Herkese merhaba sevgili kk ailesi
Kaç yıldır buraya üyeyim, yemek yarışmalarını her daim yakın markaja almışımdır, sonunda bi cesaret ben de katılmaya karar verdim
Baba tarafından arnavutum, bu çorba bizimkiler arasında çok popüler ve lezzetli bir çorbadır.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Umarım beğenirsiniz
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
7 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon suyu
3 diş sarımsak
ÜZERİNİN SOSU İÇİN
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1.5 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
İstediğiniz miktarda sucuk
Evet canlarım. Öncelikle unu tencereye alıp 2 dk kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve bu şekilde 2-3 dakika daha unun kokusu çıkana, rengi hafif esmerleşene dek kavurmaya devam ediyoruz.
İstenilen kıvama geldikten sonra üzerine 4 su bardağı soğuk suyu ekliyoruz. Bu noktada suyun soğuk olması önemli yoksa topaklanma oluyor, yine de topaklanma sorunuyla karşılaşırsanız blenderdan geçirirsiniz
Bir tarafta sarımsakları ezip limon suyuyla karıştırıyoruz.
Ben parçalayıcıdan geçirmeyi tercih ediyorum aynı etkiyi yaratıyor
Bu karışımı çorbamıza ekliyoruz.
Yoğurdumuz ile yumurtamızı iyice karıştırıyoruz. Ben yine blenderdan geçirdim
Bu karışımı azar azar henüz kaynamamış çorbamıza ekliyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin
Hemen sonra tavuk suyumuzu ekliyoruz. Artık çorbamız rahatça kaynamaya bırakılabilir
Yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve bu süre sonunda nohutlarımızı ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıyoruz
Tereyağımızın 1/3'ü ile nanemizi yakıyoruz çorbamıza ekliyoruz
1/3'ü ile pul biberimizi yakıyoruz bunu da çorbamıza ekliyoruz
Kalan 1/3'ü ile küçük parçalara ayırdığımız sucuklarımızı kurutmadan pişiriyoruz.
Çorbamızı kaseye aldıktan sonra üzerine ekliyoruz.
Sucuklu çorba olur mu demeyin deneyin, lezzetine inanamayacaksınız
Ben bol naneli sevdiğim için hele bir de naneler bahçeden olunca dayanamadım üzerine ekstra nane yaktım
İşte enfes arnavut çorbası
Afiyet olsun
Kaç yıldır buraya üyeyim, yemek yarışmalarını her daim yakın markaja almışımdır, sonunda bi cesaret ben de katılmaya karar verdim
Baba tarafından arnavutum, bu çorba bizimkiler arasında çok popüler ve lezzetli bir çorbadır.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Umarım beğenirsiniz
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu
7 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım limon suyu
3 diş sarımsak
ÜZERİNİN SOSU İÇİN
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1.5 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
İstediğiniz miktarda sucuk
Evet canlarım. Öncelikle unu tencereye alıp 2 dk kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Daha sonra üzerine sıvı yağı ekliyoruz ve bu şekilde 2-3 dakika daha unun kokusu çıkana, rengi hafif esmerleşene dek kavurmaya devam ediyoruz.
İstenilen kıvama geldikten sonra üzerine 4 su bardağı soğuk suyu ekliyoruz. Bu noktada suyun soğuk olması önemli yoksa topaklanma oluyor, yine de topaklanma sorunuyla karşılaşırsanız blenderdan geçirirsiniz
Bir tarafta sarımsakları ezip limon suyuyla karıştırıyoruz.
Ben parçalayıcıdan geçirmeyi tercih ediyorum aynı etkiyi yaratıyor
Bu karışımı çorbamıza ekliyoruz.
Yoğurdumuz ile yumurtamızı iyice karıştırıyoruz. Ben yine blenderdan geçirdim
Bu karışımı azar azar henüz kaynamamış çorbamıza ekliyoruz, bir yandan da karıştırıyoruz ki çorbamız kesilmesin
Hemen sonra tavuk suyumuzu ekliyoruz. Artık çorbamız rahatça kaynamaya bırakılabilir
Yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve bu süre sonunda nohutlarımızı ekliyoruz, 5 dakika daha kaynatıyoruz
Tereyağımızın 1/3'ü ile nanemizi yakıyoruz çorbamıza ekliyoruz
1/3'ü ile pul biberimizi yakıyoruz bunu da çorbamıza ekliyoruz
Kalan 1/3'ü ile küçük parçalara ayırdığımız sucuklarımızı kurutmadan pişiriyoruz.
Çorbamızı kaseye aldıktan sonra üzerine ekliyoruz.
Sucuklu çorba olur mu demeyin deneyin, lezzetine inanamayacaksınız
Ben bol naneli sevdiğim için hele bir de naneler bahçeden olunca dayanamadım üzerine ekstra nane yaktım
İşte enfes arnavut çorbası
Afiyet olsun
Son düzenleme: