arzum77 Meme Estetiği Ameliyatı

Ekledim canım,bakabilirsin :KK34: Sen hangi doktorla ameliyat olacaksın?
tesekkur ederim cnm. bogazici tip merkezinde olucam aslinda iki doktor arasinda kararsizim. ben ilk muayenemi hakan ozdemire olmustum. ama oz gecmisini okuyunca aklimda soru isaretleri kaldi. cok sık gorev yeri degistirmis ve hic bi yerde 1 seneden fazla.kalmamis bu da kafama takildi

Merhaba..
Şİmdiden geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum öncelikle..Cc konusunda,protez markası konusunda ve büyüklük konusunda kafa karışıklıgı yaşadıgınızı yazmışsınız..Neden? Doktorunuz sizin için en iyi olanı seçip ameliyat edecektir zaten.Eger doktorunuzun seçimleri hakkında şüpheleriniz,endişeleriniz,kafa karışıklıgınız varsa ameliyat olmanızı önermem.
Sizde diyorsunuzki ben minyon biriyim,büyük protez abartı durur,derim ince belli olur diye.275cc lik bir protez size uygun olabilir,endişe etmeyin.Bakın burada 275 cc ile tam hayyallerindeki büyüklükte gögüslere kavuşan arkadaşlarımız var.Büyüklük kişiye göre degişen göreceki bir kavramdır.Siz doktorunuza nasıl bir gögüs istediginizi,kaç bedene kadar büyümesini istediginizi çok iyi anlatın doktorunuzda ameliyatta ona göre protezleri dener ve sizin istediginiz görüntüyü veren protez büyüklügünü tercih eder :KK34:
Mentor marka ile yazılan çizilen olumsuz yorumlar var,ben bunlara sadece gülüyorum..Bendede Mentor marka protez var,iki sene oldu ameliyat olalı.Mentorunda diger protezler gibi kendi ürünlerinde kıvam olarak 3 farklı çeşidi var.Yumuşak,orta sert ve en sert biçiminde.Genelde gögüste farklı bir sorun olmazsa en yumuşak kıvamlı olan yani 1 derece yumuşaklık olan protez tercih ediliyor zaten.Ben memnunum..Bir kişi diger protezin iyi veya kötü oldugunu anlayabilmes,yazabilmesi için iki gögsündede farklı marka protez olupta bir iki, sene kullanıp degerlendirip yorum yazması gerek yada iki kez ameliyat olur iki markayıda kullanmış olur o zaman birşeyler yazabilir..Onunda aynı büyüklükte bir protez olması gerek ve aynı yöntemle ameliyat olması gerekir :KK34:Burada herkes kendi protezini övüyor :) Digerinin nasıl olacagını bilmeden..Yada başkasını örnek vererek..Bu sizce ne kadar saglıklı yapılan bir yorum olabilir?? Mantıken??
Ben kıvamından memnunum,onu yazabilirim sadece..Her doktor bir yada birkaç protez markası kullanabilir.neyi kullanıyorsa onu tavsiye eder ve hastasınada onu kullanır,onun güvencesini verir..
Bence bu kadar kafa karışıklıgı yaşamayın.Bu şekilde ameliyat olursanız zaten mutlu bir sonuç alamazsınız..Ya ameliyat tarihini biraz ileri alın yada başka birlaç doktorlada görüşüp,fikir alıp öyle ameliyat olun :KK34:

arzum, öncelikle cevap verdiğin ve yorumlarını belirttiğin için çok teşekkür ederim :)) aslında ameliyat olmaktan yana kafa karısıklıgım yok, sadece doktorların her biri başka bir şey söylüyor ve her seferinde alternatifler arasında kalıyorum. benim aklımın karışmasının temel nedeni bu :/ neyseki bugün gittiğim doktorla biraz olsun rahatladım ve 1-2 haftaya kadar netleştirip ameliyat masasına yatacağım bir aksilik çıkmazsa.

peki high profile, moderate plus, moderate seçenekleri arasından sende hangisi kullanıldı ve gördüklerini de baz alarak fikrini ve nedeni söyleyemeni rica etsem? (benim göğüslerim hiç yok desem yeridir , portakal gibi durmalarından tedirgin oluyorum. )

bu arada bu forumda gerçekten insanlar çıkarları olmadan bir şeyler paylaşıp vakit ayırıyorlar ya, her biriniz ayrı güzel insanlarsınız ya.

Yeni üye oldugunuzdan ve yorum sayınız az oldugundan dolayı (güvenlik açısından) sizi arkadaş olarak eklesem dahi albümümü göremezsiniz,üzgünüm.. Kotanız dolunca eklerim,fotograflarıma bakabilirsiniz tabi.. :KK34:
Evet ameliyatımın üzerinden 2 sene geçti :nazar: Memnuniyet derecem oldukça yüksek diyebilirim :) İzlerim yok,ben meme ucu kesisi ile ameliyat oldum.Bu kesi yeri dikiş izlerini en iyi kamufle eden bir yer oldugu için izlerim tamamen silikleşti,belli degil..
Ben doktorumdan memnunum,memnun kalan her hasta doktorunu tavsiye eder tabi ama buna en iyi karar verecek olan sensin :KK34: Görüşme yapmadan doktorun sanada uygun olup olmadıgını anlamak olmaz.3 Doktora gitmişsin ve kafan karışık o halde araştırmaya devam..İnan bana benden falza doktor görüşmesi yapan yoktur herhalde,senin için dogru doktoru bulunca tamam diyorsun zaten.Aklında olan tüm doktorlarla görüşmeden karar verme sakın,yoksa keşkelerin olabilir..
Sevgiler..

Teşekkür ederim :)) Sonuç muayene parası vere vere ameliyat olamamak olacak sanırım :)) başlarda ben de meme ucu kesisi ile istiyordum ama görüştüğüm hiç bir doktor bunu önermedi. Göğüs yapım buna müsait değişmiş. her doktor bunu dediğinden bunu doğru olarak kabullendim . Ama daha doktorumu bulamadım. Kısmetse en kısa sürede halledcem bu işi. :KK43:( Tekrar cevabın için teşekkür ederim.

gerçekten süper olmuş:nazar: benim için biraz büyük ama gayet güzel öncesi ve sonrası arası fark müthişşşş:nazar::nazar:

tesekkur ederim cnm. bogazici tip merkezinde olucam aslinda iki doktor arasinda kararsizim. ben ilk muayenemi hakan ozdemire olmustum. ama oz gecmisini okuyunca aklimda soru isaretleri kaldi. cok sık gorev yeri degistirmis ve hic bi yerde 1 seneden fazla.kalmamis bu da kafama takildi

Anladım..Bogaziçi Tıp Merkezinde ameliyat olan birçok arkadaşımız var.Bu konuda onlardanda bilgi alabilirsin :KK34: Bir arkadaşımız bu hastane için konuda açtı,oradanda takip edebilirsin canım..:KK19:

arzum, öncelikle cevap verdiğin ve yorumlarını belirttiğin için çok teşekkür ederim :)) aslında ameliyat olmaktan yana kafa karısıklıgım yok, sadece doktorların her biri başka bir şey söylüyor ve her seferinde alternatifler arasında kalıyorum. benim aklımın karışmasının temel nedeni bu :/ neyseki bugün gittiğim doktorla biraz olsun rahatladım ve 1-2 haftaya kadar netleştirip ameliyat masasına yatacağım bir aksilik çıkmazsa.

peki high profile, moderate plus, moderate seçenekleri arasından sende hangisi kullanıldı ve gördüklerini de baz alarak fikrini ve nedeni söyleyemeni rica etsem? (benim göğüslerim hiç yok desem yeridir , portakal gibi durmalarından tedirgin oluyorum. )

bu arada bu forumda gerçekten insanlar çıkarları olmadan bir şeyler paylaşıp vakit ayırıyorlar ya, her biriniz ayrı güzel insanlarsınız ya.

Evet,her doktor farklı şeylerde söyleyebiliyor..Ama arada mutlaka birbirine yakın sonunçlar çıkabiliyor,yani üç aşşagı beş yukarı bütün fikirleri karşılaştırınca net sonuçlar çıkıyor..

Hıgh profil,moderate,moderate plus gibi farklı olan protez çeşitlerinin arasındaki farkı anlatan bir yazıyı paylaşmıştım daha önce..Bu linki tıklarsan sanırım sorunun cevabını bulabilirsin :KK34:
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-estetigi/419257-arzum77-meme-estetigi-ameliyati-298.html

Bende HIgh Profil protez kullanıldı,doktorum gögüs çapıma göre en ideal duracak protez budur dedi.Bende hiç kurcalamadım zaten.Bir kere sadece doktoruma keşke ultra hıgh profil olsaydı,daha ileriye dogru bakan gögüslerim olsaydı demiştim.Doktorumda bana ultra hıgh protezin çapı benim gögüs çapıma göre dar olacagını ve çift meme gibi ameliyat sonrası yaşanan bir komplikasyonun olabilecegini söylemişti..Herşeyin en iyisini doktorlar biliyor canım,sen onlara takılma..Senin istedigin bir protezi doktor kullanmaz,kullansada sorun yaşayacagın,garip duracak bir meme sonucu ile karşılaşırsınki buda çok üzücü bir sonuç olur..Hem sen üzülürsün hemde doktorun yaptıgı ameliyatın arkasında durmaz,senin ısrarların sonucu tercih edilen bir protez oldugu için..
Ameliyattan önce gögüs ölçülerin alınacak,meme çapın ölçülecek ve senin olan meme çapına,durumuna,gögüs altı genişligine göre uygun olacak protez tipi tercih edilecektir :KK34:

Portakal gibi görünen bir ameliyat sonucu eski ameliyat sonuçlarıydı..Önceden ne bu kadar yöntem vardı nede bu kadar kaliteli,bol seçenekli protezler..O sonuçlar genelde kas üstü sıvı silikon kullanılmış sonuçlardı..Hani silikonu patladı gibi olaylar vardıya işte sıvı silikon sonuçlarıydı onlar..Artık bu tür protezler kullanılmıyor.Koheziv jel protezler kullanılıyor..Hiç meme dokusu olmayan bir hastaya protezi en iyi saklayacak olan yöntem ve protez büyüklügü tercih ediliyorki dogal sonuçlar ortaya çıksın.Örnegin hiç meme dokusu olmayan birine kas altı yöntemiyle protez tercih edilirse kasın üstten proteze yapacagı baskı nedeniyle hem protezi hissetme gibi bir durum olmayacak gayet normal,dogal kıvamda gögüsler olacak hemde üst kısım daha basık alt kısım daha dolgun bir görüntü sergileyecek :KK34:
Umarım sorularına detaylı bir şekilde cevap verebilmişimdir..Endişe etme tatlım,görüştügün doktorla güvendiysen kendini ona emanet et..Sen sadece nasıl bir gögüs hayal ettigini,istedigini çok iyi anlat..Gerisinide doktorunun maharetli ellerine bırak :KK19:

Teşekkür ederim :)) Sonuç muayene parası vere vere ameliyat olamamak olacak sanırım :)) başlarda ben de meme ucu kesisi ile istiyordum ama görüştüğüm hiç bir doktor bunu önermedi. Göğüs yapım buna müsait değişmiş. her doktor bunu dediğinden bunu doğru olarak kabullendim . Ama daha doktorumu bulamadım. Kısmetse en kısa sürede halledcem bu işi. :KK43:( Tekrar cevabın için teşekkür ederim.

Ben şahsen muayene ücreti alan hiçbir doktorla görüşmedim :KK19: Ameliyat olup olmayacagım belli olmayan bir doktor için o kadar yüksek bir muayene ücreti vermek gereksiz diye düşünüyorum..Birçok doktor bu görüşmelerden ücret almıyor,sende bu şekilde muayene ücreti almayan doktorlarla görüşebilirisin :KK34:

Meme ucu kesisini her doktor yapmıyor zaten,yapmadıkları içinde önermeyebiliyorlar..Bu birazdaha titizlik,beceri,ustalık gerekitren bir durum çünkü.Şahsen sonuçta estetik ameliyatı olan bir operasyonda vücudumda hayatım boyunca taşıyacagım bir izle yada şöyle söyliyim bu ameliyatı oldugumu dışarıdan biri anlayacak bir kanıtla yaşamak istemem ben..Bu konuda çok titizdim.Meme ucu kesisinin bana uygun olmadıgını söyleyen cerrahlarda olmuştu.Nitekim ben bu yöntemin bana uygunoldugunu söyleyen doktora ameliyat oldum ve çok güzel başarılı bir sonuç aldım..Bikini giyindigimde korkacagım,saklayacagım bir izim yok.Rahatlıkla güneşlendigimde kollarımı arkaya atıp yatabiliyorum :KK34: Meme ucu kesisi ile ameliyat olmuş hastaları olan bir doktorla yapacagın görüşmede gerçekten bu kesiye uygun olup olmadıgını anlayabilirsin :KK34:

gerçekten süper olmuş:nazar: benim için biraz büyük ama gayet güzel öncesi ve sonrası arası fark müthişşşş:nazar::nazar:

Teşekkür ederim :KK54: Senin için yani senin gögüs yapına,vücuduna bu boyut büyük gelebilir tabi.Zaten başka ameliyat olmuş bir kişinin ameliyat sonucu ile kendini kıyaslamak yanlış olur.Önemli olan o hastanın vücudunda duran sonuçtur :KK34: Evet benim vücudum ve gögüs yapıma göre bu boyut tam oldu..Bundan ufak bir protez benim gögüslerimi toparlayıp kaldıramazdı.Vücuduma,gögüs yapıma görede küçük dururdu zaten.Önceki fotografımıda gördün,bu sonuca bile ameliyat olmana gerek yokmuş diyenler var..Önceki cup ölçüm B cup idi.Birçok kişi ameliyattan sonra bu cup ölçüsüne gelebiliyor..
Önemli olan birazda kişinin istegi,beklentisi:KK34: Ben sonuçtan gayet memnunum,darısı sizin ve tüm ameliyat olacak arkadaşların başına :13:

Ameliyat olalı iki sene olacak tatlım :nazar: O yüzden konum bir o kadar uzun :KK34: Eski topragım yani :KK31:

Gçgüs altı ölçün o kadarda ince degil..Benimki seninkinden daha dar 75 cm yok yani..Benim meme dokum vardı,B cup tım ameliyat öncesi.Bu yüzden doktorum kas zarı altı yöntemi uygun olur demişti.Bana gittigim tüm doktorlar yuvarlak protezi önermişti,sadece bir doktor damla demişti o da zaten bütün hastalarına aynı yöntemi ve protez tipini tercih ediyor..
Damla protezin evet dönme,kayma riski var..Ben gögsünde damla protez olan ve kayan arkadaşımı görmüştüm..Sonuç çok kötü oluyor gerçektende..Benim doktorumd damla proteze sıcak bakmıyor.Hem bu riskten dolayı hemde duruşunu begenmediginden dolayı..Yuvarlak protez her gögüs tipine dogru teknikle uygulandıgı taktirde harika dogal olan sonuçlar çıkarıyor zaten :KK34: Hem dönsede riski yok yuvarlak oldugu için :KK34:
Cc büyüklügünü söylemek yanlış olur,çünkü herkesin gögüs tipi ayrı..Birinde 250cc gayet iyi dururken diger bir başka gögüste çok küçük durabilir.400cc çok büyük bir protez olarak bilinsede aslında öyle sanıldıgı kadar büyük bir protez degil.Benim vücudum,gögüslerim gayet güzel kaldırdı,taşıdı :KK34: Bu yüzden doktorun ne derse ona itimat edecek,güveneceksin..Sana doktor kaç cc önerdi?? Yani bence 300 üzeri iyi olur :KK34:
Fotografları görebilmen için öncelikle fotografını görmek istedigin kişiyle arkadaş olman gerek..O kişinin paylaştıgı bir albüm varsa profiline girip görebilirsin :KK34: Mesaj sayın yeterli albümü görebilmen için...
Hakkında hayırlısı olsun canım..Çok güzel haberlerle,mutluluklarla aramızda ol inşallah :KK16:

Canım benim yaklaşık 1 aydır formu okuyorum ve özellikle senin yazılarında buram buram deneyim kokuyor:KK66: Bana da biraz fikir verirsen çok sevinirim .
Ben aynı anda hem burun estetiği hemde göğüs büyütme ameliyatı olacağım.ürkütücü geliyor ama yıllardı varolan hayalimi gerçekleştirme şansını yakaladım:)
Boyum 1.73 ve kilom 45 göğüs ölçüm 82, sütyen ölçüm 70 ,anlyacağın göğüs sıfır tıbben gereklilik arzediyor:KK66:
Adanada Ersal kaya diye bir dr ile görüştüm ,bana MENTOR marka koheziv2 orta yükseklik damla model(ki göğüs üst tarafım neredeyse yok)silikon takabileceğini ve omuzdan göğsüme mesafe uzun olduğu için hafif uzun model,275cc ile 300cc arasında uygun olanı takacakmış.kas altımı yoksa üstümü ameliyat esnasında netleşecekmiş....
Normalde geçen ay ameliyat olacaktım ama bi türlü aksilikler bitmedi tam 2 kere erteledim inşallah bu hafta hallolur çünkü biran evvel olsun ve iyileşme evresine geçeyim istiyorum.. Bu arada burnumun şeklini çok bozdurmayacağım hafif bir çıkıntı var orayı törpületeceğim..
Başka bir dr sordum ben damla çalışmıyorum ve yuvarlak takacağım dedi ama hiç tercih etmiyorum çünkü yaparsa muhtemelen Victoria Beckam gibi kötü bir görüntü olur çünkü üst tarafım zayıf:KK66: şimdi korkuyorum damla kayar,mentor iyi değil arion daha iyi meme dokusuna en yakındır deniyor ayrıca kapsül korkum var vede okadar kötü yapılan varki ya benimkide öyle olursa diye panik oldum....uzadıkça paronayalarım artıyor:KK43:( Yardıııııım plasee

Canım benim yaklaşık 1 aydır formu okuyorum ve özellikle senin yazılarında buram buram deneyim kokuyor:KK66: Bana da biraz fikir verirsen çok sevinirim .
Ben aynı anda hem burun estetiği hemde göğüs büyütme ameliyatı olacağım.ürkütücü geliyor ama yıllardı varolan hayalimi gerçekleştirme şansını yakaladım:)
Boyum 1.73 ve kilom 45 göğüs ölçüm 82, sütyen ölçüm 70 ,anlyacağın göğüs sıfır tıbben gereklilik arzediyor:KK66:
Adanada Ersal kaya diye bir dr ile görüştüm ,bana MENTOR marka koheziv2 orta yükseklik damla model(ki göğüs üst tarafım neredeyse yok)silikon takabileceğini ve omuzdan göğsüme mesafe uzun olduğu için hafif uzun model,275cc ile 300cc arasında uygun olanı takacakmış.kas altımı yoksa üstümü ameliyat esnasında netleşecekmiş....
Normalde geçen ay ameliyat olacaktım ama bi türlü aksilikler bitmedi tam 2 kere erteledim inşallah bu hafta hallolur çünkü biran evvel olsun ve iyileşme evresine geçeyim istiyorum.. Bu arada burnumun şeklini çok bozdurmayacağım hafif bir çıkıntı var orayı törpületeceğim..
Başka bir dr sordum ben damla çalışmıyorum ve yuvarlak takacağım dedi ama hiç tercih etmiyorum çünkü yaparsa muhtemelen Victoria Beckam gibi kötü bir görüntü olur çünkü üst tarafım zayıf:KK66: şimdi korkuyorum damla kayar,mentor iyi değil arion daha iyi meme dokusuna en yakındır deniyor ayrıca kapsül korkum var vede okadar kötü yapılan varki ya benimkide öyle olursa diye panik oldum....uzadıkça paronayalarım artıyor:KK43:( Yardıııııım plasee

Kararın hayırlı olsun canım :KK34: İnşallah istedigin sonucu alırsın ve sende en az bizler kadar mutlu olursun :KK19:

Boyuna göre kilon çok azmış yavrum yaa..Haliyle memelerde yok tabi..Benim doktorum hiç meme dokusu olmayan hastalara genelde kas altı yöntemini uyguluyorki protez asla hissedilmesin ve o top top gibi sonuçlar olmasın diye.. Her doktorun tercih ettigi protez tipi farklı olabiliyor.Kimi bir protez tipini kullanır genelde ve yöntemle o protezi şekilllendirir,kimide her iki protez tipinide kullanır,yönteme göre dogal duruşlar verebilir..
Damla protezi benim doktorumda kullanmıyor.Hem şekil olarak begenmiyor hemde dönme riskinden dolayı..Ben gögsünde damla protez olupta zaman sonra protezi dönen bir sonuç görmüştüm açıkcası..Böyle bir durumdada tekrar ameliyat şart.Yuvarlakta böyle bir sorun yok tabi,dönsede yuvarlak oldugu için bir sorun çıkarmıyor.Ayrıca Yuvarlak protez yatık vaziyette durdugunda yuvarlak duruyor (tıpkı gerçek gögüs gibi) Ayakta ise hafif içerik aşşagıya dogru akıyor ve top gibi durmuyor haliye(yerçekimi) :KK34: Kas altında özellikle yuvarlak protez üstten kasında yaptıgı baskı nedeniyle dahada eziliyor ve üst kısımda o abartı yuvarlaklık,çıkıntı olmuyor..
Mentor iyi degil demişsin..Nereden vardın bu kanıya anlamadım?Mentor marka protezler Ülkemizde ve Yurtdışında birçok doktorun tercih ettigi bir protez.Özellikleri,çeşitliligi çok fazla seçenekleri olan bir protez oldugu için birçok doktor tarafından tercih ediliyor.Bendede Mentor marka protez var.Ben kıvamındanda,duruşundanda çok memnunum.Gögüslerimin gerçek memeden farkı yok bana göre,eşime göre ve gören dokunan tüm arkadaşlarıma göre..
Damla protezde sertlik derecesi yoktur yalnız.Tüm protez içerigi Koheziv 3 dür..Yuvarlak protezde 1,2,3 derece gibi çeşitleri vardır..
Panik olacak bir durum yok.Seni anlayan iyi bir doktor tercih edersen Aşşahında izniyle tabi komplikasyon yaşamazsın :KK34: Allah yardımcın olsun,umarım başarılı güzel bir süreç geçirirsin :KK19:

merhaba arzum öncelikle resimlerini gördüm gerçektensonuç güzel. ayrıca kendin de çok alımlı bir kadınsın maşallah:)

damla protez dönebiliyor demişsin ben onu hiç duymamıştım. bana damla protez kondu döner mi ki acaba. ama eskisi yuvarlaktı o da çok çirkin duruyodu biliyosun

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım benim,bence kapsül degildir o.Ama ne oldugunu anlamak için tabiki doktorunun muayene etmesi gerek..

Benim bildigim,nettede yazılanlar kapsül riskinin bu ameliyattan 6-12 ay sonrası oluşabilecek bir komplikasyon oldugu.Eger ameliyattan sonra içeride kan sızması,hematom gibi komplikasyonlar oluşursa kapsül riski dahada erken olabilir tabi.Kapsül oluştuguna dair belirtiler gögüste şekil bozuklugudur.Yani gögsündeki protez normal duramıyor ve göğüs şekli bozuluyor, tuhaflaşıyor.Önceleri normal ve güzel bir meme görüntüsü varken göğüs sertleşiyor, yukarı toplanıyor ve konturları düzensizleşiyor. Bu süreç hafif başlıyor sonra yavaş yavaş ilerliyor. Göğüs şeklindeki bu bozulmaya ileri evrelerde rahatsız edici hale gelen bir ağrı da katılıyor. İşte bu şikayetler oldugu zaman protezin kapsül oluşumuna neden olduğunu anlaşılabiliyor..Düz ve kaygan yüzeyli protezlerde kapsül riski daha fazladır.Bu yüzden doktorlarımız artık genelde texturlu dediğimiz pürtüklü yüzeyli protezler kullanıyorlar..Ve bir gerçekki kas altına koyulan protezlerde kapsül riski daha azdır.
Bence doktoruna muyeneye git tatlım,bu şekilde kafanda kura kura kendinide mutsuz huzursuz hissedeceksin..Bence kapsül degil,inşallah degildir..Olsa bile çözümü var tabi ama olmaması daha iyidir :KK43:

merhaba arzum bende aynı bu anlattığın durum oluşmuştu vücut yabancı bir nesne olduğu için saldırmak istiyor ve etrafında kapsül oluşturuyormuş.
şimdiki ameliyatımda bunu engellemek için napabilirim acaba

birde sen bu kadar şeyi nerden biliyorsun?:)

Ben şahsen muayene ücreti alan hiçbir doktorla görüşmedim :KK19: Ameliyat olup olmayacagım belli olmayan bir doktor için o kadar yüksek bir muayene ücreti vermek gereksiz diye düşünüyorum..Birçok doktor bu görüşmelerden ücret almıyor,sende bu şekilde muayene ücreti almayan doktorlarla görüşebilirisin :KK34:

Meme ucu kesisini her doktor yapmıyor zaten,yapmadıkları içinde önermeyebiliyorlar..Bu birazdaha titizlik,beceri,ustalık gerekitren bir durum çünkü.Şahsen sonuçta estetik ameliyatı olan bir operasyonda vücudumda hayatım boyunca taşıyacagım bir izle yada şöyle söyliyim bu ameliyatı oldugumu dışarıdan biri anlayacak bir kanıtla yaşamak istemem ben..Bu konuda çok titizdim.Meme ucu kesisinin bana uygun olmadıgını söyleyen cerrahlarda olmuştu.Nitekim ben bu yöntemin bana uygunoldugunu söyleyen doktora ameliyat oldum ve çok güzel başarılı bir sonuç aldım..Bikini giyindigimde korkacagım,saklayacagım bir izim yok.Rahatlıkla güneşlendigimde kollarımı arkaya atıp yatabiliyorum :KK34: Meme ucu kesisi ile ameliyat olmuş hastaları olan bir doktorla yapacagın görüşmede gerçekten bu kesiye uygun olup olmadıgını anlayabilirsin :KK34:

Cevabın için çok teşekkür ederim. Aslında senin gibi düşünüyorum ben de kesinlikle iz kalmamasından yanaydım sonra sonra kabullendim. bakalım daha pes etmedim. Zaten pes etmeyeceğm mutlaka kafama yatan bir doktor bulacağım. Bu perşembe hasan bey ile randevum var. Bir de kendisi ile görüşeyim. 4 yıldır bu ameliyatı istiyorum. 2 yıldır araştırıyorum 4 aydır doktorlarla görüşüyorum. İnşallah artık evet tamam doktorum bu diyerek karar verebilirim. Her doktora umutla gidiyorumbakalım hasan bey ile nasıl geçecek görüşmem.

Kararın hayırlı olsun canım :KK34: İnşallah istedigin sonucu alırsın ve sende en az bizler kadar mutlu olursun :KK19:

Boyuna göre kilon çok azmış yavrum yaa..Haliyle memelerde yok tabi..Benim doktorum hiç meme dokusu olmayan hastalara genelde kas altı yöntemini uyguluyorki protez asla hissedilmesin ve o top top gibi sonuçlar olmasın diye.. Her doktorun tercih ettigi protez tipi farklı olabiliyor.Kimi bir protez tipini kullanır genelde ve yöntemle o protezi şekilllendirir,kimide her iki protez tipinide kullanır,yönteme göre dogal duruşlar verebilir..
Damla protezi benim doktorumda kullanmıyor.Hem şekil olarak begenmiyor hemde dönme riskinden dolayı..Ben gögsünde damla protez olupta zaman sonra protezi dönen bir sonuç görmüştüm açıkcası..Böyle bir durumdada tekrar ameliyat şart.Yuvarlakta böyle bir sorun yok tabi,dönsede yuvarlak oldugu için bir sorun çıkarmıyor.Ayrıca Yuvarlak protez yatık vaziyette durdugunda yuvarlak duruyor (tıpkı gerçek gögüs gibi) Ayakta ise hafif içerik aşşagıya dogru akıyor ve top gibi durmuyor haliye(yerçekimi) :KK34: Kas altında özellikle yuvarlak protez üstten kasında yaptıgı baskı nedeniyle dahada eziliyor ve üst kısımda o abartı yuvarlaklık,çıkıntı olmuyor..
Mentor iyi degil demişsin..Nereden vardın bu kanıya anlamadım?Mentor marka protezler Ülkemizde ve Yurtdışında birçok doktorun tercih ettigi bir protez.Özellikleri,çeşitliligi çok fazla seçenekleri olan bir protez oldugu için birçok doktor tarafından tercih ediliyor.Bendede Mentor marka protez var.Ben kıvamındanda,duruşundanda çok memnunum.Gögüslerimin gerçek memeden farkı yok bana göre,eşime göre ve gören dokunan tüm arkadaşlarıma göre..
Damla protezde sertlik derecesi yoktur yalnız.Tüm protez içerigi Koheziv 3 dür..Yuvarlak protezde 1,2,3 derece gibi çeşitleri vardır..
Panik olacak bir durum yok.Seni anlayan iyi bir doktor tercih edersen Aşşahında izniyle tabi komplikasyon yaşamazsın :KK34: Allah yardımcın olsun,umarım başarılı güzel bir süreç geçirirsin :KK19:
çok teşekkür ederim benim için bir fikir oldu:KK66:Bu arada ben mentor kötü demedim öyle diyenler var dedim ve bu benim kafamı karıştırdı..yaptığım araştırmada zaten mentor tercihinin daha fazla olduğunu gördüm...:KK66: :KK66: adana da tanıdığınız iyi bir dr varmı yada duyduğunuz ben 2 dr ile iletişime geçtim..Bu arada ben sporcuyum ve silikon bana engel olurmu bilgin varmı?yarın meme büyütme operasyonu yaptıran bir arkadaşımla görüşecem 6-7 ay olmuş yaptıralı ben bilmiyordum daha doğrusu farketmemitim ben yaptıracağımı söyleyince bana söyledi..:)bana memişleri ve sonucu ,izini gösterecek:KK66:bu arada haftaya perşembe ameliyat için gün aldım ama hala heyecanla karışık bir korku var içimde:KK66:

Selam kızlar,bu günü çok bekledim.Bugün Hasan Fındıgın sekreterini aradım ve ameliyat olmak istedigimi,bana en kıssa zaman için gün vermesini söyledim.14 Şubat 2011 de,saat 7 de hastanede kan tahlileri için gelmemi ve iki saat sonra ameliyata girecegimi söyledi.Bu iki saat içinde doktorumla uzun uzun konuşacagız tekrar.Daha öncesinde ameliyat görüşmesi için gitmiştim ben muayenehanesine,tabi ameliyattan öncede konuşacagımızı söylemişti.Bana kas zarı altı teknigi ile ameliyatımı yapacagını,ister meme ucundan,ister meme altından girebilecegini,seçimi bana bıraktıgını söyledi.Meme ucundan süt bezlerinin bir miktar zarar görecegini söyleyince,artık çocuk düşünmedigimi söyledim,his kaybı konusundada,kesinlikle böyle bir sorun yaşamayacagıma dair garanti verdi.Ben mem ucu kesisini seçtim.Mentor,yuvarlak,yüksek profil proteze karar verildi.Büyüklük olarakta ameliyat günü ölçülerim alındıktan sonra yaklaşık cc yi bana söyleyecek.Ben vücudumun alacagı en büyük protezi istedigimi söyledim.Şimdilik bu kadar,gelişmeleri yazmaya devam edecegim tabiki.Desteklerinizi,önerilerinizi ve en önemlisi dualarınızı eksik etmeyin lütfen.Hepinizi çok seviyorum.İyiki varsın Kadınlar Kulübü.En Büyük KKEn Büyük KK

peki canım sporcu sutyenini ne kadar süreyle kullandın?

merhaba arzum öncelikle resimlerini gördüm gerçektensonuç güzel. ayrıca kendin de çok alımlı bir kadınsın maşallah:)

damla protez dönebiliyor demişsin ben onu hiç duymamıştım. bana damla protez kondu döner mi ki acaba. ama eskisi yuvarlaktı o da çok çirkin duruyodu biliyosun

Teşekkür ederim canım :KK54: Güzel bakan güzel görürmüş :KK34: O senin güzel bakışından :KK34:

Evet,damla protezin dönme riski var.Netten araştırırsan birçok doktor bu konuda uzun yazılar yazmış.Birçok doktorda bu komplikasyondan dolayı tercih etmiyor.. Senin protezin dönermi,dönmezmi bilemiyorum tabi,her damla protez döner diye birşey yok..Damla protezin üst kutbu geniş açılırsa dönme riski yüksek oluyormuş.Yani bu durum doktorunun becerisine,dikkatli çalışmasına baglı biraz :KK34:

merhaba arzum bende aynı bu anlattığın durum oluşmuştu vücut yabancı bir nesne olduğu için saldırmak istiyor ve etrafında kapsül oluşturuyormuş.
şimdiki ameliyatımda bunu engellemek için napabilirim acaba

birde sen bu kadar şeyi nerden biliyorsun?:)

Canım,doktorun ne öneriyorsa onu yap..Başka bir ameliyat olan kişiyle kendini aynı tutma,ona önerilen şeyler sana uygun olmayabilir..Senin için en iyisini kendi doktorun zaten söyleyecek :KK34:
Bu ameliyatı olan her kadının gögsünde kapsül oluşurmuş..Vücut içeriye yabancı bir madde koyuldugu için mecburen bir tepki veririmiş kendini korumak adına..O yabancı cismin etrafına bir zar örermiş..Ama bu zar ilerleyip büyürse zararlı olur.İlerlemezse yararlı bile oldugunu söylüyor doktorum..Gögsün daha diri durmasına yardımcı oluyormuş :KK34:

Ben bu kadar şeyi nereden biliyorum :)) Çok araştırdım,halada araştırıyorum..Ameliyat öncesi ve sonrası.Sonuçta gögüslerimde protez var neler yaşayabilirim,neler olabilir,ne yapılabilir?? Bunları bilmem,bilinçli olmam gerek :KK34:
Burada forumda herkes sürecini paylaşıyor iyi ve kötü..Doktorumada soruyorum.İki sene oldu ameliyat olalı ama ben bu iki sene içinde başka ufak tefek operasyonlarda oldum.Onlar içinde gidip gelirken gögüslerimide sürekli kontrol ettiriyorum tabi..Muayenehanedende birçok kişi ile tanıştım başka doktora ameliyat sorun yaşayıp olup gelenler,iyi ameliyat sonuçları :KK34:
Yani kendimi bu konuda yeterli miktarda bilgilendirdigimi düşünüyorum..Bir doktor yada yardımcısı falan degilim,öyle düşünenlerde olmuştu..Ben iki çocuklu bir ev hanımıyım.Kendime özen gösteriyorum,dikkat ediyorum o kadar..Kendimi seviyorum..:21:

İşte böyle :KK19:

Cevabın için çok teşekkür ederim. Aslında senin gibi düşünüyorum ben de kesinlikle iz kalmamasından yanaydım sonra sonra kabullendim. bakalım daha pes etmedim. Zaten pes etmeyeceğm mutlaka kafama yatan bir doktor bulacağım. Bu perşembe hasan bey ile randevum var. Bir de kendisi ile görüşeyim. 4 yıldır bu ameliyatı istiyorum. 2 yıldır araştırıyorum 4 aydır doktorlarla görüşüyorum. İnşallah artık evet tamam doktorum bu diyerek karar verebilirim. Her doktora umutla gidiyorumbakalım hasan bey ile nasıl geçecek görüşmem.

İnşallah çok güzel geçer canım,ne diyelim..Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz :KK54:

kizlar sonunda bende ameliyat oldum,cumartesi gunu. bugun agrim biraz olmaya basladi,zor nefea aliyorum gogus kafesim dar oldugu icin 325 cc yuvarlak kullandi doktorum. bogazici tip mrrkezinde oldum ameliyatimi. su ana kadar memnun kaldim ozellikle benimle ilgilenen hemsireden. 1 gece kaldim hastanede cok rahat gecti iki gecem bugun biraz basladi zorlugu ama degecegine inaniyorum. benim gogusum koltuk altima dogru o yuzden goguslerim su an cok ayrik duruyor. ins zamanla ortada toplanir. yarin kontrolum var. doktoruma sorucam

çok teşekkür ederim benim için bir fikir oldu:KK66:Bu arada ben mentor kötü demedim öyle diyenler var dedim ve bu benim kafamı karıştırdı..yaptığım araştırmada zaten mentor tercihinin daha fazla olduğunu gördüm...:KK66: :KK66: adana da tanıdığınız iyi bir dr varmı yada duyduğunuz ben 2 dr ile iletişime geçtim..Bu arada ben sporcuyum ve silikon bana engel olurmu bilgin varmı?yarın meme büyütme operasyonu yaptıran bir arkadaşımla görüşecem 6-7 ay olmuş yaptıralı ben bilmiyordum daha doğrusu farketmemitim ben yaptıracağımı söyleyince bana söyledi..:)bana memişleri ve sonucu ,izini gösterecek:KK66:bu arada haftaya perşembe ameliyat için gün aldım ama hala heyecanla karışık bir korku var içimde:KK66:

Kafan hiiçç karışmasın canım :KK34: Artık kullanılan tüm protezler güvenli,kötü olan bir protez yok.Kötü olan bir protezi zaten doktor hastasına kullanıpta sorun yaşamasını istemez..Sende hastasına kötü protez takacak kadar iyi niyetli olmayan bir doktora ameliyat olmazsın herhalde :KK34:
Spor yapanlara engel degildir meme protezi..ben profesyonel yüzücülük yaptım,şimdi serbest yüzüyorum..Fitness,agırlık da çalışıyorum..Ameliyat olduktan sonra belirli bir süre spor yapmak yasak sadece.Onuda doktorun söyleyecek,izah edecektir zaten :KK66:
Adanada ismini duydugum bir doktor yok sanırım.. Bu konu ile ilgili bir Konu açarsan bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazıp yardımcı olacaklardır :KK34:
Hadi hayırlısı olsun :KK19:

X