• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artik dayanamiyorum..Uzulmek icin mi evlendim?

Evlenince erkeklerin anası daha bi kıymetli oluyor nedense

Canim bence baktı ki direniyorsun evinin içine girip kaleyi içten fetetmeyi düşünüyor kaynanan oğlunun aklını bile çeler böylesi

Burda yazdıklarını eşinle konuş, ben sana karışmıyorum ama sende bana saygı duy ve Karışma de sende sakin o kaynanan ile görüşme evine rahat girip çıkmasın

Evlenince erkeklerin anası daha bi kıymetli oluyor nedense

Canim bence baktı ki direniyorsun evinin içine girip kaleyi içten fetetmeyi düşünüyor kaynanan oğlunun aklını bile çeler böylesi

Burda yazdıklarını eşinle konuş, ben sana karışmıyorum ama sende bana saygı duy ve Karışma de sende sakin o kaynanan ile görüşme evine rahat girip çıkmasın
Yok yok zaten girip cikmiyo resti cektim. Gorusmuyoruz. Simdilik esim ilimli bakalim.. ama iste bi mesele oldu mu da aaa ama.napiym annem babam atiym mi satiyim mi tabiki gidicem yardimci olucam havalarinda.. Neymis konusmadgimz icin uzuluyomus da gelip gideniyolar diye falan..
Yani ah vah ediyo ara sira. Ama tavrimi koruyorum.. bana ne.. bana yapilan ,saygisizligin dik alasi degil miydi. Ben su an saygisizlik yapio da sayilmiyorum. Yuz goz olup iyce mahvolmasindansa birseylerin bence boylesi daha iyi..
Benim korkum,bi cocugumuz olunca ne olacak. Tavrimi net surdurebilir miyim ki... yoksa vay efendim torunumuz sen karisamazsin yaparlar mi ki..
Hos gerci,oglunu sevmeyen torun mu sevecek de.. dilde bi tek seviyorum sen benim bitanemsinleri..gorduk...

25 ya yorumu okumak gözüm yemedi :)

Telefonlarina cevap vermeneden geri dönmedin derlerse iş yaparken unuttum. Ben de en son KV geldiğinde tartışma yaşadık aramadım hiç oda aramadı. O olaydan önce hergün arardım istemeyerek Igün aramasan o arardı aramadın diye. Aramasan eşim sorardı aradım diye. sinir durdum. Sonra aramamaya başladım o olaydan sonra eşim hiç sormadı arayıp aramadığımI. Biliyor çünkü olayları. Ustünden 1-2 s ay geçtikten Sonra sormaya başladı Bak sen ailemi arıyor musun ki bende arıyayım dedim. Haftalarca aramıyorum ama konuştuğumuzda yada bir araya geldiğimizde hiçbirşey yok gibi davranıyoruz. Senin olayın çok farklı. Eşine gerekiyorsa demelisin muhattap olmak istemediğini
Dedim zaten. O da iste,sen de haklisin falan diyor. Bi sure iyi gidiyoruz sonra anasi falan koruklerse onu,laf ebeligi yapabiliyo iste..
Yani kadini uzak tutuyorum,bizi uzaktan bile kavga ettirmeyi beceriyo. Yakinimda olsa nolcakms acabaaaa..
Esiniz de sen benim ailemi ariyo musn da ben seninkleri araym dedigi zaman hiiic orali olmayin bence. Cok da lazimdi,o da aramazsa aramasn. Sizi onla vuracagini hissettirmeyin bence..ben oyle yapiorum ..

yaşadıklarınız unutulacak gibi değil ne biçim insanlarmış üzülmeyin artık boşverin
Evet bu kadar dusunup uzulmeye bile degmezler ama..
Neden hala gelin damat dugun kina vs gorunce sanki benim dugunum olmamis gibi uzuluyorm bilmiyorum.. yani gelinlik giydim falan ama hala uzuntu var icimde.. :(

Üzüldüm, gercekten karşındakiler insan değilmiş. Ben olsam gorusmezdim. Eşin ne çabuk unutmuş yaşananları.

Esim unutuuuuur.. cunku o aliskin... evlenmeden once de bi ton olay oldu.. onun.oncesinde ,cocuklugu gencligi bi suru ayrimcilik sanki uvey evlat muamelesi,maddi manevi hem de.. ama esim hep unutur. Cunku bebeklikten oyle alismis unutmaya programli..yaptiklari ona absurt gelmiyo artik sanirim.. bana bunu nasil yaparlar bile demiyor..Onlarin boyle yapacagi belliydi,napalm yani diyor ..

Canım benim durumum da sana benziyordu. Düğün denilince tüylerim diken diken oluyor. Eşim dahil düğünümle kimse ilgilenmedi,berbat kuaför, güya süslenecek olan bir okul bahçesinde düğün. Hiçbir maddi manevi destekte bulunmayıp kızının düğününü önce önüme sonra aynı haftaya alan, damadına oğlundan daha fazla değer veren bir kayınvalide, neredeyse aramıza girip yatacak olan babaanne...kına gecesinde biz kenarda misafir bunlar görümcemle damadı ortaya aldı biz kenarda onları izledik falan filan...albümüm hiç olmadı zaten düğündeki fotolar karanlık ve resmen sıfir makyajli...
Ben o dönemde çok sabrettim düğünde sorun, kavga çıkmasın diye ama içimin soğuması bir buçuk senemi aldı.bu surede esimle çok kavga ettik, ikiden fazla defa boşanma aşamasına geldik ama kopamadik artık zorlamiyor ve ben annesiyle asgari düzeyde gorumcemle hiç görusmuyorum.
Hiçbir lafimi da esirgemiyorum kv den ve o dönemde bana bunları yasatanlardan.ilk zamanlar çok uğraştım goruselim affedeyim diye ama olmadi,icimden gelmedi.akisina bırakın dedim bırakmayı da tamamen koptu iliskiler. esim, ailem,esimin ailesi o kadar baskı yaptı ki ama anladılar artık ve zorlamiyorlar. Sen de zorlama canım, çünkü en azından ilk bir sene etkisi geçmiyor ve içinden gelmiyor, kendin dahi zorlaşan da ters tepiyor

Zorlamiyorum kendimi zaten.. icimden nasil gelirse artik. Ben mi insa ettm o aramizdaki duvarlari?onlar mi?.
Bence icinizin sogumasi icin 2.bi dugun yapin esinizle. Istediginiz kisileri cagirin hem de. Istemedikleriniz gelmesin duyurmayin bile..Cok buyuk kapsamli olmasa da fotograflariniz olur. Yeniden yapin..
Ben kendimi oyle avutuyorum su an. Belki 3yil sonra belki 10yil sonra bilmiyorum ama.. valla dusunuyorm tekrar yapmayi.. :(
Maddiyat elverirse tabi..

dunya erkekler ve onların kendini beğenmiş aileleri etrafında dönmüyor. o yüzden esin icin ozveri falan bunlar boş. gururunu kıran insanlar bunlar. Eşin seni için ozveride bulunsun. kendi ne yapıyorsa yapsın.seni de rahat bıraksın bir zahmet. aileni gerçekten tebrik ediyorum elleri öpülesi insanlar. şöyle bir olay olsa heralde beni bi dakika tutmazlardi o düğün salonunda diye düşünüyorum. Allah sabır versin sana da

Bana da diyen cok oldu o gun,kizim babanla evinizze don bu evlilik olmaz,yurumez bu aileyle nasil basa cikacaksin.. esime baktim,ailesi salonu terkedince onlarin pesinden gitmedi,benim yanimdaydi.. ben de onun icin kaldim aslinda.. yoksa ben yokum desem evime anne babamin yanina da donebilirdim.. herkes acidi bana. Sen nasil bas ediceksn, oyle yirtik bi kiz da degilsin bu kaynanayla nasil basa cikacaksin er gec bozarlar evliligini dediler.. Bilmiyorum olacagi varmis demek ki.. evimize geldik esimle o gun.. aglayrak girdm kapidan.. tek basimizaydik. Konvoymus blmem neymis yoktu. Alkislayanimiz dua edenimiz,basimizadan atilan bilmem neler yoktu..
Benden sonra 2gelin daha geldi ilerleyen.gunlerde apartmana.. birinde gobekler atildi gecenin 1inde site ayaga kalkti ..cosuyodu millet.. birinde dua edildi lokum tutuldu alkisladilar.. ben aglayarak.izledim..

Bence eşinizden zaman istediğinizi söyleyin. Bu şekilde üstünüze gelmeye devam ederse evliliğinizin yıpranacağını açıklayın. Her şeyi geçtim düğünde altınları çekmek ne ya :oha: ben olsam bende affedemem amal eşinize bunu çaktırmayın..

Bazı şeyleri abarttığınızı düşünüyorum, kına gecesinde flashımda yüksek yüksek tepeler olmasaydı çalışnmayacaktı falan. Bazılarında da kızmakta haklısınız, düğünün ortasında altınları almak için kavga çıkarmaları, kına gecesindeki küçük altına konmaya çalışmaları. Ama eşinizin ailesi neticede ve kopamazsınız. O yüzden resmi olun ama görüşmekten kaçmanız zor.

Ya o flash meselesi ornek.. tumevarim gibi dusunun,bir seylerin, deger verilmeyisinin bi gostergesi yani.. en azindan ben.oyle.algiladim...
Canla basla en iyisini yapmaya calisan.bi insan geline damasa is birakmaz bence,herseyi yapar o gun..

Bence eşinizden zaman istediğinizi söyleyin. Bu şekilde üstünüze gelmeye devam ederse evliliğinizin yıpranacağını açıklayın. Her şeyi geçtim düğünde altınları çekmek ne ya :oha: ben olsam bende affedemem amal eşinize bunu çaktırmayın..

Ya elimdeki keseye zarf koymaya calisanlar oldu, kv adamlarla el karmasasi yasadi. Israrla keseye atilmak.istenenleri israrla cekistrdi.. ve sonunda aldi.. keseye de atladilar iste sonunda.. oldu ..ben de vermedim. Ve gercekten de cok bi para da cikmadi. Nakitler 2.5bin ancaydi,dgerleri de cok birsey tutmadi..kredi borcun yarisini bile.odeyemedik yani...

Anlamazlar onlar sinavdan falan. Dusuk puan alsaniz,is bulamasaniz sevinirler hatta.. egolari daha bi tatmin olur. Siz ozveride bulunursunuz gelip icine ederler...
Yapmadiginiz seyi yapmissiniz gibi soylerler. Abartirlar.. Ogullari bi otorite bi karar mercii ya...
Anne manne demeyin bence de,haketmiyor kaynananiz. Sizli bizli olun bence de.. Siz kazancli cikmamissiniz ki adam yerine koydukca onu..
Sizin ne kadar oldu evleneli??
1,5 yıl oldu 5 yıl flört dönemimiz oldu onlar yüzünden uzattık hiçbir yardımları olmadı düğün günü demezler mi evinize altın saymaya gelicek diye hazırlık döneminde bir kere gelmediler ya acaba gerizekalı mı görüyorlar beni laf sokmalar,esime şikayetler başladı şimdiden birde ayrı şehirlerdeyiz.birde deli gibi çalışmamı istiyorlar habire başvuru yapmıyorsun bilmem ne bunaldım artık ya cahillerden nasihat dinliyorum birde kayinvalidem hayatında iş tecrübesi olmamış okumamış benden saygı bekliyor sanki profesör Allahindan bulsun insallah yaşım 31 bide diyor ki herkes 20 li yaşlarda doğum yapıyor geç kaldın diyor utanmıyor demeye nerdeyse birkaç yıl daha uzaticaklardı direttik. Benden dört dörtlük olmamı istiyorlar hem çok iyi ev hanımı olayım hem ise gireyim hem çocuk doğrayım bende insanım ya çok doldum artık bu şehirde hiç arkadaşım yok kimseye derdimi anlatamıyorum

1,5 yıl oldu 5 yıl flört dönemimiz oldu onlar yüzünden uzattık hiçbir yardımları olmadı düğün günü demezler mi evinize altın saymaya gelicek diye hazırlık döneminde bir kere gelmediler ya acaba gerizekalı mı görüyorlar beni laf sokmalar,esime şikayetler başladı şimdiden birde ayrı şehirlerdeyiz.birde deli gibi çalışmamı istiyorlar habire başvuru yapmıyorsun bilmem ne bunaldım artık ya cahillerden nasihat dinliyorum birde kayinvalidem hayatında iş tecrübesi olmamış okumamış benden saygı bekliyor sanki profesör Allahindan bulsun insallah yaşım 31 bide diyor ki herkes 20 li yaşlarda doğum yapıyor geç kaldın diyor utanmıyor demeye nerdeyse birkaç yıl daha uzaticaklardı direttik. Benden dört dörtlük olmamı istiyorlar hem çok iyi ev hanımı olayım hem ise gireyim hem çocuk doğrayım bende insanım ya çok doldum artık bu şehirde hiç arkadaşım yok kimseye derdimi anlatamıyorum
Oğlunu övüyor oglum dort dörtlük diyor habire beni kıskandırmak için başka kızları övüyor aklı parada altında benim ailem sormadı bir kere hayatımda bunlar kadar görgüsüz görmedim aile çok önemliymiş hep ailem derdi de inanmazdım hiç telefonla arayamıyorum nasıl akraba olduk anlamış değilim beni kabullenemediler

Zaten kaynananiz cahil olmasa bu kadar bilmislik taslamaz. Ben okulla egitimle olcmuyodum cehaleti ama ,evet okulla egitimle de alakasi varmis. Gormus gecirmislik lazim bi kere..Benim kaynana,biz sevgiliyken annemn ogretmeb oldgunu ogrendiginde disardan lise bitirmeye durmustu ama kaldi o da oylece. Ben yukseklisansa basladim bi sinir oldu. Benim de diplomamin bi halta yaradigi yok aslinda.. yani is mis bulamadim. Bulamiyorum..Ama benmkiler,is bulsam onu da istemezler kiskanirlar. Onlarin aile bicimine gore bi kadin zaten evlenmek.icin dogar.. cocuk dogurur dunyasi o kadar olur bi cocuguyla ilgilenir bi kocasiyla tamam..
Bense oyle bi kiz olmadim,evlensem de bu hayatin sonu mu. Cocuk dogursam da,yapacaklarimi gene yapabilirm gozuyle baktim. Bizim aslinda kultur catismasi da oldu aramizda.
31 yas cok gec bi yasmis gibi konusmasin. Siz de bence eger istiyorsaniz bebek yapin. Zaten ha deyince de olmuyor. Cocuk bence insana kar kalir. Ayakbagi olmaz.. Esinizle Allah korusun ayrilsaniz da sizin o cocuk mesela,bence olsun olmasini istyorsaniz..Ama gec falan degil yasinizda birsey yok. 20 yasinda dogum yapmak icin 15yasinda cocuk yasta halt yemeye baslamak lazim. 15yasinda ben seksek oynuyodum disarda..Ayy kusura bakmayin sinirlendm valla ne biliym 20 yasinda doguruyo millet ney ya.. onlarin nesliymis o. Smdi ha okul bitiyim ha meslegimi elime aliyim diyince en erken 25 oluyosun. Gozun zaten 27 28gibi anca aciliyo..

Oğlunu övüyor oglum dort dörtlük diyor habire beni kıskandırmak için başka kızları övüyor aklı parada altında benim ailem sormadı bir kere hayatımda bunlar kadar görgüsüz görmedim aile çok önemliymiş hep ailem derdi de inanmazdım hiç telefonla arayamıyorum nasıl akraba olduk anlamış değilim beni kabullenemediler

Ben de aramiyorum. Cok kizginim da kirginim da.. evet hic denk degil bizim de ailelerimiz esimle. Yani iyi niyet herseyi orter aslinda. Para pul,aslinda egitim de onemli degil okadar. Anlasmak istemeli.insan...
Amcam öldgunde babami aramadilar bile bunlar..
Biz nisanliyken bayramda aramadilar ailemi..
Burda okuyorum.millet,nisanlilikta gelinine hediyeler duzerlermis . Ziyaretler yapilirmis bilmem.ne.. hic biri olmadi bizde.. Onlar hal.hatir mi bildiler de ben bilicem.. bu kadar benden de!

"Cahil insandan kaç" Bunu bir peygamber sözü diye okumuştum.
Eşinin ailesinin hareketleri çok cahilce. Ama küslük de yasak. Küs olma konuş ama rusya gibi soğuk ol :KK66:

ben buna benzer şeyleri hatta belki daha hafiflerini yaşadım. o zamanlar eşimden de nefret ettim sağlam bir duruş gösteremediği için. senin gibi hep üzüldüm içim cız etti bir gelinlik, düğün gördüğümde. ailesinden de nefret edip görüşmedim. sonunda da yürütemedim zaten. şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim. önünde iki yol görüyorum. evliliğini sürdürmek istiyorsan bu olanları zihninde gündeme getirmemeye çalış. düşündükçe hırslanıyor çünkü insan. bütün hayallerini elinden almışlar gibi hissediyorsun. eşin de ailesini atamaz satamaz evet. ama sana tavsiyem çok da içlerine girme çünkü seninle barışma sebeplerinden biri senden faydalanmak da olabilir çünkü bariz açgözlü davranan insanlar. ikinci yol sürekli bunları düşünür kendini doldurur eşinden de soğursun. eşini gerçekten sevdiğini düşünüyosan bunu seçme. ailesiyle konuş ama mesafeni hep koru. kendini kullandırtma.

O kaynana ariyorsa vardır bir çıkarı ne olmuş ta birden görüşmeye baslamak istiyor ısrar la arıyor valla bahaneler bul az öz görüş taviz verme bide benden bi tavsiye çocuk yapma bence iyice otursun herşey zaten iyi ye gitmezse boşa yol yakinken allah kolaylik versin

Benim en yakınımın birebir yaşadıklarını yaşamışsın...
Ne kadar üzücü biliyorum ondan.
Onda da altın kavgası oldu kavga dövüş, onun altınlar alındı da...
Tek diyebileceğim affedemiyorsan da kendine işkence çektirme. Eskiyi düşünme. Bak kuzenim eşiyle de bitirmek üzere, evlilikleri kin nefret ve mutsuzlukla bezendi.
Enişte affetti aileyi benim kuzen de görüşür oldu ama kendi içinde kinini büyüttüğü için sürekli kavga ediyor eşiyle de.
Sen affetmesen de kendini yıpratma. Evliliğini de yıpratma.
Umursama, görüşsen bile buz gibi ol, içinden gelmeyen hiç bir şeyi yapma ama sakın kafanda hala o günleri kurup da bugününü mahvetme.

Benimki de hemen hemen buna benzerdi 9 aylık evliyim. mesafe koy gitsin. Barışsan bile. Evlendik bütün takılarımı aldılar üstüne eşimin adına 50 bin kredi çektiler kendilerine harcadılar ve şuan onların borçlarını ödüyoruz. Bende çalışıyorum. Sanki onlara para yedirmek için onca yıl okutuldum tahsil gördüm. Böylelikle sayelerinde borç harç ve mutsuz bir evlilikle başladık.

Ben de aramiyorum. Cok kizginim da kirginim da.. evet hic denk degil bizim de ailelerimiz esimle. Yani iyi niyet herseyi orter aslinda. Para pul,aslinda egitim de onemli degil okadar. Anlasmak istemeli.insan...
Amcam öldgunde babami aramadilar bile bunlar..
Biz nisanliyken bayramda aramadilar ailemi..
Burda okuyorum.millet,nisanlilikta gelinine hediyeler duzerlermis . Ziyaretler yapilirmis bilmem.ne.. hic biri olmadi bizde.. Onlar hal.hatir mi bildiler de ben bilicem.. bu kadar benden de!
Allah büyük gözümüze gösterecek eşimin arkadaşlarının ailesi oradan değer verdikleri gelinlerine neler aldılar bizede gelmediler bayramda nisanliyken hatta dışarda buluştuk kurban bayramında banklarda oturduk ailemi ne duruma düşürdüm birde kestiğimiz kurbanda verdik teşekkür bile etmediler neler çektim ben bir anlatsam roman olur hatta nisanliyken evine uğruyorduk bişey almak için ben giremiyorum aşağıda bekliyordum eşim hep derdi sen aşağıda bekle diye birkere yemeğe çaya gidemedim 5 yıl boyunca bende gerizekalılık o kadar gözüm kör olmuş aşktan bana bohca da yapmadılar birde paramız yok diyorlardı yalanmış kadın araba alacakmış kendine hergün beddua ediyorum gelindiğini bile annem babam aldı nişanı düğünü hep biz yaptik

Back