Artik uyumak istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hepiniz ayni odaya yer yatagi yapip yatin
kiziniz okula krese falan gidiyormu orada korkacagi seyleri konusan birileri olabilirmi ilk okul 2, siniftayken bir arkadasim bana halasiyla ilgili bir sey anlatmisti aylarca ciglik ata ata uyanmistim boyle bir sey yasiyor olabilir

Çocuğu istiğfar edinceye kadar ağlatmaktansa yanıma yatak yaparım nasıl mutlu oluyorsak öyle kime ne

Bu tarz konularin hepsine yazin olur mu?
Keske begen harici "bayildim" "sahane" "muhtesem" butonlari olsaydi , yorumunuz icin hepsini secerdim :)
Çok teşekkür ederim özellikle yorumlarını beğendiğim bir üyeden bunları duymak mutlu etti çünkü aslında çekinerek yazdım. Üye girişi yapmadan girip çıkıp yorumları okuyup daralıyorum dünden beri. Acaba biraz sert mi olacak, linç mi edileceğim tereddütü ile yazdım ama bir kişinin bile yüreğine dokunmak iyi geldi. Teşekkür ediyorum tekrar..

Niye linc edilecekmissiniz ki? Çocukların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak linc sebebi nasıl olabilir. Cok güzel özetlemişsiniz.

Ben cogu yorumda kafami duvarlara vurmak istiyorum :) uzun zaman once biraktim yorumlara yorum yapmayi , ilk baslarda bi kiside bile farkindalik yaratsam ne mutlu bana diyordum ama artik ugrasamiyorum gercekten :)) tum kadinlari annelik okulu falan olsa da ona gondersek diyorum icimden
Linc edilecek hicbirsey yazmamissinix , gayet aciklayici bilgiler , umarim herkes okur , anlar ve uygular yazdiklarinizi

Gorusunuze saygi duyuyorum elbette.
Zaten konumda da belirttigim gibi kizim babasiyla yatiyor. Denemek amaciyla bi kac gece odasinda yatirdik aglaya aglaya istifra etti. Bizde cozumu yatak odasina kizim icin yatak sererek bulduk. Allaha sukur 2 gecedir kizim rahat uyuyor. Kendisi vazgecene kadar bu sekil yatirmaya karar verdik.. Bu sayede guncelleme de yapmis olayım

Ogluma gelecek olursak guven problemi korku vs degil ondaki sadece bir agiz aliskanligiydi ben annesiyim evladim icin en iyisini ben bilirim elbette. Çünkü sutum yok olsa da karni aciktigi icin emmek istese elbette emziririm yada benden kopamadigi icin emmek istese yine veririm. Ama is oyle bir boyut aldi ki oglum gogus uclarimi artık sadece dislerinin arasinda tutup uykuya dalmaya bagimli oldu hele ki bazen ikimiz de o sekilde uyuyakaldiysak gogus ucumu uykumun arasinda dislerinin arasinda isirmasiyla ne kadar canimi acittigini kanattigini tahmin bile edemezsiniz. Artik aglasada aglamasa da memeyi kesme vakti gelmis oldu..cogu yorum da bu yonde

Buraya konu actigim ilk gece memeyi vermedim baya agladi ama sarilarak koklasarak uyumayi ogrendi :)
Dun gece de sık sık uyandi ama aglamadan bana sarilarak uyumaya basladi.

Sizce guven duygusu kocaman olmus bir cocuga sarilarak da verilmez mi.

Yoksa uykusuzluktan harap olmus bir anneye , emzircem diye her yeri tutulmus bir anneye (bunu ozellikle belirtiyorum cunku gunlerdir doktorlarla ugrasiyorum boynum ve dizlerimin kikirdaklari zedelenmis surekli tutulmaktan ilaclarla ayaktayim yani...)gece hic uyumadan ayakta kalmaya calisan perisan anneye ne oneririesiniz

Hala emzirmeye devam et bravo diyebilecekmisiniz.......

Ben yeni üyeyim (üye olmadan yaklaşık bir yıldır takip ediyordum gerçi). Ama bende bırakacağım sanırım. Sevgiler..

"Ağlasa da ağlamasa da memeyi kesme vakti gelmiş'' bu cümleden Sonra benim yazacağım fazla birşey yok. siz çocuklarınız için tabiki de en iyisini bilirsiniz. İyi günler

Benim de 4 yaşındaki oğlum korkuyorum diyordu odasında uyumak istemiyordu. Sebebi de ben yokken anneanne de izledigi sacma cizgi filmlerdi. Bende cözümü şöyle buldum. Önce o çizgi filmleri izlemeyi kesin şekilde yasakladim korkularının sebebinin o olduğunu oğlumla konuştum ve uyumadan önce ona koruma kalkanı oluşturduk. Koruma kalkanı da bizim için ihlas Felak nas surelerini okumak oldu. Bu oğlumun çok hoşuna gidiyor. Sizin düşüncenizi bilemem tabiki ama biz de işe yarıyor. Gece boyunca korunacagina ve süper bir kahraman gibi güçlü ve cesur şekilde uyuyabilecegine inanıyor. İşin açığı buna ben de inanıyorum :) çok şükür sorunumuz kalmadi. Geceleri uyuyamamak gerçekten çok zor umarım atlatırsiniz. 2 yaş için biz çözüm bilemiyorum malesef .Kolaylık diliyorum.

"Ağlasa da ağlamasa da memeyi kesme vakti gelmiş'' bu cümleden Sonra benim yazacağım fazla birşey yok. siz çocuklarınız için tabiki de en iyisini bilirsiniz. İyi günler
Memeden ayrilma vakti gelen bir cocuk icin hic agalamadan ayirdim demek mumkun degil. Boyle bi ornek te etrafimda hiic görmedim dogrusu . Cocuk bu memeden ayrilirken tabiki agliyacak.
Hayir sunu merak ediyorum. Inat ettim ama aglasa da mememi vermedim derken benim bundan zevk aldigimi mi düşündünüz.
Bir anne icin ne kadar acı evladinin aglamasi icim parçalaniyor o aglarken ama sizin bu sekilde lanse etmeniz hic hos degil. Cunku beni her iki mesajinizda da cocugunu aglatarak zevk alan bir anne konumuna koymaya calisiyorsunuz anlayamadim. Size de hiic aglamayan cocuklarinizla iyi gunler dilerim

Oglunuz bi şekilde memeden ayrılınca gece ballı süt için uyanacak sicak bi sekilde bas ucina koyup uyandiginda onu icirebilirsiniz sonra sonra da vazgececek hatta gece meme hariç bir şey kabule ttirebikiyorsaniz biberonla su da verebilirsiniz zamanla daha az uyanıyormuş büyük kızınizi da kendi yaatginizda o uuyunca salonda çekyat ta yatın bakalım gece yine uyanıp korkuyorum diyecek mi hala korkuyorsa bi psikoloğa danışmak iyi gelebilir her akşam uyuturken okuyun çocukları ve korkuyorum dediğinde soğukkanlı davranın bence siZinde uyumak icin bahane de üretiyor olabilir..
Umarım çözülür probleminiz. .

Bir de kizinizà gece korkup uyandiginda ışığı aç ve tekrar uyu kızım sen ışığı açtığında ben görüp senin yanına geleceğim ama sen uyudgunda falan deyin uyanabilirseniz o ışığı avinca odasına gidip ona tüm sevginizi göstererek sarılıp opUP güven verici şeyler söyleyin inşallah faydasi olur.

Bir guncelleme yapmak istiyorum arkadaslar 6 ekim gunu bu konuyu acmistim . O gece den itibaren ogluma meme vermedim evet agladi biraz ama sarilip uyudu. O geceden itibaren oglum meme istemiyor artik yani geceleri deliksiz uyuyor gercekten hic uyanmiyor cok saskin ve mutluyum(( (tabi oglumun meme istedigi saatler kalkmaya alistigim icin artik oglum uyusada gece ben en az 5 kere uyaniyorum o saatler gelince :)) )

Oglum konusunu cozume ulastirdim.

Kizim konusuna gelecek olursak da kizima yatak odasinda yataginizin yanina ufak bir yer yatagi serdim gonul rahatligiyla ve mutlu bir sekildenorda uykuya daliyor ve gece wc disinda uyanmiyor.
He bana kalsa mis gbi odasi dururken neden nedenn diyorum tabi ama cogu arkadas korkulari gecene kadar sizin odanizda ama baska yatakta yatsin diyince denemek istedim.

Olumlu yada olumsuz yorumlarda bulunup konim icin zaman ayiran arkadaslara cok tesekkur ederim

Kisacasi geceleri artik cocuklarim uyuyor Allaha sukur. Cok mutluyum

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu yoruma kapatabilirsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…