aşçılıkta benim diyenler, hadi bi el atıverin :)

Balığın yanına haşlanmış yada kızarmış patetes olur.
Fish&chips diye bi efsane var yani :)

Irmik helvasi
off ya hamile halimle ne isim var yemek mevzularinda basligi hic acmamaliydim.
size monu yapayim
domates corbasi tabi yazdan domatesiniz varsa
firinda mantar
balik yapiyormussunuz
sarma filan yapiyorsunuz
bol rokali salata
pilavi atin oradan
hee cocuklar varsa onlar icin alternatif bisey yoksa gerek yok.
irmik helvasi
Helvayi yapin bana da gonderin mumkunse dondurmasini ben koyarim

Balıkla sarma isteyen o şahısları damak tatlarının mükemmelliği konusunda yerime tebrik edin. Bu kadar karışık bir menüye tatlı olarak ekmek kadayıfı önerelim madem

Şaka şaka helva iyidir. Hem de zahmetsiz...

canım ben hamile değilim ama öyle bi anlatmışsın ki düşürecem şimdi
pilavı herkes at diyo ama gelin de eşime anlatın :) pilavsız oturmaz sofraya...
irmik helvası yapayım o zaman.. madem en yakışanı o... üzerine de kaymaklı dondurma tamamdır dimi?

biri balık isteriz dedi... öbürü senin sarman yoksa gelmem dedi :)
eşim zaten pilav hastası... böyle bi menü çıktı işte... bari helva uysun dimi yapayım ben en iyisi.. :)

Baslik cok iddialiydi gorunce atladim hemen cok bilirim ya iste simdi kalkip yapsam mi diye dusunuyorum.
Bu arada revani de olabilir ama en guzeli helva

Baslik cok iddialiydi gorunce atladim hemen cok bilirim ya iste simdi kalkip yapsam mi diye dusunuyorum.
Bu arada revani de olabilir ama en guzeli helva

helvada karar kıldım artık, çok ısrar ettiniz hepiniz
bu arada bebeğini sağlıkla doğur canım inşallah...canın çekti gece gece... kusura bakma..

helvada karar kıldım artık, çok ısrar ettiniz hepiniz
bu arada bebeğini sağlıkla doğur canım inşallah...canın çekti gece gece... kusura bakma..
Allah razi olsun insaAllah saglikla gelir sipalar.
sorun degil kalkmistim yapmaya ama terayagim kalmamis nasip artik yarina. Zaten saglikli bisey cekse sasardim o kadar balik dedik balik cekeydi yavrucaklarda nasiplenir faydalanirdi iste ama nerdeee

Tam birbirinden alakasız menü diyecekim ki herkes ayrı ayrı istekte bulunmuş ama hayatımda ilk defa balığın yanına pilav / sarma / börek isteyen insanlar görüyorum Alabalık yerine deniz çipurası veya sarıkanat öneririm deniz balığının lezzeti çoook başka güzel

Tatlıya gelirsek...

Balığın yanına irmik helvasından ziyade fırında tahin helvası olur. Makbulü tahin helvasıdır, ve güveç kaplarda servis edilir.Gelen kişi sayısına göre 300-400 gramlık sade tahin helvasını bir kapta yaklaşık 1 su bardağı sütle ezin çatalla(yavaş yavaş süt ekleyerek ezin ki çok gelirse helva miktarına cıvıklaşmasın kıvamı ) . Üzerine yarım limon veya portakal suyu ekleyin. İsteğe göre az biraz tarçın da ekleyebilirsiniz. Sonra ver fırına, o erimesini izlemek, üzerinin kızarmasını izlemek bile acıktırır zaten insanı anında Piştikten sonra üzerini cevizle süsleyebilirsiniz

mecburen böyle bir menü oldu canım... bana kalsa balığın yanına böyle çeşit evmem.. çünkü balık tek başına yenince lezzetini alır insan..birde salata... sarma çorba vs yakışmıyor ama istekler olunca kıramadım :)
irmik helvası yapayım diye karar kılmıştım ama fırında helva daha pratik gerçekten... onu yapsam daha iyi olacak benim için teşekkür ederim..

Rica ederim, şimdiden afiyet olsun :)

balık olunca off canım istedi hee.. patates kızartırım. çiğ köfte alırım. önden bir mercimek çorbası.
pilav yemeyiz biz . bol roka , güzel salata.. pancar turşusu falan. içecek de tabii ki ama ben balıkla genelde su içerim.. şalgam severlerse şalgam olur yanına.. hıı son olarak helvadır balığın peşine gelen tatlı.. a ama misafirlerin eli boş mu geliyor?
tatlıyı onlar getirirler belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…