Doktora gitmişsiniz bunun açıklamasını da en iyi doktorunuz yapar size. İnternetten baktığımız zaman baş ağrısında bile neler neler çıkıyor. Biraz daha sakin olmayı deneyip dokturunuza daha ayrıntılı sorun. Riski varmıymış , neden 3 ay sonra tekrarlanıyormuş gibi sorularla ancak rahatlayabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar rahatlamaya ihtiyacım var çok üzgünüm
Geçen ay ilişki sonrası kanama sebebiyle doktora gittim yara yok ama çok ağır enfeksiyon olmuşsun smear da bakalım dedi
Ve bugün sonucum çıkmış
Ne olduğu belli olmayan ama takip edilmesi gereken “ascus” yazıyor tanıda
Nette baktım kanser habercisi diyor
Doktorum 3 ay sonra tekrarlayalım dedi ama ben 3 ay bekletemem başka doktordan randevu aldım.
Daha önce bunu duyan bilen atlatan varsa beni rahatlatacak bişeyler yazın 2 tane küçücük çocuğum var elim ayağım tutuldu ne yapacağımı bilmiyorum
Evet bilinmez olduğu için öyle yazarmış ama o hastalığın adı bile beni ürküttüASCUS: Smear testi ile alınan hücreler patoloji uzmanı tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme esnasında bir iki alanda kanser öncüsü hücrelerin varlığından patoloji uzmanı şüphe duyar ve emin olamaz ise ASCUS olarak rapor eder. Bu tanı kesin olarak hücresel bozukluğu göstermez. Kesin olup olmadığını bilmedikleri için ascus yazarlarmış. Kaynak olarak memorial sitesinden bu bilgiyi buldum.
İnşallahLutfen internete bakmayin ben baktim kafayi yiyecek duruma geldim... internete kalsa suan ölmüşüz uzerine de on sene gecmis sanirsiniz... bence hemen dr ye gitmeyin bekleyin dr nin verdigi sureyi geçecektir
Evet adı bile ürkütücü. İnşallah böyle kötü bir sonuç çıkmaz canım.Evet bilinmez olduğu için öyle yazarmış ama o hastalığın adı bile beni ürküttü
İnşallahEvet adı bile ürkütücü. İnşallah böyle kötü bir sonuç çıkmaz canım.
Sakin olun ben kac kere kotu hast var diye dr ye gittum uykusuz ac gunler gecirdim lutfen dua edin icinizi ferah tutun bende birde panik atak var di cok zorİnşallah
3 aylık kontroller dışında yapacak bişey yok mu yani ?Bennnn
Ascus ne üdüü belirsiz demek. Hemen kanserim demeyin smear yaptırın 3 ay da bir kontrole gidin yeter.
Kanser olsanız ascus çıkmazdı zaten.
Bana kalırsa yok.3 aylık kontroller dışında yapacak bişey yok mu yani ?
Doktoruma da 3 defa sordum literatürde bu yeterli ama içiniz rahat edecekse başka doktorlara da gidin dedi
Darısı başımaBenim de ascus çıkmıştı arka arkaya 2 smear . Doktor önemli bir şey değil takip demişti . Ben de netten baktığımda kanser oldum sanmıştım. Şimdi tüm smearlarım temiz çıkıyor . Üstüne hamile kaldım çocuk bile doğurdum
merhabalar çok geçmiş olsun öncelikle. HPV bakıldı mı si
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?