Oğlum 9, Kızım 3,5 yaşında.Her ikisininde öyle çok sorunları varki...Oğlum karakter olarak saf bir çocuk, dersleri iyi çok şükür.Kızım deseniz tam bir yaramaz.Bugünlerde ikiside coşmuş vaziyetteler.Kızım ne durdan ne sustan anlamaz oldu.İki kardeş bırakın geçinmeyi aynı odada 5 dk. bir arada olamıyorlar.Oğlum ders çalışıyor kızım ona rahat vermiyor.Kızımada kağıt kalem yada boya kitabı veriyorum ama yok o illa abisinin kalemini istiyor yada defterini.Bu yüzden oğlumda hırçınlaşıyor ve bazen oda durdan sustan anlamıyor.Kızım hayır kelimesini kabul etmiyor ne istiyosa yapılsın istiyor.Yapmadığımız zaman tek ve kuvvetli bir silahı var.AĞLAMAK....Ağlayarak her istediği olsun istiyor dikkatini başka yöne çekiyorum ama oda 5 dk. sürüyor ve yine istediği şey için ısrar ediyor yine ağlıyor.Ve bu durum günde belki 20 kere yaşanıyor.Örneğin kızım tatlıya aşırı düşkün..Dondurma, çikolata, şeker aklınıza ne geliyosa..Tatlı türü bişi istediğinde meyve veriyorum eline tamam ok yiyor meyveyi ama biraz sonra dolaptaki gördüğü tatlı için tekrar ağlamaya başlıyor.Hergün sakız krizi var paketi bitirmedende doymuyor..Hergün evde peşimde geziyor..Ne oyuncaklarıya doğru düzgün oynuyor nede başka bişeylerle ilgileniyor.Tamamen bana odaklanıyor.İnanın 1 saatte yapacağım yemeği bazen 2 saat oluyor yapamamış oluyorum.7-8 aydırda haftada 2 gün kreşe gidiyor.(Yaşıtlarıyla olsun, okul öncesi eğitim alsın diye ve 3,5 yaşında olmasına rağmen tam ve düzgün konuşmuyor yani konuştuklarını bazen ben anlıyorum).Ayrıca geceleri (hemen hemen her gece) ağlama huyu var.Hiçbir neden yokken gece 2-3 kez mutlaka ağlıyor.Öyle hemende susmuyor ben ve babası susturmak için sakin ses tonuyla konuşuyoruz ama o bizi hiç duymuyor sanki ve biz konuştukça daha çok ağlıyor.Susuyoruz bu sefer yine ağlıyor.Ve bu ağlama durumu her gece ve bizde tam uykudayken olduğu için yeri geliyor bağırıyoruz kızım sus artık diye.Oğlum büyük olduğu için ona aman oğlum sen büyüksün idare et tarzı sorumluluk veriyoruz ama kızım ağbisinede hayatı zehir ediyor bu yüzden oğlumda hırçınlaşıyor.Yapma oğlum dediğim şeyleri yapıyor.İnanın ne psikolojim kaldı, eşimde aynı durumda(ki eşim çok sabırlı bir insandır buna rağmen patlıyor) ne sabrım kaldı, nede dayanacak gücüm kaldı..Şu sıra evimizde huzur kalmadı..Her öğün iki kardeş kavga ediyorlar..Hayatım cehenneme dönmüş vaziyette..Bu durum eşimle banada yansıyor ve yeri geliyor çocuklar yüzünden tartışıyoruz aramız bozuluyor..Üstelik annemi yeni kaybettim 2 ay olacak..Daha onun acısını üstümden atamadım..Şu ana kadar yazdıklarım yaşadıklarımın binde biri sadece 1-2 örnek verdim..İnanın kızlar ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırmış durumdayım..Yeri geliyor hep iyi davranıyorum sakin olmaya çalışıyorum ama bu sefer iyice isteklerini abartıyorlar..Devamlı onlarla ilgilenmemizi istiyorlar..Ne yaparsak yapalım yeterli gelmiyor onlara hep daha fazlasını istiyorlar.Üstelik yaptıklarımız onları mutlu etmiyor..Öyle sürekli tartışan bir çiftte değiliz..Hani evimizde huzursuzluk var desem öyle bişeyde yok..Eşim çocuklarının ve benim gözünün içine bakan bir baba olmasına rağmen bu sorunları yaşıyoruz..Düşünüyorum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım veya nerde yanlış yapıyorum diye..Bu durum beni çok üzüyor..Oysaki biz çocuklarımız için canını feda edecek ebeveynleriz ama yetersiz geliyoruz sanırım...İçimdekileri sizlerle paylaşmak istedim kızlar yoksa inanın delirmek üzereyim..Okuyan herkese teşekkür ediyorum.....