Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Aşı yaptirmayanlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Iyi maşallah canim. Düzelir inşallah o da zamanla. Gaz sorunu tabi biter bu aylarda ama 6 ay sürende varmis sanırım.
Bizde iyiyiz şükür az sonra 4.ay aşılarını olacak
Ayy canım sağlıkla olsun kuzum.. İnşallah ateşsiz, güzel atlatır bugünü

Sen tecrübelisin artık bugünkü deneyimini paylaşırsın benimle

Ayy canım sağlıkla olsun kuzum.. İnşallah ateşsiz, güzel atlatır bugünü

Sen tecrübelisin artık bugünkü deneyimini paylaşırsın benimle
Canim amin inşallah 10.30 Gibi oldu ve rotateq son doz da uygulandı. Hava yağmurlu ve soğuktu. Montunu giydirdim kapisonu taktım. Babasi bebek arabasıyla ugrasamam dedi kucağına aldı götürdü . Tabi sevindi zavallı gezmeye gidiyor zannetti. Eve geldi gülüyor. Ağlamamış. Hic mi ağlamadı dedim yok dedi. Sonra bidaha sordum cok az ağlamış. Emzik vermiş esim susmuş . Oynadı bütün gün. Masallah. Biraz uyudu.
Bence ağrısı da yok. Suan icin ateşte yok.
Az evel mizildandi. Emzirdim .
Üzerinde sweatshirt eşofman altı var ayağında çorap yok üstünde örtü örtmedim ev iyi. Yani ateş açısından boyle yapayım dedim .
Ben zaten özel yerlerde hemşirelerin ne serum takabildigini ne iğne yapabildiğini ne kan alabildiğini gördüm. Yani benim şansıma oyle denk geldi geçen sefer bence enjeksiyonu yapan kişi de cocugu mahvetti ve menenjit cok cok ağır bir aşı bence.. bende geçen kan verdim ben guatr hastasiyim rutin kontroldu kanım pıhtı pıhtı oldu çöpe attı 2 tüpü ve diğer koldan aldi...

Insallah bugünü boyle iyi atlatırız tabi bana uyku yok yine. Takipteyim
Bir de doktoru değiştirdim önümüzdeki ay ve ya bu ay içerisinde baska doktora götüreceğim .. özel aşı defterini kapadım şimdilik yaptirmicam rota da bitti diğerlerini yaptırmama kararı aldim.

Maşallah canım benim iyi geçirmenize sevindim..Ağlamamış demek ki paşa maşallah ona o azıcık mızırdanması da nazar boncuğu olsun.

Canım biz de 6 sında 4. Ay aşılarımızı yaptırdık şükür bizim kuzu da da ateş olmadı fakat keyfi pek yerinde değildi şimdi iyi şükür. Fakat aşılar bağırsaklarını etkiledi gibi bir günde 5 defa kakasını yaptı bende hemen probiyotik damlasını verdim belki düzene girer diye..

Canım biz B ve A tipi menenjit aşılarını yaptırdık çok ağır geçmedi..Çocuktan çocuğa değişiyor olabilir. Bir de özel aşıları eğer ki özel hastanede yaptiriyorsak çocuk doktoru vurmalı hemşirelere bırakmamalı..

Bizim doktor iki Menenjiti de kendisi yaptı bir sıkıntı yaşamadık.

Bende menenjit dışında başka özel aşı yaptırmayı düşünmüyorum.

Doktor değiştirmekte iyi yapmışsın canım var mı kafanda hastane ve doktor ismi?

Şimdiki çocuklar eski çocuklardan daha zeki ozguvenli .
Bilinçli aileler, çocuklar ilgili şiddetten uzak sevgi dolu büyüyorlar eskiye oranla.
Eski insanlara bakarsaniz çoğuna otizm tanısı koyarsınız konuşmayı bilmezler çoğu çekingen kadınlar pasif .
Eski yüzyılda aşılar bu kadar ulaşılır değildi.
Şimdi ulaşması kolay diye mi bu kadar dislanir oldu?

Aşıya karşı değilim.

Ben ve tüm çevrem yaptırdı.
Hiçbiri otizm olmadı.
Hepsi sağlıklı ve zeki çocuklar.

Otizm e sebep olarak tv ve civayi gösteriyorlar.
O zaman balıkta yemeyin bol miktarda civa içeriyor balık.
Tv da izletmeyin.
Bunların hepsi bir kenarda dursun
Çocuğunuzun ilaçlardan olumsuz etkileneceğini düşünüyorsanız o aşıyı yaptırın üstüne hacamat da yaptırın. Kemik sulu çorbalar icirin.
Bağırsak probleminin de otizme sebep olduğunu söylüyor bazi doktorlar.

Bu bazıları hiç bitmeyecek.

Ama çocuğunuz bu aşısı yapılan herhangi bir hastalığa siz aşı yaptirmadiginiz için yakalanıp başına kötü bir şey gelmesini de istemeyiz diye düşünüyorum.

Bazi özel aşılar haricinde çoğu aşıyı yaptırdım.
İçim rahat vicdanim rahat

Teşekkürler canım. Masallah sevindim. Bizde de olmadi ateş. Yan etkilerinde var mıymış bağırsak etkilemesi ? Ama o etkiler de 1 haftada kaybolur diye tahmin ediyorum. Size de geçmiş olsun atlattınız evet o doktoru bıraktım valla simdi bekliyor ki enayi gelsin :) o enayi ben oluyorum:) para bayılsın benimde ticarethanem dönsün ama çok bekler :)
Artik büyüdüler cok ağlamazlar unuturlar bunlari hatta hic hatırlamayacaklar ama biz üzülüyoruz ister istemez :)

Doktor değiştirmekte iyi yapmışsın canım var mı kafanda hastane ve doktor ismi?
Araştırıyorum canim bir tanesi varmis ta alerji üzerine uzman. Genel olarak tanıları doğruymuş cok met ettiler, ama ondan da cekiniyorum simdi cocugun poposunda pisik var derim alerji der :) sonra derim kakasini yeşil yaptı cok beslenmekten olduğunu bilmez alerji der :) beni türlü testlere sokar falan :) tabi oyle bisey yokta misal olursa hani :) ben artık bu doktorların kanini biliyorum diyorum 1 yasına kadar götürmesem mi acaba.. çünkü bu konuda şansıma da pek güvenmiyorum şimdilik internetten bir doktoru takip ediyorum bakalim :)

Bende tam da bu sebeple yaptırdım aşıları..
Bu arada eski insanlar hakkında söylediklerinize 100 de 100 katılıyorum:)
Aslına bakarsanız televizyon tablet hakkında da kesin bir bilgi yok bazı amerika çalışmaları olumlu yönlerini de ortaya koymuş tv nin
Ha ben çocuğuna tv izletiyor muyum Hayir. Izletir miyim zannetmiyorum. Otizm den dolayı mi Hayir. Daha iyi vakit geçirmek daha cok konuşmak ve daha cok kitap okumak etkinlik yapmak için falan. Çocuklar gördüklerini yaparlar ve ben televizyon seyretmiyorum:)
Bilgisayarda da vakit geçirmiyorum bir ceptelefonu:) onu da çocuktan vakit kalınca yani uyuyunca alıyorum elime
Ha ben balıkta yemiyorum pek ama çocuğuma balık yedirir miyim kesinlikle yediririm :)
Yani söyledikleriniz de haklısınız..
Ben 15 senedir neredeyse hiç hasta olmadım ne zaman atlet çorap giymeyi bıraktım hastalıktan kurtuldum diyebilirim. Hastalık dediğim grip falan. onun harici immun sistem bozukluğu var aşı dan olabileceğini söylüyorlar. Bir sürü ağrı cekiyorum.. Ama ben kendimdeki bu durumun aşı ile ilgili olduğunu pek düşünmüyorum cunku o eski insanlar beni cok fena besledi. Ve doktorlarin her dedigini yaptı. Doktor cocugunun boğazını kes iyilesir deseler keserlerdi . Dediginiz gibi biz daha bilincliyiz. Cok sukur
Aileme cok kızgınım da artik elden bisey gelmiyor
25 sene once olduğum asiya antikor oluşmuş aile hekimi cok şaşırmıştı değerime.
Ve ailemde veremden ölenler varmis. Bende yeni öğrendim. Bunlar üzücü seyler. Çocuklarımızı korumamız da zorlaştı.

merhabalar,

yazdıklarınızdan hayli araştırma yaptığınız belli oluyor. ben araştırma yapmak için doğru kaynakları bulamadım ve emin olamadığım için bebeğimin aşılarını şimdilik erteledim. zaten okul çağına gelene kadar bebeğin evden çıktığı yok. bu süre zarfında bol bol araştırmamı yapar ona göre aşı yaptırmaya veya yaptırmamaya karar veririm diye düşündüm.
yazıbızda sözünü ettiğiniz fitoterapist doktorların isimlerini yazar mısınız lütfen, ben de takip etmek istiyorum.

Merhaba. Çok tebrik ederim kararınızdan ötürü. Şu kitabı mutlaka edinin, en sağlam araştırmayı yapmış olursunuz. Sadece bu linkte satışı var.

Instagram'da doktor hasan hüsnü eren, Bekir tok, eren çetin, Ömer saltan, filiz gökaslan, Konya'da İbrahim Yılmaz, Ankara'da Ahmet Çelik, ümit aktaş, diş hekimi Tuğba duymaz. Ayrıca @vitamingiller.hq ve @glutensizdunyacom hesaplarını da çok tavsiye ederim.

çok yeşekkür ederim, takip ettim. kitabı da alacağım inş. kaynak bulmak gerçekten çok zordu. sağolun

çok yeşekkür ederim, takip ettim. kitabı da alacağım inş. kaynak bulmak gerçekten çok zordu. sağolun
Önceki mesaja yazmayı unutmuşum, homeoapti ve mizaç ilmini de mutlaka hayatınıza dahil edin, ilaçsız yaşam çok daha kolay olur. Homeopati için instagramda doktor neslihan gülmez, serdar büyüközer, eczacı esra bircan, mizac ilmi için eczacı fidan pesen ve mizac akademisi hesabını tavsiye ederim.

Gerçekten ama gerçekten gözlerim yaşarıyor bilinçli insanlar gördükçe... Artık ben insanlara anlatamiyorum anlamamak için direniyorlar.. Allah razı olsun ben kızımın 4 yaşına kadar ki aşılarını tam yaptırdım. Kızım her sene hasta olurdu inanın bu sene grip oldu ilaç kullanmadım atlattık. İnanın ilaç kullandığımızda da kolayca atlatamıyoduk. Ben çok pişmanım... el kadar temiz bebeklerimize lütfen içeriğinde pisliklerden ibaret olan şeyleri enjekte ettirmek için acele etmeyin araştırın... Bu arada kızım 14 aylıkken yürüdü 4 yaşında konuşmaya başladı... ve hiperaktifti dinlemezdi göz kontağı kuramazdik... Şimdi çok şükür çok iyiyiz. Ve aşılarin zararları için gereken ne varsa bu sene yaptırmaya başlayacağım... Allah razı olsun siz gibi insanlardan

çok teşekkür ederim, hepsini takipteyim. iyi ki varsınız

Çok merak ettim aşı yaptırdınız mi bebeğinize benimde kafam karışık ne yapacagimi bilmiyorum

Bende iki kızımda tam aşıları yaptım şimdi o kadar pişmanım ki hamileyim tetanos aşısını reddettim doğacak olan bebeğime de aşı yapmayı düşünmüyorum

Bende iki kızımda tam aşıları yaptım şimdi o kadar pişmanım ki hamileyim tetanos aşısını reddettim doğacak olan bebeğime de aşı yapmayı

Merhaba benim de bir aylik oğlum var.dogar doğmaz hepatit b ilk asisi yapıldı ve sunnet oldu.ama benm düşüncelerim araştırmalarım sonucu değişti asilarini yaptırmama kararı aldım.ama hepatit konusunda hala kararsızım.evet steril bir ortamda yapıldı ama yinede korkuyorum.kararsiz kaldım.ankarada bahsettiğiniz doktorlar bu konuda yardımcı olabilirler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…