Artık İbadet Edemiyorum

CikoMS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
36
11
38
39
Merhaba arkadaşlar bir sorunumu sizle paylşmak istiyorum. Ben 3 Yıla yakın evliyim. Eşimin ailesiyle birçok sorunlar yaşadım. Bekarken çok zikir çeken biriydim elimden geldiğince dualar okurdum. Arkadaşlarımla birbirimize dualar atardık okumamız için. Nitekim ki evlendikten bir süre sonra ben dualar edememeye başladım. Arkadaşlarım dua atiyorlar okuyamıyorum. Galerimde bir sürü dua var bebek sahibi olamıyorum onun için bile atıyorlar. Fakat onun için dahi okuyamıyorum. Salavat çekmeyi o kadar severdimki gözümden yaşlar akardı okurken o kadar aşkla okurdum ki. Şimdi eser yok o halimde. Galerimde Bi resime bakıcak olsam o duaları gördüğümde hemen gözlerimi kaçırıyorum ve hızlıca onları gözümün önünden çekiyorum. Bu durumdan çok rahatsızım. Benim gibi Bi insan nasıl bu hale gelir anlam veremiyorum. Duanın gücüne inanan ve dilinden düşürmeyen biriydim. Şuan kendimi zorlasamda olmuyor. Okumaya çalışıyorum sanki bir şey beni engelliyor. İnançlıyım hala duanın gücüne inanıyorum. Eskisi gibi okuyabilmek istiyorum ama yapamıyorum sizce neden? Benim gibi olan arkadaşlar var mı?

Hepsi nefsinizden kaynaklanıyor, Cin suresini okuyun,yediklerinize çok dikkat edin mümkün olduğunca okuyarak ve dua ederek yiyin. Devamlı Ayetel kürsiyi okumaya çalışın inşallah bunlar size şifa olur

Hepsi nefsinizden kaynaklanıyor, Cin suresini okuyun,yediklerinize çok dikkat edin mümkün olduğunca okuyarak ve dua ederek yiyin. Devamlı Ayetel kürsiyi okumaya çalışın inşallah bunlar size şifa olur
Cin suresi dogru okunmadigi taktirde buyuk zararlari var

Yediklerinize dikkat edin die neyden söylediniz

Dualar okudunuz, zikir çektiniz ama çocuğunuz olmadı mı? Bazen bu şekilde dinden soğuma görülebiliyor. Çok normal bir durum. Bunu farketmeniz çok güzel. Öncelikle bizler ibadeti bu dünyada direk karşılığını görmek için değil Allah rızası için yaparız. Karşılığı bazen burada bazen de diğer dünyada olur.

Yediklerinize dikkat edin die neyden söylediniz
Çünkü besmelesiz yemek yapılıyorsa bu insanın maneviyatını baya etkiler ayrıca yemek yaparken abdestli ve dua okuyarak yemek yapılmalıdır. Dışarıda veya misafirlikte yemek yada herhangi bişey yeniliyorsa okuyarak yemelisiniz dua okuyamasanızda en azından bunları okuyarak yiyebilirsiniz. Ya Baki,Ya Kafi, Ya Şafi Allahım yediğim ve içtiğim şeylerin içinde haram bişey varsa bana helal eyle şifa kıl ibadetlerime engellemesine izin verme diyerek dua edebilirsiniz inanın çok faydasını göreceksiniz

Çocuğumun olmayışını sorun yapmadım şuana kadar. Alanda rabbim verende rabbim. Yüce mevlam nasip görmediyse yapılacak bir şey kalmıyor. Belki de dediğiniz gibi karşılığını bu dünya da ya da ahirette alıcam şuan onu bilemiyorum ama benim dua okuyamayışım çok farklı bir şey değil Arapça Türkçe dahi dua edemiyorum

Besmele çekiyorum Allahın ismini dilimden düşürmüyorum. Ama şahsım adına ya da bir başkasının adına ne Türkçe ne de Arapça Dua edemiyorum. Arkadaşlarım kendileri içinde bazen dua okumamı istiyorlar ama yapamıyorum. Ne kendim adına ne de bir başkası adına. Çok tuhaf bir şey tam olarak da tarif edemiyorum

Sekine duasını ilk defa sizin sayenizde duydum. İyi gelir mi bilmiyorum. Kendimi ozrlasamda olmuyor sanki bir şey beni bağlamış
Sekine duası Allah ın isimlerinden ve 19 ayetten oluşuyor. Maneviyatı güçlendiren bir duadır. Okudukça iyi geldiğini, ruhunuzun açıldığını göreceksiniz.

Sekine duası Allah ın isimlerinden ve 19 ayetten oluşuyor. Maneviyatı güçlendiren bir duadır. Okudukça iyi geldiğini, ruhunuzun açıldığını göreceksiniz.
Çok teşekkür ederim okumaya çalışacağım. Okumamı engelleyen şey fırsat verdiği müddetçe

Çok teşekkür ederim okumaya çalışacağım. Okumamı engelleyen şey fırsat verdiği müddetçe
Önce dinleyerek başlayın Dinledikçe size iyi gelir sonra okunmaya geçersiniz. Ayetler seçili olduğu ıcın manevi etkisi büyük

Benim gibi Bi insan nasıl bu hale gelir anlam veremiyorum
Inşallah bunu kibirle soylememissinizdir.

Bekarken ki sorumlukla evlendikten sonraki sorumluluk aynı değil. Kafamız çok meşgul maalesef. Hele çocuk olduktan sonra insan adını unutuyor. Kendinize zaman tanıyın. Bir müddet sonra duzelirsiniz insallah.

Bende oyleydim aynı cocuk istiyorum. İşimi falan bıraktım evlenince birde. Bi boşluga düştüm sonra kuran kursuna yazıldım beni oyle rahatlattıki orası. Manen cok feraha kavuştum. Sonrasında bebek için tedavi yr başladım doktora gidip geliyorum kafaya cok takıyorum sanırım şu an tekrar aynı oldum boşum amaçsız gibi. Kendimi tanıyamıyorum.

Böyle bir şeyin ve de bu durumdayken kibirle söyleyebilecek olmak çok saçma mevlamın yardımına muhtaçken hemde. İnsan kendini ister istemez sorguluyor bu hale nasıl geldim die. Umarım dediğiniz gibi düzelirim

Böyle bir şeyin ve de bu durumdayken kibirle söyleyebilecek olmak çok saçma mevlamın yardımına muhtaçken hemde. İnsan kendini ister istemez sorguluyor bu hale nasıl geldim die. Umarım dediğiniz gibi düzelirim
Kendi adıma ibadet ederken ben de öyle oluyorum. Insaniz yani. Inislerimiz çıkışlarımız var. Bir de Nureddin Yıldız hocamı dinliyorum. Hatta youtube de birisi seni sordugun soruyu sormuş. Bulursam atayım sana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…