Ascus ?

Benim de negatif geldi hpv testim. Sağlık ocağında yaptırmıstm iki test almıslardı biri smear biri hpv. Hpv negatif gelince smeara bakmaya gerek yokmus nasıl oluyor anlamadım.
Hmm bilmiyorum canım. Ben önce smear yaptırdım onda acsus çıkınca biyopsi kolposkopi ve hpv baktırdım. Yani sıralama falan var mı hiç bilmiyorum

Hmm bilmiyorum canım. Ben önce smear yaptırdım onda acsus çıkınca biyopsi kolposkopi ve hpv baktırdım. Yani sıralama falan var mı hiç bilmiyorum
Bişey sorucam sizin de ascus çıkmış ya (benim de ascus) hpv ve kolposkopi temiz mi çıktı takip edilmesi gereken düşük riskli bişey mi çıktı ?

Bi tedavi mi gördünüz ya da bağışıklık güçlendirici bişey mi aldınız yani nasıl temiz çıktı sonradan ?

Bişey sorucam sizin de ascus çıkmış ya (benim de ascus) hpv ve kolposkopi temiz mi çıktı takip edilmesi gereken düşük riskli bişey mi çıktı ?
Hpv negatif çıktı kolposkopi sonucu servisit çıktı canım. İlaç kullandım geçti

Merhaba konu sahibi. Size hep yazacak oluyorum unutuyorum. Bıldırım gelınce yazayım ıstedım. Gıttıgınız dıger doktorda sonuc ne cıktı acaba?

Bi tedavi mi gördünüz ya da bağışıklık güçlendirici bişey mi aldınız yani nasıl temiz çıktı sonradan ?
Hiçbir tedavi görmedim . Bir şey de kullanmadım . Ama doktor bana kıllarını asla jiletle alma demişti . Makasla kısalt demişti. Benim gebeliğim riskli diye ayıptır söylemesi doktor cinsel ilişki yasaklamıştı . 9 ay sonra doğumdan sonra kayboldu gitti. 3 yıl oldu hiç çıkmadı bir daha Ascus .

olayı atlatmış biri olarak yazayım... eğer bir sorun olsa ascus yazmaz, kanser başlangıcı bile cın 1, cın 2, cın 3 diye gidiyor ve hiç biri kanser sayılmıyor. enfeksiyon sebepli olma ihtimali çok yüksek, ama asla takibi bırakmayın.... cın 3 nedeniyle bundan 16 sene önce ufak bir operasyon geçirdim ben, inanın narkozu verirken saate baktım, ayıldığımda saate baktım 20 dakika değildi... sonrası sadece takip v belli aralıklarla biyopsi yapıldı. yani demem o ki, ascus birşeylerin belirtisi dediğiniz şey en fazla cın asamalarından gecer, kanser demek değil. kanser hücresi olsa ascus yazmaz asla... korkmayın ve tedbiri elden bırakmayın... kadın doğum doktoruna düzenli gitmenin en büyük avantajı bu... hiçbir şikyet olmasa bile 6 ayda bir mutlaka kontrole gidilmeli, şikayet varsa da asla üşüttüm mü acaba diye geciktirilmemeli

Merhaba herkese
Sonucum temiz çıktı çok şükür
Konuma katkısı olan herkese yürekten teşekkürler
Allah kimseyi hastalıkla sınamasın
Hastalarımıza da şifalar versin

canım telaş etme benim kuzenimdede çıktı bu hatta gebelik planlaması için gitmişti 4 ay sonra hamile bile kaldı sadece sürekli kontrol altında olmalısın o kadar telaş yapma gönlünü ferah tut

Ne olur ne dedi doktor beniimde bugün belli oldu birde gebeyim aynısı çıkmış ne diyor doktor size

Ne olur cevap verin bende gebeyim şuan yeni 5 haftalık ve ascus olduğunu bugün öğrendim bebeğe zararı varmı

Allah rızası için cevap ver canım bende gebeyim şuan 5 haftalık ascus varken mi sen gebelik geçirip doğum yaptın ya bugün yeni öğrendim ascus u ve odun patladı 5 haftalık gebeyim

Ne olur ne dedi doktor beniimde bugün belli oldu birde gebeyim aynısı çıkmış ne diyor doktor size
Ben gebelikte geçirmedim ama evet ben de çok korktum hemen hpv testi yaptırdım o negatif çıktı sonradan belirtim olmadığı halde drum 3 ay sonra tekrar smear alalım dedi
Korkutmayın kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…