- 6 Şubat 2014
- 973
- 1.075
- 408
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
Baligin ustune helva yiyeceksinki öldüğünü anlasin der karadenizliler...tabii bu balik hamsi...
Balıkla sarma isteyen o şahısları damak tatlarının mükemmelliği konusunda yerime tebrik edin. Bu kadar karışık bir menüye tatlı olarak ekmek kadayıfı önerelim mademcanım balığı ve sarmayı bizzat istediler... onlar istedi diye kırmadım... pilavı da eşim pilavsız sofraya oturmadığı için mecburen yapıcam... biraz toparlama bir menü oldu ama napıyım.. herkes bişey istiyor.. o yüzden benim de kafam çorbaya döndü :) menü karışık olduğu için zaten tatlıya karar veremedim :)
Irmik helvasi
off ya hamile halimle ne isim var yemek mevzularinda basligi hic acmamaliydim.
size monu yapayim
domates corbasi tabi yazdan domatesiniz varsa
firinda mantar
balik yapiyormussunuz
sarma filan yapiyorsunuz
bol rokali salata
pilavi atin oradan
hee cocuklar varsa onlar icin alternatif bisey yoksa gerek yok.
irmik helvasi
Helvayi yapin bana da gonderin mumkunse dondurmasini ben koyarim
Balıkla sarma isteyen o şahısları damak tatlarının mükemmelliği konusunda yerime tebrik edin. Bu kadar karışık bir menüye tatlı olarak ekmek kadayıfı önerelim madem
Şaka şaka helva iyidir. Hem de zahmetsiz...
Balık menüsüne pilav olmaz bana göre tabi
arkasından yakışan en iyi tatlı helvadır
fırında helva yapabilirsin
Baslik cok iddialiydi gorunce atladim hemen cok bilirim ya iste simdi kalkip yapsam mi diye dusunuyorum.canım ben hamile değilim ama öyle bi anlatmışsın ki düşürecem şimdi
pilavı herkes at diyo ama gelin de eşime anlatın :) pilavsız oturmaz sofraya...
irmik helvası yapayım o zaman.. madem en yakışanı o... üzerine de kaymaklı dondurma tamamdır dimi?
Baslik cok iddialiydi gorunce atladim hemen cok bilirim ya iste simdi kalkip yapsam mi diye dusunuyorum.
Bu arada revani de olabilir ama en guzeli helva
Allah razi olsun insaAllah saglikla gelir sipalar.helvada karar kıldım artık, çok ısrar ettiniz hepiniz
bu arada bebeğini sağlıkla doğur canım inşallah...canın çekti gece gece... kusura bakma..
Fırında helva çabuk oluyor sen bilirsinsağol canım... irmikte karar kıldık gibi ama , hangisi daha çabuk olur acaba ?
Tam birbirinden alakasız menü diyecekim ki herkes ayrı ayrı istekte bulunmuş ama hayatımda ilk defa balığın yanına pilav / sarma / börek isteyen insanlar görüyorumAlabalık yerine deniz çipurası veya sarıkanat öneririm deniz balığının lezzeti çoook başka güzel
Tatlıya gelirsek...
Balığın yanına irmik helvasından ziyade fırında tahin helvası olur. Makbulü tahin helvasıdır, ve güveç kaplarda servis edilir.Gelen kişi sayısına göre 300-400 gramlık sade tahin helvasını bir kapta yaklaşık 1 su bardağı sütle ezin çatalla(yavaş yavaş süt ekleyerek ezin ki çok gelirse helva miktarına cıvıklaşmasın kıvamı ) . Üzerine yarım limon veya portakal suyu ekleyin. İsteğe göre az biraz tarçın da ekleyebilirsiniz. Sonra ver fırına, o erimesini izlemek, üzerinin kızarmasını izlemek bile acıktırır zaten insanı anında Piştikten sonra üzerini cevizle süsleyebilirsiniz
Fırında helva çabuk oluyor sen bilirsin
irmikte güzel
mecburen böyle bir menü oldu canım... bana kalsa balığın yanına böyle çeşit evmem.. çünkü balık tek başına yenince lezzetini alır insan..birde salata... sarma çorba vs yakışmıyor ama istekler olunca kıramadım :)
irmik helvası yapayım diye karar kılmıştım ama fırında helva daha pratik gerçekten... onu yapsam daha iyi olacak benim için teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?