• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşıdan sonra bozulan psikolojim. Türkiye’ye dönmeli miyim?

Merhaba. Yorumunuz için teşekkürler.
Evet ben annemle her şeyi paylaşan biriyim. Biz hep birbirimizin en yakın arkadaşı olduk.
Söylesem yüzleşsem annemle. Çünkü annem şu an yanımda olamıyor ve ben çok zorlanıyorum. Belki o bilse bana geçecek dese bu kadar kötü etkilenmeyeceğim.
Ama annem ciddi aşı karşıtı. (Sadece covid aşısına güvenmiyor) Sizce söylemeli miyim?
Ben olsam soylerdim cunku bu yükü belli ki tek basına kaldıramıyorsunuz, anneler sabırlıdır size anlayış gosterecektir diye dusunuyorum. Madem uzakta daha fazla endişe etmemesi için bu kadar cok sıkıntı yasadıgınızı soylemeyin yuzeysel anlatın yeterli bence. Anlatmak zaten baslı basına tedavidir, yükünüzü bırakın şifa bulun biran once inşallah

Bence her sıkıntınızı gugıllamaktan vazgeçin. Her sorun için illa ki abartılmış makaleler araştırmalar zaten oluyor.

Ben şunu anlamıyorum. Bence siz yanlı bakıyorsunuz. Ben aşı karşıtıyım diye ortaya çıksam buraya yığınlarca covidin yayılmasını durdurduğuna ve hospitalize olan insanların sayısını azalttığına dair bilimsel makale koyarsınız. Ama aşının yan etkilerine karşı makaleler var diyorum. Bunlar case report yani birebir aşıdan sonra hastaneye başvuran ve üzerine 1 yıl boyunca tedavisi kontrol edilen iyileşti mi iyileşmedi mi nüks yaşandı mı diye mercek altına alınan kişiler. Bu makalelere ise abartılmış diyorsunuz. Niçin makaleleri cımbızla seçiyorsunuz anlamıyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam;
Sizi bu psikolojik bunalıma sürükleyen aşı karşıtı annenizin kucağı değil miydi? Siz sahip olduklarınızın farkında mısınız? Tedavinizi aksatmayın ve kendinize gelin ne olur. Yakıyorsunuz imkanlarınızı. Siz de içten içe biliyorsunuz psikolojik sorunlar yaşadığınızı. Bunu kabul edip içgörü geliştirirseniz kolayca atlatacaksınız.

Ben şunu anlamıyorum. Bence siz yanlı bakıyorsunuz. Ben aşı karşıtıyım diye ortaya çıksam buraya yığınlarca covidin yayılmasını durdurduğuna ve hospitalize olan insanların sayısını azalttığına dair bilimsel makale koyarsınız. Ama aşının yan etkilerine karşı makaleler var diyorum. Bunlar case report yani birebir aşıdan sonra hastaneye başvuran ve üzerine 1 yıl boyunca tedavisi kontrol edilen iyileşti mi iyileşmedi mi nüks yaşandı mı diye mercek altına alınan kişiler. Bu makalelere ise abartılmış diyorsunuz. Niçin makaleleri cımbızla seçiyorsunuz anlamıyorum.
Ama siz de cımbızla çekiyorsunuz. Buraya durumunuz için yardım almaya değil, aşı karşıtlığını savunmak için konu açıyorsunuz. Keşke görebilseniz gerçekleri ve o güzel hayatı doya doya yaşayabilseniz. Üzülüyorum sizin için.

tamam aşilarin yan etkileri olabilir elbetteki vardır ama biraz fazla abartmiyormusunuz?
60 yasinda kanser atlatmis annem, hali hazirda kanser hastasi olan dayim 90 yasindaki aile buyugumuz vs herkes oldu bu asiyi siz panik atak yasıyor olabilirmisiniz?
googleye şuanki rshatsizliklarimi yazsam yarina kadar ömur bicer bana.
teknoloji guzel sey, internet guzel sey ama dogru kullanirsaniz ve siz bunu yapamiyorsunuz.
bir tane canimiz var bugun yada yarin erken yada gec hepimizin gidecegi yer belli.
tabiki sagligimiza dikkat edelim ama sagligimiza dikkat ettigimizi sanarken beynimizede dikkat edelim.
bu hayatta kanserin veremin vs herseyin vir tedavisi var, ise yarar yada yaramaz bilemeyiz ama inanin kafa hastaligi hepsinden zor.
siz asiya kafayi takmisken beyninizi mantiginizi ölduruyorsunuz farkindamisiniz?
biraz sakin mi olsaniz acaba.

Konu sahibi işi gücü bırakıp sana üzüldüm. İnsanlar düşüncelerinin gücüyle hamile olduklarına bile inanıyorlar bak, karınları şişiyor mideleri bulanıyor aşeriyorlar. Beyin böylesine güçlü. Bir anlık göğüs kaşıntını bu düşünceyle böylesine büyütüyor olamaz mısın? Birazcık da bunları araştırsan. Beynimizin bizi nasıl yönlendirebileceğini.
Çocukken ağır okbliydim, koltuğun kolçağının iç kısmının bilmem neresine elim değse annemi çeke çeke getirir gösterirdim, anne bak tam ama tam şuraya dokundum bişey olur mu diye sorardım. Annem olmaz demeden rahatlamazdım. Sonra da acaba tam doğru yeri gösterdim mi diye tribe girerdim. Anneme de helal olsun ne rezil günler yaşamış benim yüzümden sjsjss.

Nooolur azıcık mantıklı bak, burs kazanmış neler başarmış kadınsın bunu aşabilecek güçtesin. Tedaviye odaklanıp derslerle zaman geçirsen, azıcık tutunsan güzel hayatına..

Daha önceki konularınıza da yazmıştım. Anlıyorum ki önceki durumunuzdan daha ileri bir seviyeye taşınmış artık. Bir de şöyle düşünün, erkek arkadaşınızdan ayrıldınız, annenizden uzaktasınız (üstelik aşı konusunu söyleyemiyorsunuz) yani yalnızsınız. Belki de bu belirtiler anksiyetenin yalnızlıkla daha fazla tetiklenmesine yol açıyordur.

Ben sizi hayal edebiliyorum; derste, yemek yerken, duş alırken artık mütemadiyen bunu düşünüyorsunuz. Tamamen saplantılı olmuş durumdasiniz ciddiyim. Olay aşı yapmak doğru mu değil mi noktasından çıkmış. Kendinizi her belirtiyi araştırarak tetiklemeye de devam ediyorsunuz. Öncelikle buna son verin. Yerinizde olsam asla dönmem çünkü terapiyle son bulacak bir durum bu. Şimdi olmasa bile elbet bir gün bitecek ve o zaman çok pişman olacaksınız.

Çevremde gerek iş gerek eğitim için Almanya’ya gitmek için resmen çırpınan,garantör bulamadığı için motorunu arabasını satan bir umutla her kapıyı çalan o kadar çok tanıdığım var ki…Umarım yakmazsınız…Bahsettiğiniz kalp ağrısı,kalp çarpıntısı gibi belirtilerin bir kısmını bende yaşadım özellikle 2. doz Biontech’ten sonra,doktor bir şey bulamadı ama benzer belirtilere sahip görümceme kalp kapakçığı iltihabı tarzı bir teşhis koyuldu tedavi oldu en son geçti demişti…Yani bence dönmek en son seçeneğiniz olsun. Ama çok çok kötülediyseniz dönün 😐

Yoo. Aşı yanlısı da karşıtı da değilim. Aşı oldum ama tamamen nötrüm. Durumunuzun psikolojik olduğunu anlamam için aşı karşıtı olmama da gerek yok. Ayrıca bu kadar tepkili olup kendinizi kapatırsanız yardım alamazsınız. Bir uzmana, tamamen tedaviye açık şekilde gitmelisiniz.

Daha önceki konularınıza da yazmıştım. Anlıyorum ki önceki durumunuzdan daha ileri bir seviyeye taşınmış artık. Bir de şöyle düşünün, erkek arkadaşınızdan ayrıldınız, annenizden uzaktasınız (üstelik aşı konusunu söyleyemiyorsunuz) yani yalnızsınız. Belki de bu belirtiler anksiyetenin yalnızlıkla daha fazla tetiklenmesine yol açıyordur.

Ben sizi hayal edebiliyorum; derste, yemek yerken, duş alırken artık mütemadiyen bunu düşünüyorsunuz. Tamamen saplantılı olmuş durumdasiniz ciddiyim. Olay aşı yapmak doğru mu değil mi noktasından çıkmış. Kendinizi her belirtiyi araştırarak tetiklemeye de devam ediyorsunuz. Öncelikle buna son verin. Yerinizde olsam asla dönmem çünkü terapiyle son bulacak bir durum bu. Şimdi olmasa bile elbet bir gün bitecek ve o zaman çok pişman olacaksınız.

Evet haklısınız rüyalarımda bile biri geliyor bana bu aşının etkilerini vücudun atamayacak artık, bunun geri dönüşü yok diyor.
Her an bunu düşünüyorum ve bu döngüden çıkamıyorum. Allahım gerçekten yardım etsin inşallah çıkarım bu kafadan. Aşı olduğuma pişman olmamın tek sebebi de aşının deli gibi zararlı olduğuna olan inancım değil bu arada, madem zararlı olduğunu düşünüyordun b.k mu vardı gidip yaptırdın durduk yere zaten var olan anksiyetini tetikledin diye kendime kızıyorum.

Trye temelli dönsem köpek gibi pişman olacağım bunu da biliyorum ama beynim susmuyor ya susmuyor bazen gerçekten kapatma düğmem olsa keşke diyorum.

Hadsiz seni sensin iğrenç
Psikolojik sorunlar yaşayan bir insanla ne hadle bu şekilde konuşuyorsunuz? Ha sorunlar yaşaması da önemli değil kimseyle böyle konuşamazsınız. Sanki burs kazanmak, yurt dışına gidebilmek için psikolojik sorun yaşamama şartı mı var? Orada yaşayan kimsenin sorunu yok mu? Sırf problemleri var diye neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz?

Evet haklısınız rüyalarımda bile biri geliyor bana bu aşının etkilerini vücudun atamayacak artık, bunun geri dönüşü yok diyor.
Her an bunu düşünüyorum ve bu döngüden çıkamıyorum. Allahım gerçekten yardım etsin inşallah çıkarım bu kafadan. Aşı olduğuma pişman olmamın tek sebebi de aşının deli gibi zararlı olduğuna olan inancım değil bu arada, madem zararlı olduğunu düşünüyordun b.k mu vardı gidip yaptırdın durduk yere zaten var olan anksiyetini tetikledin diye kendime kızıyorum.

Trye temelli dönsem köpek gibi pişman olacağım bunu da biliyorum ama beynim susmuyor ya susmuyor bazen gerçekten kapatma düğmem olsa keşke diyorum.
Bakın ben birazda bu panik duygusunu anneniz den ogrendigniz bir duygu olduğunu düşünüyorum. Aşıyı annenize söylerseniz vereceği tepkiden bile cekiniyorsunuz. Bende annenize aşı olduğunuzu söylemek size fayda sağlamayacak dahası asilarla ilgili size yeni korkular yükleyecek. İsterseniz yine gidin Türkiye ye sağlık kontrolünden de geçin ama asi olduğunuzu su aşamada paylasmayin derim. Ve en önemlisi psikiyatrik durumunuz ilerleme durumunda bu tedaviye öncelik verin.

4. Dozu olacağim ins. 17 si siz dr a gitmeye devam edin normal değilsiniz ayrıca o aşi olmasaydı hala evde kafayı yiyor olurduk siz ananızin kucağına gidin bencede

Son düzenleme:
Saglik anksiyetesini bir dönem ben de yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.

Ben sağlıkla alakalı bir sorunumu googleladigimda kendime burun kanseri tanısı koymuştum. Simdi dusununce gülüyorum. Sorunum sinüzit çıkmıştı. O zaman sağlıkla alakali şeyleri aratmayi kestim. Size de tavsiye ederim. Asla yaşadığınız bir belirtiyi aratmayin.

Ben de tam bu sebeplerle aşı olmadım. Olmaya da niyetim yok.

Back