• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık yoruldum

amerikada okuyor şu an
Şimdi bir kaç örnek vermek istiyorum, sadece biraz bir objektif bakabilin diye, asla sizi üzmek değil amacım.

Ben liseden mezun olduktan sonra, üniversite için Viyana'ya yerleştim, tabii ki benim gibi İstanbul'dan gelmiş bir sürü insan vardı, geldiğimizde hepimizin geride bıraktığı sevgilileri vardı. Ben 21 yaşındaydım, hepimiz 19- 21 yaş arasındaydık. Hepimiz bir hüzünlü sürekli bir skype tır gidiyor, telefon elimizden düşmüyor, çoğumuzunda ilk sevgilisiydi ben de dahil olmak üzere yani çok seviyoruz.

Şimdi bu anlattığım 2007 yazı.. 2010 yazına geldiğimizde birimizin bile devam eden bir ilişkisi yoktu. Özellikle erkek olanlar daha ilk aylardan aldatmaya başladılar, malum sarı sarı kızlar.. E gençler sevgili uzakta, yaptıkları doğru birşey demiyorum ama oluyor.. Aynı anda ama skype üzerinden sevgililerini kıskanmalar.. Yani şaka gibi ama kişi kendinden bilir işi..

İnşallah sizin ilişkiniz farklıdır, inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır. Bu yazdıklarımı bir ablanın tecrübeleri diye okuyun.
İyi şanslar diliyorum.

Şimdi bir kaç örnek vermek istiyorum, sadece biraz bir objektif bakabilin diye, asla sizi üzmek değil amacım.

Ben liseden mezun olduktan sonra, üniversite için Viyana'ya yerleştim, tabii ki benim gibi İstanbul'dan gelmiş bir sürü insan vardı, geldiğimizde hepimizin geride bıraktığı sevgilileri vardı. Ben 21 yaşındaydım, hepimiz 19- 21 yaş arasındaydık. Hepimiz bir hüzünlü sürekli bir skype tır gidiyor, telefon elimizden düşmüyor, çoğumuzunda ilk sevgilisiydi ben de dahil olmak üzere yani çok seviyoruz.

Şimdi bu anlattığım 2007 yazı.. 2010 yazına geldiğimizde birimizin bile devam eden bir ilişkisi yoktu. Özellikle erkek olanlar daha ilk aylardan aldatmaya başladılar, malum sarı sarı kızlar.. E gençler sevgili uzakta, yaptıkları doğru birşey demiyorum ama oluyor.. Aynı anda ama skype üzerinden sevgililerini kıskanmalar.. Yani şaka gibi ama kişi kendinden bilir işi..

İnşallah sizin ilişkiniz farklıdır, inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır. Bu yazdıklarımı bir ablanın tecrübeleri diye okuyun.
İyi şanslar diliyorum.

bunlar benim de düşündüğüm şeyler, ama insan aklına getirmek istemez ya, ben de kafamdan uzaklaştırmaya çalışıyorum. o giderken çok emindik devam edeceğimize, ama iki yıl geçtikten sonra ben o kadar emin olamıyorum artık. önümüzdeki ay türkiyeye dönecek, döndüğünde yüzyüze konuşup bitireceğim sanırım. düşünceleriniz için teşekkürler.

Benim fikrimin aslında çok önemi yok elbette. Ama fikir/zikir dengesini bu konularda akılda tutmak gerekebilir henüz evlilik yoksa. Kendi yaptığı şeyleri sizin yapıyor olmanızdan, yapabilitenizden rahatsızlık duyuyor olabilir. Zira kişi bilmediği şeyin kuşkusuna düşmez.. Misal, telefonunuz uzun süre kapalı kaldı (iyi niyetle şarjı bitti) açtığınızda "Kimbilir nerelerdeydin?" sorusu, daha doğrusu kuşkusu, kendi yaptığı bir tecrübenin aslında dışa vurumudur, itirafıdır çoğu zaman. Birisini sürekli tetkik etme ve o kişi hakkında kuşkuya düşmek için, kendi referansını kullanır insan, çoğu zaman. Bazen de çevresinde ki başka örnekler yüzünden kuşku duyabilir elbette..
Bir kez daha düşünün.. Siz neden o kadar kıskanç değilsiniz?
Çok karışık yazdım ama özetle şunu anlatmak istedim;
"Baba ben Jalelere ders çalışmaya gidiyorum" cümlesinde ki yalanı yakalamak için, Babanın evvel zamanda birisi için Jale olmuş olması gerekir.. Veyahut çok yakın bir arkadaşının anlattığı aktarımda, kız arkadaşı ile buluşmasında bu önerme gerçekleşmiş olabilir geçmişte.. Ya kendi hayatımızdan örnekleriz, ya çok yakınlarımızdan..
Sağlıklı kıskanma, kuşku üzerine değil de, o an var olan, gözle görülen olaylar neticesinde gerçekleşen, çok da abartılı olmayan duygudur.. Kuşkular üzerine ithamlarla veya sanrılarla gelişen duygu değil.. Mükemmel bir hayal gücü yoksa, örneklediği durumlar olmalı.. Ah şu erkekler, pek zeki değiller değil mi? Size bir soru sorduğunda "Nereden aklına geliyor bu? Yoksa sen daha önce böyle bir şey mi yaptın? Benim hayatta aklıma gelmez" deyin bakalım.. ne olacak?
Elbette bu benim fikrim..

herkese iyi akşamlar. dört senelik bir ilişkim var. yaklaşık iki yıldır eğitimimiz yüzünden farklı ülkelerdeyiz. ben türkiyedeyim erkek arkadaşım yurt dışında. ilişkimiz yolunda gitmiyor. görünürde problemimiz yok gibi, ama ben kendi içimde ona tahammül etmekte zorlanıyorum. çok kıskanç ve sinirli birisi. kıskançlığı artık hastalık derecesinde. ikimiz de 20 yaşındayız. lisedeyken kıskançlığı beni bu kadar rahatsız etmezdi, çünkü aynı okuldaydık ve sürekli birlikte vakit geçirirdik. şimdi farklı ülkelerde olduğumuz için beni sürekli kısıtlıyor. ben de buna dayanamaz hale geldim. beni gerçekten çok sevdiğini biliyorum, inanıyorum, kıskançlığının da bu sebepten olduğunu söylüyor. ama ben artık çok yoruldum. ilişkimi bitirmeyi düşünüyorum ama buna cesaretim yok. onu seviyorum. okullarımız bittiğinde bu problemlerimiz düzelir mi dersiniz? yoksa her şeyi bir kenara bırakıp ayrılmayı mıyım? siz neler düşünüyorsunuz?
Şimdi bırakmasan da zamanla sıkılıp, bırakacaksın zaten. Benim ilk sevgilim de böyleydi. Lise 1 de başladı. Üniversitede bitti. Bizimki çok basit bir sebepten bitti hatta. Sapık çocuğun biri beni rahatsız ediyordu. Buna söyledim. O Maraş, ben Ankara'da okuyorduk. Arkadaşlarına haber vermiş konuşmuşlar ama çocuk hala peşimde. Ben de gittim çocuğa saldırdım. Bu da duyunca bana aynen şöyle söyledi. Sen süslenip püslenip okula gidiyorsundur, o da ondan asılıyordur. Burada bitti yani. S..... git lan hayatımdan dedim. Numaramı değiştirdim. Dört senelik aşk da böylece bitiverdi işte. Herkes bize evlenecek gözüyle bakıyordu halbuki... Hem kısıtlıyor, hem her şeye karışıyor hem de bana suç buluyor. Ben de ayrıldım. Sizin de sonunuz böyle olmaz inşallah.

Ayni seyi bnde yasadim 2 yil sevgilim ( su an esim) amerikada ben turkiyedeydim. Cook iyi anliyorum seni bu boyutta bisey yasamadim ama mesafelet zor. PaylAsim yok zaman farklari vs vs.. Asiri kislancligi sevgiye baglmak yanlis.kiskanclik tstli ufak olunca guzel olur. Bu hyati kisiligi kisitlamak resmen. Guvensizlikde denilebilir. Asla taviz verme. Ewet sevgilisiniz siz ama ozunde iki ayri bireysiniz. Iki ayri hytiniz bar su an. Bu evlendiktn snra bile oyle. Birbirinizi sahip olarak gormeye basladiginiZ an iliski kangrene donusuyo. Ps( bnm esim sevgililik doneminde burdayken clubada gitti beachede.. O sinirini kenfi biliyodu zaten hic gitme demedim. Hatta sen kesfet snra beraber gderz dedim. Su an oyle yapiuoruz;) sen ona ornek ol. Cik gez hayatim arkadaslarinla bn sana guveniyorumu vurgula hep. Guveniuossn tabi;)

herkese iyi akşamlar. dört senelik bir ilişkim var. yaklaşık iki yıldır eğitimimiz yüzünden farklı ülkelerdeyiz. ben türkiyedeyim erkek arkadaşım yurt dışında. ilişkimiz yolunda gitmiyor. görünürde problemimiz yok gibi, ama ben kendi içimde ona tahammül etmekte zorlanıyorum. çok kıskanç ve sinirli birisi. kıskançlığı artık hastalık derecesinde. ikimiz de 20 yaşındayız. lisedeyken kıskançlığı beni bu kadar rahatsız etmezdi, çünkü aynı okuldaydık ve sürekli birlikte vakit geçirirdik. şimdi farklı ülkelerde olduğumuz için beni sürekli kısıtlıyor. ben de buna dayanamaz hale geldim. beni gerçekten çok sevdiğini biliyorum, inanıyorum, kıskançlığının da bu sebepten olduğunu söylüyor. ama ben artık çok yoruldum. ilişkimi bitirmeyi düşünüyorum ama buna cesaretim yok. onu seviyorum. okullarımız bittiğinde bu problemlerimiz düzelir mi dersiniz? yoksa her şeyi bir kenara bırakıp ayrılmayı mıyım? siz neler düşünüyorsunuz?
bana olay uzaklık gibi gelmedi ama, lisedeyken herşey daha farklıdır ama lise bitip hayata atıldığınız zaman yeni ortamlar, yeni insanlar girince işin içine, tabiri cazise insanın gözü açılır, sizi aşırı kıskanmasının sebebi bunlar olabilir, birde siz hala sevdiğinizi söylemişsiniz, bunu eski günlerinizi düşünerek mi söylüyorsunuz bence önce onu bir kararlaştırın kafanızda. o döndüğünde de aynı sorunlar devam edebilir, artık ergenlik çağında değilsiniz büyüdünüz ve malesef bazen birbiriyle aynı görüşte olup ta büyüdükleri zaman insanlar ortak noktalarını yitirebiliyorlar..

ona ben ve vicdanım çok rahatız siz de öyle olun sadakat mesafelerle ölçülemez ki uzaktasınız dıye kısıtlasın sadık olmayacaksınız burnunun dıbınde yaparsınız haberı olmaz onunla bu yonde konusun

Back
X