Anlıyorum çok haklısın zor bir durum bir tarafta eşin bir tarafta ailen bir tarafta evladın var.Bence herkesten önce kendini düşün ben ne istiyorum diye sor kendine.Olasılıkları düşün aileni hayatından çıkardın mesela eşinle beraber evladınla beraber yuvandasın o zaman mutlu olabilirmisin malesef olamazsın.Eşini sildin aileni tercih ettin evladınla beraber ailenin yanındasın o zamanda mutsuz olacaksın.Herşeyden önce kendini düşün ne istiyorum diye defalarca sor kendine.Sen hayatından taviz verme kimse için.Bende bir anneyim anlıyorum seni içinde ne fırtınalar koptuğunu biliyorum aile sorunu hele ortada bir evlat varsa çok zor hergün her saniye ölüyorsun sanki ama bir gün geçiyor bunu söyleyebilirim sana.Tercih yapmanı isteyen eşinde yada ailelerde hata aslında sende değil buna emin ol.Çok üzgünüm ama bunu sana söyleyebilen bir insan zaten sana saygı duymuyordur zaten sevgisi yoktur.Seven kişi sevdiğini üzmemek için onu kazanmak için çabalar sarfeder senin gibi.Canım bazı şeyleri akışına bırak çabalama dinle kendini ne istiyorum diye sor yıpratma kendini ne olur.Eminim ailenin bir suçu bir hatası yok eşine karşı.Bir aile kendi öz evladının yuvasını yıkmaya çabalar mı çabalamaz ama eşin malesef bunu düşünmez .Sor ona kendi evladın canın böyle bir tercih yapmak zorunda kalsa ne hissedersin ne cevap vermesini dilersin diye sor.Canım hatayı sen yapmadın sen haklısın bırak eşin hayatından tavizler versin ailene saygı duyacak saygı duymasa bile senin için sen onların parçasısın unutma ve eğer tercih yapmak zorunda kalırsan aileni seç neden mi ben halen evliyim aslında eşim için yuvam için ve evladım için ailemi sildim ben oğlum 6 aylıktı o zaman bizim durumumuz daha farklıydı ama.Şimdi ailem yanımda onların yanındayım evladımla.İnan bana hergün pişmanlığım artıyor hata yaptım ben diye keşke ailemi silmeseydim diye.Verecek cevabı sende biliyorsun doğruyu aslında ama kabullenemiyorsun.İnşallah düzelir inşallah ailenle eşinle eşinin ailesiyle iyi olursunuz ama bırak biraz herşeyi,acı çektirme kendine.Düzelicek inanıyorum çok mutlu olacaksın ama sen taviz verme hayatından eşin için ve unutma sen annesin evladın için ayakta duracaksın sen iyi olduğun zaman evladında iyi olacak.Üzme kendini olur mu en azından çabala üzmemek için kendini.Eşine de sor sen kendini mi beni mi yoksa evladını mı düşünüyorsun diye sor.Benim ve evladım içinse ben mutsuz olucam de bunu istiyor mu öğren.Açıkla mantığınla birşeyler sorduğunda.Umudunu yitirme hiç,herşey birgün geçicek unutma.Kendini düşün olur mu herkesten önce.[/QUOTE
yazın için çok teşekkürler gerçekten etkileyici bi yazıydı..desteğine çok sevindim...
hiçbizaman böyle bi seçim yapmak zorunda kalacağımı düşünmezdim.ama hayat insana herşeyi öğretiyormuş..gerçekten çok zor bi durum..düşündükçe ve sakinleştikçe daha da idrak ediyorum bişeyleri ve sanırım daha rahatlıyorum..
düşünüyorumda ben uğruna herşeyimi feda ettiğim adam benim için neler yapıyor yada neler yapabilir bundan sonrasında..evet seviyorum ama sevgi herşeyin çözümü değil..ailemi silmem ben..çünkü ben ailemi onun için bi kez kırdım ve gittim aynı hatayı tekrar yapmayı düşünmüyoırum allah da öle bi hataya düşmemi engellesin zaten...
inançlı biri olsamda çok görevlerimi yerişne getiremiyorum belkide düşünüyorumda manevi bi boşluktayız belkide..hele eşim çok manevi boşlukta..allah hidayet versin diyorum artık..çünki gerçekten allah bilir herşeyi ve ben artık dua etmekten başka bişey bulamıyorum..hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum...