Artan vaka, açılan okul

Sınıf mevcudu gayet iyi aslında ama okullara veli alınmıyor ki arkadaşlarımdan biliyorum girmemişler almamışlarda kimseyi siz de sınıfa girmemişsinizdir heralde şikayet ettiğinize göre o zaman maskelerin aşağıda olduğunu lavaboların halini içeri girmeden nereden biliyorsunuz?

Sınıf mevcudu gayet iyi aslında ama okullara veli alınmıyor ki arkadaşlarımdan biliyorum girmemişler almamışlarda kimseyi siz de sınıfa girmemişsinizdir heralde şikayet ettiğinize göre o zaman maskelerin aşağıda olduğunu lavaboların halini içeri girmeden nereden biliyorsunuz?
Öğretmenimiz bir top A4 kağıdı ve 3 farklı renkde tahta kalemi istemişti onu teslim etmek için girmek zorunda kaldık
Elbette şikayet ettigim şeyi kendim yapmamaya çalışırım.
Wc yi koridora girince farketmemek imkansız kesif bir koku
Sabun olmadığını da bizzat çocuğum söyledi
Teşekkürler

Malesef benimki öyle bi hastalık değil.oyüzden herkese söylüyorum çevremde bildiğim herkese söylüyorum lütfen çocuklarınız sık sık hasta oluyosa lütfen immunglobinlerine baktırın çok geç olmadan çünkü organlarımız zarar görüyor.öyle bişey ki türkiyede yetişkin hasta muayene eden hastane doktor neredeyse yok kadar az.bazen çocuklar bu yüzden ölebiliyor bazı durumda ilik nakli gerekiyo.mesela immonoloji bölümünde tedavi olmam lazım ama yetişkin doğru düzgün yok cerrahpaşada hematolojide tedavi oluyoruz kan hastalığı olduğu için.3haftada bir kan aldır tekrar ilacı taktır damar yolu açtır ve bu ömür boyu sürecek bişey.
Geçmiş olsun immün üzerin çalışan Prof çocuk doktoru bile çok zor ki ben biri ile görüşüyorum sürekli aşı konusunda kendisinin çizdiği rotada devam ediyorum

Iste bende soruyorum ne gibi onlem bekliyorsunuz ?
Avrupanin baskentinde yasiyorum
Gecen yil cocuklarimia hep okula gitti
Covid gecirmeyen kalmadi sinifta
Geciren karantinada kaldi bukadar
Ve 12 yas asagisi maske yok

Yani nasil bi egitim veya onlem bekliyorsunuz ben gercekten anlayamiyorum
Insanlar magazalarda tiklim tiklim
Sira diye bise yokki sosyal mesafe olsun
Kaldiki okulda onlem istiyosunuz

Merak ettiğim için soruyorum. Sınıf mevcudunuz nedir? Okulda yeterince temizlik görevlisi var mı? Tuvaletler sık temizleniyor mu?

Türkiye’de sınıf mevcutları 45 ve okullar leş gibi. Bu koşulların düzeltilip eğitimin başlaması gerekiyor.

1.sınıf cok önemli bence. Online egitim nereye kadar? Cocugunuzu maskesini indirmemesi konusunda iyice tembihleyin. Gercekten maske takılı olunca bulas ihtimali cooook düsük. Ben 2 defa covid oldum. Birini hastadan (disimi fırcalamıstım maskesizdim yere düsmüstü ve o panikle maskeyi unuttum) ikincisini ise is arkadasımla maskesiz oturdugum 10 dakikalık ögle yemeginden kaptım. Benim maskeli arkadaslarımın pozitif ve maskesiz oldugu durumlarda kapmadım ki sene icerisinde o kadar cok oldu ki. Paniklemeyin bence. Güzelce okuluna gidip gelsin. Maskeyle durması mümkün degil diyenlere de bakmayın, gayet mümkün, 40 dakika dersini dinler bos alana gider cıkarır temiz hava alır takar. (Bos alandan kastım 2 metrelik mesafesi ya da arkası dönük olan kisilerle bir araya gelmesi gibi)

Yorumları okumadım ama mevcudunuz inanın cok değil. 12 senelik meslek hayatımda hiç 40 ın altında sınıfım olmadı. Benim sınıflarım 50 ye yakın, okulumda sabah lise grubu oluyor 55 kişi, okulumun karşısında ikokul var, mevcutlar 60 ve üzeri.. İstanbuldan sevgiler😊😊

İstanbul'un bazı bölgelerinin kronik sorunu bu da.Bende kaç sene evvel ilk ve orta okulu böyle kalabalık sınıfta okumuştum yanlış hatırlamıyorsam ilk okul 53,orta okul 67 civarıydı sıralara 3 lü otururduk .Eşyalar çok ,yazı yazmamız zor şimdi düşünüyorum da hiç bir değişme yok kaç sene geçti aradan .Ortaokulu okuduğum semte bazen uğruyorum da okul hala tek 🤦 mevcutları düşünemiyorum.
Malesef benimki öyle bi hastalık değil.oyüzden herkese söylüyorum çevremde bildiğim herkese söylüyorum lütfen çocuklarınız sık sık hasta oluyosa lütfen immunglobinlerine baktırın çok geç olmadan çünkü organlarımız zarar görüyor.öyle bişey ki türkiyede yetişkin hasta muayene eden hastane doktor neredeyse yok kadar az.bazen çocuklar bu yüzden ölebiliyor bazı durumda ilik nakli gerekiyo.mesela immonoloji bölümünde tedavi olmam lazım ama yetişkin doğru düzgün yok cerrahpaşada hematolojide tedavi oluyoruz kan hastalığı olduğu için.3haftada bir kan aldır tekrar ilacı taktır damar yolu açtır ve bu ömür boyu sürecek bişey.

Çok çok geçmiş olsun ,acil sifalar dilerim .😕

Öğretmenimiz bir top A4 kağıdı ve 3 farklı renkde tahta kalemi istemişti onu teslim etmek için girmek zorunda kaldık
Elbette şikayet ettigim şeyi kendim yapmamaya çalışırım.
Wc yi koridora girince farketmemek imkansız kesif bir koku
Sabun olmadığını da bizzat çocuğum söyledi
Teşekkürler
Bizim de öğretmen sabun istedi dolaplarında koymak için. Bazen yerine koymaları gecikiyormus . O zaman kullanabilirler diye dolaplarında duracak

Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda en azından aynı grup insan sürekli birbiriyle görüşüyor
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre

Bizim okulumuz da 700 kişilik
Geçen yıl okul kaynaklı bir bulaş olmadı
Ne öğretmenden çocuklara ne çocuklar arasından korona bulaşı olmadı
Aksine okul sonrasında yapılan veliler arası ev ziyaretlerinden bulaş çok oldu yaşadığım yerde
Kesinlikle katılıyorum. Okul açıkken bir öğretmen korona oldu abisinin yanında hastanede kaldı muhtemelen oradan kaptı. Sonra kapanınca millet görüşme yaparken 7-8 öğretmen korona oldu. Halasindan, komşusundan, yegeninden. Asi maske ve mesafe ile o gunkunden virüse karşı daha güçlüyüz. Çocukların eğitimi büyük darbe aldı. Şu anda başlasak bile yetiştirmek zor acilmazsa ya da aralar olursa her şey daha da zorlaşacak.

Merak ettiğim için soruyorum. Sınıf mevcudunuz nedir? Okulda yeterince temizlik görevlisi var mı? Tuvaletler sık temizleniyor mu?

Türkiye’de sınıf mevcutları 45 ve okullar leş gibi. Bu koşulların düzeltilip eğitimin başlaması gerekiyor.
Ben yukarida bu sorulara cevap vermistim ama sizin icinde verim
Siniflar 25 kisilik
Okulda 3 temizlik gorevlisi var, 12 ilkokul 4 anasifi icin
Tuvalet hic temizlenmiyo diyecek kadar pis. Kizim cok sksmadikca okulda wcye hic gitmez

Siz bu kosullarin duzelmesini beklerseniz cocuklariniz direk online sisteminden oss ye gider
Illa biyerleri kapatacaksaniz avmleri gereksiz yerleri kapatin. Okullarin kapali kalmasi cok mantiksiz

Ya Allah askina illa temizlik diye tutturuyosaniz (sadece size demiyorum genel anlamda) once sokaklari, piknik alanlarini, temiz tutmayi ogrenelim ogretelim.
Türkiye’de kac piknik alanina gittiysem yerler hep cop. Ya daha dun cok kalabalik bir piknik alanindaydim (yasadigim ulkeden bahsediyorum) yerde bir tane cop goremezsiniz. Oyle bekci gorevli falanda yok. Insan kendi bilincaltinda yerlere cop atmayalim diyor. Cekirdek citlesekde yere atmiyoruz, bi cop poseti yapiyoruz tabak yapiyoruz ona atiyoruz. Bu sadece bi ornekti.

Ben yukarida bu sorulara cevap vermistim ama sizin icinde verim
Siniflar 25 kisilik
Okulda 3 temizlik gorevlisi var, 12 ilkokul 4 anasifi icin
Tuvalet hic temizlenmiyo diyecek kadar pis. Kizim cok sksmadikca okulda wcye hic gitmez

Siz bu kosullarin duzelmesini beklerseniz cocuklariniz direk online sisteminden oss ye gider
Illa biyerleri kapatacaksaniz avmleri gereksiz yerleri kapatin. Okullarin kapali kalmasi cok mantiksiz

Ya Allah askina illa temizlik diye tutturuyosaniz (sadece size demiyorum genel anlamda) once sokaklari, piknik alanlarini, temiz tutmayi ogrenelim ogretelim.
Türkiye’de kac piknik alanina gittiysem yerler hep cop. Ya daha dun cok kalabalik bir piknik alanindaydim (yasadigim ulkeden bahsediyorum) yerde bir tane cop goremezsiniz. Oyle bekci gorevli falanda yok. Insan kendi bilincaltinda yerlere cop atmayalim diyor. Cekirdek citlesekde yere atmiyoruz, bi cop poseti yapiyoruz tabak yapiyoruz ona atiyoruz. Bu sadece bi ornekti.
Gerçekten öyle Annemler öyle güzel bi yerde yaşıyolar ki
Herkes mola için evimizin kenarında duruyor ama bi dünya çöplerini bırakıp gidiyolar
yol kenarları bile öyle arabadan yedikleri herseyi atıp gidiyorlar:işsiz:

Gerçekten öyle Annemler öyle güzel bi yerde yaşıyolar ki
Herkes mola için evimizin kenarında duruyor ama bi dünya çöplerini bırakıp gidiyolar
yol kenarları bile öyle arabadan yedikleri herseyi atıp gidiyorlar:işsiz:
Sonrada okullarin temizliginden bahsediliyor.
Alin size bi firsat madem herkes bu kadar cok hevesli okul temizligi icin. Herkes cocugunun cantasina pecetesini dezenfektanini koysun
Cope atilacak poset falan koymayin beslenme cantasina. Sinifca toplanin bikarar alin ogretmeninizle bunlari uygulamak icin

Sonrada okullarin temizliginden bahsediliyor.
Alin size bi firsat madem herkes bu kadar cok hevesli okul temizligi icin. Herkes cocugunun cantasina pecetesini dezenfektanini koysun
Cope atilacak poset falan koymayin beslenme cantasina. Sinifca toplanin bikarar alin ogretmeninizle bunlari uygulamak icin
Aslında okul temizliği olması gereken yanı insanlar girip kendi temizleyemeceğine göre vergisini de ödediğine göre çocugunun bulunduğu ortam temiz olsun istiyor bu en doğal hakkı
Ama aynı zamanda kimse doğayı temiz tutmak için de çabalamıyor Keske aynı özen istek doğa içinde yapılsa

Aslında okul temizliği olması gereken yanı insanlar girip kendi temizleyemeceğine göre vergisini de ödediğine göre çocugunun bulunduğu ortam temiz olsun istiyor bu en doğal hakkı
Ama aynı zamanda kimse doğayı temiz tutmak için de çabalamıyor Keske aynı özen istek doğa içinde yapılsa

Temiz tutmak ile temizlemek arasindada fark varki
Bizler temiz tutmayi ogrensek isimiz yari yariya azalacak
Yasadigimiz sitenin bahcesini bile her gun cop icinde buluyorum cocuklar cikiyor her gun soyluyorum aramiz iyidir hic bir gelisme yok neden cunku aileden ayni uyariyi almiyor...
Okullar artik kapanmamali bir nesil ziyan oldu donemeyecek cok ogrenci var cogu bu kis zorlanacak disiplini duzeni unuttu...

Vergisini ödediğimiz heR yeri kirletme hakkımız olmasın ama ya
Tamam temizlik işçileri de maaş alıyor
Ama insanların işini hem kendimize saygımızdan hem de doğaya saygımızdan kolaylaştırmalıyız
Aynı şekilde babası annesi piknikte çöp bırakan çocuk okulda da sınıfına çöp bırakmakta bir yanlış görmüyor
Ailedeki eğitim ve kültür bu açıdan çok önemli

Ama insanların işini hem kendimize saygımızdan hem de doğaya saygımızdan kolaylaştırmalıyız
Aynı şekilde babası annesi piknikte çöp bırakan çocuk okulda da sınıfına çöp bırakmakta bir yanlış görmüyor
Aynen katılıyorum. Çocuk ailenin aynasıdır. Okulda ki öğretmenler terbiyesinden davranışlarına kadar aradaki farkı hemen anlıyorlar çocuklar arasındaki

Tabi ki vergi veriyoruz diye kirletmeyelim ama küçücük çocukların tuvalet kullanımı
illaki küçük hatalar oluyor
Yine de eğer o okulda görevli varsa temiz olmalı ve yeterli sayıda görevli de olmalı
Piknik konusunda da çok haklısınız ailede ki eğitim çok önemli

Tabi ki vergi veriyoruz diye kirletmeyelim ama küçücük çocukların tuvalet kullanımı
illaki küçük hatalar oluyor
Yine de eğer o okulda görevli varsa temiz olmalı ve yeterli sayıda görevli de olmalı
Piknik konusunda da çok haklısınız ailede ki eğitim çok önemli
Mutfak balkonumda cam yok üst katlardan neler atıyorlar neler. Çocuklarına atmayın yapmayın evladım demiyorlar ki. Yeter ki kendi evleri temiz olsun diğer komşular ya da sokak ne olursa olsun kafası var

X