• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık çok yoruldum bu hayatta...

siz yapmaniz gerekeni yapin o nasil ailesini silemiyorsa hatta annesine sonuna kadar destek oluyorsa,bunlari yapmamasini ailesini silmesini,onlarin yuzunden yuvanizin yikildigini soyleyin..bakalim esiniz razi olacak mi??bazi erkekler nedense kadina herseyi yapayim,edeyim ama ailesi arkasiz,yalniz biraksin,kadin bana muhtac olsun mantigiyla evliligini surdurmek istiyor ben buna evlilik demem.benim aileme saygi duymayan bana hic duymaz.diye dusunuyorum ben.kesinlikle taviz vermeyin..ne aileler goruyoruz siddet,aldatma var hala cocuklarina o evde kal,elaleme ne deriz derdinde.sizin esinizde boyle sahipsiz birini istiyor..

ben bekar biri olarak kendi fikrimi söylemek gerekirse sunu derim sevgili minik prenses;
dilerim demek istediklerimi yanlış anlamazsın...
Kimi aileler vardır kendi egoları için cocuklarının mutluluğuna mani olurlar,ama kimi aileler vardır cocuklarına evlendikten sonra bile sahip cıkarlar ellerini üzerlerinden çekmezler.
Kendi cocuklarına el insanın yaptığı şey aileye ağır gelir.ne kadar kız anneleri var gelinlikle cıktın kefenin gelir diyen..sizin aileniz harika bir aile bence.
bir değil 10 bebeğiniz bile olsa,sizi kabul eder bence.ve sizce eşiniz buna değer mi?bu insanları itmeye ailenizi silmeye değer mi?söylesenize hangisi sizin için bir şeyler yaptı?
hangi taraf ağır basıyor bence bunu düşünerek karar verin

ben bekar biri olarak kendi fikrimi söylemek gerekirse sunu derim sevgili minik prenses;
dilerim demek istediklerimi yanlış anlamazsın...
Kimi aileler vardır kendi egoları için cocuklarının mutluluğuna mani olurlar,ama kimi aileler vardır cocuklarına evlendikten sonra bile sahip cıkarlar ellerini üzerlerinden çekmezler.
Kendi cocuklarına el insanın yaptığı şey aileye ağır gelir.ne kadar kız anneleri var gelinlikle cıktın kefenin gelir diyen..sizin aileniz harika bir aile bence.
bir değil 10 bebeğiniz bile olsa,sizi kabul eder bence.ve sizce eşiniz buna değer mi?bu insanları itmeye ailenizi silmeye değer mi?söylesenize hangisi sizin için bir şeyler yaptı?
hangi taraf ağır basıyor bence bunu düşünerek karar verin

yazın beni ciddi anlamda çok etkiledi teşekkürler...
tabikide benim ailem ağır basıyor...
ailedir insana sahip çıkan..belkide engel olmasalrdı suan çok daha yanlış yapıyor olabilirdim...ailemden allah binlerce kez razı olsun...haklarını kesinlikle ödeyemem...zaten böyle düşündükçede aklım iyice bulanıyor..bugün bunu yapan yarın neler yapmaz diyorum...ama işte iş evliliğe gelince çok zor durumlar meydana geliyor güzelim...üstelik birde bebeğim var benim ve bende bi aileyim sonuçta...kendimide bi aile görüp kendi yuvamı düşünüyorum ancak hiçbişey tek taraflı gitmiyor...çaba varsa 2 taraflı olmalı...evet o beni istiyor ancak sadece beni...ailemi değil...bende diyorum ki evet ben seni seviyorum ancak tek gülle bi yaz gecmez...elbette sen eşimsin ailemsin ancak benim birde canım ailem var..hayat sadece sen ben ve bebeğimizden ibaret değil..onlarıda ziyaret etmek zorundayız...çoğcuğum büyüdüğünde dedeyi ananyi babaneyi bilmeli teyzeyi halayı bilmeli..ona biz görüşmüyoruzu anlatamayız...o anlamaz küçücük bebek...haksızmıyım ya...offfffffffffff.......

Anlıyorum çok haklısın zor bir durum bir tarafta eşin bir tarafta ailen bir tarafta evladın var.Bence herkesten önce kendini düşün ben ne istiyorum diye sor kendine.Olasılıkları düşün aileni hayatından çıkardın mesela eşinle beraber evladınla beraber yuvandasın o zaman mutlu olabilirmisin malesef olamazsın.Eşini sildin aileni tercih ettin evladınla beraber ailenin yanındasın o zamanda mutsuz olacaksın.Herşeyden önce kendini düşün ne istiyorum diye defalarca sor kendine.Sen hayatından taviz verme kimse için.Bende bir anneyim anlıyorum seni içinde ne fırtınalar koptuğunu biliyorum aile sorunu hele ortada bir evlat varsa çok zor hergün her saniye ölüyorsun sanki ama bir gün geçiyor bunu söyleyebilirim sana.Tercih yapmanı isteyen eşinde yada ailelerde hata aslında sende değil buna emin ol.Çok üzgünüm ama bunu sana söyleyebilen bir insan zaten sana saygı duymuyordur zaten sevgisi yoktur.Seven kişi sevdiğini üzmemek için onu kazanmak için çabalar sarfeder senin gibi.Canım bazı şeyleri akışına bırak çabalama dinle kendini ne istiyorum diye sor yıpratma kendini ne olur.Eminim ailenin bir suçu bir hatası yok eşine karşı.Bir aile kendi öz evladının yuvasını yıkmaya çabalar mı çabalamaz ama eşin malesef bunu düşünmez .Sor ona kendi evladın canın böyle bir tercih yapmak zorunda kalsa ne hissedersin ne cevap vermesini dilersin diye sor.Canım hatayı sen yapmadın sen haklısın bırak eşin hayatından tavizler versin ailene saygı duyacak saygı duymasa bile senin için sen onların parçasısın unutma ve eğer tercih yapmak zorunda kalırsan aileni seç neden mi ben halen evliyim aslında eşim için yuvam için ve evladım için ailemi sildim ben oğlum 6 aylıktı o zaman bizim durumumuz daha farklıydı ama.Şimdi ailem yanımda onların yanındayım evladımla.İnan bana hergün pişmanlığım artıyor hata yaptım ben diye keşke ailemi silmeseydim diye.Verecek cevabı sende biliyorsun doğruyu aslında ama kabullenemiyorsun.İnşallah düzelir inşallah ailenle eşinle eşinin ailesiyle iyi olursunuz ama bırak biraz herşeyi,acı çektirme kendine.Düzelicek inanıyorum çok mutlu olacaksın ama sen taviz verme hayatından eşin için ve unutma sen annesin evladın için ayakta duracaksın sen iyi olduğun zaman evladında iyi olacak.Üzme kendini olur mu en azından çabala üzmemek için kendini.Eşine de sor sen kendini mi beni mi yoksa evladını mı düşünüyorsun diye sor.Benim ve evladım içinse ben mutsuz olucam de bunu istiyor mu öğren.Açıkla mantığınla birşeyler sorduğunda.Umudunu yitirme hiç,herşey birgün geçicek unutma.Kendini düşün olur mu herkesten önce.

Anlıyorum çok haklısın zor bir durum bir tarafta eşin bir tarafta ailen bir tarafta evladın var.Bence herkesten önce kendini düşün ben ne istiyorum diye sor kendine.Olasılıkları düşün aileni hayatından çıkardın mesela eşinle beraber evladınla beraber yuvandasın o zaman mutlu olabilirmisin malesef olamazsın.Eşini sildin aileni tercih ettin evladınla beraber ailenin yanındasın o zamanda mutsuz olacaksın.Herşeyden önce kendini düşün ne istiyorum diye defalarca sor kendine.Sen hayatından taviz verme kimse için.Bende bir anneyim anlıyorum seni içinde ne fırtınalar koptuğunu biliyorum aile sorunu hele ortada bir evlat varsa çok zor hergün her saniye ölüyorsun sanki ama bir gün geçiyor bunu söyleyebilirim sana.Tercih yapmanı isteyen eşinde yada ailelerde hata aslında sende değil buna emin ol.Çok üzgünüm ama bunu sana söyleyebilen bir insan zaten sana saygı duymuyordur zaten sevgisi yoktur.Seven kişi sevdiğini üzmemek için onu kazanmak için çabalar sarfeder senin gibi.Canım bazı şeyleri akışına bırak çabalama dinle kendini ne istiyorum diye sor yıpratma kendini ne olur.Eminim ailenin bir suçu bir hatası yok eşine karşı.Bir aile kendi öz evladının yuvasını yıkmaya çabalar mı çabalamaz ama eşin malesef bunu düşünmez .Sor ona kendi evladın canın böyle bir tercih yapmak zorunda kalsa ne hissedersin ne cevap vermesini dilersin diye sor.Canım hatayı sen yapmadın sen haklısın bırak eşin hayatından tavizler versin ailene saygı duyacak saygı duymasa bile senin için sen onların parçasısın unutma ve eğer tercih yapmak zorunda kalırsan aileni seç neden mi ben halen evliyim aslında eşim için yuvam için ve evladım için ailemi sildim ben oğlum 6 aylıktı o zaman bizim durumumuz daha farklıydı ama.Şimdi ailem yanımda onların yanındayım evladımla.İnan bana hergün pişmanlığım artıyor hata yaptım ben diye keşke ailemi silmeseydim diye.Verecek cevabı sende biliyorsun doğruyu aslında ama kabullenemiyorsun.İnşallah düzelir inşallah ailenle eşinle eşinin ailesiyle iyi olursunuz ama bırak biraz herşeyi,acı çektirme kendine.Düzelicek inanıyorum çok mutlu olacaksın ama sen taviz verme hayatından eşin için ve unutma sen annesin evladın için ayakta duracaksın sen iyi olduğun zaman evladında iyi olacak.Üzme kendini olur mu en azından çabala üzmemek için kendini.Eşine de sor sen kendini mi beni mi yoksa evladını mı düşünüyorsun diye sor.Benim ve evladım içinse ben mutsuz olucam de bunu istiyor mu öğren.Açıkla mantığınla birşeyler sorduğunda.Umudunu yitirme hiç,herşey birgün geçicek unutma.Kendini düşün olur mu herkesten önce.[/QUOTE

yazın için çok teşekkürler gerçekten etkileyici bi yazıydı..desteğine çok sevindim...
hiçbizaman böyle bi seçim yapmak zorunda kalacağımı düşünmezdim.ama hayat insana herşeyi öğretiyormuş..gerçekten çok zor bi durum..düşündükçe ve sakinleştikçe daha da idrak ediyorum bişeyleri ve sanırım daha rahatlıyorum..
düşünüyorumda ben uğruna herşeyimi feda ettiğim adam benim için neler yapıyor yada neler yapabilir bundan sonrasında..evet seviyorum ama sevgi herşeyin çözümü değil..ailemi silmem ben..çünkü ben ailemi onun için bi kez kırdım ve gittim aynı hatayı tekrar yapmayı düşünmüyoırum allah da öle bi hataya düşmemi engellesin zaten...
inançlı biri olsamda çok görevlerimi yerişne getiremiyorum belkide düşünüyorumda manevi bi boşluktayız belkide..hele eşim çok manevi boşlukta..allah hidayet versin diyorum artık..çünki gerçekten allah bilir herşeyi ve ben artık dua etmekten başka bişey bulamıyorum..hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum...

Bana özel mesaj atmışsın ama benim mesaj sayım 50 olmadığı için sana dönemedim :(
Aile insan için çok önemli evet ama 1. ailenin eşin ve çocuğun olduğunu unutmamalısın bence :( ailen eşini neden istemiyor ve daha önemlisi eşinle tek sorunun bu mu?? benim için bu soruların cevabı çok önemli canım benim.. Buradan ahkam kesmek çok kolay ama işin özü önemli bence, sağlıklı bir cevap için??

aileni arka plana atma....
senin göremediğin ve onların gördüğü çok şey vardır....
bak şu anda ailenin yanındasın..neden eşin yok neden yanında değil...ne yapıp edip seni zorda durumda bırakmayabilirdi...ailesiyle seninle konuşup herşeyi halledebilirdi...senin hatırın için olmasa bile çocuğunun hatırı için...
bak ailesine nasıl kıymet veriyor ve bu durmdayken bile hala senin aileni suçlayabiliyor..

boşver canım koy ağırlığını biteceksede bitsin..sen yüzüne güldükçe senden emin oldukça hiçbirşeyin mücadelesini yapma gereği duymaz emin ol...

iki seçenek verilse tabikide direk ailemi seçerim nedemek aileni sil sen yalnızmı geldin dünyaya.sizin içinde ozaman eşiniz ailesini silsin.en saf temiz sevgi aile sevgisidir unutmayın

Back