- 3 Nisan 2011
- 1.848
- 1.530
- 198
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
alabalık yapıcam canım... pilavı çocuklar ve eşim istediği için mecburen yapıcam...
Bir salata tarifide vereyim gaza geldim
Rokaları erken saatte yıkayıp kurut güzelce sonra yeşil soğan ve rokaları doğra ince ince. En sert ezine inek peynirinden de doğra ufak ufak. Üzerine de bol limonlu sarımsaklı ve zeytinyağlı sos yap bayılırlar.
Ben çok balık yaparım salatalarımı beğenirler hep. Tavsiye ederim.
Sakeena abla sakeena abla
Yağıyi var mı
Uniyi var mı
Şekeri var mı
Ne duruyorsun
Helva yapsana helva yapsana
Helva yapsana vay vay helva yapsama
ya rokayı herkes seviyo ama laf açılmışken sorayım... ben rokanın kokusuna dayanamıyorum... çok uğraştım sevebilmek için... bol limon sık ye dediler denedim yoğurtla ye dediler denedim... ama kokusuna dayanamıyorum... aslında çok otçulum :) marul maydonoz yeşil soğan dere otu tere ekşi ot her otu yerim... ama rokayı nedense evemiyorum... millet hapır hupur yiyo ben bakıyorum öyle...
Ayy ben olsam eşim için hayatta yapmam
yemek hazırlığı kolay mı yardım etsin bari
Balık olduğu için sütlü bir tatlı olmayacağına göre, şekerpare yada kadayıf tarzı birşey yapabilirsiniz. Hele yaprak sarma varsa bence kadayıf onnnnnnn numara olur :) Marketten hazır kadayıf alıp ıslayabilirsiniz hem pratik olur. Oh ya canım istedi bak şimdi. Bende mi gelsem yemeğe, öğrenciyik açızslm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
Birde böyle dene canım belki yiyebilirsin. Peynir biraz acısınj falan alıyor çünkü. Eskiden bende yiyemezdim şîmdi götürüyorum :)
ya rokayı herkes seviyo ama laf açılmışken sorayım... ben rokanın kokusuna dayanamıyorum... çok uğraştım sevebilmek için... bol limon sık ye dediler denedim yoğurtla ye dediler denedim... ama kokusuna dayanamıyorum... aslında çok otçulum :) marul maydonoz yeşil soğan dere otu tere ekşi ot her otu yerim... ama rokayı nedense evemiyorum... millet hapır hupur yiyo ben bakıyorum öyle...
En büyük işi yapmış olur baksın o zamançocuğu oyalasa ben hazırlanırken o yeter bana
ben el atayım . konuyu yerine taşıyayım.slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
Evet evet Konyalıyım ben de :) Konyalılar güzel un helvası yaparlar...yapıcam yapıcam karar verdim :)
bu arada nickinde yazıyor, konyalımısın bakayım sen? hemşeri miyiz yoksaaa ?
Bu tarifi iki katına çıkarabilirsin. Senin kâselerin daha dolu olur mesela her kap iki kişi içinse. Çünkü bunda 4 güveç yarıya kadar doluyor. Ya da dar sufle kabında bir parmak kalır. Ben en son yapalı bayağı oldu ama balık sofrasını yakınlarıma yapmıştım tarifin iki katıyla. Onlar sofradayken tabakları toplayıp sofranın bir kaç yerine koymuştum güveçleri ikişer kişi için. Tahin biraz ağır olduğu için bir kaç kaşık kesiyor. Kimisi de ikinci güveç istiyor.
Sayınız 8 i aşmıyorsa herkese ayrı kase olur. Güveçler sıcak olduğu için bir tatlı tabağıyla getirirsin altında. Ama tatlın rahat rahat yetişsin istiyorsan haşhaşlı revani de düşünebilirsin mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?