• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ascus ?

Geçmiş olsun içiniz rahat olsun.
Hangiildesiniz bilmiyorum ama onkoloji jinekolagtan bilgi alıp korkuları atabilirsiniz.

Benimde 5 yıl önce çıkmıştı. Toplamda 3 ayrı Dr a gitmiştim. 2 si kötü huyluda olabilir hamile kalma falan demişti bense bebek istiyordum. Hpv de temiz çıkmıştı..
Sonra onkoloji jinekologa gittim, hiç korkma bu ascusun %99 u iyi huylu çıkar. Bebek yapabilirsin dedi. O ay hamile kaldım doğumdan sonra takip dedi. Doğumdan 3 ay sonra simirde yine ascus çıktı yaklaşık 2 yıldır simirlerde ascus çıkıyor oldu. bu kez Dr kolposki yapıp parça alalım dedi. Parça temiz çıktı. Ara ara simir aldırmıyorum artık ascus çıkmıyor.

Bu aralar tirnaklarim kiriliyor. Internetren tirnak kirilmasina baktim. K vitamini eksikligi diye hatirliyorum ama emin olmak icin. Kalp akciger hastaligi belirtisi olabilir yaziyor.
Internette bilgi kirliligi cok.

Allah rızası için cevap ver canım bende gebeyim şuan 5 haftalık ascus varken mi sen gebelik geçirip doğum yaptın ya bugün yeni öğrendim ascus u ve odun patladı 5 haftalık gebeyim
Arkadaşım sakin ol korkma .bir sıkıntı olmaz inşallah çok korkulacak bir durum değil . Sadece sezeryan olursun diye biliyorum . Takip edilir sürekli . Ascus korkulacak bir şey değil .

Geçmiş olsun içiniz rahat olsun.
Hangiildesiniz bilmiyorum ama onkoloji jinekolagtan bilgi alıp korkuları atabilirsiniz.

Benimde 5 yıl önce çıkmıştı. Toplamda 3 ayrı Dr a gitmiştim. 2 si kötü huyluda olabilir hamile kalma falan demişti bense bebek istiyordum. Hpv de temiz çıkmıştı..
Sonra onkoloji jinekologa gittim, hiç korkma bu ascusun %99 u iyi huylu çıkar. Bebek yapabilirsin dedi. O ay hamile kaldım doğumdan sonra takip dedi. Doğumdan 3 ay sonra simirde yine ascus çıktı yaklaşık 2 yıldır simirlerde ascus çıkıyor oldu. bu kez Dr kolposki yapıp parça alalım dedi. Parça temiz çıktı. Ara ara simir aldırmıyorum artık ascus çıkmıyor.
Peki dogumunuzu nasil yaptiniz herhangi bir problem oldu mu?

Back