• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Artık Dayanamıyorum :(((

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
benimkucuk oglum 6 yasinda anamdan dogduguma pisman etti benilaelaelaelaelaekilolu olmasina ragmn yeme canim sagligin icin kotu olabilir myve ye bak guzel hazirladim derim tukurur kusacam seni duymuyorum seni duymuyorum bagiriyor yemiyor elimden glen herseyi yaptigimi dusunuyorum antidepresanlarla idare ettim artik biraktik onuda problem bitmezzzzzzzzz onceye gore cok cok iyiyiz istirmalari abisini morartmalari azalttiŞenizbende esneklestim tabiki her zaman dgil

ağladığı zaman istediğini sakın vermeyin. diyorum ama arada dayanamayıp veriyorum bende kızıma. ama gerçekten hatalı davranış biçimlerini biz öğretiyoruz çocuklarımıza. sabırlı olmak gerek.

Bir keresinde annem hazirlaniyor dugune gidecekler babamla. Bende gitmek istedim annem olmaz dedi. Basladim aglamaya. Annem döndu bana aynen sunu dedi: kizim sen aglasan da, aglamasan da seni gereken yere göturecez, gerekmeyen yere göturmeyecez. Bosuna aglama. Bende sustum ve bidaha istedigimi yaptirmak icin hicbizaman aglamadim.

ferhunde, öncelikle başın sağolsun, Allah sabır versin. bir öğretmen olarak, yıllardır öğrencilerimden edindiğim izlenimler beni hep şaşırtmıştır. okulda yaramaz, haylaz olan öğrencilerin velileriyle görüştüğümde çocuklarının evde çok sakin olduklarını söylerken; okulda sakin olan öğrencilerimin velileri de evde hiç söz dinletemediklerini, zorluk yaşadıklarını söylüyorlar. umarım geçen süre zarfında sorunların çözümlenmiştir.

Konuyu açalı uzun bir zaman oldu ama yine benzer sorunları yaşıyorum maalesef..
Kızım 4,5 yaşına yaklaşıyor..Kızımın ağlama huyu biraz azaldı..Eskiye oranla daha çok anlıyor beni..Ama bu seferde oğlum başladı...10 yaşında ama hala yaramaz..En basit bugün öğretmeni aradı evi..Okulda beni dinlemiyor, kitabını defterini eksik getiriyor dedi..Sınıfta 5-6 yaramaz çocuk var ve bunlardan biriside benim oğlum maalesef..Ya arkadaşlar inanın ne yapacağımı şaşırdım..Psikologlada görüşüyorum dediklerini uyguluyorum ama yok yok yok..1 hafta iyilerse 2. hafta kuduruyorlar resmen..
Hani derler ya aile eğitimi çok önemli diye ben artık buna inanmamaya başladım...Oğlumla iyilikle konuşuyorum anlatıyorum arkadaş gibi davranıyorum ama yaramazlık yapmasına engel olamıyorum..Ben neyi yapma diyorsam onu yapıyorlar..Mesela oğlum aşırı derecede pc düşkünü...Özellikle bir misafir gelince tembihliyorum sakın bana pc deme diye..Ne zaman misafir geliyor anne bilgisayar oynayabilirmiyiz diye tepeme dikiliyor..20 kere hayır desem misafir çocuğunu yolluyor benden izin istetiyor..Gelde çıldırma işte...
Birde yalan huyu var oğlumun..Ay hangi birini sayayım..Psikolog bile şaşırdı inanın..Eşinizle kavga ediyormusunuz dedi yok dedim..Evimizde Allaha şükür huzur var ama gel görki çocuklar yüzünden çoğu zaman eşimle birbirimize giriyoruz..Eşim biraz daha yumuşak davranıyor bende yüz verme deyince olanlar oluyor..
Basketbola yönlendirdik enerjisini atsın diye ordan bile şikayet duydum..Bütün ilgiyi kendi üstüne çekmeye çalışıyor dediler..Öğretmeni, arkadaşları, basket hocaları hatta servisçisi bile şikayet ediyorlar bana düşünün halimi..Oğluma söylüyorum bak bu kadar insan şikayetçi nolur kendine çeki düzen ver diye zaten sen beni sevmiyorsun hep başkalarına inanıyorsun diyor..İyide herşey gözümün önünde oluyor zaten..
Suçlu benmiyim eşimmi?Yoksa onlara en iyi imkanları sunmaya çalıştığımız içinmi suçluyuz?Aman mahrum kalmasınlar, aman iyi beslensinler, büyüyünce iyi insan olsunlar diye elimizden geleni yapıyoruz ama sonuç hüsran maalesef..Bu kadar fedakarlık yapmamıza ve ellerinde bir sürü imkanlar olmasına rağmen çocuklarım mutsuz, kavgacı, doyumsuz ve yaramazlar maalesef..İnanın okula giderken korkuyorum artık kimden ne şikayet duycam diye..
Oysa ben o kadar kötü bir çocukluk geçirdimki yazsam inanmazsınız bana...Dayak, kumar, şiddet, hergün huzursuzluk olan bir evde büyüdüm..1 tane pantolonum vardı 2. si yoktu..Yeri geldi aç kaldık..Neler çektim neler..Ki böyle bir evde bırakın yaramazlığı delirmem bile normaldi..Bazen diyorumki benim yaşadıklarımı benim çocuklarım yaşasalardı nolurdu acaba...Benim psikolojim bozulmadı aksine hayata daha sıkı tutundum, hep hırs yaptım ve elimdekilerin kıymetini bildim..Ama çocuklarım tam tersi bir hayat yaşamalarına rağmen neden bir türlü mutlu edemiyorum onları bilmiyorum..... senağlama

Allah sabir versin yerinizde olsam biraz kendime bakarim. surekli ev ev cocuklar
esinizde de kabahat var pskologla gorusmeye o gitse keske

Son düzenleme:
yurtdisinda dikkatimi ceken ve beni sasirtan seylerden biri de cocuklarin egitimi...

burda cocuklar ailelerinden asiri cekiniyorlar. anne-babalarinin bir bakisiyla mesaji alip sus pus oluyorlar. simariklik yapip yerlere yatarak aglarlarsa anne-baba asla orali olmuyor. kesinlikle ooooglum aglama, kizim yapma diye birsey yok. yoldaysa yurumeye devam ediyor. bakiyor ki kimse tinlamiyor, cocuk annemler gidiyor diye susup yetisiyor. ve bu disiplin yetiskinliklerinde de devam ediyor. markette asla sunu al bunu al diye diretmek yok. hayirdan anliyorlar. cok ilginc geliyor hala her seferinde. oysa biz annelerin bir cimdigiyle sus-pus olusumuzla bilinirdik...

slm
benim de 3.5 yaşında bir kızım var dediği olmadığı zaman başının etini yiyor insanın zırlaması ayrı..istediğini yapmadığında kırıp dökmek elinedkini fırlatmak da var .bende de hata var çok sinirliyim .biiliorum ii değil.ama sinirlerimi de bastırmaya çalışıyorum vicdan azabından sinir haplarını bıraktım uyuttuğu için.
psikiyatre danıştım çocuğun her istediğini yapma dedi,fakat ya ağlıyor devamlı yada kırıp döküyor dedim
"yine de dediğini yapma,ağlamayı ya da başka hareketleri elinde koz olarak kullanıyor nasılsa bunlar dediğimi yapacak diyerek"dedi"çocuklar öyle akıllı ve kurnazdır ki anne babsına istediğini yaptırabilmek için bir koz bulup onu kullanır.." diyor doktor.
ondan sonra nt mağzasında gördüğüm "herşey çocuğum için "adlı bir kitap aldım.genel olarak incelediğimde siize yardımcı yol gösterici bir kitap .
başka bir kitapta diyor ki: "parkta bir anne ve çocuk..anne hadi oğlum gidiyoruz deyince çocuk gitmek isteme"biraz daha anne " hayr gidiyoruz oğlum..diyen anne yürümeye başlar..çocuk da ağlamaya başlar biraz daha..anne geri döner tamam 5 dk daha..yanlış diyor psikolog.anne orda kararından dönmeyip yürümeye devam edecek arkasındaki çocuğa çaktırmadan bakarak.ama yürüyecek..çocuk sonunda annesinin gitiiğini görünce mecburen peşine takılıp evin yolunu tutacaktır der.
ha ben bunları ne kadar yapıyorum; bazen...size yardımcı olması için anlattım..
ah bir de geceleri yanıma gelip yatmasa...

Bende sizin gibi zor zamanlar yaşıyorum... Kızım 3.5 yaşında, ne iyilikten anlıyor, ne kızmamdan...
Yazdıklarınıza katılıyorum, kararlı olmaktan geçiyor herşey. Fakat benim annem benden daha çok ilgi verip, oyunlar oynadığı için çocuğum ona daha bağımlı. Ne yazık ki kendimden çok fazla birşey katamıyorum çocuğuma, bence anne ve baba en azından 3 yaşına kadar kendisi büyütmeli çocuğunu, tabi imkanlar dahilinde...
Şimdi, yani bugün hep yargılıyorum kendimi; ben nerde yanlış yapıyorum yada yaptım diye... Sanırım kreşe vereceğim kızımı, hem kendi sağlığım açısından, hemde çocuğumun çoklu ortamda yaşıtlarıyla kendine katacağı daha fazla birşey olması için...
Sevgiler...

Back