Atılganlik sorunu var .Selamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Daha küçük yaşlarda okul ortamında kendi akran grubu içindeyken dahi çocuklarda istendik olmayan davranışa teşvik etme davranışı görülebiliyor. Mesela benimkiler 3 yaşındaydı etkinlik yaparken hadi koşalım diye birbirerinin kulağına söyleyip(duyuyorum) kalkıp koşuyorlardı. Kaka, sıçramış kaka,çiş, kakalı bebek bezi gibi ayıp olduğunu düşündükleri şeyleri söyleyip gülüyorlardı.Selamlar... 6.5 yaşındaki kızım komşumuzun 6 ay büyük kızıyla arkadaşlık ediyor. Bahçede, evlerde her gün beraberler. Komşumuzun başka bir evi daha var, burayı yazlık gibi kullanıyor. Kışın çocuklar beraber değiller. Benim kızım bu yıl okula başlayacak, arkadaşı 2’ye geçti. Mutfakta içecek hazırlamak, ojelerimle etkinlik yapmak, bahçedeki tavşanımızı ıslatıp sandalye minderlerine sarmak,kızımın küçülen kıyafetlerini kesmek, evdeki çadırı bahçeye taşımak gibi işler sadece bizim evde ve benden iZinsiz gerçekleşti. Orada izin alamayınca ise bizde şanslarını deniyorlar ve izin vermeyeceğime dair iddiaya girdiklerini öğreniyorum sonradan... kızımla konuştuğumda x ısrar ediyor anne ona söyle diyor. Ne yapmalıyım? Tecrübeli ve bilinçli annelerden fikir almaya geldim. Kurallara uyme ve hayır demede kızım sorun yaşıyor. İnşallah cevap gelir...
Annesi yapmaz. Çocuğun kendisi yapıyor. Konuştum kızımla. Ona söyle çok ısrar ediyor diyorÇocuğunuza bunu kim teşvik ediyor? Diğer çocuğun annesi mi?
Eğer öyleyse gidip konuşun, sizin evde olmayan şeyleri bizim evde neden olmasını istiyorsunuz diyin.
Yada kızınzla arkadaşını beraber alın konuşun. Yaptıkları bu davranışın doğru olmadığını, böyle giderse oynamalarına izin vermeyeceginizi söyleyin.
İki yaşında bir çocuğum daha var ve evde yalnızım bütün gün. Çocukların arkasını toplamam çok zor. Artı, bu konudan kızımı geliştirecek bir şey çıkabilir. Hayır demeyi öğrenmek, arkadaşlarına uymamak, kurallara uymak gibi. Ben onlara zaten şişme havuz da dolduruyorum ama benden iZinsiz giysi kesmek, mindere tavşan sarmak biraz fazla olduTek diyicegim şey kural kural diye bukadar darlamayin çocukları.birakin birdaha çocuk olmucaklar .annem baskı yapardı bana .şu tarlalara sulama yapılırya onun içine girer yuzerdim arkadaşımla yani bogulucak derinlikte değildi.annem beni eve getirdi bı güzel dayak yedim sonra beni bakkala gönder di .ben kalktım naptim kanal'a girdim düşünün hem çok derin hemde akan su yani .komşumuz dan olmasa ölmüştüm şimdi o.cikardi beni içinden.birakin çocuk napmak istiyosa yapsin
Ben onu atlamışım ya kusura bakmayın .ozaman haklisiniz yerden göğe kadar .İki yaşında bir çocuğum daha var ve evde yalnızım bütün gün. Çocukların arkasını toplamam çok zor. Artı, bu konudan kızımı geliştirecek bir şey çıkabilir. Hayır demeyi öğrenmek, arkadaşlarına uymamak, kurallara uymak gibi. Ben onlara zaten şişme havuz da dolduruyorum ama benden iZinsiz giysi kesmek, mindere tavşan sarmak biraz fazla oldu
Yanlis bi arkadasi olacagina hic olmasin ben o yaslardayken en ust kat komsunun kizi vardiHayır konuşmadım. Bir yanım çocuklar oynadın zaten başka arkadaşı yok sitede diyor, bir yanım bu işe dur demeliyim diyor. Çocuğun arkadaşlık ilişkilerine mğdahale edilmemeli diye biliyorum ama bu durumdan bir şey öpreneceğini düşünüyorum. İşin içinden çıkamadımyuvarlanan asi bir panda Limonsuzzcay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?