artık bunaldımmmm.

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
34
sadece derdimi paylaşmak istiyorum bunaldım artık. 2 kardeşiz bir abim var evli ve iki çocuğu var. yeni işe girdi bu arada. babam şimdiye kadar elini üzerlerinden çekmedi. düğününü babam yaptı zaten çöküntümüz ondan sonra başladı. abime aman onlar borçsuz yuva kursunlar diye kız evinin yapması gerekeni bile biz yaptık. nitekim abimler borçsuz şekilde evlendiler.
olay şu ondan sonra babam asla toparlanamadı borçları katlandıkça katlandı. 150 binlik bi borç var kredi kartları deseniz keza batırdı bizi. düzenli çektiği kredinin borcunu ödüyor çok şükür ondan yana sıkıntımız yok. sıkıntımız her ay olan kredi kartları borçları. 50 bine yakında kredi kartları borcu var.her ay ben sıkıntı çekiyorum babam dünya iyisi bi insan ama bunaldım artık bu borçlardan. geçen ay kredi çek dedi bankaya başvurdum şirketimizde o bankayla çalıştığı için adamlar saolsunlar çok yardımcı oldular akşama kadar size haber vereceğiz ve kesin bu krediyi alacaksınız dediler. neyse ofise döndüğümde patronum beni ikna etti borç borçla kapanmaz. 15 bin çekeceksin 2 ay sonra durumunuz daha kötü olacak üstüne üstlük 22 bin ödeyeceksin bankaya ne gerek var Allah a tevekkül edin elbet derdinizin dermanını verecektir dedi. ikna oldum çünkü konuştukları gayet mantıklıydı.
o sırada banka aradı kredi için 10 özel müdürlük haklarının birini kullanarak kredimin çıktığını söylediler. istemediğimi söyledim.
babama da kredi çıkmadı dedim ama daha sonradan vicdan yapıp anlattım babama olan biteni. bugün yine aynı terane biraz önce aradı babam kızım bankayla görüş o krediyi al. bunu yaşamayan bilemez bütün stres bütün herşey benim üzerimde.
bazen babama da kızmıyor değilim abimin de bizim de arabamız var satsınlar hiç değilse ikisinin parası kredi kartları borcunu kapatır rahatlarız. niye ben stres yaşıyorum.
artık herşeyden soğudum Rabbim ferahlık versin. Rabbim affetsin ama artık aklıma kötü kötü düşünceler geliyor.
bunun için beni yadırgamayın lütfen ama artık hayat kadınlarını çok iyi anlayabiliyorum. onları o çukura atan kim bilir ne dertleri vardı..

Canım ya çok haklısın. Arabaları satmaya neden yanaşmıyorlar? Yaşın kaç? Belki sende bir gelecek kurmak istersin kendine bunları hiç düşünmüyorlar mı?

araba varsa hem abinin hem sizin sayın tabikide,neden sen çekesinki,abin rahat yengen rahat ama sen çek,sanki çok kıymet bilicekler abinle yengen,bence ikna et arabaları satın

Baban abini borçsuz evlendirmek istemekte haklı ama seni bu yükün altına sokması kendisinin de kaldıramayacağı bir yükü alması düşüncesizlik olmuş.
Kesinlikle kredi çekme, ailende olsa senin adına bir borç oluşmasın- bankaya vermiyor de.
Kendi maaşından yardım edebilirsin, abinden de isteyebilirsiniz hepsi bu.

Abin iyi yaşayacak diye senin kötü yolu düşünmene de anlam veremedim ailecek toparlarsınız inşallah.

Allah aşkına ne alaka.Bir insanın borcu olunca hayat kadını mı olması gerekiyor ki .Ya da hayat kadınları geçim derdinden mi hayat kadını oluyor.Öyle olunca günah hafifliyor mu?
Kredi çekme olayıan birşey diyemem de,tevekkül etmek ayrı,borç ödemek ayrı birşey.
150 bin + kredi kartı 50 bin ben bu kadar borcun bir düğün için olabileceğini düşünmüyorum.5 yıldızlı yemekli otelde bile bu kadar tutmaz.Baban biraz sorumsuzca hesabını bilemden harcıyor bence.Varsa arabasını satması daha mantıklı.

abinden istesin parayı senden değil kredi filan da çekme sakın. ben de çekecektim kredi onaylanmadı iyi ki de onaylanmamış kendi kendime evlendim zaten o krediyi de ödeseydim üstüme bişey alacak param kalmazdı heralde

Baban ve abin bir kizin uzerine yuklenmeye utanmiyorlar mi. Bence utanmalilar.

Sen elinden geldigince zaten borclari odemekte yardimci oluyorsun, ama kredi olayi bambaska. Babanla bir anlasma yap. Seninde yarin oburgun ihtiyaclarin olacak. Maasinin bir kismini kendi gelecegin icin biriktir. Bir kismini ailene ver. Diger kisminida kendi harcamalarin icin kullan. Herseyin bir siniri olmali. Kendileri lukslerinden biraz vazgecip senin sirtina yuklenmesinler. Ek is bulsunlar, onlar erkek, yapabilir. Ama sen sinirlarini koy.

Böyle borç üstüne borç yapan insanlarda ki rahatlıktan nefret ediyorum ya.

ben de olsam sizin gibi davranırdım neden ben çekeyim ki, neden vicdan yaşıyorsunuz ki sizin hayatınızda acil birşey olsa nasıl karşılayacaksınız ekonomik olarak, herkes rahatındayken neden borcu siz çekesiniz ki.... yalnız hayat kadını meselesine bende takıldım biraz alakasız olmuş, onların günlük fiyatınıda düşünürsek kapanacak bir borç değil yani :/ bence de allaha sığının hiiiçte borç altına girmeyin...

bence daha dikkatli okumalıyız konu sahibi borcu olan hayat kadınımı olsun diyor caresizliğin insanları o boyuta getirdiğinden bahsetmiş yaşamayan bilmez kısmındayım olayın insan bazen okadar köşeye sıkışırki kendine uzanan her eli dost sanır sonra kuyunun dibi!!!

Abiniz görmüyor mu bunları?
Onun tepkisi ne?

ahhh canım o krediler, o kredi kartları, o borçlar, ahhh yedi bitirdi beni... Allah yardımcın olsun, sakın kötü şeyler düşünme vicdanlı bir insan olduğunu düşünerek yapacağın en ufak birşey aylarca yıllarca peşini bırakmıyor vicdanını sızım sızım sızlatıyor. ilk diyebileceğim kredi kartlarıyla ilgili bankalarla görüş, yapılandırma yaptırmaya ve taksit tutarlarını düşürtmeye çalış. ödeme zorluğu çektiğinden bahset bakalım nasıl bir öneri getirecekler. eğer o da bir çözüm olmazsa senin için abinle konuş satsın arabasını neticede onun için yapılmış bir borç var ortada biraz elini taşın altına o da soksun. ve en önemlisi Allah'a sığın sakın kötü şeyler düşünüp kötü şeyler yapma, çok üzülür çok pişman olursun..

pamukcum merhaba, görünce selam vereyim istedim konundan hatırladım seni umarım daha iyisindir.. :)

hayır padişah düğünümü yaptınız olayınız ne sizin benim tüm düğünüm ev eşyam 18.000 tuttu..boğaza karşı düğün ev olarak yalı eşya olarak ta antika falan doldursanız anca 150.000 eder..insan cebine göre hareket eder şerefim yürüsün diye ele güne hava basarak değil...umarım anlatabilmişimdir şimdi bunun üstüne kredi mredi çekme yarın evlenmeye kalkarsan göreceğin muamele abindeki gibi olmayacak zira..

Aklima abimin eski kayinpederi ile olan mevzum geldi, ben ozamanlar bekarim calisiyorum, dügünden önce abimi kizi almislar bize gelmisler bi para mevzusunu konusmak icin, albuki herseyi ailem aldi yapti onlara zaten borc kalmiyordu, bende orda olmaz öyle sey herseyleri yapildi daha ne dedigimde sen karisma kim oluyosun dedi bana, bende neden karismiycakmisim onlar evlerinde mutlu mesutken ben burda ailemle onlara yapilanlarin borcunu ödiyecem demistim... Cekmeyin kredi patronunuz dogru söylemis, borc borcla kapanmaz daha cok batarsiniz... Abiniz yuvasini kurmus iki evlat sahibi bile olmus, birazda o koysun elini tasin altina....sizde gencsiniz, yuva kuracaksiniz, calisiyorsunuz, gezip tozmak, paranizi kendinize harcamak hakkiniz... Ayrica 150 bine nasil bi dügün bende merak ettim...

teşekkür ederim yorumlarınız için. abimin düğün sırasında yapılan borç 50 bindi eşyalar da dahil olmak üzere. o zaman kredi çekmişti babam 70 binlik sadece kredi borcumuz vardı ödeniyordu. sonra abim işten ayrıldı bebeği oldu derken babamın masrafı daha da çoğaldı ve kredi kartlarına dadanıldı. o zamanlar bende çalışmıyor okuyordum. yani 3 eve birden bakıyordu babam. kredi kartları katlandı katlandı.
emekli maaşının bi kısmı zaten krediye gidiyor. aylık abime harcadığı miktar 1000 tlyi geçiyor. bu sefer kredi kartı aylık tutarlarını ödemek için sağdan soldan borç aldı. kredi kartları bi yandan boşalıyor bi yandan doluyor. aman aman çok lüks bi hayatımız da yok. market alışverişi+faturalar giderimiz bu kadar.
anlamıyorum paranın bereketi hiç mi olmaz. bu arada benim kredi kartı da babamda ve sonuna kadar dolu
babam şuan benim nişanım düğünüm olsa eminimki elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışır.
kıyamıyorum canı sıkkın gördüğümde babamı içime öküz oturuyor kalkmıyor.

Allah Yardımcın olsun... Baban Sana güvenerek borc altına girmiş. İstediği paranın Yarısını çek ver eline.. Para İsterlerse Borc ödüyorum param yok dersin... Abin İnsan olsa altında araba ile gezmez satar arabayı Kredi kartı borcunu kapatır... İnşallah kıymetini bilirler..!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…