- 11 Mayıs 2009
- 3.730
- 5.503
-
- Konu Sahibi AngryPenguin
haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..ben zaten bununla geçinmek zorundalar demedim. yani tek çözümün bu olmadığını, bunun yanında başka bi yol bulmaları gerektiğini vurguladım. asgari ücretten 100 tl fazla maaş alıyorum yazmamın sebebide banada yetmiyor o para üstelik evliyim ve eşim memur. tek asgari ücretle geçinenleri-geçinmeye çalışanları- çok iyi anlıyorum. yani eğer dediğiniz gibi vergi vs bunlar düşmezse asgari ücret yükselirse işsizlik bugünki oranın 2 katına çıkar haksızmıyım?
ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..Ben Chp’ye oy vermeyi düşünmüyordum, Akp’nin eksiklerinden başka bir şey söylemiyor, proje ortaya koyamıyor diyordum ama kararım değişmeye başladı. Gayet seçim vaatlerini sıralamışlar ve ekonomiyi merkeze koymuşlar. Asgari ücreti 1500 tl yapacağını söylüyor ama bunu söyleyip bırakmıyor esnafa yönelik iyileştirme çalışmaları da var. Yani işçi gibi işvereni de koruyacağını taahhüt ediyor, emekliye yönelik geliştirmeler var. GSS denen saçmalığı kaldıracağını söylüyor. Gerçekçi olmayan tarafı neresi bilemedim uçuk vaatler de değil. Halka hitap eden şeyler hepsi.
Öte yandan Akp’nin seçim bildirisinin merkezindeki konular başkanlık sistemi, paralel yapıyla mücadele, iç güvenlik tedbirlerinin arttırılması, çözüm süreci ki onu da koymamışlar, matbaada düşmüş dedi Davutoğlu :) Bu vaatlerin hangisi halkın çıkarına hitap ediyor?
sustalı maymunlardan kastınız nedir?haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..
ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..
ya ınsanlar gözünü acsa bıraksa sagı solu önü arkayı.. alsa su bildirileri yaf akp bana ne vaadedıyor ne vermıs sımdıye kadar ne almıs , chp ne vaad edıyor ne vermıs ne almış..
oturup bunu münazarasını yapsak.
baskanlık sıstemı = kendıne yatırım
paralel yapı = eski dost düşman oldu kendıne yatırım
iç güvenlik tedbırı = sustalı maymunlar yaratmak kendıne yatırım
HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?
az biraz aklı olan bu vaatlere inanmaz niyemi
1- kemal kılıçdaroğlu %35 oy beklediğini kendisi açıkladı
2- ak parti son seçimde %50 oy aldı
3- diyelim ki chp %35 oyu aldı ak partide hani olmazda %15 oy düşüşü yaşandı ve ak partide %35 oy aldı
4- geriye kalıyor %30 luk oy oranı onunda %20sini mhp ile bdp alır.geriye kalan %10 da diğer partiler arasında dağılır.
5-bu durumda chpnin tek başına iktidar olamayacağı aşikar o zaman ne olacak eğer bdp de barajı aşarsa 4 partili bir koalisyon hükumeti kurulacak. koalisyon ne demek chpnin vaatlerini yerine getirememesi demek.ve olaı bir koalisyon hükumeti kurulursa kemal kılıçdaroğlunun diyeceği şu; benim vaatlerim tek başına iktidar olsaydım geçerliydi diyip sıyrılmaya çalışacaktır.
haklısın tabıkı ama 1500tl odeneği uygun gören hükümet bunu çıkartabılecek planlamayıda yapmıştır diye düşünüyorum. işverene maliyetı 1500+sgk olacak buda 2000en yakın bır meblag demek. en azından mantıklı maddeler sıralamışlar..
ben artık o kadar yoruldum ki.. düşünmekten.. cocugumun gelecegınden korkuyorum..
ya ınsanlar gözünü acsa bıraksa sagı solu önü arkayı.. alsa su bildirileri yaf akp bana ne vaadedıyor ne vermıs sımdıye kadar ne almıs , chp ne vaad edıyor ne vermıs ne almış..
oturup bunu münazarasını yapsak.
baskanlık sıstemı = kendıne yatırım
paralel yapı = eski dost düşman oldu kendıne yatırım
iç güvenlik tedbırı = sustalı maymunlar yaratmak kendıne yatırım
HANI BENIM ICIN BİRŞEY ?
ama öyle bi yakıştırma - genelleme yapmanız hoş değil. ben polis eşiyim, aklımız çıkıyor bi eylem ayaklanma vs olacak diye. bazılarını haklı olarak haklarını ararken, ben elin memleketinde tek başıma kocam mardinde sokaklarda taş üstünde yattığı için bu sustalı maymunlar benzetmesini kabul etmiyorum. güvenlik paketi iyidir kötüdür tartışılır elbet. bugün iktidara başkası gelse emniyetin kapısına kilitmi vuracak?Sare Lavinya
polisleri halkı tamamen kendı yetkısı altında toplamak arkadasım.
bizlerin bir yürüyüş bir gösteri hakkı bıle kalmıyor farkındamısın. sınırsız yetki veriliyor. kafama bile sıkabılecek , arama izini olmadan üstümü arabamı evımı arayabılecek , yolda yürürken bir pkk lı damgası bile yıyebılırım karsımdakının insiyatifine bağlı..
ha sor bı hıc eyleme gösteriye katıldın mı ? ( gezi vereferandum harıc hayır ) ama ben bunların hıc bırını ıstemıyorum..
2002de ak parti 34 aldı doğru ama chp nin oyu %19 du iki parti birbirine yakın oy alırsa milletvekili sayısıda aşağı yukarı aynı olur zaten.siz inanıyormusunuz ki son seçimde %50 oy almış bir parti %19a kadar gerilesinAkp %34 ile iktidar olmuştu. Oy oranlarına bakmaz çıkardığı milletvekili sayısına bakar iktidar olmak. Kaldı ki ben tek başıma iktidar olursa yaparım demiştim uyanıklığına başvurursa da bir daha oy alamaz. Yani argümanlarınız aklı olan birinin inanmaması için geçerli değil.
2002de ak parti 34 aldı doğru ama chp nin oyu %19 du iki parti birbirine yakın oy alırsa milletvekili sayısıda aşağı yukarı aynı olur zaten.siz inanıyormusunuz ki son seçimde %50 oy almış bir parti %19a kadar gerilesin
arkadasım sen olayı yanlıs anladın malesef su önyargılarını bı kenara koyup okursan daha az gerıleceksın..ama öyle bi yakıştırma - genelleme yapmanız hoş değil. ben polis eşiyim, aklımız çıkıyor bi eylem ayaklanma vs olacak diye. bazılarını haklı olarak haklarını ararken, ben elin memleketinde tek başıma kocam mardinde sokaklarda taş üstünde yattığı için bu sustalı maymunlar benzetmesini kabul etmiyorum. güvenlik paketi iyidir kötüdür tartışılır elbet. bugün iktidara başkası gelse emniyetin kapısına kilitmi vuracak?
vala kardeşim ben partici falan kim değilim.vicdanım kimi diyosa gider ona veririm belkide hiç vermem.hakkımıza hayırlısı olsun sadeceYok gerilemez tabii anlatmak istediğim oy oranlarıyla değil milletvekili sayısıyla değerlendirmek lazım. Dediğim gibi ben tek başıma iktidar olursam yaparım dedim uyanıklığına girişirse oy alamaz yani bir daha. Peşin peşin "kesin böyle söyler" diye bir önyargıya kapılmak için sebep yok.
amacım çarptırmak değil asla, dediğim gibi güvenlik paketi, iktidar elbette eleştirilir, üzerinde tartışılır. ben genel olarak polislere sustalı maymun benzetmesi yaptığınız için takıldım, hassasım yani bu konuda doğal olarak. yoksa söylediklerinize katılmıyo değilim.arkadasım sen olayı yanlıs anladın malesef su önyargılarını bı kenara koyup okursan daha az gerıleceksın..
ben deıdmkı sustalı maymun yaratmaya calısıyor. Halkı ve polisi kendı ıstedıgı gbı yapmaya calısıyor. kocan oyle demedım kocanı oyle yapmaya calsıyor deıdm
senın esın mardınde taş üstünde yatıyor , benım abım sırnakta albay yatacak tas bulamıyor. demek ıstedıgım tamda bu işte malesef.
bu paketlerden vaadlerden sonra ıyıce gözümüz arkada kalacak. her sabah aman görmezden gel ses etme kafanı cevır gec dıyecegımız gunler gelecek. o taş üstünde yattıgı zamanları arayacagımız gunler gelecek malesef..
allah esını sızlere bağışlasın. kimsenın kımlıgıyle derdım yok benım lütfen carptırmayalım..
haydar baş asgari ücret 5000 olcak demişti ama o nolcak
Yani sen buralara girdiğinde hacca gidip çocuk istismar eden dedelere gider laf, hırsızlık yapan imamlara gider.
Sonunda toparlamışsın ama verdiğin kötü örneklerle yaratmak istediğin algı belli :)
5000 bin mii..haydar baş asgari ücret 5000 olcak demişti ama o nolcak
4 kadınıdamı vaad etmişş.Eeee her erkeğe 4 kadın olursa profesör Dr haydar baş iktidarında 5000 az bile