seni anlıyorum ama araştırma yapmayı bırakmalısın. Arama motorunda araştırıp okuduğun herşey doğru olamaz ki. Ayrıca doktora gidip gerekli testleri yaptırmışsın ,birşey yok denmişse artık biraz akışına bırakmalısın.
Gögüs ucu yanması regl olmama yakın yıllardır yaşadığım bir belirti mesela benim,sen bunu bile hastalık habercisi olarak göruyorsun. Ateşin bile yükselmiş olabilir üşütmüşsündür belki kemiklerin ağrıyabilir,sıtma tutabilir o an. Yani bunlar bu virüsten,aşıdan önce de yaşayabileceģin şeyler.
Her kış 1 kez ateşleniyorum,faranjit /bronşit yada kulak enfeksiyonu vs oluyor mesela. Bunu birşeye bağlamaya çalısmam yersiz olmaz mı? Klasik,basit şeyler bunlar.
Bursunu yakma, imkan varsa gel bir süreliğine, bir uzmanla gorus,ailenle vakit gecir toparlan dön. Annense seni kaygilandiran,aşi olduğuna kızacak seni aşağıya çekecekse ,unut söyleme bile boşver.

Benim de göğüslerimde ağrı olurdu ama dün resmen cayır cayır yandı meme ucu. Şu an hala hafif bir yanma var. Reglime 1 hafta kaldı bilmiyorum bununla alakalı belki dediğiniz gibi. Sizinki de yanma gibi miydi? Eğer regl ile alakalı ise ve ben bunu bile aşıya bağlıyorsam siz düşünün mental çöküntümü.

Merhaba, sizi hatırlıyorum, keşke artık iyiyim yazsaydınız.
Siz aşı olduğunuz an, o iğne yapılırken çok kötü sonuçlar doğuracağını düşünerek mi aşı oldunuz? Beyninize bunu çok yoğun kodlamış olabilirmisin canım?
Meme ucu ağrısı için bence ilk önce hormon tahlillerin yapılmalı. Çok stresli dönemler geçirdiğin için prolaktini hormonunun (ayriyeten stres hormonu da diyebiliriz buna, beyindeki hipofiz bezinde salgılanan bir hormon) şu günler çok yükseldiğini düşünüyordum.

Merhaba, sizi hatırlıyorum, keşke artık iyiyim yazsaydınız.
Siz aşı olduğunuz an, o iğne yapılırken çok kötü sonuçlar doğuracağını düşünerek mi aşı oldunuz? Beyninize bunu çok yoğun kodlamış olabilirmisin canım?
Meme ucu ağrısı için bence ilk önce hormon tahlillerin yapılmalı. Çok stresli dönemler geçirdiğin için prolaktini hormonunun (ayriyeten stres hormonu da diyebiliriz buna, beyindeki hipofiz bezinde salgılanan bir hormon) şu günler çok yükseldiğini düşünüyordum.

Merhaba. Keşke. 🥺
Evet biraz öyle oldu. Sağlık ocağında yaptırmadan onam formuna bakıp çıksam mı diye bile düşündüm son ana kadar. Orada hamilelik için transfer olacak bir kadın vardı. Transferden önce aşı olmasını istemiş doktoru. Çok ufak konuşmuştuk 2.dozunu olacaktı korkuyorum falan demişti.
Bence de ben aşı olarak büyük bir travma yaşadım.
Bu yaşadıklarım aşıdan değilse bile, çok zararlı olduğunu düşündüğün bir şeyi vücuduma enjekte ettirdim.

Böyle bir hikaye vardı. İdamla cezalandırılan adama seni asmayacağız zehir enjekte edeceğiz demişler. Adam ölmüş ama aslında enjekte ettikleri şey suymuş. Adam kendi kendini öldürmüş. Bunun gibi bir şey yaşıyorum belki de.

Ayseee1987 Ayseee1987 +++Göğsümdeki ağrı değil de, meme uçlarım yanıyor cayır cayır. Çok garip. Prolaktini 1 ay önce ölçtürmüştüm normal çıkmıştı. Burda sağlık sigortası vs durumları karışık kafama göre gidip test yaptıramıyorum o yüzden de tr’ye dönmek istiyorum biraz.

Merhaba. Keşke. 🥺
Evet biraz öyle oldu. Sağlık ocağında yaptırmadan onam formuna bakıp çıksam mı diye bile düşündüm son ana kadar. Orada hamilelik için transfer olacak bir kadın vardı. Transferden önce aşı olmasını istemiş doktoru. Çok ufak konuşmuştuk 2.dozunu olacaktı korkuyorum falan demişti.
Bence de ben aşı olarak büyük bir travma yaşadım.
Bu yaşadıklarım aşıdan değilse bile, çok zararlı olduğunu düşündüğün bir şeyi vücuduma enjekte ettirdim.

Böyle bir hikaye vardı. İdamla cezalandırılan adama seni asmayacağız zehir enjekte edeceğiz demişler. Adam ölmüş ama aslında enjekte ettikleri şey suymuş. Adam kendi kendini öldürmüş. Bunun gibi bir şey yaşıyorum belki de
Öyle birşey yaşamıyorsan bile böyle şeylerin gerçek olduğunun farkında olman çok iyi.
Ne bilim hergün kendince sağlık seansları yaptın mı? Beyne giden kötü sinyali çevirmek için, mesala her sabah uyandığında "bu aşıdan bana bişey olmaz benim bünyem bundan daha güçlü" v.b gibi söylemler.
Yada aşk hayatın nasıl senin? Aşk yoksa aşık olsana diycem komik olacak 😅 isteyen birileri Yada istediğin birileri varsa bu psikolojiden kurtulmak için bu yola at kendini. İnanki işe yarayacak. Doktorlar birşeyin yok diyor ve Zorla kazandığın bursu harcaman kötü olacak.

Öyle birşey yaşamıyorsan bile böyle şeylerin gerçek olduğunun farkında olman çok iyi.
Ne bilim hergün kendince sağlık seansları yaptın mı? Beyne giden kötü sinyali çevirmek için, mesala her sabah uyandığında "bu aşıdan bana bişey olmaz benim bünyem bundan daha güçlü" v.b gibi söylemler.
Yada aşk hayatın nasıl senin? Aşk yoksa aşık olsana diycem komik olacak 😅 isteyen birileri Yada istediğin birileri varsa bu psikolojiden kurtulmak için bu yola at kendini. İnanki işe yarayacak. Doktorlar birşeyin yok diyor ve Zorla kazandığın bursu harcaman kötü olacak.

Anksiyete anlarımda yapıyorum telkin işini. Ama artık anksiyetem bütün güne yayıldığı için işe yaramıyor 😂

Ayseee1987 Ayseee1987 +++Göğsümdeki ağrı değil de, meme uçlarım yanıyor cayır cayır. Çok garip. Prolaktini 1 ay önce ölçtürmüştüm normal çıkmıştı. Burda sağlık sigortası vs durumları karışık kafama göre gidip test yaptıramıyorum o yüzden de tr’ye dönmek istiyorum biraz.
Eğitiminde, bursunda bir sorun çımayacaksa kesinlikle t.c ye dönüp biraz kendine gelmelisin, sonra eğitimine kaldığın yerden devam edersin. manevi duygulardan uzak kalmak seni şimdi daha çok zorlayacaktır.

Normal değilsiniz. Neticede yaşıyorsunuz, elden ayaktan düşmemişsiniz. Dr a gitmişsiniz. Kalp akciğerlerle ilgili sıkıntı da yok. Sizin durum psikiyatrik. Psikiyatrik tedaviye ne zaman başladınız bilmiyorum ama Dr u uzun ya da ilacınızın değişmesi gerek.

Tavsiyelere açığım.
Biraz ara verip ailenizin yanına dönün, her türlü tedaviyi araştırın, aşı nörolojik sorunlara yol açmış olabilir , her insan da etkisi farklı o yüzden bişey diyemiyorum, kimisi asi yaptım anlamadım bile derken kimisi de sizin gibi kalp çarpıntısı ve vb. Sorunlar yaşadığını söylüyor, geçmiş olsun, rabbim acil şifalar versin inşallah

Back