- 22 Şubat 2025
- 145
- 72
- 13
- Konu Sahibi mihrimahinannesii
-
galiba kabullenemiyorum durumu çünkü tek dostum oyduBence bu konuyu konuşabilirsin neler hissettiğini anlatıp. Araya mesafe veya meşguliyetler girince bazı ilişkiler eskisi gibi olmayabiliyor. Eğer hiçbir şekilde eskisi gibi olmazsa yavaşça mesafe koymak en iyisi iki taraf için de veya beklentilerini düşürebilirsin.
Böyle insanlarla arkadaşlık kuracağına yalnız kal daha iyi gerçekten seni düşünse hamileyken arar 1 kere bile arayıp sormamış.Benim teyzem hamile mesela canı tatlı çektiğini söylemiş arkadaşına laf arasında.Arkadaşı şehir dışında.galiba kabullenemiyorum durumu çünkü tek dostum oydu
Değecek insanlara yapılır ya.Ben değmeyenlere yaptığım için artık kimseye tek düğme dahi almıyorum.İçimden gelmiyorsiz düğüne gitmemişsiniz oda doğumunuza gelmemiş. Sadece kendinizi düşünüyorsunuz o yüzden kendı kendınıze arkadaşınıza bileniyorsunuz .
Arkadaşınıza düğün zamanı gitmemişsiniz ama konuya herhangi bi jestte yaptığınızı yazmamışsınız belli ki yapmadınız oda sizin gözünüzde önemi olmadığını düşündü belki de bide karşı taraftan bakmak lazım .
.arkadaşım ev taşıdı yanında olamadım ama ev yerleştirdiği süreçte akşam yemek gönderdim , yanında olamasamda aklım sende notuyla çiçek ve fincan takımı göndermiştim . üstelik ikametgah adresini
e devletten taşıyabilmesi için yardımcı olduğumda kenara not almıstım . Çooookk şaşırmış nasıl adresi aklında tuttun nasıl beni düşündün die arayıp ağlamıştı yokken bile varsın nasıl bişeysin bana gonderdıgın yemek sanki tüm evi silmiş süpürmüş gibi oldu çocuklarla o hengame de napıcagımı şaşırmıştım bi anda nefes aldığımı hissettim bi dinlendım yemegı yerken dedi :) 3 sene oldu hâlâ fincanda kahve içerken bana foto atıp asla unutmucam die mesaj atar
hakikaten. tamam nisanina gitmedin ama kiz sana nisaninda ne taktiysa onu bir sekilde annen araciligiyla falan gonderip taktin mi?siz düğüne gitmemişsiniz oda doğumunuza gelmemiş. Sadece kendinizi düşünüyorsunuz o yüzden kendı kendınıze arkadaşınıza bileniyorsunuz .
Arkadaşınıza düğün zamanı gitmemişsiniz ama konuya herhangi bi jestte yaptığınızı yazmamışsınız belli ki yapmadınız oda sizin gözünüzde önemi olmadığını düşündü belki de bide karşı taraftan bakmak lazım .
.arkadaşım ev taşıdı yanında olamadım ama ev yerleştirdiği süreçte akşam yemek gönderdim , yanında olamasamda aklım sende notuyla çiçek ve fincan takımı göndermiştim . üstelik ikametgah adresini
e devletten taşıyabilmesi için yardımcı olduğumda kenara not almıstım . Çooookk şaşırmış nasıl adresi aklında tuttun nasıl beni düşündün die arayıp ağlamıştı yokken bile varsın nasıl bişeysin bana gonderdıgın yemek sanki tüm evi silmiş süpürmüş gibi oldu çocuklarla o hengame de napıcagımı şaşırmıştım bi anda nefes aldığımı hissettim bi dinlendım yemegı yerken dedi :) 3 sene oldu hâlâ fincanda kahve içerken bana foto atıp asla unutmucam die mesaj atar
Tek arkadaşım yıllarımız gectı dediği için .Değecek insanlara yapılır ya.Ben değmeyenlere yaptığım için artık kimseye tek düğme dahi almıyorum.İçimden gelmiyor
karşı tarafın zaman ayırıp konu sahibinin her şeyinde yanında durması paha biçilemez bi davranış olmuş ama ,arkadaşı kendının verici olduğunu anlamış alıcı(konu sahibine ) mesafe atmışhakikaten. tamam nisanina gitmedin ama kiz sana nisaninda ne taktiysa onu bir sekilde annen araciligiyla falan gonderip taktin mi?
simdi de tam düğün öncesi dostluğu bitirme muhabbeti yapıyor. bari kizin taktigi ceyregi yarimi tak da öyle dostluğunu bitir
Bence o seni çoktan gözden çıkarmış.Köşede kalsın işin düşerse kullanırsın ama arkadaşlık yapmaya değecek birisi değil, mesafeni koru he he de geçiştir.Aylarca arayıp sormayan hepte bahanesi olan insanlara tahammülüm yok vallahi.
buluşmak için aramadığımı kim söyledi ayrıca hep ben arayıp sordum diye yazdım ayrıca nasıl evine gidebilirim yenidoğan bebemle ve lohusa halimlearaya giren mesafe baglari zayiflatmis. bir de siz evlenmissiniz o bekar hayatina devam etmis - herkesin gündemi degismis falan bana cok normal geldi. siz geldiginizi haber verip bulusmak icin aramadiysaniz, hediyemi alayim evine geleyim demediyseniz tabii ki kız da size gelmez. nedir bu insanlardaki "hep bana" lik anlayamiyorum cidden
karşı tarafın zaman ayırıp konu sahibinin her şeyinde yanında durması paha biçilemez bi davranış olmuş ama ,arkadaşı kendının verici olduğunu anlamış alıcı(konu sahibine ) mesafe atmış
küçük jestler de mutlu ederdi karşı tarafı , bakmış ki sadece kendı hayatıyla ilgili detay vermek ıcın arıyor konu sahibi kendını oda boşlayıvermiş haklı olarak
anlamadımız galiba ben hala gurbetteyim sadece doğum için memlekete geldim. hamile halimle nişanına gitmemem mi çabasızlıkBenim gençlik yıllarımdaki çok yakın arkadaşlarımdan biri evlendi ben de her şeyinde yanındaydım, severek yaptım, hiçbir şey beklemedim evlendi uzak bir şehire taşındı. Benim evlilik zamanımda yeni doğum yaptı gelemeyeceğini söyledi, haklıydı el kadar bebekle nereye gelsin üzüldüm ama eminim o da üzüldü sonrasında ben yurtdışına taşındım… İlk yaz tatilimizde ailelerimizin olduğu şehirde denk gelebildik. O bana ev hediyesi almış ben de bebeği için hediye almıştım ama gelen oydu aradı evdeysen sana geleceğim dedi.
Uzun yıllardır 4 kişilik, eşlerimizin de çok yakın olduğu arkadaş grubumuzla tatilerimizi aynı ana denk getirmeye çalışıyoruz mutlaka öncesinde konuşuyoruz ne zaman gidebiliriz nasıl denk getirebiliriz diye.
İlişkiler karşılıklı çaba gerektirir. Hiçbir çaba göstermeyip sadece bahane üreten insanlarla nasıl ilişki yürütülebilir? Kız her şeyinizde yanınızdaymış, evlendikten sonra memleketinize gittiğinizde de hiçbir şey yapmayıp gelip bebeğiniz için tebrik beklemişsiniz. Üstüne başka arkadaşlıklar ediniyor diye kendi kendinize triplenmişsiniz. Ben sizi haklı bulmadım, biraz da siz karşı tarafı mutlu anları için tebrik etmeyi deneyin bence.
bişey takmadı taksaydı da verirdim tabiki nasıl bi hayal gücü bu ya maşallahhakikaten. tamam nisanina gitmedin ama kiz sana nisaninda ne taktiysa onu bir sekilde annen araciligiyla falan gonderip taktin mi?
simdi de tam düğün öncesi dostluğu bitirme muhabbeti yapıyor. bari kizin taktigi ceyregi yarimi tak da öyle dostluğunu bitir
yani burdakiler beni linçlemiş ama hamileyken aranmayan benim konu da bahsetmediğim ona yaptığım jestleri yazmadığım için haklı olarak burada sadece o özel günlerde yanımda oldugunu belirtmişim oysa ki maddi olarak cok yardım etmişliğim var ablasının düğününde kınasında da ordaydım ayrıca atanmak istediği bakanlıkta calıştıgım için o rahat etsin diye tek tek gidecegi yerlerle görüşmüşlüğüm vardı iyi olan neresiyse orayı tercih etsin diyeBöyle insanlarla arkadaşlık kuracağına yalnız kal daha iyi gerçekten seni düşünse hamileyken arar 1 kere bile arayıp sormamış.Benim teyzem hamile mesela canı tatlı çektiğini söylemiş arkadaşına laf arasında.Arkadaşı şehir dışında.
2 gün sonra bir kutu çeşit çeşit tatlı yollamış.Düşünen insan kendini belli eder.
Nişanı olmuş düğünü olmamış sanırım.Takısını falan gönderdiniz mi telafi için bir şeyler yapmadıysaız belki geride durmuştur.Nişana karnı burnunda gitmeyin zatenyani burdakiler beni linçlemiş ama hamileyken aranmayan benim konu da bahsetmediğim ona yaptığım jestleri yazmadığım için haklı olarak burada sadece o özel günlerde yanımda oldugunu belirtmişim oysa ki maddi olarak cok yardım etmişliğim var ablasının düğününde kınasında da ordaydım ayrıca atanmak istediği bakanlıkta calıştıgım için o rahat etsin diye tek tek gidecegi yerlerle görüşmüşlüğüm vardı iyi olan neresiyse orayı tercih etsin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?