asgari ücretliyim ve resmen sömürülüyorum :(

selen16

hayırlı bir kapı aç Rabbim..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
3.896
174
123
kızlar bu aralar çok gerginim..bir inşaat şirketinde ön muhasebe elemanı olarak 1,5 ay önce işe başladım..ofis ortamı sadece ben varım..ofisin temizliği, çay servisi vs herşeyden ben sorumluyum işimin yanında..normalde sabah 8.30 akşam 18.30 da çıkıyordum..erkenmiş 19 da çık dedi patron tamam dedim..ama gelgelelim geçen günde yok yaz geliyor çıkış saatini 20.00 yap dedi..bişey diyemedim ama sinirlendim açıkcası ya kanun var nizam var kafasına göre çalışma saatlerini belirleyebilir mi anlamadım..
günlük nerdeyse 12 saat çalışmış olacağım..buda yasaya aykırı diye biliyorum..birde işimin yanında yukarıda da bahsettiğim temizlik var..ofis ortamı diye bana her dediğini yaptırıyor..açıkcası zıtlaşmak da istemiyorum işe ihtiyacım var ama böyle sömürmeside zoruma gidiyor..
ayrıca üniversite mezunuyum..
kızlar sizce bu çalışma saatlerini nasıl çözebilirim yani iyi yolla nasıl anlatsam fikir verirseniz sevinirim..

Son düzenleme:

Mrb cnmm anlayabiliyorumm işin çok zor senin patronunda cok acımasızmış evlimisin patronunla tatlı dille konuşmayı denemedinmi ?

Mrb cnmm anlayabiliyorumm işin çok zor senin patronunda cok acımasızmış evlimisin patronunla tatlı dille konuşmayı denemedinmi ?

evli değilim canım..aslında acımasız değil iyi biri ama tabi sonuçta patron kanundan falan bi haber..bi an öyle deyince bişey diyemedim..ailemle konuştum onlarda akşam saat 8 çok geç olmaz güzelce konuş dediler..nasıl söyleyeceğim bilmiyorum konu tekrar açıldığında:26:

senin bi bayan oldugundan bi haber sanırım...
1 ay olmuş girelinde. bence başka iş bak. yada konuş..
maaşıma zam yapın deseniz hiç oralı olmazlar... boşa kendinize emeginize yazık etmeyin.
ben bu saatlerde calışamam. işe girerken şartlarınız buydu diyin...

pislik herifler....işçi seslenmese o asgari ücreti bile elimizden alcaklar

aynen canım ya öyle zoruma gidiyor ki..iki sene oldu mezun olalı bi sene iş baktım ama deneyimsiz olduğum için hiç bir yerden geri dönüş olmadı..bende çok bunaldım bu iş çıkınca kabul ettim mecbur deneyim olsun diye..
bide sigorta da yapmıyor diyorum daha bekle biraz diyor deneme süresiymiş..iki kuruş para veriyorlar maşallah istemedikleri yok..
daha da sessiz kalamayacağım konu açıldığında bu kadar saat bana çok gelir diycem kendi bilir..sözünü dinletecek başka köle bulsun..:18:

Deneyimsiz olunca öyle maalesef.
deneyimsizim diyip karşısında dik duramıyosun ya... oda bundan fayda saglıo.
hatta bgün konuş bence. nerde yaşıyosunuz bu arada ?

Deneyimsiz olunca öyle maalesef.
deneyimsizim diyip karşısında dik duramıyosun ya... oda bundan fayda saglıo.
hatta bgün konuş bence. nerde yaşıyosunuz bu arada ?

kesinlikle deneyim çok şeymiş bunu öğredim..eğer gün içinde ofise uğrarsa konuşurum her zaman burda olmuyor..
umarım olumlu olur..

.........................................................

Son düzenleme:
Benzer şeyleri yaşamış biri olarak sabretmeni tavsiye ederim canım.Tecrübe sahibi olup işi öğren bence tek eleman olman avantaj sana verilen her görevi yerine getir ofiste herşey senden sorulur olsun patronun sağ kolu ol yani.Bunlar olduktan sonra maaşı ve çalışma saatini gündeme getir düzeltme yapılmazsa başka iş bakarsın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende öyle düşünüyorum canım artık..işte hemen herşeyin iyisine konalım diyoruz halbuki sabır lazım..
zaten deneyim olmayınca fazla ses çıkarmamak gerekiyor..sıkılınca işin olumlu yönlerini düşünüp sevmeye çalışıyorum
bu aralar zaten fazlaca işi kaptım patronda farkında ne dese ne istese şipşak oldum..

Son düzenleme:

Malesef Turkiyede boyle canim. Isten cik ya da konus calisma saatleri cok agir de. 12 saat ne demek ya ben 6 saatte pert oluyorum. Gercekten cok zor. Bide kazancin asiri dusuk bence somuruyo dedigin gibi. Baska isler mutlaka bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…