Arkadaştan etkilenme 6 yaş

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
16.413
32.134
798
Selamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...

Atılganlik sorunu var . decemBer gelir şimdi yardıma

Hayır konuşmadım. Bir yanım çocuklar oynadın zaten başka arkadaşı yok sitede diyor, bir yanım bu işe dur demeliyim diyor. Çocuğun arkadaşlık ilişkilerine mğdahale edilmemeli diye biliyorum ama bu durumdan bir şey öpreneceğini düşünüyorum. İşin içinden çıkamadım yuvarlanan asi bir panda Limonsuzzcay

Çocuğunuza bunu kim teşvik ediyor? Diğer çocuğun annesi mi?
Eğer öyleyse gidip konuşun, sizin evde olmayan şeyleri bizim evde neden olmasını istiyorsunuz diyin.
Yada kızınzla arkadaşını beraber alın konuşun. Yaptıkları bu davranışın doğru olmadığını, böyle giderse oynamalarına izin vermeyeceginizi söyleyin.

Daha küçük yaşlarda okul ortamında kendi akran grubu içindeyken dahi çocuklarda istendik olmayan davranışa teşvik etme davranışı görülebiliyor. Mesela benimkiler 3 yaşındaydı etkinlik yaparken hadi koşalım diye birbirerinin kulağına söyleyip(duyuyorum) kalkıp koşuyorlardı. Kaka, sıçramış kaka,çiş, kakalı bebek bezi gibi ayıp olduğunu düşündükleri şeyleri söyleyip gülüyorlardı.

2 kişi de olsa bir gruba ait olma düşüncesi ve yapılan şeyden haz alma bunları tetikliyor diye düşünüyorum. Sesinizi yükseltmeden her iki çocuğa da "Şu an çok kızgınım ve hayal kırıklığına uğradım. Siz böyle yaptığınızda bizim evimize gelip oyun oynamanıza izin vermek istemiyorum. Islattığınız tavşan hasta olabilir. Kesme çalışması için önce kesebileceğiniz bir şeyi benden istemeniz gerekir. Evden bir eşyayı evdeki yetişkinden izin almadan çıkaramazsınız. Bizim evimizin kuralları var. Bu kurallara uymanız gerekiyor." Dedikten sonra kızınıza hayır dersen ne hissedersin? Neden hayır demek istemedin? Bunu yapmak seni eğlendirdi mi? Eğlendiyse her eğlendiğimiz şeyi yapmamız doğru değil,eğlenmediyse de birinin bize yapmamızı söylediği her şeyi yapmamız doğru değil gibi açıklamalar yapabilirsiniz. (Örnekler vererek anlatmanız daha iyi olur. Örneğin ben de kesme çalışması yapmaktan hoşlanıyorum. Senin en sevdiğin kıyafeti sana sormadan kesebilir miyim? Ya da çikolata yemek beni çok eğlendiriyor. Senin için marketten aldığımız çikolatanın hepsini ben yesem ne olur? gibi ona doğruyu bulduracak sorular sorabilirsiniz.)Hayır demek üzerine biraz çalışsanız iyi olur.

Son düzenleme:
Annesi yapmaz. Çocuğun kendisi yapıyor. Konuştum kızımla. Ona söyle çok ısrar ediyor diyor

Tek diyicegim şey kural kural diye bukadar darlamayin çocukları.birakin birdaha çocuk olmucaklar .annem baskı yapardı bana .şu tarlalara sulama yapılırya onun içine girer yuzerdim arkadaşımla yani bogulucak derinlikte değildi.annem beni eve getirdi bı güzel dayak yedim sonra beni bakkala gönder di .ben kalktım naptim kanal'a girdim düşünün hem çok derin hemde akan su yani .komşumuz dan olmasa ölmüştüm şimdi o.cikardi beni içinden.birakin çocuk napmak istiyosa yapsin

Bence direk arkadaşlıklarına müdahale etmeyin,şuan kişiliğinin oluştuğu yaşlar ve çok daha büyük problemlere sebebiyet verebilir.Bunun yerine ılımlı ılımlı sorun bakalım,neden illa onun dediklerini yapma ihtiyacı duyuyor,yalnız kalmaktan mı korkuyor? Bunları da sakince cozmeye calısın konusarak.Sonucta bugun onla görüstürmezsiniz yarın daha farklı bir arkadas edinir daha cok sorun olur.Burda cocugunuzun hayır demeyi öğrenmesi lazım

Çocuklarımın kahvaltı vakti şimdi . Yorumlarınızı daha sonra mutlaka okuyacağım. Herkese teşekkürler şimdiden

Kaçmak ya da görüsmemek çözüm değil. Üstüne gitmek gerekir. Kizinizla uzun uzun konuşun muhakkak düşüncenize ikna olup hayır burda yapmayalım demeyi öğrenecek. Siz de yapalım mi bunu desin kızınız

Malesef bıraz yapı meselesı bu bazı cocuklar cok seyı dusunup harekete edıyor bazıları az seyı benım arkadasımın cocukları evlerının dagılacagını dusunur bu durımda annesının yorulacagını falan yapmaz yaptırmazlar. Ama kızım hıc dusunmez anın tadını cımaralım sonra annem kızsada onemlı degıl modunda. Ama bence en buyugu ozguvensızlıkten arkadasının ıstedıgını yapmayınca arkadaslık etmeyecegını dusunebılır o yuzden hayır demıyordur. Israrlar karsında guclu duramıyordur ben boyleydım kucukken. Bence kızınla oturup konus kımseyle ıstemedıgı bısey yapma zorunlulugu olmadıgını anlat sık sık kendı ne yapmak ıstıyorsa onu yapsın bunları sureklı anlatman gerekıyor yoksa hemen alısamıyorlar mesela bısey yapmak ıstedıklerınde kızına sor sen ıstıyormusun dıye hayır derse dıger kıza x yapmak ıstemıyor o yuzden yapamazsınız veya oynayamazsınız bunu falan de sızden guven alsın ornek alsın. Hayır dıyememk bence gucsuzluk ve ezık yetısmeye sebep oluyor

Bence kızın annesiyle de bi konusun
Cunku 6.5 yas kucuk bi yas ve beynin etkilesime acik oldugu bi yas olaylardan cabuk etkilenilebilir
Onun disinda kendinizede cevirebilirsiniz kizinizi

Cocugun annesiyle konus,
Cocuklarin saglikli gelisimi adına boyle yapsak deyin, sozumuzu dinlemiyorlar simdiden ileride cok sorun yaşariz deyin. Agizbirligi olalim deyin. Iddiaya falan girdiklerini ogrendim cok uzuldum deyin.
Arkadasliklarini istiyorum ama birbirini bozsunlar istemiyorum,eminim sizde istemezsiniz..
Nasil yapalim, ben boyle dusunuyorum. Sizde ben gibi yapin ki cocuklar yoldan cikmasin deyin.
Aramizda paslaşalim,haberleselim deyin.

Kadin orali olmazsa da, cek al cocugu. Sagliksiz arkadasliktan iyidir en azindan arkadassiz olmasi !

İki yaşında bir çocuğum daha var ve evde yalnızım bütün gün. Çocukların arkasını toplamam çok zor. Artı, bu konudan kızımı geliştirecek bir şey çıkabilir. Hayır demeyi öğrenmek, arkadaşlarına uymamak, kurallara uymak gibi. Ben onlara zaten şişme havuz da dolduruyorum ama benden iZinsiz giysi kesmek, mindere tavşan sarmak biraz fazla oldu

Ben onu atlamışım ya kusura bakmayın .ozaman haklisiniz yerden göğe kadar .

Yanlis bi arkadasi olacagina hic olmasin ben o yaslardayken en ust kat komsunun kizi vardi
Cok da iyi davranislari yoktu acikcasi annem gondermezdi bende gitmek istemezdim iyiki de gitmemis diyorum
Burada amacim kizi kucumsemek filan asla degil ama bana yanlis seyler de katabilirdi benden 2 3 yas buyuk ve bnim tam etkilesime birinden bi seyleri ogrenmeye hevesli oldugum yaslardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…