Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şİmdi sana bir fotograf paylaşiyim bak..Bu fotoda yuvarlak protez,damla protez ve hıgh protez takılan bir hastanın temsili fotosu var..Üst loba dikkat edersen eger yuvarlak ile damla protezin üst dekoltede ne kadar fark yarattıgını görmüş olursun
Eki Görüntüle 602256
:
Ben damla model düşünmüştüm ama hayal ettiğim asıl şey YÜKSEK PROFİL YUVARLAK SİLİKONMUŞ. ACABA tam bu resimde göründüğü gibi mi oluyor??? Hayallerimin memesi olur:)
Benim yuvarlak meme silikonundan korkum top gibi durması, yapay bir görünüm oluyor ya!! Doğal salınımlı ya da songül karlının göğüsleri gibi olsun istiyorum:)) diyim kısaca. Onun doktorunu bilen var mI?
Bir de yapay duran var mı yuvarlak protezde ?
tecrübeli arkadaşlarım bana yardım eder misiniz....
7 ay kadar önve 325 cc high profile yuvarlak mentor dual plan uygulandı. sol taraf harika fakat sağ kolumu çok kullandığım için mi bilmiyorum sağ meme üstü hafif şiş gibi görünüyor, diğer meme damla gibi olmaya başladı ama sol memenin üst ksmı daha dolgun duruyor, çok hafif bir görüntüde olsa gözüme takılıyor. sizce bu neden dolayıdır. solak mı olmalıyım bir süre
Arzum Deftug ikinci ameliyatini oldumu?
Bende ameliyat öncesi gördüğüm fotograflarda damla modelin duruşunu bazı arkadaşlarda beğenmiştim.Ama yuvarlak protezin üst lobu hep daha hoşuma gitmişti.Beni zaten ameliyat ôncesi halimde gögüs üst lobum çok düzdü,altta dokum vardı.Bu yüzdende damla protez benim gögüslerimi kaldıramaz,toparlayamaz,istediğim dekolteyi veremezdi..Görüştüğüm bir doktor dışında bana damla protez öneren doktorda olmamıştı.O da zaten bütün hastalarına damla protez kullanıyor,yuvarlak protez kullanmıyor (Barış Çakır)
Forumda yuvarlak protez takılan birçok arkadaşımız var.Ben top gibi yapay görüntü veren bir sonuç hiç görmedim..Yuvarlak protez hastaynın gögüs durumuna göre dogru yöntem kullanılmadığında ancak top gibi bir görüntü verir.Bu genelde hiç meme dokusu olmayıpta serum fizyolojik protezle kas ystü yöntemi uygulanan hastalarda oluyordu..Artık doktorlar meme dokusu hiç olmayan hastalara yuvarlak protezi kas altına koyuyorlar.Kas altında protez biraz baskı görüyor üst lobda ve üstten hafif basık alttan daha dolgun,olması gereken görüntüyü veriyor..
Meme dokusu olan hastalara ise kas üstü yöntemi tercih edilebiliyor..Çünkü olan meme dokusu protezi örtüyor saklıyor ve yine alt kısım tabiki daha dolgun oluyor.Ayruca yuvarlak protez masa üstünde,yatay pozisyonda yuvarlak durur.Ayakta haliyle hafif aşşagıya dogru akar,alt kısım daha dolgun olur
Her yöntemi ve her protezi kullanan bir cerrah seçerseniz zaten sizin için en uygun yöntemi ve protez tipini tercih edecektir..Şans sizinle olsun,Herşey gönlünüze göre olsun
Bismillahirrahmanirrahimm... :)) Tamam,elimden geldigince sorularına yanıt vermeye çalışacagım canım..BaşlıyorumCanim , "serum fizyolojik" da ne???( derin bir nefes al, cünkü sorularim basliyor yine ))))
Ebet canım,sag gögsümde sıvı birikmesi olmuştu..Bu vücudun proteze verdigi bir tepkiydi.Benim vücut yabancı maddeleri öyle hemen kabul etmez,atmaya çalışır..Dogum kontrol için rahim içine koyulan aletide kabul etmemiş,sorun çıkartmıştı Drenin bununla alakası yok.Dren kan sızması olursa takılıyor..Mesela benim o ameliyattan sonra dren takmıştı Hasan bey.Çünkü gögsüm henüz yarayken,iyileşmeden tekrar bıçak degmişti.Drenler koltukaltına yakın bir bölgede oluyor.Ufak bir giriş yeri var yani.Çıkarılınca dikişe filan gerek olmuyor,yara kendilinden kapanıyor..İz kalmadı canım..İlk başlarda hafif kızarık oluyor ama geçiyorAmeliyatindan 8 gün sonra senin birkez daha opr. olman gerekti, sag memende SIVI birikmis. Hangi memeydi? asimetri opr. olan memen mi? Yani "O" seklinde kesilen meme mi?
Peki Hasan bey sana bastan neden dren takmamisti, olabilecek bir ihtimale öne gecmek acisindan? Birde Drenler nasil takiliyor? iz kaldi mi ?
Allah korusun canım,tabiki inşallah olmaz ama benim yaşadıgım durum başına gelen ilk vakaymış..Sonrasında ameliyat olan hatta yurtdışından gelen ama sorun yaşamayan hastalarıda olmuştu yani..Forumda aynı benim durumumu yaşan bir hasta daha vardı,onunda sıvı birikmesi olmuş..Yani sonuçta komplikasyonları olan bir ameliyat oluyorsun..Bütün riskleri göze alman gerekiyor canım,ne olacagını neler yaşayabilecegini ne sen bilebilirsin nede doktor..Ameliyat zor bir ameliyat degildi asla..Akşamı kendimi çok çok iyi hissediyordum,hiçbir agrı yaşamadım,aksine çok rahattımya ben 6 günlügüne gelecegim, Hasan bey tel. de 3 gün yeterli demisti. ama varsayalim ki bende de bir sorun cikti senin gibi, yani 8 gün sonra, ne yaparim o zaman yaaa??? o Halimle Ucaga atlayip tr mi gelecegim? ayyyy...
sen hasan beyle görüsmelerinde meme Fotoraflari görebildin mi? Sana gösterdi mi?
Birde burda KK baska kim Hasan beye opr. oldu? Yardimci olurmusun? Onlarin da Fotolarini görebilirmiyim? en cok iz kisimlarini merak ediyorum, yani varsa tabikii öncelik meme kesileri!!
Sen birde Lipo. yaptirmistin. Ona da bir konu acsan diyorum, yaa? Yag aldirma artik en son Lipoliz (Lazer yani) teknigi ile yapiliyor artik. Seninki klasik Lipo. hatirladigim kadariyla, degil mi? Keske o Sürecinide bir anlatsan, zahmet olacak....
kk.nın güzeli vallaha doktor cıkacaksın yorumlarını okuyorum fıstık arada fazla takılmasamda bi diplomayı almadın ama seni tebrik ediyorum herkese yardımcı oluyorsun..nasılsın güzellik.
Bismillahirrahmanirrahimm... :)) Tamam,elimden geldigince sorularına yanıt vermeye çalışacagım canım..Başlıyorum
Serım fizyolojik,yani sonradan sıvı enjekte edilen protez..Bu protez açılan cebe içi boş kılıf şeklinde koyuluyor.Bir deligi var üzerinde buradan içine hortum yoluyla serım fizyolojik enjekte ediliyor..İstenilen boyuta gelene kadar.Sonra o hortum çekiliyor,tıpası kapanıyor ve bitiyor Genelde endoskopik yöntemle yapılan ameliyatlarda tercihe diliyor.Mesela koltukaltı kesisi yönteminde yada göbek deliginden girilen yöntemde..İçi delil bir tüp oluyor protezin dış kılıfı incecik bükülüyor o tüpün içinden cebe ulaştırılıyor ve sonrasında içine serum basılıyor Umarım anlatabilmişimdir..
Bu protez bazı durumlarda tercih ediliyor ama dezavantajı çok olan bir protez.Doktorlar pek tercih etmiyor artık,eskiden kullanılıyordu hani silikonları patladı olayları oldugu zamanlar
Ebet canım,sag gögsümde sıvı birikmesi olmuştu..Bu vücudun proteze verdigi bir tepkiydi.Benim vücut yabancı maddeleri öyle hemen kabul etmez,atmaya çalışır..Dogum kontrol için rahim içine koyulan aletide kabul etmemiş,sorun çıkartmıştı Drenin bununla alakası yok.Dren kan sızması olursa takılıyor..Mesela benim o ameliyattan sonra dren takmıştı Hasan bey.Çünkü gögsüm henüz yarayken,iyileşmeden tekrar bıçak degmişti.Drenler koltukaltına yakın bir bölgede oluyor.Ufak bir giriş yeri var yani.Çıkarılınca dikişe filan gerek olmuyor,yara kendilinden kapanıyor..İz kalmadı canım..İlk başlarda hafif kızarık oluyor ama geçiyor
Allah korusun canım,tabiki inşallah olmaz ama benim yaşadıgım durum başına gelen ilk vakaymış..Sonrasında ameliyat olan hatta yurtdışından gelen ama sorun yaşamayan hastalarıda olmuştu yani..Forumda aynı benim durumumu yaşan bir hasta daha vardı,onunda sıvı birikmesi olmuş..Yani sonuçta komplikasyonları olan bir ameliyat oluyorsun..Bütün riskleri göze alman gerekiyor canım,ne olacagını neler yaşayabilecegini ne sen bilebilirsin nede doktor..Ameliyat zor bir ameliyat degildi asla..Akşamı kendimi çok çok iyi hissediyordum,hiçbir agrı yaşamadım,aksine çok rahattım
Hasan bey foto göstermiyor canım.Bende foto görmek istemiştim ama kendisinin verdigi cevap çok mantıklıydı Hiçbir doktor kötü olan bir sonucu göstermez,tabiki mükemmel sonuçlar gösterir..Ben sana foto gösteririm,sen içlerinden birkaçını begenirsin ve işta,aynen böyle birşey istiyorum dersin ama asla aynısı olmaz..Çünkü vücutlar,gögüs durumu farklıdır.Bu seferde ameliyattan sonra bir mutsuzluk yaşarsın,neden öyle olmadı,diye Bu sorunu yaşamış çünkü,o yüzden foto göstermenin göz boyamadan farkı yok diyor ve hasta için en güzeli dogrusu ne ise zaten ameliyatta elinden geldigince yaptıgını söylüyor ...
Benim Lipo işlemim ufaktı,o yüzden konu açmadım canım..Burası beni fazlasıyla yoruyor,yetiyor zaten..Almiyim yani Öylede olursa evimle ilgilenemem..
Arzum iyi ki varsin sayende o kadar cok sey ogrendim ki
Birde burda kk baska kim Hasan beye opr. oldu? Yardimci olurmusun? Onlarin da Fotolarini görebilirmiyim? en cok iz kisimlarini merak ediyorum, yani varsa tabikii öncelik meme kesileri!!
Arzum iyi ki varsin sayende o kadar cok sey ogrendim ki
evet canim. sana katiliyorum. IYIKI VARSIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Doktor kontrollerine gidiyormusunuz? Bu durumu doktorunuza bahsettinizmi,ne dedi??
Genellikle bir gögüs diğer göğüse göre daha hassas olur.. Benimde sag göğsüm sola göre daha hassas ve şişti.Aynen dediğiniz gibi bu durumu sadece ben fark ediyordum.Burisine fark varmı diye sorduğumda anlamıyorlardı ama belirttiğimde fark ediyorlardı.. Doktorum sag kolunuzu daha fazla kullanıp güç veriyorsunuz ından olabilir tabiki demişti bana.Ama bunun için sol kolumu kullanmadım hiç.Sadece biraz daha dikkat etmeye çalıştım.
Bur seneden sonra bu durum düzeldi ama.Ben ikinci seneme gireceğim,fark yok artık.Ama bu durum hafif bir kapsül belirtisinde olabilir.Bu yüzden doktorunuza muayene oldunuzmu diye sordum.Gögsünüzde baskı,gerginlik,yattığınızda daha fazla baskı ve ara ara ağrı hissediyorsanız lütfen doktorunuzu bilgilendirin ve muayene olun
Sağlıklı,komplikasyonsuz bir süreç diliyorum size..Güle güle,mutlulukla tadını çıkarın