Ascus ?

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.943
4.473
358
Merhaba arkadaşlar rahatlamaya ihtiyacım var çok üzgünüm
Geçen ay ilişki sonrası kanama sebebiyle doktora gittim yara yok ama çok ağır enfeksiyon olmuşsun smear da bakalım dedi
Ve bugün sonucum çıkmış
Ne olduğu belli olmayan ama takip edilmesi gereken “ascus” yazıyor tanıda
Nette baktım kanser habercisi diyor
Doktorum 3 ay sonra tekrarlayalım dedi ama ben 3 ay bekleyemem diye başka doktordan randevu aldım.

Daha önce bunu duyan bilen atlatan varsa beni rahatlatacak bişeyler yazın 2 tane küçücük çocuğum var elim ayağım tutuldu ne yapacağımı bilmiyorum

Son düzenleme:
Doktora gitmişsiniz bunun açıklamasını da en iyi doktorunuz yapar size. İnternetten baktığımız zaman baş ağrısında bile neler neler çıkıyor. Biraz daha sakin olmayı deneyip dokturunuza daha ayrıntılı sorun. Riski varmıymış , neden 3 ay sonra tekrarlanıyormuş gibi sorularla ancak rahatlayabilirsiniz.
Geçmiş olsun

ASCUS: Smear testi ile alınan hücreler patoloji uzmanı tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme esnasında bir iki alanda kanser öncüsü hücrelerin varlığından patoloji uzmanı şüphe duyar ve emin olamaz ise ASCUS olarak rapor eder. Bu tanı kesin olarak hücresel bozukluğu göstermez. Kesin olup olmadığını bilmedikleri için ascus yazarlarmış. Kaynak olarak memorial sitesinden bu bilgiyi buldum.

Evet bilinmez olduğu için öyle yazarmış ama o hastalığın adı bile beni ürküttü

Bennnn
Ascus ne üdüü belirsiz demek. Hemen kanserim demeyin smear yaptırın 3 ay da bir kontrole gidin yeter.
Kanser olsanız ascus çıkmazdı zaten.

Bennnn
Ascus ne üdüü belirsiz demek. Hemen kanserim demeyin smear yaptırın 3 ay da bir kontrole gidin yeter.
Kanser olsanız ascus çıkmazdı zaten.
3 aylık kontroller dışında yapacak bişey yok mu yani ?
Doktoruma da 3 defa sordum, literatürde bu kontroller yeterli ama içiniz rahat edecekse başka doktorlara da gidin dedi

3 aylık kontroller dışında yapacak bişey yok mu yani ?
Doktoruma da 3 defa sordum literatürde bu yeterli ama içiniz rahat edecekse başka doktorlara da gidin dedi
Bana kalırsa yok.
ee doktorlara kalırsa da yok.
bence stres yapmayın. Temizliğinize dikkat edin ve kontrolleri aksatmayın.
bende sizin gibi endişelenip bi kaç doktora gittim ki ben bebek için uğraşıyordum. Sonuç olarak enfeksiyon çıktı

Darısı başıma
Nette başım ağrıyor diye yazsam bin tane hastalık çıkıyor onun da farkındayım ama işte bi ihtimal insanı alaşağı ediyor
Allah o hastalıkla uğraşanlara güç versin şifa versin

Öncelikle sadece rahatlamamış için yazıyorum yaptığım yanlış birşeydi. Ama bundan 8 sene önce benim testimde de ascus yazıyordu. Ben tekrar yaptırmadım hayat telaşı. Sonra hamile kaldım sorunsuz şekilde. Kızım olunca tekrar test yaptırdığımda sonuc sorunsuz çıkmıştı

Benim de ascus çıktı testte, şimdi 3 ay sonra hpv yaptırmaya gideceğim. Çok büyütülecek bir şey değil anladığım kadarı ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…