artık bunaldımmmm.

Anladığım kadarıyla abinizin masrafları hala devam ediyor. Maddi gücü elvermiyorsa çocuk yapmamalıydı. Düğün borçları bitmemişken yardım etmek yerine yeni masraf kapıları açması düşüncesizce bir davranış.

burda abine yük düşüyor.
evlenmiş çocuğu olmuş, hala babası bakıyorsa evine.
tamam işsiz kalmış olabilir ama işe girdikten sonra babana maddi olarak yardım etmesi gerekiyordu.
borç madem ki onlar için yapıldı.
baban belki isteyemez ama annen durumu abine çıtlatıp en azından haberdar olmasını ve destek beklediklerini bilmesini sağlayabilir. ( yalnız burdan kastım, tüm borcun abinler için yapıldığını varsayıyorum, yoksa baban har vurup harman savurduysa ayrı ama sen öyle bir şeyden bahsetmedin )

yenge hanım ne alemde? çalışıyor mu?

yaşım 25 abimin olan biten herşeyden elbetteki haberi var. yengem dünyanın en harika insanıdır bebeğe baktığı için çalışamıyor. herşey size anlattığım gibi abimin düğünden sonra toparlanamadık. çok lüks bir düğünde yapmadık. ama o dönem neye harcadık niye bu kadar borç oldu anlam veremiyoruz.

ALLAH yardımcınız olsun canım.Bende patronuna borçla borç kapanmadığı konusunda katılıyorum.Yapılandırmayı deneseniz?
Bu banka işleri beni hep germiştir.350 euro amcama borcumuz var eşimle bu bile uykumu kaçırıyorsa babanıza ALLAH kolaylık versin.
Abinizin yardımcı olması gerektiği kanaatindeyim.Hadi arabaya ihtiyacınız var diyelim en azından 1 tanesi satılabilir.Diğerini işi olan kullanır.

şu saatten sonra arabalar umrumda bile değil. yeterki geceleri babam rahat uyuyabilsin. onu öyle gördükçe çok üzülüyorum

Abiniz de gerekli alt yapıyı hazırlamadan evlenmeseydi. O ne ya. Ben kız halimle eşyalarımı kendim almak için para biriktiriyorum. Tüm evin eşyalarını alamasa bile, hepsini babana yüklemesi çok yanlış. Ne konular görüyoruz, herkes evlenmiş ama kendi kredilerini kendileri ödüyor. Neyse Allah yardımcınız olsun.

Evet borcsuz harcsiz bisey olmuyor malesef ama kendine givenmeyen evlenmesin koskoca sırf ( BABA) sıfatını tasiyor diye odemek zorunda degil ki .

Yardim etmek bir yuvaya cok guzel ve sevaptir ama bu iyiligide suistimal etmek bir o kadarda gunah abiniz iste bunu yapiyor.

hadi kredi çekilir düğün masrafı için vs ama bu rakamlar nedir ben anlamıyorum. Bu krediler ve kredi kartları yüzünden millet hayatına kıyıyor. Adamın benzin alacak parası yok, kapıda krediyle aldığı son model araba. Param yok, işim yok diyor elinde en son çıkan telefon. Her sene perdeler, koltuklar değişiyor. Ne hale geldiğimizin farkında mıyız? Ya düğünde elalemi sarayda ağırlasam ne, portakallı ördek yedirsem ne yani, millet ne der diye yaşıyoruz. Gelinliğini ayşe teyze dikse ne olur, kumaşı paristen gelse ne olur sen kendine yakıştrıp içinde mutlu olduktan sonra. Onda şu var bende niye yok, starbucksta kahve keyfi, modayı takip etme adına aylık ödemeli alışverişler. Acınacak haldeyiz vesselam. Bu kadar materyalist kafalı insanlar ne zaman olduk biz. Dizilerdeki hayatları yaşamaya çalışıyoruz resmen.

Yengen dunya tatlisi biri degil. Belescinin teki. Butun yükü erkek tarafina ancak çakal kizlar yıkar.
Parasi yoksa makul bir nikahla evleneydi.

Bu kadar borç içinde 2 araba çok mantıksız. 2 arabayı bırak, onlara alınan benzin bile mantık dışı. Aİleyi bir araya toplayın, konuşun. 2 araba da satılsın, borçlardan bir düze çıkın önce.
Borç harçın faizi için ödediğiniz parayı bile bir köşeye atabilseniz, zamanla iyi bir birikim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…