- 6 Mayıs 2014
- 693
- 689
-
- Konu Sahibi kahvekokusu32
Senin durum benimkiyle birebir ayni canim bende kv , elti ile ayni binadayim su akonusacakgibavir aldilar tabi bende onlara. Kv yle kusum eltimde kaba saba eli belinde mahalle karilari olurya onlardan iste . tum diyalogumu kestim hic biriyle konusmuyorum haksiz muamele den skldim artik , dun eltimi gordum kapida yuzune baktim hic konusacakgibi durmuyodu bednde selam bile vermedim , hep g.tlerini kaldiracak adam ariyorlar ama bitti artikk. Yanindan yurudum gectim sokakta aglayarak ve esime kizarak yurudum anliycan kimseye yaranilmza vede yaranmak zorundada degiliz . ha huzurlumu olcaz hayir ama en azindan haksizliga bas kaldiracagiz ezdirmeyecegiz kendimizi .yok ben artık onu o kadar iyi tanıyorum ki; onun tek derdi misafirimin geldiğini görünce çağırıp nasılsa gelemeyeceğim, insanlara da çağırdım ama gelmedi diyecekti. nitekim öyle de oldu.
niye ağlıyosunuz ki? elti için değer mi? konuşmayın olsun bitsinSenin durum benimkiyle birebir ayni canim bende kv , elti ile ayni binadayim su akonusacakgibavir aldilar tabi bende onlara. Kv yle kusum eltimde kaba saba eli belinde mahalle karilari olurya onlardan iste . tum diyalogumu kestim hic biriyle konusmuyorum haksiz muamele den skldim artik , dun eltimi gordum kapida yuzune baktim hic konusacakgibi durmuyodu bednde selam bile vermedim , hep g.tlerini kaldiracak adam ariyorlar ama bitti artikk. Yanindan yurudum gectim sokakta aglayarak ve esime kizarak yurudum anliycan kimseye yaranilmza vede yaranmak zorundada degiliz . ha huzurlumu olcaz hayir ama en azindan haksizliga bas kaldiracagiz ezdirmeyecegiz kendimizi .
bu konuda çok üzülüyorum ama elimden gelen birşey yok, olanların farkında kendisi de söylüyor ama hiçbirşey yapmıyor malesef. bir kaç kez konustu annesiyle ama işine geldiği gibi şekil vermekte üstüne yok kayınvalidemin, o da haliyle annem diyor... yeri geldi boşanmayı düşündüm, ama seviyoruz birbirimizi. sevgisinden asla şüphem yok ama annesi söz konusu olunca o mutsuzsa herkes mutsuz..kaynanan için gram laf etmem Allah eşine hidayet versin..gerçeği görmesine rağmen yuvasının huzurunu bozuyorsa Allaha havale edilmesi gereken kişi eşiniz.
yapacak bir şey yok böyle gidersiniz aynı babam ve babaannem..her şeyin farkında olan babam bizi yemekten hiç vazgeçmedi...sonuç kendisinden uzak duran iki evladı var.bu konuda çok üzülüyorum ama elimden gelen birşey yok, olanların farkında kendisi de söylüyor ama hiçbirşey yapmıyor malesef. bir kaç kez konustu annesiyle ama işine geldiği gibi şekil vermekte üstüne yok kayınvalidemin, o da haliyle annem diyor... yeri geldi boşanmayı düşündüm, ama seviyoruz birbirimizi. sevgisinden asla şüphem yok ama annesi söz konusu olunca o mutsuzsa herkes mutsuz..
Ama davranmak zorundasın. Niye gelmedin derse, anne eve geleni kapıdan mı kovayım, ayıp bişey dersin. Şimdi tartışsan eşinle aranız açılacak ne gerek var. Tavır yapacam diyorsan ille de eşinin yanında yapma. Eşine hiç sorun yokmuş gibi davran, kayın validene yapacağını yaparsın yine.sinirlenmiyim, herşeyi büyütüp kendime hayatı zindan etmiyim diyorum ama yok, bu kayınvalide benim hayatımda olduğu sürece hayatım asla düzelmeyecek... ailem çok uzakta, kayınvalidemlerde aynı binada yaşıyoruz. evlendiğimizden bu yana o kadar çok sıkıntı yaşadık ki.. eltimin durumları çok iyi diye hep dışladılar beni... kayınvalidem eltimle aramızı bozdu, şimdi birbirimizin yüzüne bakmıyoruz. bikaç ay önce çok hastalandım, oğlumda küçücük kalkıp ona bakmaya halim yoktu, sürünerek çorba yapıp yedirdim ona kaçgün hasta yattım bir lokma yemeden... bir günde gelip bişeye ihtiyacın var mı demedi hemen alt katımdaki kaynanam... hep sineye çektim , kayınvalidemler umreye gitti, geçtiğimiz hafta döndüler. geldiğinde orada hastalanmışlar, baya baya ateşli, ayakta durmaya hali yok, yine de çorba yaptım yedirdim gittim baktım, geçenlerde yine bakmaya gittiğimde kuran okutcam dedi ne zaman dedim bilmiyorum pazar mı olur pazartesi de mi olsa dedi bende sen bilirsin ne yapılcaksa yaparım hazırlıklara yardım ederim, sen söyle demiştim. şehir dışından kayınvalidemin annesi babası gelince ona sorup öyle bakarız gününe dedi. sonra cmt kayınvalidemlerin annesi babası gelmiş, eşim de akşam işten gelince aşağıya inelim gelmişler dedi, eltim var diye gitmek istemedim ama yine eşim kırılmasın diye indim, ama ben aşağı inince hepsinin suratı 5 karış oldu. hoşgeldiniz dedim sadece bi hoşbulduk dedi kayınvalidemin annesini hangi ara ben inene kadar nasıl doldurmuşlar anlamadım hiç biri konusmak istemedi ,çok dışlanmış hissettim kendimi eşimde farketti çıkalım dedi. önceki gün görmedm hiç birini.
dün sabahtan eltimin sesleri geliyodu aşağıdan, kahvaltıya falan çağırdılar herhalde die düşündüm. dün arkadasım çocukları okula bırakınca kahve içmeye geldi. onların ziline basmış muhtemelen, tam kız bizim kapıyı çaldı açtım, hoşgeldin dememle kayınvalidem melankolikkahve die seslendi efendim dedim Kuran var dedi, ne zaman dedim şimdi dedi... deminde geldim yoktun dedi, çocuğu 15 dk lık okula bırakıp gelmiştim. o da hergün aynı saatte çıktığımı biliyor. bende şimdi mi söylenir anne dedim, o da söyledim ya daha önce dedi, söyledin ama gününü söylemedin dedim. arkadasım geldi gelemeyeceğim deyip girdim içeri, arkadaşım şok oldu, haliyle bozuldu olmazsa gideyim dedi bende yok sen gelsen gelmesen son dakika çağırdı, gitmezdim zaten dedim... ama nasıl kötü hissettim kendimi, nasıl üzüldüm. sonra bugün komşulardan biri neden yoktum diye sordu, insanlar toplanınca çağırmayı aklına getirmiş misafirim vardı gelemedim dedim. ben ne yapsam yaranamayacağım bunlara, şimdi nasıl bi tavır sergilesem? ne yapmalıyım sizce ? hiçbirşey olmamış gibi davranamam...
Malesef kuzum nerde yanlis yapiyoruz biliyomusun ederinden fazla deger veriyoruz .yapılanları Allah'a havale ediyorum. dilerim herkes ettiğini bulur ama olmuyor... haksızlığa uğrayan hep üzüldüğüyle kalıyor.
Eltim icin aglamadim ben, esimin beni zorla o binaya oturtup tum bunlara sessiz kalmasina kizdigimdan agladim hic hoslanmadigim bi yasam tarzi cunki ama elimden huc bu sey gelmedi canimniye ağlıyosunuz ki? elti için değer mi? konuşmayın olsun bitsin
Piskin olsak bu durumda olmazdik tatlimYa altlı üstlü oturan gelin ve kayınvalıdelerin aralarına neden böyle kara kedi girmiş gibi oluyor hep. Çok üzücü bir durum ya :/ Bence pişgin olun gerçektne. Kimse için kendinizi kahretmeye,üzülmeye değmez. Saygıda kusur etmeyin. Ama hiçbir şey yokmus gibi davranın. Bırak umursamayın. Ha eğer az da olsa insanlıkları varsa. Karşınıza alıp bütüün aklınıza takılanları sorun,onalrla paylaşın nedne böyle böyleyiz,niye böyle oluyor vs diye.. Eğer yapıcı olucağına ve çözüm olucağına inanıyorsanız tabiki.. ama' onlar böyel insan değiller,konustum olmadı olmuyo ..' dıyorsanız. Dediğim gibi umursamayın bile. Çok net. Pişgin olun..
olur mu cnm öyle şey, yaşayan biliyor çekileni.. dilerim en kısa zamanda siz de düzelirsiniz.Piskin olsak bu durumda olmazdik tatlim
Konu sahibi arkadasimdan cok ozur diliyorum benimle ayni durumda olunca dayanamadim kendimide kattim
Olucaksınız o zaman tatlım. Üzülmeye de,üzmeye de DEĞMEZ !Piskin olsak bu durumda olmazdik tatlim
Konu sahibi arkadasimdan cok ozur diliyorum benimle ayni durumda olunca dayanamadim kendimide kattim
Malesef kuzum nerde yanlis yapiyoruz biliyomusun ederinden fazla deger veriyoruz .
Eltim icin aglamadim ben, esimin beni zorla o binaya oturtup tum bunlara sessiz kalmasina kizdigimdan agladim hic hoslanmadigim bi yasam tarzi cunki ama elimden huc bu sey gelmedi canim[/QUOT
bende benzer durumları yaşadım. eşten ziyade siz kendinizi koruyun kendinize başka bi dünya yaratın. onlarıda umursamayın.kısasa kısas. bende eşimin beni savunmasını beklersemm oooo yanarım iş başa düşüyor bu zamanda