şimdi, normal bir insanın kardeşinin eşine romantik hisler beslemesi çok absürd olur. pek rastlanmaz da ihtimal de verilmez yani. şu anlattığınız durumlarla karşılaşan birinin aklına ilk gelen şeyin bu olması, eltiyle kocaya bakıp 'vah! ateş de bacayı sarmış, yetişin a dostlar! artık kaldıramıyorum' diye feveran etmesi de çok anormal değil mi? normal olan ilişkisinin neden tıkandığını, ilişkinin genel problemlerini, mevcut duruma tarafların katkısını vs anlamaya çalışması özellikle de sizin durumunuzda kendisinin yanında eşinin neden solduğunu, renginin neden pastel olduğunu, sesinin soluğunun neden çıkmadığını düşünmesi olurdu. mesela siz, bu işin sorumlusunu ararken (neden yanımda sıkılıyor? başbaşa olmak istemiyor. benden niye kaçıyor, uzak duruyor? vb.), onu bunu suçlarken biraz da kendinizi de sorguluyor musunuz? devamlı yakınan, mızmızlanan, onaylanmayı bekleyen biri misiniz? ve ya sohbetiniz çoğunlukla diğer insanların neler yapıp ettiği üzerine mi? yargılayan, etiketleyen bir tarzınız mı var? öyleyse, işte öyle olmayın ya. o tarz çok ama çok sıkıcı. daha açık fikirli, affedici, neşeli olun, somut konulardan bahsederken soyutlama da yapın. eşinizin ilgilendiği, hoşlandığı konular neyse onlar hakkında bilgi edinin falan filan. hepimizin bildiği şeyler işte ama bunların ne kadarını yapabildiğimizi bizden başka herkes bilir de biz bilemeyiz genellikle.
düşük ihtimalin de hatrı kalmasın. haklısınız, gerçekten böyle bir durumun varlığından eminsiniz diyelim o zaman neden hemen ayrılmadığınızı anlayamadım. çünkü insanın eşi birinden hoşlanabilir, gönlünü kaptırabilir ve o dönem bitince de karı koca o olayı geride bırakıp evliliklerini devam ettirebilir. herkesin kendi bileceği iştir. kimseye de laf düşmez fakat bir insan kardeşinin eşine sarkıyorsa o insanı, bence, aklayacak bir bahane bulunamaz. bu bir gönül macerası, gençlik hatası vs. sayılamaz. yenilir yutulur bir şey değil. e o zaman çok iyi düşünün, kuruntu mu değil mi kendinizden emin olamıyorsanız yardım alın. psikoloğa gidin mesela. ilişki terapisi de faydalı olur. kolaylıklar.