artik sabrimin sonlarindayim!!!

azusena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
733
24
118
herkeze merhaba fikirlerinize cok ihtiyacim var lutfen yardim edin bana .sinirlerim cok bozuk.belki uzun olabilir kusura bakmayin lutfen.bu zamana kadar hep aman isyan etmeyim diye konu acmadim ama acmayi cok dusundum simdi tam sirasi yoksa sinir hastasi olcam.neyse gelelim konumuza.

benim 1 hafta sonra insallah 1 yasina gircek dunyalar tatlisi bir oglum var.ama ben oglumu mutlu edemiyorum iyi bir anne degilim sanirim .ne yapsam olmuyo oglum mutlu olmuyo ben mi yapamiyorum yoksa oglumun huyumu bu bilmiyorum cok caresizim .yurt disindda yasiyorum kimim kimsem yok okadar daraliyorumki dar gunumde bi yanima kosanim yok.neyse oglumu biz nerdeyse hic aglamsin diye hep elimizden geleni yaptik .dogdu 2 aylikdi beni emmek istemedi ayakda gzdirerek emziriyim dedim alisdi 7 ay ayakda emzirdim ama ne emzirmek en az 2 ssaat emerdi emdikden yarim saat sonra tekrar emmek isterdi yine 2 saat 1 saniye oturtmazdi beni .emerken horul horul uyurdu ben bi oturmaya yelteniyim hadi onu gecdim ayakda durup biyere yasalaniyim kiyameti kopartirdi oyle boyle degil sanki cocucu parcaliyosun.emzirmekden nefret eder olmusdum.surekli kesmek istiyodum sutten ama esim sabret gecicek diye diye b una izin vermdi.neyse ogunler gecdi .

ta bebekliginden beri olan bir uyku sorunumuz var kesinlikle uyumuyo nne gece ne gunduz gece yarm saatte bir kalkan bi cocuk gunnudze ben ayagimda sallaya sallaya 1 yada 2 saat uyutuyorum.sonra gecede sallanmak istemeye basladi gecede salliyorum surekli ben besigine koyuuyorum yarim saat sonra ciglik atarak uyaniyo.sinirlenmeyim diyorum ama yok olmuyo ister istemz kiziyorum bazen bagiriyorum bu sefer daa cok agliyo.neyse hadi bunlar huy diyelim gecelim.

ben calismiyorum surekli oglumla beraberim oyun oynayalim istiyorum oglumla o istemiyor bir oda doluysu oyuncagi var gel oglum oynayalim diyorum hihhh diyo ceviriyo kafasini hemde mutlu degil surekli agliyo.babsi ise gitmeden bi yarim satt disari cikariyo getiriyo.ben oglen olmadan 1 ssat parka goturuyorum oglen oldumu bi=urasi cok sicak 40 derece oluyo mecbur oglen disari cikaramiyoru .salncakda sallanmayi cok seviyo ne sebeklikler yapiyorum parkda gulsun diye yok hih diyo ceviriyo yuzunu babasinada aynisini yapiyo.ama yanina 4-5 yasalrinda bir cocuk gelsin ona gulmekden oluyo beyimiz.cocuk gidince aynisi bende yapiyorum yine hihhhh diyo ceviriyo kafayi.aksam esim gelince 8 gibi yine disari cikiyoruz rahat 2 saat kadar bizim bocek bebk arabasina biniyo bir aglamasi var herkeze rezil ediyo biizi heerkez bize bakiyo ondanda mutlu oluyo.normalde cogu bebek arabaya binince surar dimi yok ona bindik mi ondanda basliyo aglamaya aglmaka ama ne aglamak bildigniz gibi normal bir aglama degil.benim sabrim kalmadi amma babasinda nerdeyse peygamber sabri vardir o bile bazen cok sinirleniyo.

ne arabaya binip biyere gidebiliyoruz ne otobuse binebiliyoruz.hele bir ucak faciamiz var ne siz sorun ne biz anlatalim.kisacasi biz oglumuzu mutlu edemiyoruz bu beni cok uzuyo.bugun gece 11 buuckda yatti sbaah 8 de kalkdi ama gece de her yarim satte bir uyanmayi da unutmadi simdi uykusu geldi bana yapisiyo uyut diye aldim ayagima salladim nasil agliyo bende kizip bunu besigine koydum iceri gitiim o besiginde agladi ben icerde agladim.yok olmuyo ne yapsam beceremiyorum ben iyi bir anne degilim bu duusnce beni kahrediyo.nerde yanlis yapiyorum.bana bi yol gosterin napmam lazim lutfen.sizi nde bebginiz boylemi 1 yasinda ve mutsuz mu hic uymuyomu napiyosunuz bu durumda.

ben artik umidi kestim gibi benim pasam uslanmicak tamam ama ben bu duurmda napmaliyim sinirlerimi nasil dizginlemeliyim dayaga karsiiym ama en sonunda onuda yapcam diye cok korkuyorum.okudugnuz iicn Allah razi olsun.fikirlerinizi bekliyorum

canım şimdiki çocuklar malesef artık aynı. kendi dediklerini yaptırmayı sanki anne karnında öğreniyorlar. gerçekten çocuk yetiştirmek bir sabır işi artık. küçükte , büyükte olsa aynılar.. oğlunda inat var demekki, inadını kırmakta çok zor çocukların.ama sana öğüdüm yapma her dediğini, ağlarsa ağlasın.şimdiden dizginleri verdinmi eline inan bana büyüyünce dahada güzel yönetiyorlar seni. hiç doktora götürmeyi denedinmi? belki onu biraz yatıştırabilecek birşeyler verir, daha çok küçük ama...allah yardımcın olsun canım, umarım biran önce atlatırsın bu günleri. ama unutmaki çocuğunmu var derdin var. benim 11 ve 13 yaşında oğlum var.. küçükken ayrı büyükken ayrı dertleri, bir anlatsam neler çekiyorum.. rabbim canlarına sağlık versin çocuklarımızın , bizlerede sabır..

amin canim ya Allah razi olsun tek saglikli olsun yaramaz olsun diyorum ama sabrim tukeniyo gercekden 24 saat kucak isityo hic yanliz birakmiyorum surekli yanindayim istedgi olmayinca gercekden sanki parcaliyosun cocugun oyle bir agliyoki anlatsam anlatamam yani.

niye boyle bilmiyorum doktora goturdum ama bisey demiyo galiba huyu bu.artik bunu boyle kabul etcem galiba ama ben nolcam sabirli olabilmek icin neler yapmaliyim sence sen nasill basa cikiyosun bana bi anlat bi yol gosterin .dedigim gibi yurt disindayim hep oglumla ic iceyeim kimsem yok cok zorlaniyorum.Allah yardimcimiz olsun.

buarada annem ayni senin bebkliyigin diyo biz sana eeeeee azusena hadi uyu dedikmi kiyameti kopartirdin diyo.ama anem ben 2 -3 yasima gelene kadar annanemde kalmis bana ananem dedem annem babaam yengem dayim zor buyumtusler beni yoksa oglumda bana mi cekdi.bilemiyorumki.hep doktora goturuyolarmis beni doktor b ile bunun hic biseysi yok edepsizliginden agliyo diyomus benimkide banami cekdi acaba ama ben tek buyutuyorum hasadim cikiyo

heeeeeeeee canim bu arada doktorda ben saglikli cocuga oyle sakinlistiriciymis yok yatistiriciymis vermem diyo napcam sastim kaldim.

benim kızımda aynı..her dışarı çıkışımız facia olurdu 3 dk bi yerde durmaz sürekli istedigi bişeyler var..hep aglar..2 aylıkkende öyleydi 15 aylık oldu halaa aynı malesef..forumda başka bi arkadasta aynı dertteydi..galiba zamane cocukları böyle oluyo zekayla doguyolar :) hamileyken iyi besleniyoruz cocuklarda zeki oluyo :)) cocugun ne istedigini yada istemedigini bu çağında bilmesi onun zakasını gösterirmiş..hep aglamasının nedeni de bu işte:) o o anda pusette oturmak istemiyo..sürekli onu kucagında taşı istiyo yada gece hep salla istiyo..hep onun istedikleri :) senin istedigin değil onun istediği..ve bu inanki çok iyi bişey..bebişlerimiz için çok iyi bişey..gelecek için iyi bişey..sende hep böyle düşün olurmu..bu onun için iyi:) benide kızım boğuyo bazen kulagım geçici sagır olacak kadar kulagımın dibinde ağlayarak çığlık atıyo:) hani çok gürültülü bi yere girersinde kulagın bi süre duymazya öyle işte..düşün artık.. ve emin ol canım kötü bi anne oldugun için değil bu hislerin..insan oldugun için..seninde bi sabrın var dayanma noktan var..uykusuzluk insanı bitiren bişey..ve yanlız olmanda cabası..seni öyle iyi anlıyorumki..ama ne yap biliyomusun geçecek bu dönem de sürekli biraz daha dayanmalıyım de zekasından böyle bu çocuk de..çok huysuzlaştıgında 10 a kadar say içinden..yetmezse bi 10 daha say :) pek yapabilecek bişeyimiz yok..böyle bu çocuklar :) ama geçecek elbet büyüyecek..zaten sende böyleymişsin..bide forumda biri yazmıştı : "kul çektirdiğini çekmeden ölmezmiş" gibi bişeydi..mecbur sende çekeceksin biraz:) annemde diyo bu kız aynı senin bebekliğin...bende çekiyom bak:)

doktoruna da katılıyorum ne sakinleştiricisi

Son düzenleme:
Annem hep anlatir, 7 tane cocuk büyüttüm hic bir zahmetini görmedim der ama bu zamanda bir cocuga bakmam der.
Yani simdiki cocuklar veya bebekler gercekten cok ilginc.
Ben suna bagliyorum ne kadar ilgi o kadar simariklik.
Eskiden kim bizimle ilgilenirdiki, öyle büyüyüp gittik, simdi aman ya Rabbim cocuk daha dogmadan neler alinir yapilir, özel odalar vs. vs.
Tabiki özel odasi olacak ama ne kadar cok üzerine düsme o kadar cok simariyor cocuk, cünkü anliyorki etkiye tepki geliyor yani aglarsam beni kucakliyor gibi...aglarsam devam edecek ayaklarinda sallayacak.
Birden roller degisiyor cocuk ebevynlerini ele aliyor ve istedigini yaptiriyor, anneler babalar , dedeler ve neneler artik var yok o cocuga odaklaniyorlar.
Cocukda bunun farkinda ve sonuna kadar bu büyüklerini avucunun icinde oynatiyor.
Bu konuda Alman anneleri cok güzel cocuk egitiyorlar, hic bir zaman hayatinin merkezi yapmiyorlar cocuklarini ve o cocukda cok saglikli büyüyor.

Hatta su pasam kelimesi bile Almancaya tercüme etsem burdaki anneler gülme krizine girerler galiba. Almancada böyle abartili kelimeler söylenmez.
Zaten pasa pasa büyüttügümüz erkekler ne yazikki sonra agzimiza yapiyorlar.
Bir cocuk normal ve abartisiz büyümeli.
Hatta dügünlerde hemen 3-5 yas arasi kiz cocuklari prensesle kiyafetiyle, saclari kuaförden yapili ve tirnaklar kirmiziya boyanmis getiriyorlar.
Ben korkuyorum böyle cocuklara bakmaya cünkü cocuk cockulugundan cikmis bir büyük insan gibi...
Onun icin cocugun her dedigi yapilmaz, yeri geldiginde sinirlar koyulmali.

cevabin iicn cok tesekkur ederim canim cok saol.benim pasam disari cikmayi cok seviyo bayliyo ama kucakda gezcek beyfendi yoksa arabasina tobe billah binmiyo binsede 5 dkya kalmadan basliyo zirlamaya.surekli cikamiyorum dediim gibi 40 derece sicak vra evde zapt edemiyorum sanirim oglum yanina kendi yaslarinda bi cocuk isityo .cocuk yapmakdan feci sekilde korktugum halde belki ise yaraa diye tekrara anne olmayida dusunmuyo degilim .yaninda bir cocuk oldumu cok mutlu .evde cani cok sikiliyo yatak odama giriyo cekmecleri acip ne varsa yere indiriyo atiyo heresyi sirf aglamsin istedigi olsun diye gikiimi cikartmiyorum inanki ama oda 10 dkaya kalmadan savas dan cikmis gibi oluyo.

parmaginda oyanatiyo bizi hemde fildir fildir .dediklerini yapcam canim onu bolye kabullencem sakin olcambu nekadar iyi bilmyiorum ama baska turlu yapamam zaten .offffffff offffffffff cocuk buyutmek cok zor is cok

cevabin icin cok teskkur ederim canim.evet biraz fazla simartiik biz pasamizi bu konuda haklisin hemde cok ama yapamadim isde aglamsini istemiyorum dayanamiyorum uzuluyorum o suan bana cok mmuhtac hicbir ihitiyacini gidermiyo.bende bilyiorum bazi anneler gibi yapmayi mesela benim arkadas var koyuyuorum besigine agliya agliya uyuuyo diyo bende biliyorum boyle yapmayi ama aglasn istemiyorum guzellikle olsun isitoyrum .oglum bana doyarak buyusun isitiyorum onu uzmeyim isitiyorum gecer diyorum daha gecmedi.

sen almanyadami yasiyosun bilmiyorum ama bnce alman annelerinden bir cacik olmaz kesinlikle onlarin yaptigi gibi buyutmem ben cocugumu.ztane onlarin nufus cogunlugu yasalilardan olusuyo cocuk bile yapmiyolar.butun akrabalim almanyada yasiyo ordan biliyorum bende .yurt disinda bu boolye kimse biz turk anneleri gibi cocuklariyla iliglenmiyo bende amerikada yasadim biliyorum simdide baska bir ulkede yasiyorum burdada durum aynui.gece uykulari bolunmesin diye cocugu gece doyurmuyolar boyle bi zihniyyet var ben bunu yapamam .

her dedigi olsun ozguuveni olsun isityorum ama yabancilar oyle degil cocugun agzina bakmiyolar onlarn cocuklari daha ozguvenli oluyo.hangisi dogru hangisi yanlis ben hala bilmiyorum.aklim yabancilar dogru yapiyo diyo kalbim biz .hayirlisi olsun.

yani bu ardaa almanlar cocuklarina ne diyo sesleniyolar bilmiyorum ama ben pasam demekden zevk aliyorum :))))cunku o benim pasammmm:))))

inanaki ben sevmiyorum oyle cocuklari hos degil cok gereksiz herkez yasini yasamali bencel.evet sinir konmali ama koyamiyoruz yapamiyoruz.galiba bunun en buuyk etkenide oglum dogunca 20 gun yogun bakimda kaldi hemdi ciddi derece problemli dogdu pasamin yogun bakimdan cikmasi gercekden mucizeydi.bizdekiyamdik hic aglatmayalim dedik yavrumuz ne sikintilar cekdi dedik.biz ona acidik o bize hiccccc acimiyo.

2,5-3 yaşına kadar çocuklar neden sonuç ilişkisini kuramazlarmış..yani bi yerden düşse ben düşmüstüm yapmayayım diyemezlermiş..onlara bu yaşta bişeyleri öğretmeye çalışmak sınır koymak ders vermek onun ruhunda yara açarmış sadece..ağlaya ağlaya uyuması kimbilir ne yara açar çocukta..yanlızlıkmı dersin güvensizlikmi dersin..bu dönemde onların her istediğini yapmak onda sadece güven duygusunu pekiştirimiş..saglıklı kendine güvenen özgüvenli çocuklar yetiştirmek 3 yaşına kadar onun ihtiyaçlarına anında ve zamanında karşılık vermekle olurmuş..onun bişeylerden ders alacağı dönem 2,5 - 3 yaşından sonrası..o zaman her agladıgında her istediğindi yapamacağını anlayabileceği dönem başlarmış..sabiha paktuna keskin diyecem kendisini pek sevmesemde :) bakalım onu dinliyoz uyguluyoz falan da canavarmı çıkacak melekmi izleyip görecez :)

Son düzenleme:
Bence sırf ağlamasın diye bu kadar da yüz verme çocuğa o yaşta bile
olsa sınırlarını bilsin.Her istediğini yaparsan doyumsuzluk başlayacak elbette
ve her geçen gün durum daha kötüye gidecek.Zaten senin gerginliğini
hisseder çocuk,onun davranışına da yansır.O yüzden sana tavır yapıyor
olabilir,biraz kendine zaman ayır gerekirse yaşıtlarının olduğu bir yuvaya yarım gün
bırak haftada birkaç gün.

daha 1 yaşında..ne sınırı bilebilirki? anca 6 aydır farkında hayatın..bu kadar kötü söylemeyin bence..yapılan her davranış iyi yada kötü onda iz bırakır..boşuna demiyolar 0- 6 yaş kişiliğin temeli diye..ne alırsa o yaşlarda alınıyor ve özellikle güven dıygusunun gelişimi 0- 3 yaş arasında olurmuş..çevrenize bakın kendine güvensiz bi tarafı eksik kişilerin kendi bebeklik yada çocukluk dönemi mutlu mesut geçmemiştir eminim..3 yaşından sonrası için cocugu cezalandırın kızın bağırın çağırın nedenini anlayacaktır ama bu yaşta sınırı,cezayı asla anlamaz..

canim benim cok saol yuzumu guldurdun.bakalim bende bu yonde ilerliyorum benim ki suan canavar ama ilerde nolur bilemem.etrafdan konusmaya baslayinca bu hircinligini atar az daha sabr et diyolar ama bakalim sabr ediyoruz bizde.desene ozaman bizim sipa buyunce kendine deli gibi guvencek.

yani bizimkinin altini ve ustunu degistirmek iskence bana bir gorsen kirk saat dil dokuyorum .gecen trde aanemlerdeydik pasamizi anemlere birakdik bizde esimle alisverise cikdik .eve geldim babam diyoki kizm sen bunun altini nasil degisiyosun inanki ben 2 kardesin zor tutuk annende altini degistirdi dedi.bide bizimki azcik yere kustugu zaman onla oynamak istiyo biz yokken azcik kusmuz annem cocugu tutarken kardesime demiski kos cabuk bez getir silelim demis ama tutamamislar bizimkini nasil atmis kendini yerden yere oynicam diye biziklerde bilmiyo tabi boyle bir huy kac tane uyuzda olabilirki neyse birakmislar oynasin diye bi 15 dk oynamis :))))))ise boylede bir cocuk.sacma kafayimi yemiz bu kiz diyebilirsiniz ama bazen okadar cok agliyoki ben boyle oglum nolur sus yalvariyiorum sus ne istiyosan yapcam lutfen sus diye yavlariyorum cocuga
bide dedgim gibi babasi cok sakindir ben oglum bi sus artik desem esim hemen bana kizar oyle deme cocuga diye ama nun da bu aara sabri tasiyo.bana dedki doktora gidince sor bi sakinlestirici filan versin dedi.doktor yok ben vermem oyle sey dedi.cok agllarsa bir turlu susmazsa koy besigine kapat odanin kapisini oku 3 kulhu bi elham gec iceri dedi :)))ama olmuyo onuda yapamiyorum napcam biliyorum.

cevabin icin tesekkur ederim canim dogru diyosun doyumsuz bir cocuk ama aksini yapip aglatamiyorum.yuvaya gelince yurt diisndayaim guvenmiyorum buraya .suanda zaten 1 yasinda benim ne kadar bunalsamda aglatmadigim oglumuonlar aglatirsa cok kotu olur onlar icin oyuzden veremem suan bence cok kucuk.

Çocuk sınırları bilsin derken kızın dövün demedim bazı arkadaşların o nasıl bilsin filan gibi
tepkilerini anlamadım.2. bebeğimi büyüteceğim Allah kısmet ederse az çok bebek ve çocuk psikolojisi
hakkında bilgim var.Ama bırakın 6. ayını anne karnındayken bebeğin kişiliği gelişiyor sizin psikolojiniz
dışardan duyduğu sesler bile etkiliyor.Her dediğini yapalım olayına katılmıyorum o yüzden.Çocuğu şımartmadan
dengeli bir şekilde yetiştirmek gerekir diye düşünüyorum.Tabii herkesin yetiştirme tarzı vs. farklı ona da saygı
duyuyorum.

canim 2.bebebginede hayirlisiyla kavusursun insallah.pekiozaman ben nasil sinir koyabilirim nasil yapiyim bunu bilmiyorum gercekden yardimlariniza ihtiyacim var.tuvalte bile gidemiyorum inanin.oglum hemen gelcem az dur diyorum yokonuda goturemem ya tuvalte mecbur kalcak e benimde mecbuur gitmem lazim altima yapcak halim yok beyimiz izin vermiyo .

kendinzi nasil yirityo gormeniz lazim.bagirarak agliyo gozyasalrinin haddi hesabi yok .

Sen bunu nasil kabul ediyorsun arkadasim ya?
Cocugun kusmuguyla oynuyor ve sen buna izin veriyorsun. Cocuk bu, demek cocugun kakasiyla oynamak istese, aglamasin diye bunada izin vereceksin.

Bence bir anne cocugu kustugu an hemen temizlemesi lazim, bu kadar mide bulandirici birsey olabilirmi?
Ya sen fark etmeden yese kusmugunu, onadami izin vereceksin, sirf aglamasin diye?

Canım doğumundan sonra sıkıntılı şeyler yaşamışınız Allah bir daha yaşatmasın.Sonrasında ki
çabanızı ve üstüne düşmenizi çok iyi anlıyorum.Ama uzun vade de sıkıntılı bir çocuk olarak geri dönmüş.
Hemen düzelmesi uyum sağlaması çok zor.Ama bir yerden başlamak lazım.Çok sabır ister ama sonrasında
inş sen de bebeğin de huzura kavuşursunuz.Ben ne kadar sana aktarabilirim bilmiyorum ama bak geçen gün
okumuştum şu yazıyı seninle paylaşayım.

''u Olumlu davranışı destekleyin
Anne babalar genelde çocuklarının yapmalarını istemedikleri şeylere kafa yoruyor. Bunun yerine yapmalarını istedikleri şeyleri öne çıkartıp, çocukları buna teşvik etmek gerek. Mesela “Söyler söylemez, yatağına gittin. Bu çok güzel bir davranış.” Ya da “Bak, çocuk arkadaşının düşen oyuncağını kaldırmasına yardım etti. Ne güzel değil mi?” Olumsuz davranışı yok etmenin en iyi yolu, olumlu davranışı yeri geldikçe desteklemektir.

u Öfke pratiği yapın
Çocuğunuzun korkunç öfke nöbetlerinden kurtulmak istiyorsanız, hafif öfke pratiği yapın. Ortada hiçbir gerginlik yokken ona şöyle deyin: “Şimdi bir oyun oynayacağız. Ben sana “Dışarı çıkmak yok” diyeceğim. Sen de sakince “Hayır, anne. Dışarı çıkmak istiyorum” diyeceksin. Ağlamak, bağırmak, bana vurmaya kalkmak yok.” Ona bunu 5 gün boyunca haftada 1 gün yapacağınızı söyleyin. Çocuk bu durumla gerçekten karşılaştığı zaman çılgına dönmek yerine, daha hafif bir reaksiyon gösterecektir. Kazdin Metodu denen yöntem de bu. Çocuğunuzla yaşadığınız en temel sorun neyse, sakinken onun pratiğini yapın.

u Küçüklere karşı açık ve net olun
Yöntem 1.5 yaşından başlayarak 15-16 yaşındaki çocuklara kadar işe yarıyor. 1.5-2 yaşındakiler bu oyundan anlamayacağı için onun boyuna inin ve gözünün içine bakarak şöyle deyin: “Az önce sinirlendin. Ama etrafa bir şey fırlatmadın veya bir yere vurmadın. Aferin, tam büyük bir çocuk gibi davrandın.”

u Öfke nöbetleri öğrenme anları değildir
Bir insan boğulurken, ona yüzme öğretilmez. Öfke nöbeti sırasında aileler çok tepkisel ve negatif davranıyor ve bu sinirli olan çocuğu daha da sinirlendiriyor. O ânı sakin kalmaya çalışarak, dikkati başka yöne çekerek geçirmeye çalışın. Olmuyorsa sakinleşene kadar odadan çıkın, sonra tekrar dönüp durumu kontrol altına alın.

u Ceza süresini artırmak başarı sağlamaz
En sık yapılan disiplin hatası mola süresini artırarak, bunu cezaya dönüştürmek. “Aynı şeyi bir daha mı yaptın, o zaman 5 dakika yerine 15 dakika odada kalacaksın” denmemeli. Böyle böyle, mola verme süresi 3-4 saate varıyor. Ve çocuk aynı şeyi, üstelik daha da kötü bir şekilde tekrar yapıyor. Olumlu davranışı desteklerseniz, ceza yöntemi nadiren işe yarar, yoksa yaramaz.

u Mola süresi 1-2 dakika olmalıdır.
Ve 10 dakikayı geçmemelidir. Amaç ceza vermek değil, çocuğu olumsuz davranışı sergileten unsurlardan uzaklaştırmaktır. Bu zaman çocuğa “Git ve yaptıklarını düşün” demek için uygun değildir. Çocuk sakinleşerek ve kavga etmeden yanınıza geri dönüyorsa, bu davranışı mutlaka yüceltin.

u Ya sana yapılsaydı, demeyin
Anne ve babaların en sık düştüğü tuzaklardan biri de çocuğa davranışının ne kadar kötü olduğu söylenirse, o kadar kolay vazgeçeceğini düşünmek. “Kardeşinin bebeğini kırmamalısın. Ya o senin en sevdiğin arabanı kırsa...” tarzında bir yaklaşım çocuğun davranışını değiştirmeyecektir. Önemli olan olumlu davranışı desteklemek ve bu tür örnekler vermektir. Biz büyükler bile transyağların ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz ama patates cipsi yemekten vazgeçmiyoruz.

u ‘Lütfen’ deyin
Otoriter bir ses tonuyla “Yatağa git” demek yerine, sakin bir tonla “Yatağa gider misin, lütfen?” diye sorarak daha kolay sonuca ulaşırsınız. Bu tüm insanlar için geçerlidir. Çocuklar da kendileriyle emir kipinde konuşulmasından hoşlanmaz.

u Seçenek sunun
Mesela sokağa çıkarken mont giymemekte ısrar eden çocuğunuza “Montunu giy” demek yerine pozitif bir ifadeyle “Yeşil montu mu, turuncuyu mu tercih edersin? Bence turuncu sana çok yakışıyor.” derseniz, büyük ihtimalle birini tercih edecektir. Tüm insanlar seçenek sunulduğunda, birini tercih etme yoluna gider.

u Olumsuz davranışın tekrarı normaldir
Hareketlerinde düzelme gözüken çocuğunuzun arada sırada olumsuz davranışı tekrarlaması çok normaldir. Tıpkı tuvalet eğitimini tamamlayan çocuğun, ara sıra altına kaçırması gibi... İnsan davranışlarında tam öğrenme gerçekleşene kadar olumlu ve olumsuz değişiklikler olur. Öğrendikten sonra ise yavaş yavaş olumsuzlar kaybolur. Hayal kırıklığına uğramayın.''' alıntıdır.

kusuyo derken ortaya cikardigi sey benden emdigi sut ayrica toplsan 1 yemek kasigi kadar .bende hemen temizlemeye giderim zatn ama tutamam ki on oglumu gormeniz lazim birsekilde dikkatini sekmeye calsiyorum herzamn basarili olamiyorum.tabi annem bilmiyo bu huyunu hemen oglumu tutup karidesime bez getir silelim demis ama oglum kendini yirtinca simdi nasil agladini gercekden anlatmam mizirdanma degil normal aglama degil morarana kadar ciglik cigliga bir aglama onlarda birakmislar .

gercekdenmi mide bulandiricimi hadi yaaaa!!!hic fark etmemisdim siz diyene kadar.

evet oglum aglamsin mutlu olsun diye herseyi yapiyorum malesef.sinir koyamiyorum beceremiyorum.buyuzden konu actim isde napiyim bana yardim edin diye

Canim benim bizde sana yardim etmek icin burdayiz ve zaminimizi veriyoruz.
Ama inan bana yaptiklarin normal degil, agalayayacak tabi, cocuk bu.
Ama sen bu yasda zaptedemez isen cocugunu daha 3-4 yasini düsünmek bile istemiyorum.
Cocuk egitimi, hem madem Amerika`da yasadin, benim kadar biliyorsundur. Ben o anneleri hicde kati bulmuyorum, cocuklarida gayet uslu.
Dugumu söyle gecti böyle gecti artik eski zamanda kaldi sen annesin ve senin dediklerine uymasi lazim cocugun.

Ama inan istersen baska annelerede sor, kusmugunla oynamasi hic duymadigim birsey.

canim Allah razi olsun senden gercekdenpaylastigin bilgiler cok mantilkiinsallah uygulamayi basarabilirim basarincada ogluma karsi uygulayabilirim.bakalim yavasdan onun anlayacigi dilden konuscam artik yoksa iyiden iyiye ipleri eline aldi bugnune kadar hep aglamsin diye mutlu olsun oglum diye genelde her dedigini yaptim yaptim ama snuc degismedi.hepp kendi kendime ya nasilsa agliyo ozamn yapmayim dediklerini nasilsa yine aglicak diyorum ama ozamnda kendimi cok kotu hissediyorum.yardimlarinlarin ve fkirlerin icicn cok tesekkur ederim canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…