- 17 Aralık 2015
- 26.695
- 48.688
- 598
Çok teşekkür ederim özellikle yorumlarını beğendiğim bir üyeden bunları duymak mutlu etti çünkü aslında çekinerek yazdım. Üye girişi yapmadan girip çıkıp yorumları okuyup daralıyorum dünden beri. Acaba biraz sert mi olacak, linç mi edileceğim tereddütü ile yazdım ama bir kişinin bile yüreğine dokunmak iyi geldi. Teşekkür ediyorum tekrar..Bu tarz konularin hepsine yazin olur mu?
Keske begen harici "bayildim" "sahane" "muhtesem" butonlari olsaydi , yorumunuz icin hepsini secerdim :)
Çok teşekkür ederim özellikle yorumlarını beğendiğim bir üyeden bunları duymak mutlu etti çünkü aslında çekinerek yazdım. Üye girişi yapmadan girip çıkıp yorumları okuyup daralıyorum dünden beri. Acaba biraz sert mi olacak, linç mi edileceğim tereddütü ile yazdım ama bir kişinin bile yüreğine dokunmak iyi geldi. Teşekkür ediyorum tekrar..
Size de teşekkür ediyorum. üslubum sert mi oldu acaba diye tereddüt ettimNiye linc edilecekmissiniz ki? Çocukların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak linc sebebi nasıl olabilir. Cok güzel özetlemişsiniz.
Ben cogu yorumda kafami duvarlara vurmak istiyorum :) uzun zaman once biraktim yorumlara yorum yapmayi , ilk baslarda bi kiside bile farkindalik yaratsam ne mutlu bana diyordum ama artik ugrasamiyorum gercekten :)) tum kadinlari annelik okulu falan olsa da ona gondersek diyorum icimdenÇok teşekkür ederim özellikle yorumlarını beğendiğim bir üyeden bunları duymak mutlu etti çünkü aslında çekinerek yazdım. Üye girişi yapmadan girip çıkıp yorumları okuyup daralıyorum dünden beri. Acaba biraz sert mi olacak, linç mi edileceğim tereddütü ile yazdım ama bir kişinin bile yüreğine dokunmak iyi geldi. Teşekkür ediyorum tekrar..
Gorusunuze saygi duyuyorum elbette.Ne de kolay sütten kes denmiş konu sahibi de gece meme diye ağlayan bebeğe inat etmiş vermemiş. Bravo hayatta en güvendiği insana karşı soru işaretleri başlıyor. Kaldı ki meme sadece beslenmek için değildir. duygusal gelişimi için de önemli. Diş çıkarırken memeye düşkünlük artar çünkü ağrı kesici özelliği vardır sütün. 2 yaş civarı gündüz yaşadıklarını gece kabus şeklinde görür memeye düşer güvende hissetmek için. Eğer memeden kesmek istiyorsanız çocuğunuzla konuşun anlatın ona. Şöyle bir göz attım yazdıklarınıza kusura bakmayın ama çocuklarınıza açıklama yapmak yerine kurallar koyup, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını görmezden geliyor gibisiniz ve bunlar çok üzgünüm ama ruhunda yaralar açacak. Eşimde bende psikolojinin içindeyiz bazen birbirimizde 0-6 yaş dönemindeki yanlışların karakterimiz üzerindeki tezahürünü konuşuruz. çocuğum var bu arada ve sizin yerinizde olsam imkan varsa dördümüzün yatacağı bir yerde yatardım yoksa da kızım babasıyla yatmak istiyorsa babasıyla benle yatmak istiyorsa benle yatırırdım. Küçüğümü De yanıma alır uyandığında hiç kalkmasam memeyi verip uyumaya devam ederdim. Benim de çocuğum gece sürekli kalkıyor ben böyle yapıyorum ve doğduğundan beri uykusuzum dediğim çok azdır. O mutlu ben mutlu ve dinlenmiş. Önemli olan bu bence
Ben yeni üyeyim (üye olmadan yaklaşık bir yıldır takip ediyordum gerçi). Ama bende bırakacağım sanırım. Sevgiler..Ben cogu yorumda kafami duvarlara vurmak istiyorum :) uzun zaman once biraktim yorumlara yorum yapmayi , ilk baslarda bi kiside bile farkindalik yaratsam ne mutlu bana diyordum ama artik ugrasamiyorum gercekten :)) tum kadinlari annelik okulu falan olsa da ona gondersek diyorum icimden
Linc edilecek hicbirsey yazmamissinix , gayet aciklayici bilgiler , umarim herkes okur , anlar ve uygular yazdiklarinizi
"Ağlasa da ağlamasa da memeyi kesme vakti gelmiş'' bu cümleden Sonra benim yazacağım fazla birşey yok. siz çocuklarınız için tabiki de en iyisini bilirsiniz. İyi günlerGorusunuze saygi duyuyorum elbette.
Zaten konumda da belirttigim gibi kizim babasiyla yatiyor. Denemek amaciyla bi kac gece odasinda yatirdik aglaya aglaya istifra etti. Bizde cozumu yatak odasina kizim icin yatak sererek bulduk. Allaha sukur 2 gecedir kizim rahat uyuyor. Kendisi vazgecene kadar bu sekil yatirmaya karar verdik.. Bu sayede guncelleme de yapmis olayım
Ogluma gelecek olursak guven problemi korku vs degil ondaki sadece bir agiz aliskanligiydi ben annesiyim evladim icin en iyisini ben bilirim elbette. Çünkü sutum yok olsa da karni aciktigi icin emmek istese elbette emziririm yada benden kopamadigi icin emmek istese yine veririm. Ama is oyle bir boyut aldi ki oglum gogus uclarimi artık sadece dislerinin arasinda tutup uykuya dalmaya bagimli oldu hele ki bazen ikimiz de o sekilde uyuyakaldiysak gogus ucumu uykumun arasinda dislerinin arasinda isirmasiyla ne kadar canimi acittigini kanattigini tahmin bile edemezsiniz. Artik aglasada aglamasa da memeyi kesme vakti gelmis oldu..cogu yorum da bu yonde
Buraya konu actigim ilk gece memeyi vermedim baya agladi ama sarilarak koklasarak uyumayi ogrendi :)
Dun gece de sık sık uyandi ama aglamadan bana sarilarak uyumaya basladi.
Sizce guven duygusu kocaman olmus bir cocuga sarilarak da verilmez mi.
Yoksa uykusuzluktan harap olmus bir anneye , emzircem diye her yeri tutulmus bir anneye (bunu ozellikle belirtiyorum cunku gunlerdir doktorlarla ugrasiyorum boynum ve dizlerimin kikirdaklari zedelenmis surekli tutulmaktan ilaclarla ayaktayim yani...)gece hic uyumadan ayakta kalmaya calisan perisan anneye ne oneririesiniz
Hala emzirmeye devam et bravo diyebilecekmisiniz.......
Memeden ayrilma vakti gelen bir cocuk icin hic agalamadan ayirdim demek mumkun degil. Boyle bi ornek te etrafimda hiic görmedim dogrusu . Cocuk bu memeden ayrilirken tabiki agliyacak."Ağlasa da ağlamasa da memeyi kesme vakti gelmiş'' bu cümleden Sonra benim yazacağım fazla birşey yok. siz çocuklarınız için tabiki de en iyisini bilirsiniz. İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?