• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşçılıkta benim diyenler, hadi bi el atıverin :)

balık olunca off canım istedi hee.. patates kızartırım. çiğ köfte alırım. önden bir mercimek çorbası.
pilav yemeyiz biz . bol roka , güzel salata.. pancar turşusu falan. içecek de tabii ki ama ben balıkla genelde su içerim.. şalgam severlerse şalgam olur yanına.. hıı son olarak helvadır balığın peşine gelen tatlı.. a ama misafirlerin eli boş mu geliyor?
tatlıyı onlar getirirler belki

sanmıyorum getireceklerini :)
fırın helva yapayım inşallah.. herkes helva dedi..
bilhassa ev yemekleri istedikleri için canım.. yoksa balık sade turşu ve salatayla güzel gider ama kıramadım mecburen...

sanmıyorum getireceklerini :)
fırın helva yapayım inşallah.. herkes helva dedi..
bilhassa ev yemekleri istedikleri için canım.. yoksa balık sade turşu ve salatayla güzel gider ama kıramadım mecburen...

hımm.. anladım canım.. kolay gelsin şimdiden. ayy.. sarma neyin kalırsa yollasana azıcık :)

slm kızlar.. dert değil ama bir türlü karar veremedim... kusursuz olsun diye biraz titizleniyorum... o yüzden bi fikr verseniz çok memnun olurum :KK66:
nasipse yarın akşam yemeğe misafirlerim var.. fırında balık yapıcam..
yanına salata, pilav , yaprak sarması ve börek.. önden çorba tabiki..
ama bir türlü tatlıya karar veremedim... ne yapmalıyım sizce... daha önce balığa davet vermemiştim.. o yüzden emin olamadım.. balık menüsüne tatlı ne yakışır? çok zor ve oyalayıcı bir tatlı da olmasın... çünkü anca yetiştiririm akşama kadar.. malum günler kısa ve kalabalık gelecekler...
fırınlanmış tahin helvası :) ımmmm mükemmel
hem çok pratik. balık lokantalarındada tavsiye budur. balık ağır gelmez
pilavınızda inşallah bulgur pilavıdır:)

Tabi ki helva. Hem kolay hem güzel. Bence. 400 gr sade tahin helvası, yarım portakal suyu, yarım portakal rendesi, 1 çay bardağı süt. Helvayı ez elinle, malzemerle karıştır, kremsi bir kıvam alsın. 4 güveç kabına paylaştır. Yemekten sonra fırına ver, sıcak sıcak getir. Her bir güveci 1-2 kişi için düşünebilirsin.

fırınlanmış tahin helvası :) ımmmm mükemmel
hem çok pratik. balık lokantalarındada tavsiye budur. balık ağır gelmez
pilavınızda inşallah bulgur pilavıdır:)

maalesef pirinç pilavı canım.. çocuklarda pilavdan başka bişey yemiyorlar..birazda onlar için yapıyorum pilavı...

Tabi ki helva. Hem kolay hem güzel. Bence. 400 gr sade tahin helvası, yarım portakal suyu, yarım portakal rendesi, 1 çay bardağı süt. Helvayı ez elinle, malzemerle karıştır, kremsi bir kıvam alsın. 4 güveç kabına paylaştır. Yemekten sonra fırına ver, sıcak sıcak getir. Her bir güveci 1-2 kişi için düşünebilirsin.

üç aile olacağız canım... altı adet kase güvece paylaştırayım en iyisi.. altı adede nekadar helva gider acaba?

Balığın yanına salatadan gayrısı yakışmaz.Misafirlerin şişip gidecek.Evlerine varmadan gaz sancısı tutacak onları.Önden bir çorba tamam onu bile yarım kase doldurun tabaklara .En fazla brokoli salatası yapın fazladan.Bol kıvırcık salata yapun .Rokaları ayrı koyun yaprak yaprak.Balığın yanına haşlanmış patates koyun her bir porsiyona .Tatlı olarak ya helva ya da komposto gider.Balık sindirilmesi zorve ağır bir yemektir.O assolisttir yanına kolay kolay bir şey yakışmaz.

2 paket vanilyalı puding alıp birini sütle birini vişne suyuyla pişir. Sütle pişirdiğib alta vişne suyuyla pişirdiğini üste gelecek şekilde kuplara koy mis gibi oluyor. Ben balık yaptığımda bunu yaparım herkes bayılır. Hem hafif hem pratik.

Ha bir de pilavı çıkar listenden. Ne balığı yapacaksın bilmiyorum ama salata ve zeytinyağlı yeter çorbayla birlikte.

Çorbayı da değiştir pırasa çorbası yap :KK8:

hahahaa :) haklısın böyle menüye böyle çorba... çatlarlar artık :)

Balığın yanına salatadan gayrısı yakışmaz.Misafirlerin şişip gidecek.Evlerine varmadan gaz sancısı tutacak onları.Önden bir çorba tamam onu bile yarım kase doldurun tabaklara .En fazla brokoli salatası yapın fazladan.Bol kıvırcık salata yapun .Rokaları ayrı koyun yaprak yaprak.Balığın yanına haşlanmış patates koyun her bir porsiyona .Tatlı olarak ya helva ya da komposto gider.Balık sindirilmesi zorve ağır bir yemektir.O assolisttir yanına kolay kolay bir şey yakışmaz.

ah canım bana kalsa balık salata ve helva yapar geçerim de, eşim de misafir düşkünü olunca yetinmez bukadarla...illa dolu olacak masa.. çeşit bol olacak...

Balığın yanına pilav börek gibi şeyler hiç yakışmaz balık yanına öyle şeyler istemez yenmez de. Çorba yap, istersen bir zeytinyağlı yap. Güzel karışık bir salata. Tabii ki tatlı illa helva olmalı bencee..

2 paket vanilyalı puding alıp birini sütle birini vişne suyuyla pişir. Sütle pişirdiğib alta vişne suyuyla pişirdiğini üste gelecek şekilde kuplara koy mis gibi oluyor. Ben balık yaptığımda bunu yaparım herkes bayılır. Hem hafif hem pratik.

Ha bir de pilavı çıkar listenden. Ne balığı yapacaksın bilmiyorum ama salata ve zeytinyağlı yeter çorbayla birlikte.

alabalık yapıcam canım... pilavı çocuklar ve eşim istediği için mecburen yapıcam...

Balığın yanına pilav börek gibi şeyler hiç yakışmaz balık yanına öyle şeyler istemez yenmez de. Çorba yap, istersen bir zeytinyağlı yap. Güzel karışık bir salata. Tabii ki tatlı illa helva olmalı bencee..

eşimin ısrarı ve istek üzerine sarma ve pilavı yapıyorum canım...
helvaya karar verdim..

Back